Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Een mix van humor en neurowetenschap met thema's als verandering, samenwerking, innovatie en beïnvloeding

Paul-Smit-spreker-profiel

Paul Smit

Cabaretier, auteur, ervaren spreker. Lezingen met een unieke combinatie van humor en inhoud over effectieve organisatieverandering. Kickstart positieve verandering.

Tarieven en beschikbaarheid

5 van de 5 sterren

Het programma van Paul Smit is inspirerend en compleet. Met veel humor en op een aansprekende manier word je als gast meegenomen in verschillende manieren van denken van het menselijk brein. Een aanrader!

Heleen Domburg, Mobiliteitsadviseur Facta Non Verba Bekijk alle referenties

Een lezing van Paul Smit biedt:

 • 20 jaar ervaring die leidt tot een ongeëvenaarde show vol nieuwe inzichten en entertainment die consequent laaiende enthousiaste recensies van lokaal opererende organisaties tot internationaal actieve conglomeraten krijgt
 • Een productief leermoment voor het publiek over o.a. hoe je verandering effectiever teweeg kan brengen, hoe positieve beïnvloeding werkt, hoe je beter en creatiever kan werken, en hoe je samenwerking stressvrij kan laten verlopen
 • Een op maat gemaakte lezing voor uw publiek en uw gekozen thema
Paul Smit

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Paul

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

References icon

Referenties

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid
Promo icon

Ontvang een exemplaar van Paul Smit zijn boek 'Veranderen voor luie mensen' bij het boeken van een lezing van Paul*

Wilt u een evenement organiseren voor uw organisatie over de werking van het brein of menselijk gedrag, maar bent u onzeker of uw publiek wel het nodige concentratievermogen heeft om zulke ingewikkelde onderwerpen volledig te volgen? Spreker Paul Smit heeft een manier gevonden om uw zorgen weg te nemen, namelijk door middel van humor. Als cabaretier en decennialange ervaring op het podium, weet Paul Smit ieder publiek te boeien. Met zijn unieke mix van humor breng hij zijn lezingen over thema’s als verandering, samenwerking, innovatie en beïnvloeding naar een nieuw niveau en blijven zelfs complexe onderwerpen zoals neurowetenschap luchtig.

Een lezing van Paul Smit biedt:

 • 20 jaar ervaring die leidt tot een ongeëvenaarde show vol nieuwe inzichten en entertainment die consequent laaiende enthousiaste recensies van lokaal opererende organisaties tot internationaal actieve conglomeraten krijgt
 • Een productief leermoment voor het publiek over o.a. hoe je verandering effectiever teweeg kan brengen, hoe positieve beïnvloeding werkt, hoe je beter en creatiever kan werken, en hoe je samenwerking stressvrij kan laten verlopen
 • Een op maat gemaakte lezing voor uw publiek en uw gekozen thema

Een unieke mix van humor, entertainment en neurowetenschap

Met zijn achtergrond als cabaretier en meer dan 3000 optredens in 20 jaar, weet spreker Paul Smit luchtige en interactieve lezingen te geven vol entertainment terwijl hij tegelijkertijd laat zien hoe ons brein werkt als het gaat om verandering, samenwerking en beïnvloeding. Als auteur schreef Paul 11 boeken over filosofie, neurowetenschap en psychologie die hij gebruikt als fundatie voor zijn intrigerende lezingen. Zijn verhaal is altijd geheel op maat op basis van de besproken thema’s en doelstellingen van het evenement.

Door de unieke samenwerking met Arno Folkerts is het mogelijk zowel Paul Smit als Arno Folkerts te boeken voor uw evenement via Athenas. Het evenement krijgt dan een kop en een staart waarbij thema’s nog beter belicht worden. Niet voor niets is de slogan van Paul Smit en Arno Folkerts ‘Keynotes door Kwaliteit!’

Boek Paul Smit voor uw evenement en ervaar zelf de unieke mix van entertainment en diepgaande wetenschap.

*Deze actie is alleen geldig in combinatie met een boeking van de desbetreffende spreker.

