Loading content ...

Robin de Lange

Robin de Lange

Virtual Reality voor onderwijs en training

Spreker Robin de Lange is oprichter van het Virtual Reality Learning Lab en onderzoeker bij Universiteit Leiden. Hij helpt bedrijven, scholen en culturele instellingen met de kansen die Virtual, Augmented en Mixed Reality bieden.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Spreker Robin de Lange is ondernemer en onderzoeker met een focus op Virtual Reality voor onderwijs en training. Hij geeft lezingen over onderwijsvernieuwing, programmeeronderwijs en de invloeden van digitalisering op onze samenleving. 

Robin heeft een brede achtergrond in Natuurkunde, Filosofie en Kunstmatige Intelligentie. Na zijn MSc. Media Technology is hij in 2013 een PhD-onderzoek gestart aan de Universiteit Leiden, onder begeleiding van prof.dr. Bas Haring. Hier heeft hij o.a. de Honours Class ‘Learning through Virtual Reality’ opgezet waar studenten zelf VR prototypes maken.

Tijdens zijn studententijd was Robin eigenaar van een huiswerkbegeleidingsinstituut dat succesvol is overgedragen (2 keer zelfs!). Hij was de initiatiefnemer van het Lyceo CodeLab waar hij een leerlijn programmeren heeft ontwikkeld. Daarnaast maakte hij filosofische infographics, talloze films, verschilllende AR & VR apps en werkte hij mee aan de eerste MOOC in Nederland.

In 2016 richtte Robin het Virtual Reality Learning Lab op. Met een klein team helpen ze hier onderwijsinstellingen, bedrijven, bibliotheken en andere organisaties om aan de slag te gaan met deze nieuwe technieken.

In de lezingen en workshops die spreker Robin de Lange geeft probeert hij een goede mix tussen theorie en praktijk te vinden. Als mediafilosoof geeft hij zijn visie op de toekomst van Virtual Reality,  hoe Augmented Reality ons slimmer maakt en wat de gevolgen zijn van digitalisering voor de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd biedt hij ook laagdrempelige tips en hands-on ervaring waar je vandaag nog mee aan de slag kunt!

    Lezingen van spreker Robin de Lange

    • Virtual Reality voor onderwijs & trainingen
    • De invloed van digitalisering op onze maatschappij
    • de gevolgen van digitalisering voor de arbeidsmarkt
Gerelateerde sprekers

Robin de Lange geeft lezingen over de volgende onderwerpen: