Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Verandermanagement, visie en strategie, energie en persoonlijk leiderschap

Hans van der Loo

Hans van der Loo

Energiek veranderen in een woelige wereld

Tarieven en beschikbaarheid

5 van de 5 sterren

Hans van der Loo heeft een zeer inspirerende presentatie gegeven en met zijn workshop onze mensen aan het denken gezet.

Pamela van Soelen, Horizon Jeugdzorg en Onderwijs Bekijk alle referenties

Redenen om spreker Hans van der Loo te boeken

 • Hans combineert praktische tools met theorie en maakt het direct toepasbaar voor jouw organisatie
 • De motiverende lezingen van Hans zijn geschikt voor iedereen binnen jouw organisatie
 • De lezingen van Hans worden altijd positief beoordeelt door organisaties
Hans van der Loo

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Hans

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

References icon

Referenties

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

We leven in een tijd waarin de prestatielat alsmaar hoger wordt gelegd, terwijl de omstandigheden  alsmaar zwaarder worden. Hoe ga je om met die druk? Hoe kan het zijn dat sommigen de huidige omstandigheden aangrijpen om snel vooruit te komen, terwijl anderen gestrest in de kramp schieten of apathisch toekijken? Waar haal je de energie vandaan om vaart te maken en als koploper in de veranderingen te fungeren? Hans van der Loo geeft praktische antwoorden op deze vragen. Hij doet dit op basis van jarenlange ervaringen als expert op het gebied van energiek veranderen.

Redenen om spreker Hans van der Loo te boeken

 • Hans combineert praktische tools met theorie en maakt het direct toepasbaar voor jouw organisatie
 • De motiverende lezingen van Hans zijn geschikt voor iedereen binnen jouw organisatie
 • De lezingen van Hans worden altijd positief beoordeelt door organisaties

Verandermanagement, visie en strategie, energie en persoonlijk leiderschap

Spreker Hans van der Loo is geboren in Luxemburg en heeft daarna aan de Sorbonne (Parijs), de Universiteit Utrecht en Harvard Business School (Boston) gedragswetenschappen gestudeerd. Hij begon zijn carriere als universitair hoofddocent aan de Universiteit Utrecht. Na een aantal jaren werkzaam te zijn in het bedrijfsleven switchte hij naar het adviesvak. In zijn werk als gedrags- en cultuurveranderaar richtte hij zich met name op de naadloze aansluiting van ’softe’ (visie, waarden, gedrag) en ’harde’ aspecten (strategie, uitvoering, prestaties).

Samen met spreker Patrick Davidson is Hans co-founder en eigenaar van twee adviesbedrijven: betterday (gericht op versneld veranderen) en EnergyFinder (gericht op het krijgen en behouden van energie). Hans heeft een groot aantal bestsellers geschreven: Kus de visie wakker (2007), We hebben er zin in (2011), Vaart maken (2014) en Waar haal je de energie vandaan? (2016). Het  laatst verschenen boek ’Musk Mania – de vijf waanzinnige succesprincipes van Elon Musk’(2016) schreef hij samen met Patrick Davidson. Het boek was dé bestseller van deze zomer en stond twee maanden bovenaan de lijsten.

Zijn ervaringen als praktisch adviseur en schrijver van boeken vertaalt hij in lezingen en workshops over verandermanagement, visie en strategie, energie en persoonlijk leiderschap. Hij woont in Nederland, maar geeft ook regelmatig lezingen in het buitenland. Niet vreemd, want spreker Hans van der Loo spreekt vloeiend Engels, Duits en Frans.

Bekijk de lezingen van Hans van der Loo
Lezing van Hans van der Loo

Energyfinder - maak van jezelf en je team een powerhouse

 • Uit recent onderzoek blijkt dat energieke medewerkers gemiddeld ruim 40% beter kunnen presteren. Het verschil tussen energieke en futloze medewerkers bedraagt maar liefst een factor 10. Bij teams is dat verschil nog groter. Hoe kunnen jij en je team erin slagen om energieker te presteren? In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is meer energie geen kwestie van een vette beloning, een aantrekkelijke werkomgeving, superfood of energy drinks. Die dingen werken meestal maar een beperkte tijd.
 • Emotionele en mentale energie die uit jezelf komt en sociale energie die tussen mensen ontstaat, werken veel beter en langduriger. Ze komen ’gewoon’ uit je brein, kosten niets en zijn altijd overvloedig beschikbaar. Als je maar weet hoe je die energie kunt laten stromen. Hoe dat werkt en wat jij daar zelf aan kunt doen vertellen Patrick Davidson en Hans van der Loo in de vorm van een lezing of een wat langer durende ’powerclass’ (dagdeel). Ook hier weer bestaan de sessies uit een combinatie van inspiratie, wetenschappelijke onderbouwing en praktische actiepunten.
Lezing van Hans van der Loo

