Loading content ...

spreker Tofik Dibi

Tofik Dibi

Mens & Maatschappij

Als ex-politicus gaat spreker Tofik Dibi graag in gesprek over thema’s als asiel en immigratie, veiligheid en justitie, en jeugd en gezin.

foto: Hüsne Afsar

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Spreker Tofik Dibi is bij velen bekend als ex-politicus bij GroenLinks. Namens GroenLinks was hij van 30 november 2006 tot en met 20 september 2012 lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Tofik is van Marokkaanse afkomst. Na een jarenlange worsteling over zijn homoseksualiteit maakt Tofik zijn geaardheid bekend. Hij spreekt openlijk zijn innerlijke strijd betreft identiteit. Moslim, Marokkaan, Nederlander en Homo; Tofik Dibi is het allemaal en hij laat zien dat het kan! Hij adviseert jongeren in vergelijkbare situaties.  

In 2015 kwam zijn autobiografisch boek Djinn uit. In het boek vertelt spreker Tofik Dibi over zijn jeugd, zijn tijd in de Tweede Kamer en zijn homoseksualiteit. 
Vanuit zijn achtergrond zet Tofik zich graag in voor het vergroten van de kansen van jongeren in grote steden. Zo bracht hij het discriminerende deurbeleid van uitgaansgelegenheden onder de aandacht samen met Editie NL. 

  Boek een lezing van spreker Tofik Dibi

  • Asiel en immigratie
  • Veiligheid en Justitie
  • Jeugd en Gezin

   

Tofik Dibi geeft lezingen over de volgende onderwerpen: