Bel ons op +31 (0)30 80 80 884

En krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Onze sprekers zijn ook beschikbaar voor online events en webinars. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Het recht op privacy en de bescherming van persoonsgegevens

Vincent Bore

Vincent Böhre

Privacy First

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Vincent Böhre

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Vincent

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid
Spreker Vincent Böhre

Actuele privacyproblematiek en mogelijke oplossingen voor de toekomst

Spreker Vincent Böhre studeerde oorspronkelijk Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de Technische Universiteit Delft. Door reiservaringen besloot hij echter al snel om het roer radicaal om te gooien en te kiezen voor een studie Internationaal en Europees recht aan de Universiteit van Amsterdam. Hier specialiseerde hij zich vervolgens in mensenrechten, waaronder de rechten van inheemse volkeren. Tegelijkertijd werkte hij als part-time researcher bij het advocatenkantoor Loyens & Loeff en was hij vrijwillig actief bij het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten (NJCM). Na te zijn afgestudeerd in zowel Internationaal & Europees recht als Nederlands recht was Vincent allereerst werkzaam als juridisch beleidsmedewerker economische, sociale en culturele rechten bij Amnesty International. Vervolgens deed hij in opdracht van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) onderzoek naar de parlementaire geschiedenis en maatschappelijke effecten van het biometrisch paspoort, wat resulteerde in het geruchtmakende WRR-rapport ‘Happy Landings’. Sindsdien was Vincent voorzitter van het Platform Bescherming Burgerrechten en is hij directeur en jurist van Stichting Privacy First.

Privacy First is een onafhankelijke stichting ter behoud en bevordering van ieders recht op privacy. Bij Privacy First is Vincent verantwoordelijk voor het dagelijks management, politieke lobby, campagnes en rechtszaken, waaronder de succesvolle rechtszaken van Privacy First tegen de centrale opslag van vingerafdrukken onder de Paspoortwet en de afschaffing van de telecom-bewaarplicht (dataretentie).

Namens Privacy First verschijnt spreker Vincent Böhre regelmatig in de media en houdt hij lezingen voor diverse soorten publiek. Kernmissie van zijn werk bij Privacy First is om Nederland tot een internationaal Privacy Gidsland te maken. Dit vergt allereerst bewustwording, gevolgd door privacyvriendelijke wetgeving, beleid en techniek: privacy by design. Wilt u hier als organisatie graag een steentje aan bijdragen? Op interactieve wijze vertelt Vincent graag over actuele privacyproblematiek en mogelijke oplossingen voor de toekomst.

Bekijk de lezingen van Vincent Böhre
Lezingen van spreker Vincent Böhre

De lezingen gaan over de volgende onderwerpen

 • Privacy
 • Bescherming van persoonsgegevens
 • Vertrouwelijke communicatie
 • Wetgeving & beleid
 • Privacy by design
 • Mensenrechten
  Vrijblijvend informatie over Vincent Böhre

  Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Of neem direct contact op:

  Bel: +31(0)308080884

  Vincent Böhre geeft lezingen over de volgende onderwerpen