Loading content ...

Telefoon: +31 202 415 730

Bel ons voor vragen of advies
Simone van Saarloos

Simone van Saarloos

Filosofe

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Simone van Saarloos

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Simone

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

Spreker Simone van Saarloos spreekt over uiteenlopende maatschappelijke onderwerpen. De jonge filosofe mengt zich in verschillende actuele debatten. Niet bang om af te wijken van de norm, kritisch en authentiek. Simone daagt uit, ze durft en gaat graag het gesprek aan. Ze schroomt zicht niet om onderwerpen aan te snijden waar een taboe op rust.

Ze schreef literaire kritieken en interviews voor de Volkskrant. Ze publiceerde essays, opiniestukken en fictie en treedt regelmatig op als interviewer. En ze schreef twee jaar lang, drie keer per een column in nrc.next, een deel daarvan is terug te lezen in de bundel Ik deug / deug niet (Nijgh & Van Ditmar) waarin Simone op creatieve wijze op zoek naar antwoord op de vraag: ‘Deug ik eigenlijk?’.

Met Niña Weijers organiseerde zij een ‘sekstische talkshow’ in De Rode Hoed. Als duo vertaalden zij ook Nein. een manifest van Eric Jarosinski (Lebowski Publishers). Afgelopen zomer was zij te zien als zomergast in het gelijknamige VPRO-programma. Sinds januari 2016 heeft spreker Simone van Saarloos een wekelijkse column in Vrij Nederland. In het najaar staat ze in het theater met de voorstelling Holy F, samen met actrice Sophie van Winden en Eva Marie de Waal. In september  2016 verschijnt haar roman De vrouw die (Nijgh & Van Ditmar).  

Bekijk de lezingen van Simone van Saarloos

    Het Monogame Drama

    Onlangs verscheen Het monogame drama (De Bezige Bij), een pamflet waarin ze vragen stelt over de wijze waarop we ons sociale leven inrichten. Past één vaste relatie voor de rest van je leven nog wel bij deze tijd? Simone spreekt regelmatig over dit thema. Een kritische beschouwing over sociale investering en multi-intimiteit. Ook leuk wanneer je monogamie niet als drama ziet.

    Grote maatschappelijke  vraagstukken

    Simone houdt zich bezig met actualiteiten en gaat graag in gesprek over grote maatschappelijke vraagstukken.

Vrijblijvend informatie over Simone van Saarloos

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.