Loading content ...

Bel ons op +31 (0)30 80 80 884

Krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Ik daag je uit om met een nieuwe blik naar dit moment te kijken

Tineke van Oosten

Van Zuidas consultant naar monnik….

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Tineke van Oosten

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Tineke

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Tarieven en beschikbaarheid

Lezingen en Workshops van Tineke van Oosten / Nirantara Ishaya

 • Mindful Moment sessie
 • Iedereen is een genie
 • Loslaten? Zonder stress leven? Hoe dan?!
 • Keynote bewust werken en leven
Spreker Tineke Oosten / Nirantara Ishaya

Van Zuidas consultant naar monnik….

Tineke werkte jarenlang als consultant op de Zuidas. Haar torenhoge ambitie bracht haar rond de wereld en ze woonde in vele landen. Totdat ze letterlijk tot stilstand kwam door een auto-ongeluk. Helemaal terug bij af, maakte ze de meest onwaarschijnlijke stap, ze werd monnik. Een moderne monnik dan, weliswaar. Ze scheert haar hoofd niet kaal en draagt geen gewaad. Ze woont samen met haar vriend in hartje centrum van Haarlem en drinkt gerust nog wel eens een wijntje. Ze geeft regelmatig trainingen en retraites door heel Europa.

Sinds Tineke in 2013 toetrad tot de Ishaya monniken, draagt ze ook de naam Nirantara. De Ishaya’s zijn een internationale groep (niet religieus overigens) die een eeuwenoude traditie heeft in bewustzijnsverruiming. Om opgeleid te worden tot Ishaya, bracht ze ruim 9 maanden fulltime in retraite door en mediteerde ze 12 uur per dag. In die tijd heeft ze alle trucs en tricks van de mind leren kennen. Om een brug te slaan tussen zingeving en het zakelijk leven volgde ze de Mindfulness opleiding van Google – Search Inside Yourself. Met humor en vol herkenbare anekdotes weeft ze deze kennis en ervaring door haar presentaties.

Haar passie is om mensen te helpen ervaren dat er midden in de hectiek van ons dagelijks leven een oase van rust tot je beschikking staat. Om dat te beleven, hoef je aan de buitenkant niets te veranderen. Je hoeft er zelfs niet voor op reis of monnik te worden. Deze rust is er altijd, ook als het druk is om je heen.

Tineke heeft een enorme drive om werknemers te laten ervaren dat je vanuit een staat van innerlijke rust, al je ambities waar kunt maken. Maar dan zonder stress. Er is daarmee zoveel te winnen! Ze zegt wel eens gekscherend: “Was ik mijzelf van nu, 10 jaar geleden maar tegengekomen voor een wake-up call!”

Ze raakt mensen in hun hart met haar warmte en een enorme lading enthousiasme. Zo daagt ze je uit om met een nieuwe blik naar dit moment te kijken.

Bekijk de lezingen van Tineke van Oosten
Workshop van spreker Tineke van Oosten

Mindful Moment sessie

Een perfecte break tijdens heisessies of trainingsdagen. Deelnemers krijgen een complete reset en kunnen even helemaal opladen. Inspirerende mindfulness oefeningen worden toegankelijk en met humor gebracht. Daarna kun je met hernieuwde frisheid en focus verder.

Indien gewenst, kan dit in combinatie met een Chi Gong beweging sessie. Chi Gong is eenvoudig met je werkkleding aan te doen. We doen een serie van eeuwenoude oefeningen die door de legendarische Chinese generaal Chong Li-Quan zijn ontwikkeld, om zijn leger fit te houden. Hij was onverslaanbaar!

Lezing van Tineke van Oosten

Iedereen is een genie

“Iedereen is een genie. Maar als je een vis beoordeelt op zijn capaciteit om in een boom te klimmen, zal hij zijn hele leven geloven dat hij niets kan.” -Einstein
Welke bril je opzet als je naar je leven kijkt, bepaalt hoe je de wereld ervaart. Je kunt altijd kiezen voor het halfvolle of het halflege glas. Hoe werkt dit als je naar anderen kijkt? Zie je dan iemands goede kanten of juist de dingen die beter moeten?

Waardering voor iemand, iemands goede kanten werkelijk zien, heeft meer impact dan je misschien wel vermoedt. Hoe zou het Picasso zijn vergaan als hij van jongs af aan te horen zou hebben gekregen dat hij belabberd tekent. Zou hij het nog aangedurfd hebben om een carrière als schilder te beginnen?

We gaan spelen met waardering. Je gaat zelf ervaren hoe het is om volledig gezien te worden en hoe het is om volledig te zien. De impact van waardering lijkt op het eerste oog misschien relatief klein. Maar zodra we beter kijken, zien we dat er een enorme kracht vanuit gaat. Door bewust onze aandacht te richten op de goede dingen, zetten we een flow in gang van positiviteit. In deze interactieve sessie, gaan deelnemers dit zelf ervaren.

Lezing van Tineke van Oosten

Loslaten? Zonder stress leven? Hoe dan?!

Iedereen wil leven zonder stress. De dooddoener ‘je moet het gewoon loslaten’ is voor veel mensen een betekenisloze kreet. Want hoe doe je dat in vredesnaam in de dagelijkse hectiek van ons moderne leven, waarin je telkens meer dingen op je bordje krijgt? In deze sessie word je uitgedaagd je perceptie te verschuiven en de kunst van ontspanning te omarmen. Met als resultaat dat je uiteindelijk minder stress ervaart.

De sessie kan op maat gemaakt worden. Interactief, met mindfulness oefeningen, of juist als lezing.

Lezing van Tineke van Oosten

Keynote bewust werken en leven

Nirantara maakt graag een keynote op maat. Thema’s waar ze over kan vertellen zijn onder meer: bewust leven en werken, verandering start altijd van binnenuit, stress en de kunst van ontspannen werken, mindfulness, vitaliteit, (werk)geluk, terugveren vanuit tegenslag, motivatie ben je zelf, zingeving in een business omgeving. Maatwerk met eigen thema’s is zeker ook mogelijk.

  Video van spreker Tineke van Oosten

  Nirantara Ishaya: Monnik, midden in de maatschappij

  Bekijk de lezingen van Tineke van Oosten
  Vrijblijvend informatie over Tineke van Oosten

  Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Of neem direct contact op:

  Bel: +31(0)308080884

  Tineke van Oosten geeft lezingen over de volgende onderwerpen