Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Spreker Fleur Ravensbergen

Conflicthantering en onderhandelen in gewapend conflict en organisaties

Spreker Fleur Ravensbergen

Fleur Ravensbergen

Vredesbemiddelaar, conflict- en onderhandelexpert, en auteur met een trackrecord aan vredesonderhandelingen in gewapende conflicten.

Tarieven en beschikbaarheid

5 van de 5 sterren

Fleur is een onuitputtelijke bron van verhalen en ervaringen uit het veld. Die weet ze vervolgens ook nog om te zetten in concrete lessen, zodat het publiek niet alleen geboeid blijft, maar ook echt wat leert.

Bram Festen, BKB - Het Campagnebureau Bekijk alle referenties

Een lezing van Fleur Ravensbergen biedt:

 • Praktische tips om je organisatie dialoog, conflict- en onderhandelvaardig te maken en deze gespannen tijden te helpen manoeuvreren
 • Unieke en inspirerende verhalen en inzichten van een succesvolle internationale vredesbemiddelaar in gewelddadige conflicten met gewapende groepen zoals IRA en IS
 • Maatwerk, vertaalslag en concrete handvaten door een ervaren en erkende spreker voor de dagelijkse praktijk van je publiek
Fleur Ravensbergen

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Fleur

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

References icon

Referenties

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid
Promo icon

Ontvang een aantal gesigneerde exemplaren van "Ontwapend" bij een boeking van haar lezing en geniet ook van de optie om meer gesigneerde exemplaren bij de lezing af te nemen met 10% korting.

Heeft je organisatie moeite met complexe conflicten en onderhandelingsuitdagingen? Spreker Fleur Ravensbergen biedt diepgaande expertise en unieke inzichten om je team te versterken. Met een indrukwekkende staat van dienst als vredesbemiddelaar in gewapende conflicten wereldwijd, inspireert ze met praktische strategieën en persoonlijke verhalen voor waardevolle lessen in effectief leiderschap en conflictbeheersing binnen je organisatie.

Een lezing van Fleur Ravensbergen biedt:

 • Praktische tips om je organisatie dialoog, conflict- en onderhandelvaardig te maken en deze gespannen tijden te helpen manoeuvreren
 • Unieke en inspirerende verhalen en inzichten van een succesvolle internationale vredesbemiddelaar in gewelddadige conflicten met gewapende groepen zoals IRA en IS
 • Maatwerk, vertaalslag en concrete handvaten door een ervaren en erkende spreker voor de dagelijkse praktijk van je publiek

Een vredesbemiddelaar met een levensmissie van vrede en dialoog

Spreker Fleur Ravensbergen is een toonaangevende conflictadviseur, trainer en mediator met een indrukwekkende staat van dienst in het faciliteren van dialoog tijdens gewapende conflicten. Als medeoprichter van de Dialogue Advisory Group (DAG), speelde ze een rol in het bevorderen van vredesbesprekingen in verschillende conflictgebieden zoals Noord-Ierland, Baskenland, het Midden-Oosten en in Afrika. Haar werk doelde op succesvolle ontwapening en het starten van dialogen.

Naast haar veldwerk bemiddelt Fleur ook in publieke en politieke conflicten in Nederland en Europa, waar ze haar expertise toepast om spanningen te verminderen en consensus te bevorderen. Haar trainingen in conflictoplossing en onderhandelingsvaardigheden hebben talloze functionarissen en belanghebbenden geholpen effectiever te opereren in gespannen omgevingen.

Fleur’s academische betrokkenheid als docent in het Conflict Resolution and Governance Masterprogramma aan de Universiteit van Amsterdam onderstreept haar toewijding aan het opleiden van de volgende generatie conflictbemiddelaars. Haar boek, “Ontwapend”, biedt een fascinerend inzicht in haar werk en leven als vredesbemiddelaar en wordt vertaald.

Haar lezingen zijn niet alleen informatief maar ook inspirerend, met unieke verhalen en inzichten uit de frontlinie van conflictbemiddeling. Fleur’s vermogen om complexe theorieën om te zetten in praktische handvatten maakt haar een gewilde spreker voor uiteenlopende organisaties.

