Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Blog

Wat zijn de kosten voor een professionele spreker?

Terug naar de blog

11. March 2019

“Wat zijn de kosten voor een professionele spreker?” dit is een vraag die wij als sprekersbureau enorm vaak krijgen. We geven je graag inzicht in de gangbare sprekerstarieven. Echter, verschilt dit enorm per spreker én per opdracht! Voordat we antwoord kunnen geven op bovenstaande vraag zullen we naar meer informatie over uw bijeenkomst en specifieke wensen vragen. Heeft u zelf een bepaald budget in gedachten? Laat ons dit kan weten! Op die manier kunnen wij heel gericht voor je op zoek gaan naar een spreker die bij uw wensen aansluit. 

DE KOSTEN VOOR EEN SPREKER 

De kosten voor een professionele spreker voor een presentatie kunnen erg variëren, er zijn veel verschillende factoren die prijsbepalend zijn.

Bij het boeken van een spreker zullen we u de volgende dingen met u doornemen:

✓ Wat is het doel van de bijeenkomst?
✓ Heeft u een specifiek thema in gedachten?
✓ Wat voor publiek zit er in de zaal? en hoeveel mensen?
✓ Hoe lang zou de voordracht ongeveer moeten duren?
✓  Wat is de locatie?
✓ Welk budget heeft u in gedachten?

De prijs die een spreker hanteert is afhankelijk van verschillende aspecten:

✓ Voorbereidingstijd
✓ De duur van de lezing
✓  De samenstelling en grootte van de groep
✓  Het expertisegebied van de spreker
✓ De bekendheid van de spreker
✓ De beschikbaarheid van de spreker

Aan wat voor sprekerstarieven moet u denken?

De tarieven voor de lezingen van onze sprekers liggen tussen 1000,- en 10.000,- Euro.  Het merendeel van de professionele sprekers vraagt tussen 2000,- en 3000,- Euro. Dit zijn ervaren sprekers die lezingen op maat maken. Binnen deze groep zal je gematigde bekendheden tegenkomen, mensen met expertise binnen hun vakgebied. De thema’s waarover deze sprekers lezingen geven zijn veelgevraagd en hooggewaardeerd.  Met een budget van 5000,- Euro (of hoger) heeft u de mogelijkheid een bekendheid of (internationale) top spreker uit te nodigen.

Heeft u een specifieke spreker op het oog en bent u benieuwd naar het tarief? Ook als u nog geen duidelijkheid heeft over de invulling van de bijeenkomst en de rol van de spreker kunnen wij u alvast informeren over de mogelijkheden en een daarbij behorende prijsindicatie. Wij begeleiden onze klanten graag bij het vinden van een professionele spreker.

Meer lezen over het boeken van een spreker en organiseren van een bijeenkomst? Dat kan ins ons E-book “40 tips voor de perfecte bijeenkomst”. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het E-book gratis.  

 

Kunnen we je helpen bij het vinden van een spreker?

Neem contact op en informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.