Bekijk de lezingen van Paul Smit
Lezing van spreker Paul Smit

Anders Kijken

Op een humoristische en energieke wijze gaat Paul in op diverse aspecten rond menselijk gedrag en de werking van ons brein. Wat werkt wanneer we willen veranderen? Hoe kunnen we denken in mogelijkheden terwijl we op een flexibele en ontspannen manier in het leven staan? Hoe creëren we verbinding, vertrouwen en creativiteit binnen een organisatie? ‘Anders kijken’ is een lezing vol inhoud, humor en interactie die ideaal is voor bijeenkomsten, congressen en evenementen.

Lezing van spreker Paul Smit

12 Principes van Verandering

Waarom zijn zoveel verandertrajecten onsuccesvol?  We zien de aard van de mens vaak niet zoals deze is en daarom mislukken onze pogingen om te veranderen en te sturen. Wat zorgt er voor dat mensen veranderen en hoe worden we beïnvloed? Hoe kunnen wij big data en AI hierin toepassen? Wat zijn de technieken die neuromarketeers gebruiken? In de training over de ’12 Principes van Verandering’ belicht Paul Smit de nieuwste inzichten vanuit de neurowetenschap en psychologie over menselijk gedrag en de werking van ons brein. Vervolgens koppelen mensen deze inzichten aan hun eigen vakgebied om te komen tot concrete veranderacties.

Webinar met sprekers Paul Smit en Arno Folkerts

Corona - Webinar met Paul en Arno

Hoe werkt verandering? Over dat thema spreken Paul Smit en Arno Folkerts al jaren. Daar waar verandermanagement in zo’n 70% van de gevallen mislukt, zagen we in de Corona crisis dat het gedrag van veruit de meeste mensen opeens wél verandert. Hoe werkt dat precies in ons brein? Hoe reageren mensen op een crisis? Welke inzichten kunnen we gebruiken als het gaat om vertrouwen, samenwerking en communicatie? Waarom is toiletpapier voor ons brein opeens zo belangrijk? Waarom werkte de uitspraak van Rutte: ‘Niet hamsteren!’ averechts?

Paul Smit en Arno Folkerts geven gericht op uw organisatie online advies, een oppepper of een motiverende speech. Met hun gebruikelijke humor, neurowetenschap, energie en een verfrissende basis om de cultuur te verbeteren in een gespannen wereld. De webinar kan zowel live online als vooraf opgenomen in hun eigen studio.

Webinar met sprekers Paul Smit

Corona - Webinar met Paul Smit

Hoe werkt verandering? Over dat thema spreken Paul Smit jaren. Daar waar verandermanagement in zo’n 70% van de gevallen mislukt, zien we in deze Corona crisis dat het gedrag van veruit de meeste mensen opeens wél verandert. Hoe werkt dat precies in ons brein? Hoe reageren mensen op een crisis? Welke inzichten kunnen we gebruiken als het gaat om vertrouwen, samenwerking en communicatie? Waarom is toiletpapier voor ons brein opeens zo belangrijk? Waarom werkte de uitspraak van Rutte: “Niet hamsteren!” averechts?

Paul Smit geeft gericht op uw organisatie online advies, een oppepper of een motiverende speech met zijn gebruikelijke humor, neurowetenschap, energie en een verfrissende basis om de cultuur te verbeteren in een gespannen wereld. De webinar kan zowel live online als vooraf opgenomen in zijn eigen studio.

Video van spreker Paul Smit

Paul Smit - Filosoof & Cabaretier

Video van spreker Paul Smit

Paul Smit - Anders Kijken

Video van spreker Paul Smit

Paul Smit Referenties

Video van spreker Paul Smit

Paul Smit in de Media

Bekijk de lezingen van Paul Smit

Referenties

Paul Smit is de perfecte mix tussen integriteit, discipline en onuitputtelijke creativiteit.

Guido Weijers, Cabaretier

Paul laat mensen hardop lachen. Ik zou hem ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een goed, inspirerend verhaal met een gezonde dosis humor.

