Bel ons op +31 (0)30 80 80 884

En krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Onze sprekers zijn ook beschikbaar voor online events en webinars. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Lezingen over Stress en het meeste uit je mensen halen

Tim_van_der_Vliet

Tim van der Vliet

de Wim Hof Methode

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Tim van der Vliet

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Tim

Lecture icon

Lezingen

Interviews icon

Artikelen

Tarieven en beschikbaarheid

Spreker Tim van der Vliet vertelt over zijn filosofie

“Ik geloof niet dat stress slecht is voor je. Er zijn twee soorten stress: buitenwereld stress en binnenwereld stress. Pas als buitenwereld stress binnenkomt en de binnenwereld aantast is stress ongezond. Het idee hierachter is dat het mogelijk is om een positieve invloed uit te oefenen op je autonome zenuwstelsel. We kunnen ons zenuwstelsel indelen in het somatische (bewuste) en het autonome (onbewuste) zenuwstelsel. Bij het autonome zenuwstelsel hoort je hartslag, je bloeddruk, je hormoonhuishouding en je auto immuun respons. Door de ademhaling die Tim van Wim Hof heeft geleerd kan hij zijn autonome zenuwstelsel positief beïnvloeden. Daardoor heb je controle over je binnenwereld en kun je kalm blijven in moeilijke situaties en je niet te erg laten meeslepen door irrationele angsten”.

Spreker Tim van der Vliet

Lezingen over Stress en het meeste uit je mensen halen

Tim werkt hard, erg hard op het moment. Naast de trainingen die hij geeft huurt hij zichzelf uit aan een hedge fund in de financiële wereld. Hij werkt op het moment tussen de 60 en 80 uur per week. Ondanks de vele uren, en de stress die gepaard gaat met Tim’s bijbaan in de financiële wereld, gelooft Tim niet dat stress slecht is voor je. Tim heeft een methode geleerd om zijn binnenwereld kalm te houden, ongeacht wat de buitenwereld brengt. Een van zijn leraren is Wim Hof, ook wel bekend als: The Iceman.

Spreker Tim van der Vliet is leraar, schrijver, beursspecialist en adviseur, en vader van 4 kinderen. Naast een gezonde levensstijl heeft hij geleerd door ademhaling kalmer, gezonder en meer gefocust te zijn. En zelfs dat je met ademen je autonome zenuwstelsel kunt beïnvloeden en je lichaam kunt ontzuren. Dit is erg handig in zijn drukke (maar weinig stressvolle) leven.

Tim is een erkend trainer in de Wim Hof Methode. Tim is persoonlijk getraind door Wim, die ondertussen wereldberoemd is geworden met zijn bijnaam “The Iceman”. Wim’s methode wordt door instituten en ziekenhuizen in de hele wereld onderzocht om zijn heilzame werking.

Bekijk de lezingen van Tim van der Vliet
Lezing van spreker Tim van der Vliet

Haal het meeste uit je mensen

Ieder bedrijf profiteert van een team dat optimaal functioneert. Dit gaat op voor de jonge bedrijven met veel jonge mensen in dienst maar ook voor de wat stoffige kantooromgevingen. Het lijkt logisch, maar voor veel bedrijven is dit nog geen gemeengoed.

Lezing van spreker Tim van der Vliet

Stress Management

Tim gelooft dat optimaal presteren bereikt kan worden door middel van het beinvloeden van het autonome zenuwstelsel. Het is mogelijk om je stress respons te veranderen en volledig kalm te zijn in moeilijke situaties. Optimaliseer dat waartoe je in staat bent. Een energiek lichaam en een kalme, heldere geest is een must voor optimaal presteren en creatieve oplossingen vinden en uitvoeren.

Met de Wim Hof Methode is het mogelijk, leuk en zelfs gemakkelijk om lichaam en geest optimaal te laten communiceren met elkaar. Het resultaat is dat je doet waartoe je daadwerkelijk in staat bent.