Boek nu een lezing van Fleur Ravensbergen en ontdek de kracht van effectieve conflictbemiddeling en onderhandelingen voor je organisatie.

Bekijk de lezingen van Fleur Ravensbergen
Lezing van spreker Fleur Ravensbergen

Een lezing van Fleur is telkens een op maat gemaakte belevenis

Spreker Fleur Ravensbergen weet door haar verbazingwekkende en inspirerende verhalen het publiek mee te nemen in haar belevenissen als internationale vredesbemiddelaar in gewelddadige conflicten met gewapende groepen zoals IRA en IS. In haar lezing deelt ze inzichten die ze heeft opgedaan als vredesbemiddelaar en leert ze het publiek hoe ze zelf in een soortgelijke situatie een conflict kunnen de-escaleren.

Fleur behandelt diverse onderwerpen, waaronder conflicthantering, onderhandelingsvaardigheden, persoonlijk leiderschap, empathie en extremisme. Haar lezingen worden op maat gemaakt en kunnen variëren van een korte, krachtige keynote van 15 minuten tot een diepgaande lezing van een uur, afhankelijk van de behoeften en wensen voor het evenement.

Deze lezing is ideaal voor professionals en organisaties die effectieve strategieën willen leren om conflicten te beheersen en onderhandelingen succesvol te voeren, terwijl ze hun leiderschapskwaliteiten en empathie versterken in uitdagende situaties.

Lezing van spreker Fleur Ravensbergen

Effectieve onderhandelingen en conflicthantering

In deze sessie deelt Fleur Ravensbergen haar uitgebreide ervaring en kennis over onderhandelen en conflicthantering. Met een aantal praktische verhalen en leerpunten biedt ze concrete strategieën en technieken om succesvol te onderhandelen en conflicten op te lossen. Deze lezing is ideaal voor professionals die hun onderhandelingsvaardigheden willen verbeteren en effectiever willen zijn in conflictbeheersing.

Lezing van spreker Fleur Ravensbergen

Roerige tijden vereisen persoonlijk leiderschap

Deze lezing biedt een diepgaand inzicht in persoonlijk leiderschap tijdens onzekere en uitdagende periodes. Aan de hand van een aantal inspirerende verhalen, cruciale leerpunten en een vertaalslag naar actuele vraagstukken, helpt Fleur Ravensbergen je om sterker en effectiever te navigeren door turbulente tijden. Ontdek hoe je jouw leiderschapskwaliteiten kunt versterken en anderen kunt inspireren om hetzelfde te doen.

Masterclass van spreker Fleur Ravensbergen

Manage je conflict - Conflictoplossing in de praktijk

Krijg grip op vervelende conflicten in je leven door unieke inzichten van een vredesbemiddelaar toe te passen. Deze interactieve workshop en masterclass bieden deelnemers de kans om hun persoonlijke aanpak van conflicten beter te begrijpen en om te buigen naar betere resultaten. Aan de hand van de expertise die Fleur Ravensbergen heeft opgedaan in het hanteren van gewapende conflicten, worden inspirerende verhalen en praktische lessen gedeeld. In de eerste helft ontvang je waardevolle inzichten en vertaalslagen naar je eigen situatie. In het tweede deel ga je aan de slag met oefeningen en hands-on activiteiten, zodat je concrete vaardigheden en inzichten mee naar huis neemt die direct toepasbaar zijn in je dagelijks leven en werk.

Training van spreker Fleur Ravensbergen

Een een- of meerdaagse intensieve training

Voor een diepgaande en meeslepende leerervaring biedt Fleur Ravensbergen intensieve trainingen. Deze geavanceerde sessies zijn ontworpen voor professionals die een uitgebreide en realistische onderdompeling zoeken in conflictbeheersing en onderhandelingstechnieken. Deelnemers krijgen de kans om te leren en te oefenen in een veilige maar uitdagende omgeving, wat leidt tot duurzame verbeteringen in hun vaardigheden.

