Bel ons op +31 (0)30 80 80 884

En krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Onze sprekers zijn ook beschikbaar voor online events en webinars. Neem contact met ons op voor meer informatie.

De sleutel naar jouw transformatie heb je zelf in handen

Robert Bridgeman

Robert Bridgeman

Transformatie: veerkracht, focus en ontspanning

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Robert Bridgeman

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Robert

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Tarieven en beschikbaarheid

Redenen om spreker Robert Bridgeman te boeken

 • Spreker Robert Bridgeman laat je ervaren dat ook jij in staat bent om jezelf te optimaliseren.
 • Robert inspireert je om te ontdekken wat jouw passie is, in je werk en in je privéleven, en geeft je daarmee de sleutel naar je eigen transformatie in handen.
Spreker Robert Bridgeman

Transformatie: veerkracht, focus en ontspanning

We denken dat we de dingen die we doen, heel bewust doen. In werkelijkheid komt 95% vanuit ons onderbewustzijn. Vaak laten we ons daarbij meeslepen door de waan van de dag, voor je het weet, leef je het leven zoals dat van je wordt verwacht, met een baan, een partner, een gezin, een huis, een hypotheek… Op zich niks mis mee, maar is dit wat je werkelijk gelukkig maakt? Heb jij het gevoel dat je het maximale haalt uit jezelf en uit je leven? Misschien wil je wel veranderen, zou je best je dromen willen leven, maar weet je niet hoe. Je bent immers al zo lang wie je bent. En het vertrouwde loslaten, is best eng.

Ontdek jouw passie

Spreker Robert Bridgeman laat je ervaren dat ook jij in staat bent om jezelf te optimaliseren. Het begint allemaal met de structuur en werking van je hersenen. “Het mooie van onze hersenen is dat je ze kunt beïnvloeden; neuroplasticiteit noemen we dat. We gaan dieper in op de werking van jouw lichaam en psyche en de invloed die je daar zelf op hebt. Je maakt kennis met technieken die je energie of juist ontspanning geven op het moment dat jij die nodig hebt. Je krijgt handvatten aangereikt om toe te werken naar een hoger bewustzijn, waarmee je jezelf kunt optimaliseren op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Minder stress ervaren, je zelfbewustzijn verhogen, je zelfreflectie verbeteren, gedachten, gevoelens en emoties leren reguleren, meer welzijn en geluk ervaren: dat is ook voor jou weggelegd.” Robert inspireert je om te ontdekken wat jouw passie is, in je werk en in je privéleven, en geeft je daarmee de sleutel naar je eigen transformatie in handen.

Overigens is spreker Robert Bridgeman zelf het beste voorbeeld van zo’n transformatie. Robert Bridgeman heette ooit Robert Jan Bruggeman. In die fase van zijn leven was hij directeur van een bouwdienstverleningsbedrijf met tachtig medewerkers, had hij een flink overgewicht en verwerkte hij wekelijks de nodige glazen wijn en sigaretten. Hij werd gedreven door een verlangen naar groter en meer, maar vond daar geen bevrediging in. Op een dag raakte hij alles kwijt: zijn huwelijk en zijn baan. Dat was de aanzet voor een complete transformatie. Op zoek naar vervulling en geluk verdiepte hij zich in verschillende methoden en technieken. In zes maanden tijd verloor hij dertig kilo gewicht, kwam hij los van zijn verslavingen en zijn dominante, materialistische persoonlijkheid maakte plaats voor de persoon die altijd had willen zijn: vriendelijk, inspirerend en sportief. Robert vond zichzelf. Vanaf dat moment noemt hij zichzelf Robert Bridgeman.

Onderzoekend de wereld rond

Deze transformatie maakte de onderzoeker in hem wakker: hoe kon hij zo veranderen? En hoe zou hij anderen kunnen helpen om zichzelf te vinden, op weg naar een bewuster en gelukkiger leven? Op zoek naar de antwoorden op deze vragen, reisde hij de hele wereld over: van de Verenigde Staten en Engeland tot Nepal, India, Thailand en Vietnam, waar hij twee jaar woonde, expats coachte en meditatietrainingen gaf in het bedrijfsleven. Hij verdiepte zich in methodes van boeddhistische scholen, advaita vedanta en kabbalisme tot NLP, positieve psychologie en hersenonderzoek. Hij zat in zweethutten en mediteerde wekenlang in kloosters en tempels. Hij beklom met Wim Hof ‘the Iceman’ met ontbloot bovenlijf de Kilimanjaro in 48 uur, om het effect van meditatie op geest en lichaam aan te tonen.

De Bridgeman-Methode

Op basis van al zijn ervaringen ontwikkelde hij – samen met zijn partner Monique van Leeuwen – de Bridgeman Methode, die zich richt op bewustwording, stressreductie, geluk en welzijn.  Vanuit zijn rol als coach, trainer en spreker leert Robert Bridgeman mensen de sleutel naar een bewuster en gelukkiger leven te vinden en te gebruiken. Sinds 2012 is Robert Bridgeman ook als trainer en ambassadeur verbonden aan het Search Inside Yourself Leadership Institute in San Francisco. Dit instituut ontstond binnen Google; in samenwerking met hersenonderzoekers van de prestigieuze Stanford University ontwikkelde Google een mindfulness based emotional intelligence & leadership programma. Aanvankelijk voor de medewerkers van Google, maar inmiddels wordt het programma afgenomen door grote, internationale bedrijven als LinkedIn en SAP die de meerwaarde ervan erkennen en ervaren.

Spreker Robert Bridgeman is auteur van de boeken ‘Start vandaag me lichter leven’ en ‘Start vandaag met mediteren’. Zijn nieuwste boek ‘RUST’ verschijnt in het najaar van 2015. Ons drukke leven vraagt veel aandacht van ons. Dit boek leert je rust te integreren in je leven om zodoende meer ontspannen, intenser en bewuster te leven.

Bekijk de lezingen van Robert Bridgeman
Lezingen van spreker Robert Bridgeman

Verhalen verteller, trainer en coach

Spreker Robert Bridgeman is verloofd met Monique van Leeuwen (yogaleraar en NLP master) en vader van twee jonge zoons. Samen reizen zij de hele wereld over om hun verhaal te vertellen, te trainen en te coachen, op een ontspannen, toegankelijke, nuchtere en humorvolle manier. Daarmee zijn zij het levend bewijs van het effect van hun methode. Robert treedt op als spreker en geeft trainingen en cursussen voor particulieren, bedrijven, instellingen en topsporters.

 •  Veerkracht, Focus & Ontspanning
 • Kilimanjaro in 48 uur
 • Meditatie in internationale organisaties
 • Meditatie & hersenwetenschap
 • Succesvol ondernemen, met vallen en opstaan naar succes
 • Start vandaag met lichter leven (naar het boek)
  Vrijblijvend informatie over Robert Bridgeman

  Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Of neem direct contact op:

  Bel: +31(0)308080884

  Robert Bridgeman geeft lezingen over de volgende onderwerpen