  27.08.2019

  Tim van der Vliet vertelt over de Wim Hof Methode

  In dit interview vertelt Tim van der Vliet over de Wim Hof Methode. Hoe kwam dit op zijn pad? Wat heeft de methode voor Tim betekend?

  Een Beurshandelaar die vertelt over de Wim Hof Methode. Hoe zit dat?
  Die vraag krijg ik wel vaker. Meestal zoiets als: “Dat gaat toch niet samen?”. Juist wel. Door in een ijsbad, wat voor onze mind en lichaam gelijk staat aan stress, heb ik geleerd met mijn adem mijn stress response te controleren. Dat is natuurlijk optimaal voor een job als handelaar op de beurs. Ik kan nu veel meer stress aan dan vroeger, door de Wim Hof Methode. Oh ja, behalve een leraar hou ik heel erg van met cijfertjes spelen. Dus ik wordt ook gewoon heel erg blij van een hele dag onderzoek doen en cijfers te “crunchen”.

  Wat heeft de Wim Hof Methode voor jou kunnen betekenen? 
  Meerdere dingen. Allereerst ben ik extreem veel kalmer dan ooit geweest. Dit zoals hierboven beschreven met ijsbaden. Daarnaast is de ademhaling, die ik dagelijks doe, een manier om heel snel energie te krijgen als ik een keer kort geslapen heb en optimaal moet presteren. Maar als ik een beetje hyper ben doordat ik bijvoorbeeld net iets teveel koffie gedronken heb, helpt de ademhaling juist met rustig worden. Vervolgens ben ik blijer door dagelijkse ademsessies. En niet te vergeten, ik verdien geld met mensen helpen schoner te worden en meer energie te krijgen. Ik heb van Wim geleerd dat het mogelijk is om je autonome zenuwstels te beinvloeden en zelfs controleren. Ik be veel ichaamsbewuster geworden en voel aan wat goed voor mij is, zowel qua voedsel als werk. Echt mind blowing.

  Op je werk heb je regelmatig met stress te maken. Toch is je ervaring dat stress niet per definitie slecht voor je is. Hoe zit dit precies?
  Klopt. Je kunt het zo zien. Er bestaat buiten-je-lichaam-stress en binnen-je-lichaam-stress. Buite-stress is niet slecht. Sterker nog, dat is gewoon buiten je comfort zone. En dat is waar het leven begint toch? Stress wordt pas slecht als je het mee naar binnen neemt. Het gaat er dus niet om wat er buiten je gebeurt maar wat er binnenin je gebeurt. Als je de trein mist en je hele dag is veropest dan neem je redelijk snel je stress mee naar binnen. Aan de andere kant geef ik veel les aan CEO’s. Die hebben minder last van stress mee naar binnen nemen omdat ze gewent zijn aan verantwooding dragen en moeilijke beslissinge maken. Het mooie is, of je nu snel of niet snel gestresst raakt, je kunt leren de stress response te controleren. De truc is dat je op de juiste manier leert ademen.

  Met jouw filosofie inspireer je anderen om het meeste uit jezelf, je team en/of je bedrijf te halen. Welke tip zou je je publiek sowieso mee willen geven?  
  Leer ademen. Je kunt heel veel meer dan dat je denkt dat je kunt. Bijeffecten zijn blijere mensen die en betere focus hebben. En minder ziekteverzuim. Eigenlijk zou ieder bedrijf dit aan zijn mensen moeten geven.

  Wat is typerend aan een lezing van jou? 
  Transformerend, aards en vrij zeker dat je af en toe moet lachen.

  Bekijk de lezingen van Tim van der Vliet
  Vrijblijvend informatie over Tim van der Vliet

  Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Of neem direct contact op:

  Bel: +31(0)308080884

  Tim van der Vliet geeft lezingen over de volgende onderwerpen