Video van spreker Fleur Ravensbergen

"Lessons from a Mediator" Fleur Ravensbergen | Hague Talks

Bekijk de lezingen van Fleur Ravensbergen

Referenties

Fleur spreekt vanuit haar brede ervaring in de wereld van conflicthantering. Dit doet ze op een genuanceerde en vooral menselijke manier en ze verliest de complexiteit van de casussen nooit uit het oog. Ze is de gastspreker die wij standaard uitnodigen voor onze honours cursus over conflicthantering en onderhandelen aan de Universiteit van Amsterdam. We weten namelijk dat het altijd een succes zal zijn.

Zeineb Al Itejawi, Universitair docent en coordinator Universiteit van Amsterdam

Fleur heeft een heel bijzonder verhaal maar is ook vooral een bijzondere vrouw. Om het goede in de mens te blijven zien ook al kan die persoon iets verschrikkelijks hebben gedaan is een ongelofelijk krachtig iets. Ze neemt je mee op haar reis en op een veilige plek beleef je de missies mee. Op het puntje van je stoel aandachtig luisteren gegarandeerd!

Marie-Janke Damoiseaux, Adviseur omgevingsmanagement Schiphol-Amsterdam-Almere, Rijkswaterstaat

Fleur is een authentieke spreker die open staat voor haar publiek en haar publiek open laat staan voor situaties die voor hen grotendeels onbekend zijn én die tegelijkertijd enorm tot de verbeelding spreken. Als Fleur spreekt en in dialoog gaat is de tijd altijd te kort.

Stefan Szepesi, Hoofd SOM Academie, WesselinkvanZijst

Wat kunnen we in ons doodgewone, dagelijks leven nu leren van een vredesbemiddelaar in gewapende conflicten? Heel veel, zo bleek uit de drie lessen die Fleur met ons deelde. Het werd een indrukwekkend relaas, verteld met hartstocht, dat uitnodigde tot (zelf)reflectie. Een boeiende afsluiting van ons congres.

Margreet Ruijsbroek, Senior communicatieadviseur en speechschrijver, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV)

Fleur is een onuitputtelijke bron van verhalen en ervaringen uit het veld. Die weet ze vervolgens ook nog om te zetten in concrete lessen, zodat het publiek niet alleen geboeid blijft, maar ook echt wat leert.

Bram Festen, BKB, Het Campagnebureau

We hingen aan je lippen. Zo dapper en innovatief, en je stamina en geduld zijn nastrevenswaardig. Eenmaal thuis in Den Haag, heb ik me meteen op jouw boek gestort.

Jacqueline Spierdijk, trainer van juristen en mediators

Fleur weet heel goed een groot publiek mee te nemen in haar ervaringen waarin haar kwetsbaarheid en echtheid van het podium afspatten terwijl haar humor de luchtigheid erin houdt. 8 maart jl. vierden we bij de NS Internationale Vrouwendag waarbij de balans in masculine en feminine kwaliteiten centraal stond. Fleur was bij uitstek de vrouw die, door haar jarenlange ervaring als vredesbemiddelaar in een masculiene omgeving, een voorbeeld is van hoe je als vrouw al je kwaliteiten kunt inzetten om de klus te klaren. Aan de hand van drie verschillende ervaringen uit haar werkveld weet Fleur een connectie te maken met het publiek en moeilijke onderwerpen ongekunsteld bespreekbaar te maken.

Fauzia Aouden, Manager Integriteit, Nederlandse Spoorwegen

Fleur zit vol verhalen over haar rijke ervaringen als vredesbemiddelaar. Voor onze cursus Terrorisme: Beeld en Werkelijkheid was het boeiend om een inkijkje te krijgen in de complexe praktijk van praten met gewelddadige actoren.

