Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

100% entrepreneur, 100% inspiration, 100% energy

spreker Arko van Brakel

Arko van Brakel

Vol enthousiasme deelt spreker Arko van Brakel zijn kennis over ondernemerschap, leiderschap, innovatie, E-Business en vitaliteit.

Tarieven en beschikbaarheid

5 van de 5 sterren

Arko is niet alleen een goede ondernemer en leuke inspirator maar bovenal een hele fijne vent. Als wij elkaar spreken (we komen elkaar nogal eens tegen op het podium) dan gebeurt er altijd iets. Arko is iemand die de gave heeft om zaken op een andere manier te bekijken. En dan krijg je er ook nog een keer 100% passie bij.

Bas van der Veldt, CEO AFAS Software Bekijk alle referenties

Redenen om spreker Arko van Brakel te boeken:

 • Elke lezing van Arko zit vol humor, energie en laat gegarandeerd een indruk achter op het publiek
 • Met zijn uitgebreide kennis op het gebied van ondernemerschap, leiderschap, innovatie, E-Business en vitaliteit is Arko een populaire en veel gevraagde spreker
 • Doelgerichte lezingen geheel op maat voor jouw organisatie of evenement
Arko van Brakel

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Arko

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

References icon

Referenties

Interviews icon

Artikelen

Tarieven en beschikbaarheid

Inspirerend en Energiek! Vol enthousiasme deelt spreker Arko van Brakel zijn kennis over ondernemerschap, leiderschap, innovatie, E-Business en vitaliteit. De wereld om ons heen verandert sneller dan ooit van een ME-conomy in een WE-conomy. Volgens Arko is ondernemerschap is het antwoord op heel veel vragen die op ons af komen! Hij stimuleert mensen ondernemend te denken: wanneer je je eigen dromen, ambities en doelen achterna gaat ben je onderweg naar succes!

Spreker Arko van Brakel  heeft in zijn ondernemende leven een onwaarschijnlijke combinatie van ervaringen opgedaan: van internet ondernemer tot directeur van leiderschapsinstituut de Baak, van consultant voor een Caribische hotel- en restaurantgids tot schaduwminister in het schaduwkabinet. Van volledig aan de grond tot internet miljonair: Arko van Brakel heeft het allemaal meegemaakt. Ieder succes, maar ook elke mislukking was voor hem een nieuwe leerervaring. Hij schuwt het dan ook niet zijn mislukkingen openhartig te delen.

Redenen om spreker Arko van Brakel te boeken:

 • Elke lezing van Arko zit vol humor, energie en laat gegarandeerd een indruk achter op het publiek
 • Met zijn uitgebreide kennis op het gebied van ondernemerschap, leiderschap, innovatie, E-Business en vitaliteit is Arko een populaire en veel gevraagde spreker
 • Doelgerichte lezingen geheel op maat voor jouw organisatie of evenement

Sinds het voorjaar van 2016 is Arko van Brakel, samen met onder anderen de Braziliaanse ondernemer Ricardo Semler, mede-oprichter en Chief Inspiration officer van het Semco Style Institute.

Spreker Arko van Brakel is naast spreker ook inzetbaar als dagvoorzitter.  Door zijn ontspannen en natuurlijke manier van modereren weet Arko het beste uit zijn publiek te halen. Hij zoekt graag de interactie met het publiek en dit resulteert in een energieke show.

Bekijk de lezingen van Arko van Brakel

  Spreker Arko van Brakel geeft lezingen over:

  • Vitaliteit en Werkstress

  • Zelfsturing en Autonomie

  • Ondernemende organisaties

  • Online trends en E-business

Referenties

Arko is niet alleen een goede ondernemer en leuke inspirator maar bovenal een hele fijne vent. Als wij elkaar spreken (we komen elkaar nogal eens tegen op het podium) dan gebeurt er altijd iets. Arko is iemand die de gave heeft om zaken op een andere manier te bekijken. En dan krijg je er ook nog een keer 100% passie bij.

Bas van der Veldt, CEO AFAS Software

Hij is direct en niet bang om te zeggen waar het op staat. De voorgehouden spiegel is soms confronterend en kan ingaan tegen bestaande denkbeelden, maar doet ontwikkeling en verandering ontstaan. Hij spreekt direct, maar met een warme glimlach.

Ralph van Hessen, founder Winkelman en Van Hessen

Arko is warm, attent en passievol. Vanuit eerlijke, oprechte intenties adviseert en motiveert hij zijn publiek. Hij fungeert als rots in de branding waar de luisteraar op kan bouwen. Zijn doel is het aanzetten van de luisteraar om met beide voeten op de grond te blijven staan en het leven bij de horens te pakken.

Marie-Claire van Hessen, founder MCPR

Arko van Brakel is een aanwinst voor een zakelijk event! Altijd goed voorbereid op de doelgroep en weet een groep mensen plenair of in workshopvorm op innovatieve wijze te motiveren en inspireren.

Mariëlle Snethlage, event manager IQ events

27.04.2019

Arko van Brakel vertelt..