Yvonne Vossen, Communications Manager Centric

Er zijn geen woorden om Paul te beschrijven. Je MOET hem gewoon een keer BELEVEN. (en nog een keer en nog een keer)…

Wim de Bundel, Commercieel directeur NN

Paul is erg creatief, heeft vernieuwende ideeën en weet deze ook in de prakrijk te brengen.

Mark Raben, CTO MEE SAP

Op een aansprekende en toegankelijke wijze illustreert Paul de (onbewuste) werking van onze hersenen en weet dit te vertalen naar de praktijk van de klantcontacten in onze bakkerswinkels. Subliem!

Geert Caniels Directeur, Echte Bakkersgilde

Jouw presentatie is beoordeeld met maar liefst een 9,3! Uiteraard ontzettend dank voor deze mooie bijdrage. Zowel onze klanten als onze eigen medewerkers hebben genoten van jouw verhaal. En de link naar ons bedrijf was top.

Reshma Waasdorp, Marketing Event Manager Visma Reat

Het programma van Paul Smit is inspirerend en compleet. Met veel humor en op een aansprekende manier word je als gast meegenomen in verschillende manieren van denken van het menselijk brein. Een aanrader!

Heleen Domburg, Mobiliteitsadviseur Facta Non Verba

Paul’s combinatie van humor en nondualiteit is uniek en bijzonder effectief. Eerst opent hij je hart door je te laten schateren. Daarna opent hij je ogen voor inzichten die voor je denkvermogen onbereikbaar waren.

Arold Langeveld, Hoofddocent School voor Presentatiecoaching

Heel goed en paste precies in de doelstelling van de bijeenkomst

Hans van der A, Omgevingsdienst Twente

informatief en humor gecombineerd tot vermaak.

André Katoen, Royal Flora Holland

Het feest der herkenning: hoe ons gedrag en hoe we de wereld zien bepaald wordt door onze hersenen door Paul Smit uitgelegd in vrolijke vlotte vaart.

Herald Voorneveld, Gemeente Zeewolde

Wilt u de deelnemers verrassen met een boek van Paul Smit na een lezing? Vraag ons naar de mogelijkheden of bestel direct één of meerdere exemplaren door op de ‘Bestel dit boek’ link te klikken.

Morgen stop ik echt! - Net als gisteren...

Een must-read voor iedereen die (tijdelijk) wil stoppen met het drinken van alcohol. ‘Deze fles wijn drink ik nog even leeg, want het is zonde om weg te gooien. Maar morgen stop ik echt!’ Je kent het wel, al die mooie intenties en goede voornemens om te stoppen. Waarom lukt dit meestal niet? En hoe werkt het dan wel? Met heldere neurowetenschappelijke inzichten en humor leer je in dit boek jezelf en jouw gedrag beter te begrijpen. Het zet de ideeën die we over onszelf hebben en waarom we doen wat we doen, volledig op z’n kop. Een must-read voor iedereen die (tijdelijk) wil stoppen met het drinken van alcohol.

Bestel dit boek

Veranderen voor luie mensen

Gelukkig kunnen wij ons brein ook vóór ons laten werken in plaats van tegen ons! Dat leggen neurowetenschapper (en expert op het gebied van verandering) Ayca Szapora en filosoof (en meest gevraagde spreker van het land) Paul Smit op heldere en humoristische wijze uit in dit boekje. Of het nu gaat om persoonlijke verandering of om verandermanagement, straks weet je precies waarom het jou tot nu niet helemaal is gelukt, en hoe je dat met één inzicht voorgoed om kunt draaien.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Paul Smit

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884
Paul Smit
Paul Smit

5 van de 5 sterren

Het programma van Paul Smit is inspirerend en compleet. Met veel humor en op een aansprekende manier word je als gast meegenomen in verschillende manieren van denken van het menselijk brein. Een aanrader!

Heleen Domburg, Mobiliteitsadviseur Facta Non Verba Bekijk alle referenties

Paul Smit geeft lezingen over de volgende onderwerpen