Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Moeiteloos veranderen - hoe je verandering beter, sneller en leuker kunt maken.

Spreker Theo Kroese

Theo Kroese

Expert en ervaringsdeskundige op het gebied van organisatieverandering.

Tarieven en beschikbaarheid
Theo Kroese

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Theo

Lecture icon

Lezingen

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Een organisatie verandert moeiteloos als mensen zich goed voelen over zichzelf, over elkaar en over hun organisatie. Hoe eenvoudig het ook klinkt, het is een van de lastigste opgaven voor leidinggevenden. Want traditioneel (verander)management druist in tegen de menselijke natuur. Daardoor gaan veel veranderingen gebukt onder weerstand en kosten te veel energie. Medewerkers en managers worden er ongelukkig van…

In energieke keynotes legt Theo Kroese uit waarom organisaties zoveel moeite hebben met verandering. Daarbij maakt hij korte metten met de mythe dat verandering te managen is. Hij laat zien hoe je anders naar je organisatie en verandering kunt kijken en hoe jij jouw medewerkers in beweging kunt brengen. Ondersteund door humoristische en soms ontroerende anekdotes inspireert hij de toehoorders om ook hun eigen verandervermogen aan te spreken. Dat leidt tot verandering die effectiever is, sneller gaat en ook nog leuker is.

De keynotes van Theo zijn voor ondernemers, managers en bestuurders die willen weten hoe verandering beter kan, en geïnspireerd willen worden met inzichten waar zij direct mee aan de slag kunnen.

Redenen om een lezing van spreker Theo Kroese te boeken

 • De keynotes van Theo zijn voor ondernemers, managers en bestuurders die ervaren dat traditionele managementmethoden geen antwoorden bieden op de organisatorische vragen van vandaag en willen weten hoe verandering beter kan.
 • Theo inspireert met inzichten waar zij direct mee aan de slag kunnen.

Over spreker Theo Kroese

Met zijn bureau Moving As One helpt Theo Kroese organisaties om succesvol te veranderen. Al meer dan dertig jaar zoekt hij naar de ‘geheime’ formule voor succesvolle verandering. Het antwoord zit nooit in structuren, processen of methodieken, maar altijd in de mensen en hun samenwerking. In die zin is er geen geheim: de oplossing is altijd verbluffend dichtbij en ogenschijnlijk eenvoudig: als je de ‘sweetspot’ voor verandering vindt, ontstaat verandering ‘van binnenuit’. En die is altijd effectiever, sneller en leuker dan verandering die door traditioneel management wordt opgelegd. Theo heeft zijn ervaringen en inzichten beschreven in de bestseller ‘Moeiteloos veranderen – waarom veranderen beter gaat als je stopt met managen’.

Voor vragen, tarieven en beschikbaarheid neem contact met ons op.

 

Bekijk de lezingen van Theo Kroese
Lezing van spreker Theo Kroese

Moeiteloos veranderen - Waarom veranderen beter gaat als je stopt met managen

Theo Kroese onthult in zijn lezingen “Moeiteloos Veranderen” een frisse kijk op management, waarin verandering natuurlijk ontstaat, zonder tegen menselijke neigingen in te gaan. Hij deelt vier kenmerken om het verandervermogen van organisaties te stimuleren, met praktijkvoorbeelden en inzichten. Inspirerend voor managers die verandering willen begrijpen als een sociale kunst, gebaseerd op vertrouwen, samenwerking en het inzetten van talent. Kroese, organisatieadviseur, auteur en spreker, deelt persoonlijke ervaringen en verbindende momenten, waarbij de kernvraag luidt: “Wie wil ik zijn en hoe kan ik bijdragen?”

Onderwerpen

 • Het verandervermogen van mensen en organisaties.
 • Hardnekkige misvattingen over verandering en verandermanagement.
 • De belangrijkste oorzaken van weerstand (bij individuen en groepen).
 • De vier randvoorwaarden voor natuurlijke (organische) verandering.
 • Management als sociale kunst (de mens als manager versus de manager als mens).
 • Hoe breng je het geleerde vanaf nu in de praktijk (maak gebruik van jouw aangeboren
  wijsheid)?

   

Moeiteloos veranderen - Waarom veranderen beter gaat als je stopt met managen

‘Moeiteloos veranderen’ laat zien hoe je de gewenste verandering in alle vrijheid kunt laten ontstaan. Dat is effectiever, sneller en leuker dan verandering die ‘gemanaged’ wordt. Dit boek bespreekt de kenmerken van organisaties die daarin slagen en inspireert om jouw mogelijkheden als manager te ontdekken. Laat je uitdagen om jezelf de belangrijkste en misschien wel leukste vraag te stellen: wie wil ik zijn en hoe kan ik helpen? De keuze is aan jou!

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Theo Kroese

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Theo Kroese geeft lezingen over de volgende onderwerpen