100% ENTREPRENEUR, 100% INSPIRATION, 100% ENERGY

Een enorme passie voor innovatie en ondernemerschap, waar komt deze vandaan? 
Van jongs af aan vind ik mensen die grenzen verleggen, op avontuur gaan, pionieren en vernieuwen al zeer inspirerend. Daarnaast ben ik altijd behoorlijk maatschappelijk betrokken geweest. Bovendien heb ik veel energie en houd ik van afwisseling. Die combinatie maakt dat ik het liefste een actieve rol speel in ontwikkelingen die op een of ander manier het aanzien van de wereld veranderen. Zo besefte ik in de vroege jaren negentig, toen ik een van de eerste internet ondernemers was, al snel dat het internet een golf was die het aanzien van de wereld ging veranderen. En ik had het voorrecht om helemaal voorop die golf te surfen! Met onze huidige onderneming, het Semco Style Institute, die ik met Ricardo Semler en twee Nederlandse partners heb opgericht, surfen we weer op zo’n golf. Want de onderstroom die nu op het punt staat aan de oppervlakte te komen gaat ervoor zorgen dat we anders met elkaar gaan werken. De manier waarop we onze bedrijven hebben georganiseerd is compleet vastgelopen, omdat lineaire, op controle gebaseerde organisaties niet meer passen bij exponentiele transparante markt ontwikkelingen en al helemaal niet bij duurzame circulaire business modellen. Let op mijn woorden: door de mens, vanuit vertrouwen, respect, vitaliteit en autonomie weer op nummer 1 te zetten, zullen we komende jaren met meer plezier, meer gaan presteren, in een betere gezondheid en een betere-work-life balance. En het leuke is dat juist die cultuur weer tot nieuwe innovaties gaat leiden.

Zelf heb je veel verschillende ervaringen op mogen doen. Welk succes- en welke leerervaring zijn jouw het meest bijgebleven?
Het is juist de combinatie van successen afgewisseld met mislukkingen die mij het meest heeft geleerd. Maar ik ben het meest gevormd dor het bedrijf EuroNet Internet, dat ik samen met mijn toenmalige partner Simon Cavendish ben begonnen. Niet alleen groeiden wij zo snel dat ik daardoor een versnelde hogeschool ondernemerschap heb doorlopen. Vooral de kracht van de Internet cultuur heeft mij gevormd. Internet is het grootste door mensen gecreëerde zelfsturende systeem ooit. Het kent geen eigenaren en geen hiërarchie en niemand is de baas op het internet. Dat komt, behalve door de techniek achter het internet protocol, vooral door vijf sterke cultuurdragers: respect, vertrouwen, radicale transparantie, grensoverschrijdend samenwerken en de bereidheid om te delen. Als je anno nu succesvol wilt zijn, online, maar ook offline, moet je deze cultuurelementen omarmen, anders lukt het niet.

Met wat voor innovatie- en ondernemersvraagstukken kunnen mensen het best bij jou terecht?
Mijn expertise is vrij breed. Maar waar ik het allerbeste in ben is mensen inspireren tot het maken van betere keuzes en het kiezen van intelligente strategieën, zodat ze niet alleen het beste uit zichzelf halen, maar vooral ook uit hun team. Mijn expertise is vooral gelegen in het vertalen van de grote trends naar marketing en organisatie strategieën, het creëren van een ondernemende cultuur, het inrichten van een ondernemende organisatie met minder managers en meer verantwoordelijkheid. Want om de hoge prestaties te leveren die onze transparante, exponentiële samenleving vraagt en dat ook nog eens te doen in het tempo dat de innovatieve disruptive nieuwkomers van ons vragen, hebben we geen andere keuze dan met meer vertrouwen, meer respect en meer transparantie ruimte te geven aan het talent dat we in onze organisaties hebben.

Jouw kracht is het inspireren van mensen, door wie raak jij geïnspireerd?
Eigenlijk vind ik bijna iedereen inspirerend. Want je kunt als je daarvoor open staat, van werkelijk iedereen iets leren. Mar als ik moet kiezen, dan kies ik voor top-ondernemers, top-artiesten en top-sporters die volledig met hart, ziel én verstand heel duidelijk richting hebben gekozen in hun leven en daarbij de spelregels hebben herschreven. Die spelregels kun je herschrijven door precies te weten hoe en voor wie je van betekenis wilt zijn, maar ook door vernieuwend te denken en nieuwe werkwijzen, nieuwe combinaties, nieuwe trainingsmethoden uit te proberen. Concreet vind ik mijn compagnon Ricardo Semler daar een mooi voorbeeld van, maar ook mijn goede vriend Martin Hersman, die zich heeft gespecialiseerd in alles wat de vitaliteit van jou en je organisatie vergroot inspireert me dagelijks. De bekende wetenschapper Peter Robertson, die mij met zijn gedachtegoed rond de S-Curve heeft geïnspireerd is een dagelijkse bron van wijsheid, maar ook Annemarie van Gaal, die in haar hele zijn ondernemerschap uitademt, of Katja Schuurmans en Ali B met wie ik heb mogen samenwerken hebben mij met hun niet aflatende drive en nieuwsgierigheid geïnspireerd. Deze mensen ken ik persoonlijk. Mensen die ik minder goed ken maar die mijn denken hebben beïnvloed zijn Tony Robbins, Richard Branson, Elon Musk en Barak Obama.

Bekijk de lezingen van Arko van Brakel
Vrijblijvend informatie over Arko van Brakel

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884
Arko van Brakel
Arko van Brakel

5 van de 5 sterren

Arko is niet alleen een goede ondernemer en leuke inspirator maar bovenal een hele fijne vent. Als wij elkaar spreken (we komen elkaar nogal eens tegen op het podium) dan gebeurt er altijd iets. Arko is iemand die de gave heeft om zaken op een andere manier te bekijken. En dan krijg je er ook nog een keer 100% passie bij.

Bas van der Veldt, CEO AFAS Software Bekijk alle referenties

Arko van Brakel geeft lezingen over de volgende onderwerpen