Dr. Willemijn Verkoren, Associate Professor Conflict Studies & International Relations, Radboud University Nijmegen

Het thema van ons festival was Imagine, naar de songtekst van John Lennon. We spraken die avond de ‘dromers’ die zich onstuitbaar inzetten voor die mooiere, betere, eerlijkere, vreedzamere wereld. Fleur Ravenbergen mocht die avond natuurlijk niet ontbreken. Ik ging met haar in gesprek, en ze schreef naar aanleiding van deze avond een opinie-artikel in voor een dagblad. Fleur kan complexe conflicten en vredesprocessen in heldere bewoordingen toelichten. Haar kennis en ervaring wisselt ze mooi af met persoonlijke verhalen, waardoor je het gevoel hebt dat je even bij haar aan de onderhandelingstafel zit.

Joyce van der Horst, hoofdredacteur Het Wereldpodium

Ik heb Fleur leren kennen tijdens een training. Iedereen hing aan haar lippen! Haar verhalen zijn intrigerend, intiem en geven je een inkijk in een wereld die normaal verborgen blijft. Geeft je een gevoel van diep respect voor het lef en de inzet die nodig zijn bij vredesonderhandelingen. En dus voor mensen zoals Fleur! Ik was dermate onder de indruk dat ik haar ook heb gevraagd om een keynote en deelsessie te verzorgen tijdens een Circulaire Dialoog die ik voor de provincie Zuid-Holland organiseerde. Dialoog, radicale nieuwsgierigheid en begrip voor andere perspectieven waren elementen die we o.a. wilden meegeven aan de aanwezigen en Fleur paste daar met haar verhaal helemaal bij. Haar woorden waren indringend, kwamen binnen en zetten mensen aan het denken. Precies wat we wilden!

Jolanda van Schaick, CREM

Gisterenavond was ik bij een avond waar Fleur Ravensbergen vertelde over haar ervaringen. Ik hing aan haar lippen. Kijken door de bril van de ander. Je vooroordelen parkeren. De ander als mens blijven zien ondanks dat je weet dat deze verschrikkelijke dingen gedaan heeft… echt verbinden en kunnen incasseren, om kunnen gaan met nuances, kleine successen boeken, veerkracht tonen, je grenzen kennen en voluit open een onderhandeling ingaan… begrijpen. En empathie. Oprechte empathie. Ik was stil van haar verhaal. Een verhaal dat tegelijkertijd ook zo actueel is.

Nicole Offenberg, Leiderschapscoach

Wil je de deelnemers verrassen met een boek van Fleur Ravensbergen na een lezing? Vraag ons naar de mogelijkheden of bestel direct één of meerdere exemplaren door op ‘Bestel dit boek’ te klikken. Er is de optie om gesigneerde exemplaren van “Ontwapend” bij de lezing af te nemen met 10% korting.

Ontwapend

Spreker Fleur Ravensbergen praat met terroristen en bemiddelt sinds ze vijfenwtintig was, in gewapende conflicten over de hele wereld. Het is haar doel vrede te bereiken, of tenminste een afname van het geweld te bewerkstelligen. Dat is haar werk als medeoprichter van de onafhankelijke Amsterdamse stichting DAG. Zij werkte in Baskenland aan de ontwapening van de ETA, in Noord-Ierland, Irak, Libië, Sri Lanka en in vele andere landen.

In Ontwapend vertelt Fleur hoe ze te werk gaat, over haar successen en mislukkingen, over de impact van haar werk op haar gezin en over wat haar drijft. Het is een indrukwekkend boek over de vraag of wij allemaal tot geweld in staat zijn, over angst en over doorzettingsvermogen. Bovendien is het een handreiking voor iedereen die iets wil veranderen, in het groot of in het klein.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Fleur Ravensbergen

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884
Fleur Ravensbergen
Fleur Ravensbergen

5 van de 5 sterren

Fleur is een onuitputtelijke bron van verhalen en ervaringen uit het veld. Die weet ze vervolgens ook nog om te zetten in concrete lessen, zodat het publiek niet alleen geboeid blijft, maar ook echt wat leert.

Bram Festen, BKB - Het Campagnebureau Bekijk alle referenties

Fleur Ravensbergen geeft lezingen over de volgende onderwerpen