Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Breng organisaties en mensen in beweging

Spreker Doekle Terpstra

Doekle Terpstra

Gedreven leider, probleemoplosser en expert in organisatieverandering

Tarieven en beschikbaarheid
Doekle Terpstra

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Doekle

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Tarieven en beschikbaarheid

Heb je ooit nagedacht over hoe je de motivatie binnen je organisatie kunt verhogen en tegelijkertijd structurele problemen kunt aanpakken? Spreker Doekle Terpstra biedt diepgaande inzichten en praktische oplossingen die organisaties transformeren. Met een indrukwekkende staat van dienst in diverse sectoren weet hij als geen ander hoe hij mensen en bedrijven in beweging kan brengen.

Over Doekle Terpstra

Spreker Doekle Terpstra is een gepassioneerde Nederlandse bestuurder die zijn stempel heeft gedrukt op verschillende sectoren. Als voormalig voorzitter van het CNV en de KNSB heeft hij laten zien hoe effectief leiderschap eruitziet, zowel in de bestuurskamer als op het ijs. Zijn praktische aanpak werd ook duidelijk toen hij als recreant tweemaal de Elfstedentocht voltooide.

Toen Hogeschool Inholland in een bestuurs- en vertrouwenscrisis terechtkwam, werd Terpstra aangetrokken om de problemen aan te pakken. Zijn benadering, die de mens centraal stelt, bracht opnieuw passie en enthousiasme binnen de organisatie. Dit mensgerichte leiderschap is de kern van zijn succes en wordt gewaardeerd in iedere sector waarin hij actief is geweest.

Terpstra’s probleemoplossende vaardigheden hebben hem een rol gegeven in uiteenlopende organisaties, waaronder ICCO, de Publieke Omroep, Worldconnectors, en het Glasmuseum Leerdam. Hij leidde de Commissie Budget 40+ en werkte aan efficiëntere thuiszorg binnen de Transitiecommissie Sociaal Domein (TSD).

Het kabinet ziet in Terpstra een ‘vliegende kiep’ die knelpunten in de samenleving oplost. Zijn enthousiasme voor mensen, verbindende kwaliteiten, daadkracht, en talent voor conflictoplossing maken hem tot een unieke spreker die organisaties daadwerkelijk in beweging brengt.

Boek nu een lezing van Doekle Terpstra en ontdek hoe zijn inspirerende en mensgerichte aanpak uw organisatie kan transformeren.

Bekijk de lezingen van Doekle Terpstra
Lezing van spreker Doekle Terpstra

Mensen en organisaties in beweging

In deze inspirerende lezing laat Doekle Terpstra zien hoe je zowel mensen als organisaties effectief in beweging kunt krijgen. Door zijn mensgerichte benadering en jarenlange ervaring in verschillende sectoren, biedt Terpstra praktische inzichten en strategieën om motivatie en betrokkenheid te vergroten. Hij deelt succesvolle voorbeelden van hoe hij bedrijven en instellingen heeft getransformeerd door passie en enthousiasme terug te brengen in de werkomgeving.

Lezing van spreker Doekle Terpstra

Zonnekoningen zorgen voor onweer

In deze krachtige lezing bespreekt spreker Doekle Terpstra hoe autoritair leiderschap, oftewel “zonnekoning-gedrag,” grote organisaties kan laten vastlopen. Hij biedt inzichten in de negatieve impact van dit leiderschap en deelt effectieve strategieën om een cultuur van samenwerking, transparantie en gedeelde verantwoordelijkheid te bevorderen. Met praktijkvoorbeelden uit zijn eigen ervaring laat Terpstra zien hoe je teams kunt motiveren, conflicten kunt oplossen en duurzame groei kunt realiseren.

Lezing van spreker Doekle Terpstra

Techniekpact: Op naar een gezonde maakindustrie

In deze lezing neemt Doekle Terpstra je mee in de wereld van het Techniekpact, waar hij zijn visie deelt op het versterken van de maakindustrie in Nederland. Als aanjager van dit initiatief bespreekt hij de uitdagingen en kansen binnen de technische sector en laat zien hoe samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid kan leiden tot duurzame groei en innovatie. Terpstra biedt praktische strategieën en inspirerende voorbeelden om de kwaliteit van techniekonderwijs te verbeteren en meer jongeren te enthousiasmeren voor technische carrières.

Video van Doekle Terpstra

In gesprek met Doekle Terpstra: VERANDERINGEN EN UITDAGINGEN IN DE TECHNIEK

Bekijk de lezingen van Doekle Terpstra
Vrijblijvend informatie over Doekle Terpstra

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Doekle Terpstra geeft lezingen over de volgende onderwerpen