Word een ultieme wavemaker

 • Wavemakers zijn mensen, groepen en organisaties die op basis van persoonlijk leiderschap het voortouw nemen in veranderingen en vernieuwingen. Het zijn ’deinende leiders’: leiders die niet alleen surfen op de golven van verandering, maar die ook in staat zijn om zelf golven te veroorzaken. In hun lezingen gaan Patrick Davidson en partner Hans van der Loo dieper in op de achtergronden en kenmerken van hedendaagse wavemakers. Dat doen ze door middel van nieuwe inzichten uit onderzoek in combinatie met inspirerende case studies.
 • Ook geven ze praktische en hooggewaardeerde lezingen over persoonlijk leiderschap. Of zoomen zij in op het concrete voorbeeld van de ultieme wavemaker: Elon Musk. Nog een andere mogelijkheid: neem deel aan de mini-masterclass over wat jij kunt leren van visionair, uitvinder en ondernemer Elon Musk.
Lezing van Hans van der Loo

Boost de spirit van een start-up

 • Dwars door de hoogste golven van verandering heen versnellen en to the max presteren, hoe doe je dat? Op een wervelende wijze laat Hans van der Loo zien dat er praktische methoden bestaan om met de spirit van een start-up te veranderen en binnen 90 dagen je doelen te bereiken. Hij geeft niet alleen concrete voorbeelden hoe dat kan, maar gaat ook in op de wetenschappelijke achtergronden. Maar nóg belangrijker: hij zet je aan tot concrete actie. Want doen is belangrijker dan denken.
Video van Hans van der Loo

Patrick & Hans vertellen over het boek Werkvuur

Bekijk de lezingen van Hans van der Loo

Referenties

Hans van der Loo heeft een zeer inspirerende presentatie gegeven en met zijn workshop onze mensen aan het denken gezet.

Pamela van Soelen, Horizon Jeugdzorg en Onderwijs

Hans is een zeer bevlogen en enthousiaste spreker. Hij bracht zijn enthousiasme ook over op de groep en dat zorgden voor leuke interacties.

Monique Leclair, Zuyderland Medisch Centrum

Wilt u de deelnemers verrassen met een boek van Hans van der Loo na een lezing? Vraag ons naar de mogelijkheden of bestel direct één of meerdere exemplaren door op de ‘Bestel dit boek’ link te klikken.

Veldgids Psychologische veiligheid - Werkvormen, voorbeelden en tools om samen onbevreesd te presteren

Het gevoel hebben erbij te horen. Zeggen wat je op je lever hebt. Fouten openlijk durven bespreken. Onbevreesd presteren. De boel uitdagen en in beweging brengen. En tegelijkertijd zorgen voor een positieve sfeer. Het hoort allemaal bij een klimaat van psychologische veiligheid.

Het lijkt op het eerste gezicht de gewoonste zaak van de wereld, maar het blijvend stimuleren van psychologische veiligheid blijkt in de praktijk niet eenvoudig.

Deze Veldgids biedt je praktische ondersteuning bij het ontwikkelen van safe zones binnen jouw organisatie met krachtige vragen, prikkelende werkvormen (‘nudges’), voorbeeldgedragingen en praktijkscripts. Een boek dat je aanspoort om meteen aan de slag te gaan. Concreet. Samen. Effectief.

Bestel dit boek

Positieve teams - Hoe energiecoaching teams laat vlammen

Met Positieve teams kun je energiecoaching in praktijk brengen. Het boek neemt je mee op een inspirerende en wetenschappelijk onderbouwde tocht langs de kronkelige wegen, diepe dalen en hoge pieken van positief presterende teams. En passant kom je ook tal van bekende coaches tegen die haarfijn uiteenzetten hoe zij erin slagen om teams te laten presteren. Tegelijkertijd staat het boek boordevol direct toepasbare werkvormen en instrumenten om zelf als energiecoach aan de slag te gaan. De toekomst is rijp voor positieve teams die vlammen!

Bestel dit boek

Wavemakers - Leiders (& volgers) van de nieuwe wereld

Waarom groeien sommige bedrijven sneller, presteren beter en creëren zoveel meer waarde dan andere? Hoe kan het dat een groep gedreven mensen vanuit een garage grote gevestigde ondernemingen van de troon stoot? Hans van der Loo, Patrick Davidson en Martijn Arets ontrafelen het geheim achter deze golven van verandering: de Wavemaker.

Bestel dit boek

Psychologische veiligheid - Zo vorm je vrijmoedige teams

Op basis van jarenlange praktijkervaring en een brede kennis van de wetenschappelijke literatuur geven Hans van der Loo en Joriene Beks praktisch toepasbare handvatten om zelf en met je team stap voor stap toe te groeien naar een psychologisch veilig én vlammend werkklimaat. Ontdek de escape uit angstculturen en ontdoe je van ‘veiligheidsvreters’.

Bestel dit boek

Werkvuur - Hoe energieke mensen en teams positieve impact maken

Wat kun je doen om het werkvuur bij jezelf en je team aan te wakkeren? Heel veel, zo blijkt. Aan de hand van inspirerende voorbeelden en gedegen onderzoek uit binnen- en buitenland leer je in dit boek hoe je energielekken kunt dichten en nieuwe energie tanken om zo richting ‘zinzone’ te bewegen. Want daar laait het werkvuur hoog op, daar vind je bevlogenheid en buitengewone prestaties.

Bestel dit boek

Supervisie - Vlammen en verbinden vanuit visionair leiderschap

In ‘SuperVisie’ zetten de auteurs helder en inspirerend uiteen waarom een visie juist in deze tijden zo belangrijk is, hoe een visie werkt en welke concrete stappen je kunt zetten om jouw visie te realiseren. Je krijgt niet alleen een kijkje in de keuken van visionaire hightechreuzen als Apple, Amazon, Google en Facebook en van snelgroeiende start-ups als Airbnb, Uber en Tesla, je leest ook over de visionaire successen van bestaande giganten als Ikea, Starbucks en Lego en krijgt inspirerende voorbeelden uit de publieke sector (Estland, Singapore).

Bestel dit boek

Musk Mania - De 5 waanzinnige succesprincipes van Elon Musk

Elon Musk, de man achter Tesla, PayPal en SpaceX, is de ultieme wavemaker: een leider die niet alleen meesurft op de golven van vernieuwing, maar ze het liefst zelf veroorzaakt. Aan de hand van vijf even waanzinnige als toepasbare succesprincipes ontrafelen Hans van der Loo en Patrick Davidson de magie van Musk en laten ze je zien hoe ook jij fantastische prestaties kunt realiseren.

Bestel dit boek

Energy Boost voor jezelf, je team en je organisatie Presteren omdat je er zin in hebt

Wat doe je als de prestatielat steeds hoger wordt gelegd en de omstandigheden alsmaar zwaarder worden? Je geeft plankgas, of je gaat juist op de rem staan. Beide reacties zijn begrijpelijk, maar niet verstandig. Ze leiden namelijk tot fors energieverlies en tot afne¬mende prestaties. Gemiddeld lekt meer dan de helft van alle menselijke energie weg uit organisaties, zo blijkt uit onderzoek.

Bestel dit boek

Waar haal je de energie vandaan? - 5 geheimen om te schitteren

In dit praktische en inspirerende boek lees je hoe je je mentale, emotionele en sociale energiebronnen vindt én activeert. Op basis van jarenlang onderzoek leggen de auteurs op heldere en aansprekende wijze uit hoe je dagelijks met 100% energie aan de slag kunt gaan. Daarnaast geven ze tientallen tips en technieken om energieker dan ooit door het leven te gaan en buiten gewoon te presteren, thuis en op je werk. Waar haal je de energie vandaan? is een no-nonsense boek voor iedereen die in beweging wil komen!

Bestel dit boek

Vaart maken Energiek veranderen in 90 dagen

In dit boek beschrijft bestsellerauteur Hans van der Loo de fascinerende parallellen tussen de wereld van het oceaanzeilen en eigentijdse organisaties. Hij bewijst dat je slimmer, sneller en soepeler kunt veranderen, in slechts negentig dagen tijd. Hoe? Door te boosten! Door te focussen op positieve energie, op ambities en prestaties en op gedrag. Zodat er nieuwe energie ontstaat om vaart te maken.

Bestel dit boek

We hebben er zin in! Hoe dan?

Zin is een gigantische, maar dikwijls onderschatte energiebron. Wanneer u er zin in hebt, bent u aandachtiger op ontwikkelingen in uw omgeving. Dan bent u positiever gestemd en gaat u eerder verbindingen met anderen aan. Dan bent u sneller geneigd om een zelfgekozen ambitie te verwezenlijken. En dan gaat u met meer gedrevenheid aan de slag. In dit boek geen zware kost of zweverige praatjes.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Hans van der Loo

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884
Hans van der Loo
Hans van der Loo

5 van de 5 sterren

Hans van der Loo heeft een zeer inspirerende presentatie gegeven en met zijn workshop onze mensen aan het denken gezet.

Pamela van Soelen, Horizon Jeugdzorg en Onderwijs Bekijk alle referenties

Hans van der Loo geeft lezingen over de volgende onderwerpen