Loading content ...

Hans van der Loo

Hans van der Loo

Energiek veranderen in een woelige wereld

Spreker Hans van der Loo is dé expert op het gebied van energieke gedragsverandering en optimale prestatieverbetering. Hij is een praktisch adviseur, auteur van diverse managementbestsellers en een veelgevraagd spreker. Hij is er niet alleen van overtuigd, maar kan ook bewijzen dat mensen, teams en organisaties minstens 10 x beter kunnen presteren. Met gemak en met plezier.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We leven in een tijd waarin de prestatielat alsmaar hoger wordt gelegd, terwijl de omstandigheden  alsmaar zwaarder worden. Hoe ga je om met die druk? Hoe kan het zijn dat sommigen de huidige omstandigheden aangrijpen om snel vooruit te komen, terwijl anderen gestrest in de kramp schieten of apathisch toekijken? Waar haal je de energie vandaan om vaart te maken en als koploper in de veranderingen te fungeren? Hans van der Loo geeft praktische antwoorden op deze vragen. Hij doet dit op basis van jarenlange ervaringen als expert op het gebied van energiek veranderen.

Spreker Hans van der Loo is geboren in Luxemburg en heeft daarna aan de Sorbonne (Parijs), de Universiteit Utrecht en Harvard Business School (Boston) gedragswetenschappen gestudeerd. Hij begon zijn carriere als universitair hoofddocent aan de Universiteit Utrecht. Na een aantal jaren werkzaam te zijn in het bedrijfsleven switchte hij naar het adviesvak. In zijn werk als gedrags- en cultuurveranderaar richtte hij zich met name op de naadloze aansluiting van ’softe’ (visie, waarden, gedrag) en ’harde’ aspecten (strategie, uitvoering, prestaties).

Samen met spreker Patrick Davidson is Hans co-founder en eigenaar van twee adviesbedrijven: betterday (gericht op versneld veranderen) en EnergyFinder (gericht op het krijgen en behouden van energie). Hans heeft een groot aantal bestsellers geschreven: Kus de visie wakker (2007), We hebben er zin in (2011), Vaart maken (2014) en Waar haal je de energie vandaan? (2016). Het  laatst verschenen boek ’Musk Mania – de vijf waanzinnige succesprincipes van Elon Musk’(2016) schreef hij samen met Patrick Davidson. Het boek was dé bestseller van deze zomer en stond twee maanden bovenaan de lijsten.

Zijn ervaringen als praktisch adviseur en schrijver van boeken vertaalt hij in lezingen en workshops over verandermanagement, visie en strategie, energie en persoonlijk leiderschap. Hij woont in Nederland, maar geeft ook regelmatig lezingen in het buitenland. Niet vreemd, want spreker Hans van der Loo spreekt vloeiend Engels, Duits en Frans.

   Laat je inspireren:

  Energyfinder – maak van jezelf en je team een powerhouse

   

  • Uit recent onderzoek blijkt dat energieke medewerkers gemiddeld ruim 40% beter kunnen presteren. Het verschil tussen energieke en futloze medewerkers bedraagt maar liefst een factor 10. Bij teams is dat verschil nog groter. Hoe kunnen jij en je team erin slagen om energieker te presteren? In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is meer energie geen kwestie van een vette beloning, een aantrekkelijke werkomgeving, superfood of energy drinks. Die dingen werken meestal maar een beperkte tijd. Emotionele en mentale energie die uit jezelf komt en sociale energie die tussen mensen ontstaat, werken veel beter en langduriger. Ze komen ’gewoon’ uit je brein, kosten niets en zijn altijd overvloedig beschikbaar. Als je maar weet hoe je die energie kunt laten stromen. Hoe dat werkt en wat jij daar zelf aan kunt doen vertellen Patrick Davidson en Hans van der Loo in de vorm van een lezing of een wat langer durende ’powerclass’ (dagdeel). Ook hier weer bestaan de sessies uit een combinatie van inspiratie, wetenschappelijke onderbouwing en praktische actiepunten.

   

  Word een ultieme wavemaker

  • Wavemakers zijn mensen, groepen en organisaties die op basis van persoonlijk leiderschap het voortouw nemen in veranderingen en vernieuwingen. Het zijn ’deinende leiders’: leiders die niet alleen surfen op de golven van verandering, maar die ook in staat zijn om zelf golven te veroorzaken. In hun lezingen gaan Patrick Davidson en partner Hans van der Loo dieper in op de achtergronden en kenmerken van hedendaagse wavemakers. Dat doen ze door middel van nieuwe inzichten uit onderzoek in combinatie met inspirerende case studies. Ook geven ze praktische en hooggewaarde lezingen over persoonlijk leiderschap. Of zoomen zij in op het concrete voorbeeld van de ultieme wavemaker: Elon Musk. Nog een andere mogelijkheid: neem deel aan de minimasterclass over wat jij kunt leren van visionair, uitvinder en ondernemer Elon Musk.

   

  Boost de spirit van een start-up

  • Dwars door de hoogste golven van verandering heen versnellen en to the max presteren, hoe doe je dat? Op een wervelende wijze laat Hans van der Loo zien dat er praktische methoden bestaan om met de spirit van een start-up te veranderen en binnen 90 dagen je doelen te bereiken. Hij geeft niet alleen concrete voorbeelden hoe dat kan, maar gaat ook in op de wetenschappelijke achtergronden. Maar nóg belangrijker: hij zet je aan tot concrete actie. Want doen is belangrijker dan denken.

   

Gerelateerde sprekers

Hans van der Loo geeft lezingen over de volgende onderwerpen: