Loading content ...

Sabine van Egeraat

Sabine van Egeraat

Internationale relaties & interculturele communicatie

Spreker Sabine van Egeraat heeft meer dan 10 jaar in Latijns Amerika en Zuid Europa gewoond en gewerkt. Sinds 2005 werkt ze als consultant, trainer en spreker voor verschillende bedrijven en organisaties zowel binnen Nederland als in het buitenland. Haar persoonlijke missie? Het ondersteunen van professionals bij het opzetten van een internationaal netwerk.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Communicatie blijft altijd lastig, zeker wanneer het gaat om communicatie met mensen van verschillende nationaliteiten en culturen. Door de verschillende achtergronden, gebruiken en gewoonten kan een boodschap op een hele andere manier geïnterpreteerd worden dan het was bedoeld. Hierdoor kunnen enorme misverstanden ontstaan met grote negatieve gevolgen. Hoe voorkom je dit?

Sabine van Egeraat laat ons zien dat begrijpen met wie je communiceert een belangrijke stap is om er voor te zorgen dat de communicatie effectief verloopt. Wat is iemands achtergrond? Wat zijn de gebruiken en gewoonten van je gesprekspartner en op welke manier beïnvloedt dit zakenrelaties? Iemands achtergrond zegt iets over de manier waarop de andere persoon jouw boodschap ontvangt. Om een goede werkrelatie op te bouwen is het erg waardevol hier kennis over te hebben. Wanneer je je bewust bent van de verschillen ben je al een heel eind op weg, maar hoe pas je deze kennis toe in de praktijk? Tijdens haar lezing laat spreker Sabine van Egeraat zien hoe je deze verschillen in het contact met internationale relaties kunt herkennen en op welke manier je hier het beste mee om kan gaan. Tijdens haar lezing komen leuke anekdotes en voorbeelden op basis van haar persoonlijke ervaringen aan bod. 

In 2015 mocht Sabine van Egeraat de Honourable Nominee International Enterprising Woman of the Year in ontvangst nemen. Ze werd uitgenodigd bij verschillende bijeenkomsten en events zoals Sage Summit New Orleans, de kamer van koophandel in Nederland, Portugal, Frankrijk, India en Brazilië, verschillende organisaties waaronder  NVD, FIP and ILA, en bedrijven als Media Monks, eBay, DSM, ABN Amro en de Erasmus Universiteit.

Sabine van Egeraat geeft lezingen in het Nederlands en Engels.

  • Globalisatie

  • Interculturele Communicatie

  • Internationaal netwerken

  • internationale uitbreiding

  • Global collaboration

  • Culturele diversiteit

Gerelateerde sprekers

Sabine van Egeraat geeft lezingen over de volgende onderwerpen: