Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

De spreker en dagvoorzitter die complexe en zware thema's begrijpelijk en luchtig maakt

Spreker Tim Hofman

Tim Hofman

Presentator, spreker en dagvoorzitter

Tarieven en beschikbaarheid
Tim Hofman

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Tim

Lecture icon

Lezingen

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Spreker Tim Hofman (Vlaardingen, 9 juli 1988) is presentator, programmamaker en schrijver. Daarnaast deelt Tim dagelijks zijn kijk op politiek en maatschappij met zijn volgers op Instagram (594.000) en Twitter (270.300).

Op 1 januari 2011 wordt Tim Hofman toegelaten tot de BNN University en datzelfde jaar begon hij als presentator bij BNN. Enkele hoogtepunten van Tim’s televisie carrière zijn de reis-documentaires voor ‘Trippers’, en human interest programma’s zoals ‘Je Zal het Maar Hebben’. Daarnaast is Tim een graag geziene talkshowgast en was hij geregeld tafelheer bij ‘De Wereld Draait Door’, ook won hij in 2016 ‘Wie Is De Mol?’. Tim reisde voor z’n werk de hele wereld over. Hij maakte reportages over drugsbendes, bezocht de KKK en bevrijdde met Free A Girl kinderen uit handen van mensenhandelaren. In 2016 verscheen het succesvolle YouTube-kanaal/programma BOOS.

Redenen om spreker Tim Hofman te boeken

  • Tim z’n lezingen zijn niet alleen inhoudelijk sterk, er mag ook gelachen worden.
  • Op televisie, YouTube en z’n eigen sociale media bedient hij een breed publiek.
  • Dat maakt hem een interessante gastspreker en gesprekspartner voor iedere leeftijdscategorie.

Maatschappelijk betrokken multitalent

In 2017 brengt Tim bij Meulenhoff zijn eerste dichtbundel ‘Gedichten van de broer van Roos uit’, in 2019 volgde ‘Grappig Jammer’. In totaal zijn er 55.000 van zijn dichtbundels verkocht en deed hij de Jan Terlouw lezing in 2020.

Sinds 2013 wint Tim geregeld prijzen, waaronder tien Beste Social Media Awards, twee SpinAwards en twee TV Beelden. Ook won Tim in 2020 hattrick op het Gouden Televizier Ring voor de categorieën Gouden Televizier-Ring, Televizier-ster Presentator en Televizier-Ster Online-videoserie.

Op 11 december 2018 bood Tim de tweede kamer een burgerinitiatief aan voor een nieuw kinderpardon, dit initiatief bestond uit ruim 250.000 handtekeningen die waren verzameld met de BOOS documentaire die hij samen met BNNVARA maakte: ‘Terug Naar Je Eige Land’. In januari 2019 bereikt de coalitie een akkoord betreft het kinderpardon.

In 2022 kwam BOOS met de nu al historische uitzending omtrent het vermeende seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. Met deze spraakmakende aflevering won het team vele awards waaronder de Zilveren Nipcow schijf en de Televizier Impact Award. Tim won dit jaar ook weer de Televizier-Ster Presentator en werd gekroond tot Journalist van het Jaar (door VillaMedia) en meest invloedrijke persoon in de media (in de Media100). Naast BOOS (momenteel 900.000 abonnees), presenteert Tim bij BNNVARA programma’s als ‘Over Mijn Lijk’ en ‘Pak de Macht’.

Voor vragen, tarieven en beschikbaarheid neem contact met ons op.

Bekijk de lezingen van Tim Hofman
Lezingen van spreker Tim Hofman

Inspirational talk

In deze lezing vertelt Tim zijn tips & tricks om van jezelf te maken wie je wil zijn, om te komen waar je wilt komen. Hij weet hoe je uit een depressie klimt (uit ervaring), keuzes maakt die je leven aangenamer maken en hoe je je leven niet laat leiden door angsten. Dit aan de hand van eigen ervaringen, anekdotes en mensen die hij sprak.

Lezingen van spreker Tim Hofman

Lezing op Maat

Over (social) media, politiek, activisme, reizen, psychologie, avonturen, onderwerpen rond Generatie Z en Millennials of een thema passend bij het event. Tim creëert een lezing op maat, passend bij de doelgroep en het moment.

Lezingen van spreker Tim Hofman

Activisme en journalistiek

Tim Hofman weet hoe journalistiek ingezet kan worden om succesvol doelen te bereiken. Aan de hand van de programma’s die Tim maakt en de campagnes die hij gevoerd heeft, legt hij uit hoe je kleine en grote zaken binnen de maatschappij kan veranderen. Zo heeft hij met coalitie-y premier Rutte een manifest aangeboden waarin gepleit werd voor vaste banen, betaalbare woningen, het afschaffen van het leenstelsel en het opnieuw invoeren van de basisbeurs. Ook de Stembus, Eigenland-petitie en het burgerinitiatief zijn voorbeelden van journalistieke, activistische campagnes. De bekendste aflevering van BOOS, over het vermeend seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice of Holland, heeft zonder twijfel voor de grootste opschudding gezorgd. Als mediamaker zet hij zich in om onrecht in de maatschappij te bestrijden en tijdens deze keynote leer je meer over zijn aanpak en wat je zelf kan doen.

Dagvoorzitter Tim Hofman

Dagvoorzitterschap / Panelgesprek / Moderator

Tim houdt van evenementen met inhoud! Als dagvoorzitter is Tim de man die ervoor kan zorgen dat ongeacht het onderwerp, of het nou heel zwaar of complex is, iedereen snapt waar het over gaat en dat er lucht in zit.

Grappig jammer

Er was gelukkig nog genoeg om over te schrijven na zijn eerste bundel Gedichten van de broer van Roos. Tims nieuwe bundel Grappig jammer staat vol met werk over leven en dood, (mislukte) relaties, seks, religie en de maatschappij: thema’s die ook in zijn generatie de hoofdrol spelen. Zijn schrijfstijl is luchtig, maar schuwt niet om je mee de diepte in te trekken. Een boek met grappen, innemende persoonlijke anekdotes en taaltechnische vernuftigheden.

Bestel dit boek

Gedichten van de broer van Roos

Je kent Tim Hofman waarschijnlijk als presentator van programma’s als Je Zal Het Maar Hebben of #BOOS, de documentaires van Spuiten & Slikken op Reis of anders als winnaar van Wie Is De Mol? 2016. Maar, zoals hij zelf zegt, televisie overkwam hem gewoon, zijn eigenlijke passie is altijd de rijmkunst geweest: het lezen, maar vooral toch het schrijven ervan. En dat blijkt, want sinds zijn veertiende schrijft Tim al gedichten.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Tim Hofman

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Tim Hofman geeft lezingen over de volgende onderwerpen