Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

De wijze waarop Simone verschillende onderwerpen weet te benaderen is voor velen een bron van inspiratie

Simone van Saarloos

Simone van Saarloos

Als jonge filosofe daagt spreker Simone van Saarloos iedereen uit om kritisch te kijken en discussies aan te gaan.

Tarieven en beschikbaarheid
Simone van Saarloos

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Simone

Lecture icon

Lezingen

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Kijk kritisch en ga de discussies aan

Simone schreef literaire kritieken en interviews voor de Volkskrant. Ze publiceerde essays, opiniestukken en fictie en treedt regelmatig op als interviewer. En ze schreef twee jaar lang, drie keer per week een column in nrc.next, een deel daarvan is terug te lezen in de bundel ‘Ik deug / deug niet’ (Nijgh & Van Ditmar) waarin Simone op creatieve wijze op zoek naar antwoord op de vraag: ‘Deug ik eigenlijk?’.

Met Niña Weijers organiseerde zij een ‘sekstische talkshow’ in De Rode Hoed. Als duo vertaalden zij ook Nein. een manifest van Eric Jarosinski (Lebowski Publishers). In 2015 was zij te zien als zomergast in het gelijknamige VPRO-programma. Sinds januari 2016 heeft spreker Simone van Saarloos een wekelijkse column in Vrij Nederland. In het najaar staat ze in het theater met de voorstelling ‘Holy F’, samen met actrice Sophie van Winden en Eva Marie de Waal. In september  2016 verschijnt haar roman ‘De vrouw die’ (Nijgh & Van Ditmar).  

Redenen om spreker Simone van Saarloos te boeken

  • Spreker Simone van Saarloos spreekt over uiteenlopende maatschappelijke onderwerpen.
  • De jonge filosofe mengt zich in verschillende actuele debatten.
  • Niet bang om af te wijken van de norm, kritisch en authentiek. Simone daagt uit, ze durft en gaat graag het gesprek aan.
  • Ze schroomt zicht niet om onderwerpen aan te snijden waar een taboe op rust.
Bekijk de lezingen van Simone van Saarloos
Lezingen van Simone van Saarloos

Het Monogame Drama

Onlangs verscheen ‘Het monogame drama’ (De Bezige Bij), een pamflet waarin ze vragen stelt over de wijze waarop we ons sociale leven inrichten. Past één vaste relatie voor de rest van je leven nog wel bij deze tijd? Simone spreekt regelmatig over dit thema. Een kritische beschouwing over sociale investering en multi-intimiteit. Ook leuk wanneer je monogamie niet als drama ziet.

Lezingen van Simone van Saarloos

Grote maatschappelijke  vraagstukken

Spreker Simone van Saarloos  houdt zich bezig met actualiteiten en gaat graag in gesprek over grote maatschappelijke vraagstukken.

Herdenken herdacht

In Herdenken herdacht laat Simon(e) van Saarloos zich inspireren door het historisch haast onzichtbare bestaan van homo’s en queers. Ze toont de kracht van vergeten en vraagt zich af óf en hoe het mogelijk is om zonder verleden te leven. Tegelijkertijd bekritiseert Van Saarloos hoe een ‘wit geheugen’ _ ook dat van haarzelf _ bepaalde verhalen vanzelfsprekend acht, terwijl andere geschiedenissen worden uitgewist. Herdenken herdacht gaat niet over schuld, maar over rommelig leven met pijn en verdriet.

Bestel dit boek

Enz. - Het Wilders-proces

Hoe onvoorspelbaarder Geert Wilders zich gedraagt, des te onduidelijker is het wat hij nu eigenlijk wil. Simon(e) van Saarloos gaat in dit uitzonderlijke boek op onderzoek uit, en wel in de rechtszaal. Haar perskaart maakt het mogelijk om Wilders, zijn aanklagers, zijn advocaten en de constant belaagde rechters een tijdlang van dichtbij te bekijken in het proces tegen Wilders wegens aanzetten tot haat.

Beset dit boek

De vrouw die

De vrouw die is een levensdriftige roman over invloed en maakbaarheid. Wat bepaalt een leven: biologie of mythes? Hoe verwerf je invloed als je alleen waarde probeert toe te voegen aan de wereld en niets vernietigt? En is er in dit krachtenveld plek voor liefde en familie?

Bestel dit boek

Het monogame drama

Een ode aan de single als wereldverbeteraar en levenskunstenaar.
Het stijgend aantal singles wordt vaak geduid als een symptoom van individualisering en epidemische bindingsangst. Mensen zouden geliefden ‘shoppen’, aan keuzestress lijden, overgave missen en geen toewijding tonen. In plaats van de exclusieve relatie als de ultieme verbinding te zien, vraagt Simone van Saarloos zich af hoe we op individuele wijze relationeel kunnen leven. In Het monogame drama stelt zij dat singles de wereld verbeteren: ze spreiden hun sociale risico, gaan gevarieerde verbintenissen aan en oefenen zich in diversiteit. Want vrijheid vieren doe je in verbinding. Single-zijn is geen tussenfase of momentele status, het is een levenskunst.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Simone van Saarloos

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Simone van Saarloos geeft lezingen over de volgende onderwerpen