Loading content ...

Telefoon: +31 202 415 730

Bel ons voor vragen of advies
Thomas Braun

Thomas Braun

De metamorfose van een dikke veertiger

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Thomas Braun

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
About icon

Over Thomas

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

Thomas Braun is net als zoveel generatiegenoten ten prooi gevallen aan een leven vol sigaretten, bier, vet vlees en de afstandsbediening. Hij besluit van de ene op de andere dag dat het maar eens over moet zijn met zijn onverschillige levenshouding. Hij stopt met roken, drinkt nog slechts af en toe een glaasje wijn, eet verantwoord en zit wekelijks zo’n twaalf uur op een racefiets. Het doel: de hoogste en steilste bergen van Europa beklimmen. Inmiddels ligt de tiende (!)druk van zijn boek Ga toch fietsen! in de winkel.

Het verhaal van spreker Thomas Braun is een hilarisch relaas vol zelfspot over verslavingen, angsten, gebrek aan motivatie en hoe hard fietsen een antwoord op alles blijkt te zijn. Een inspirerend boek voor hen die ook een uitweg zoeken in hun eigen, vastgelopen leven.

Mensen die Brauns boek gelezen hebben of een lezing bijgewoond, kunnen een reactie achterlaten op zijn website www.thomasbraun.nl. Dat is inmiddels massaal gebeurd en zowel mannen als vrouwen roemen het verhaal om de herkenbaarheid, de humor, de ontroering en velen hebben inmiddels besloten ook hun ongezonde leefstijl overboord te gooien en te gaan fietsen. Ook de media bleken geïnteresseerd, Braun was o.a uitgebreid te gast bij Spijkers met koppen (Vara), Tour du Jour (RTL4), Cappuccino (NCRV) en het televisieprogramma Paul Witteman op zoek naar geluk (VARA).

Bekijk de lezingen van Thomas Braun

  Inspiratie

   

  Spreker Thomas Braun wordt veel gevraagd als spreker. Bedrijven nodigen hem uit als er thema’s zijn als Nieuw Persoonlijk Leiderschap, Vitaliteit op de werkvloer en congressen of workshops waarin het stellen en halen van doelen, doorzettingsvermogen en veranderprocessen centraal staan. Veel sprekers putten uit theorie, Braun heeft een verhaal dat uit het leven is gegrepen, daarin is hij onderscheidend. Hij was tot nu toe o.a. te gast bij ING, Achmea, ABN AMRO, HP, Ricoh, PON, Humanage en Truphone.

  Thomas Braun was jarenlang redacteur/verslaggever voor verschillende publiekstijdschriften. Daarnaast schreef hij columns voor dagbladen, weekblad Panorama, wetenschappelijk magazine Triv’ en MT. Voor dat laatste blad hield hij ook een weblog bij over zijn leven als ‘dikke veertiger’. Ga toch fietsen!, genomineerd voor beste sportboek van 2011, was zijn eerste boek en is voor veel mensen een inspiratie om zelf ook weer vitaal te gaan leven en werken.

   

  • Een gast wiens boek je moet lezen en wiens presentatie iedere ondernemer moet zien. – Ronnie Overgoor, spreker en auteur van het ondernemersboek van het jaar 2011 
  • Na het lezen van ‘Ga toch fietsen!’ krijg je meteen zin om jezelf uit te dagen. Dáthebben veel andere zelfhulpboeken niet voor elkaar gekregen. – Management Team
  • Wat een verhaal! Spreekt mij zeer aan. Bewondering en respect! – Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF
  • Meeslepend en ontroerend – Men’s Health
  • ‘Geweldig boek.’ – René Froger
  • ‘Zojuist met veel plezier en bewondering ‘Ga toch fietsen’ uitgelezen. Humorvolle beschrijving van je reis. Chapeau!’ – Marianne Vos via Twitter
Vrijblijvend informatie over Thomas Braun

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Thomas Braun geeft lezingen over de volgende onderwerpen