Loading content ...

Roos Wouters

Roos Wouters

Arbeid- & organisatievernieuwing

Spreker Roos Wouters geeft lezingen en workshops over arbeid- en organisatievernieuwing. De benadering van Roos is altijd persoonlijk, met gevoel voor humor en zelfspot.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Spreker Roos Wouters geeft al meer dan 12 jaar adviezen, lezingen en workshops aan overheid en bedrijfsleven over nut en noodzaak van arbeid- en organisatievernieuwing. Roos zet aan tot denken en delen en krijgt mensen gegarandeerd in beweging. De aanpak van Roos is altijd persoonlijk, interactief, inspirerend met gevoel voor humor en zelfspot.

Roos Wouters laat organisaties, teams en individuen spelenderwijs ontdekken hoe ze het beste met de tijd mee kunnen gaan. Ze ondersteunt bij het vinden van nieuwe manieren van werken, leven en leren die passen bij de eigen optimale ontwikkeling. Roos is tevens oprichter en aanjager van de Werkverenging, een platform dat de behoeften van Modern Werkenden op de kaart zet en inzichtelijk maakt wat deze snelgroeiende groep nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren op een arbeidsmarkt in beweging.

Ook schreef spreker Roos Wouters boeken over het nieuwe werken en het nieuwe leven. ‘Carrièrebitches en Papadagen; hoogste tijd voor Het Nieuwe Werken’ is in Mei 2011 verschenen en ‘Fuck ik ben een feminist’ verscheen in 2008.

Roos Wouters als Dagvoorzitter
Roos treedt geregeld op als dagvoorzitter voor grote en kleine congressen, bijeenkomsten en symposia. Met haar vriendelijke maar dringende manier van handelen is ze in staat om mensen die altijd aan het woord zijn een stapje terug te laten doen. Mensen die geneigd zijn de kat uit de boom te kijken weet ze te verleiden tot deelname aan het debat. Op deze manier ontstaat een hele fijne dynamiek.

  Lezing van spreker Roos Wouters

  De arbeidsmarkt van de toekomst

  • De snelst groeiende groep mensen werkt tegenwoordig afwisselend als werknemer, zelfstandig ondernemer, opdrachtgever, hybride werkende of via uitzend-, detacherings- en payroll-constructies. Daardoor groeit de behoefte aan andere structuren en manieren van verzekeren die meebewegen met de behoeften en de mogelijkheden van alle werkenden, ongeacht de manier waarop zij zich formeel tot de arbeidsmarkt verhouden. Is jouw organisatie daar al klaar voor?

   

   

  Lezing van spreker Roos Wouters

  Hoe blijft jouw team gefocust, gelukkig en gezond? (Energiebalans)

  • Ken je het gevoel dat je de hele dag werkt en toch niets afkrijgt? Dat je mailbox volstroomt met to-do lijstjes van collega’s? En dat je van de ene vergadering naar de andere rent met als resultaat…?! Dan is deze workshop van spreker Roos Wouters zeker iets voor jou en je team! Hierin wordt gewerkt aan het verminderen van stress door concrete afspraken met elkaar te maken die de werkdruk voor het team verlagen en structuur en focus aanbrengen met behoud van dat wat jullie tot een team maakt.

   

   

  Lezing van spreker Roos Wouters

  Weg met werkstress! (breng werk en privé in balans want stress is beroepsziekte nummer 1)

  • De druk op ons werkleven is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Tegenwoordig kun je altijd en overal werken waardoor de balans vaak zoek raakt. Zo combineren de meeste van ons betaald werk inmiddels met zorgtaken en dan is de informatiestroom die we te verwerken krijgen ook nog eens gigantisch toegenomen. Wel 200 keer! Het is dan ook niet verwonderlijk dat verzuim als gevolg van stressklachten de afgelopen vijf jaar acht keer zo hoog is geworden. Tijd dus om hier op een pragmatische en leuke wijze aandacht aan te besteden!

   

   

  Lezing van spreker Roos Wouters

  Het Nieuwe Werken, de hype voorbij! (Gericht op de gedragskant)

  • Wat hebben verspilling van talent, milieuvervuiling, files, stress op het werk en in het gezin met elkaar gemeen? Ze komen voort uit een starre manier van werken, gebaseerd op de roestige hiërarchie van het industriële tijdperk. Juist nu we langer moeten doorwerken, de overheid zich terug trekt en snelwegen dichtslibben, groeit de behoefte aan flexibiliteit op alle fronten. Hoogste tijd voor Nieuwe manieren van werken die verder gaan dan alleen het inrichten van een kantoortuin. Tijd om de nieuwe mogelijkheden te benutten en de geleerde lessen toe te passen.
Lees hier over de ervaringen van andere klanten

Load more...

Gerelateerde sprekers

Roos Wouters geeft lezingen over de volgende onderwerpen: