Bel ons op +31 (0)30 80 80 884

En krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Onze sprekers zijn ook beschikbaar voor online events en webinars. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Haal eruit wat erin zit - Van hokjes naar puzzelstukjes

Judith Webber

Duurzame verandering komt van binnenuit!

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Judith Webber

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Judith

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Interviews icon

Artikelen

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Verandering moet van binnenuit komen

De wereld verandert rap. De kunst is dat wij mee veranderen, meebewegen… Van buitenaf nieuwe structuren en systemen neerzetten om verandering af te dwingen werkt niet, het werkt eerder averechts. Judiths visie is dat verandering van binnenuit moet komen, wil het  beklijven, wil verandering duurzaam worden! Dit geldt voor mensen en dit geldt net zo goed voor organisaties! Organisaties zijn tenslotte een verzameling mensen volgens Judith!

Redenen om spreker Judith Webber te boeken

 • Judith biedt meerdere handvatten en tools die jouw organisatie helpen met het behalen van betere resultaten op het gebied van duurzame verandering
 • Elke lezing van Judith zit vol humor, energie en laat gegarandeerd een indruk achter op het publiek
 • Judith is één van de populairste sprekers en auteur van meerdere management boeken

Na een lange zoektocht naar de ‘ideale baan’, waar ze alles uit zichzelf kon halen is Judith in 2008 PureHuman gestart en heeft haar eigen droombaan gejobcraft. Daarvoor is ze 12 jaar werkzaam als (interim) HR-adviseur bij grote bedrijven als PricewaterhouseCoopers en ABN Amro en diverse kleinere. Vaak zag ze dat mensen zichzelf niet goed kenden, elkaar niet goed kenden en lang niet alles uit zichzelf haalden. Ze zag altijd zoveel potentie, zoveel mogelijkheden, daar waar veel mensen zichzelf beperkten door in hokjes te blijven denken en handelen. Ze heeft zichzelf volkomen herontdekt, ze heeft het roer omgegooid. Hierdoor staat ze anders in het leven, communiceert anders en onderneem anders, ze is eindelijk echt puur zichzelf, altijd en bij iedereen. 

Spreker Judith Webber is een van de meest authentieke sprekers van dit moment. Door haar energie, persoonlijke anekdotes, humor en praktische aard zal haar lezing bij de toehoorders blijven plakken, raken én ze in beweging zetten. Weerstand weet ze op een humoristische manier te smelten. Kortom: iedereen doet mee!  Judith is iemand die mensen wakker maakt, bewust maakt van hun eigen invloed op hun werk & relaties en mensen empowered een stap te maken, in beweging te komen. Dat is dus ook wat er gebeurt na een lezing: mensen komen in actie!

Bekijk de lezingen van Judith Webber
Lezing van spreker Judith Webber

Haal eruit wat erin zit - Van hokjes naar puzzelstukjes

Mensen maken het verschil! En toch zijn organisaties gek op hokjes en hebben we de neiging om mensen daarin te proppen. Samenwerking is in mijn ogen idealiter als puzzelstukjes, mensen die elkaar aanvullen. Zo willen steeds meer mensen werken. Het beste uit zichzelf halen. Geen hokjes, maar ruimte voor ontwikkeling. Flexibiliteit in plaats van rigiditeit. Geen strikte regels, maar verantwoordelijkheid. Geen controle, maar vertrouwen. Leer je naar jezelf en je medewerkers kijken als puzzelstukjes! Laat mensen spelen binnen de kaders! Wil jij dit ook? Judith laat zien hoe.

Lezing van spreker Judith Webber

Puur: een inspiratie voor velen

Het thema puurheid (de binnen- en buitenkant met elkaar in lijn brengen) fascineert Judith mateloos, ze heeft daar zelfs haar missie van gemaakt. Dit is dan ook precies waar ze anderen toe inspireert: zichzelf herontdekken en van binnenuit werk en relaties vormgeven. Dit doet ze al sprekend, (team)coachend en schrijvend. Judith is een ervaren spreekster voor beslissingmakers, voorbeeldfiguren, mensen die impact hebben op de wereld om hen heen, denk aan ondernemers, MT-leden, HR, adviseurs/managers, consultants en docenten/trainers/coaches.

  Video Judith Webber

  Van hokjes naar puzzelstukjes

  Bekijk de lezingen van Judith Webber
  02.04.2019

  Interview Judith Webber

  Judith vertelt over puur jezelf zijn

  Je hebt het over puur jezelf zijn, wat bedoel je daar precies mee?
  Met puur jezelf zijn bedoel ik jezelf zijn, zoals je in de kern bent, ontspannen, liefdevol, krachtig, helder, open, vol vertrouwen. Allemaal aspecten die je terugziet als je naar een baby kijkt bijvoorbeeld. Kinderen zijn puur zichzelf, van nature. Het punt is dat we steeds meer door volwassenen worden gevormd, we krijgen laagjes om die puurheid heen. Beschermingslaagjes, ‘zo hoort het’ laagjes, ‘zo werkt het nou eenmaal’ laagjes, ‘dat is eng’ laagjes. Ouders, leraren en bazen vertellen hoe het leven werkt volgens hen en vaak nemen kinderen dat over. De kunst is die laagjes weer af te leggen en weer te voelen wie je zelf bent, wat je zelf wil, hoe je zelf over dingen denkt. Zonder beïnvloeding van buitenaf. Terug naar de kern.

  Hoe vind je je eigen identiteit? 
  Door nieuwsgierig te zijn, door innerlijk op reis te gaan, meer zelfkennis op te doen. Kom je weerstand tegen, ga naar binnen bij jezelf en ontdek wat die weerstand jou wil vertellen. Is er een reëel gevaar wat er dreigt of valt het reuze mee? Is het gewoon een beetje spannend en onwennig? En als tweede: door het experiment aan te gaan, probeer andere/nieuwe dingen uit. Hoe voelt het? Word je er blij van of juist niet? Krijg je er energie van of juist niet? Nieuwsgierigheid en experimenteren samen maakt dat je steeds meer over jezelf ontdekt en je steeds meer weet wie je écht bent.

  Je hebt het over maskers om jezelf te verbergen, waarom ‘dragen’ mensen maskers? 
  Mensen dragen maskers uit bescherming, we hebben geleerd dat we die nodig hebben om te overleven in deze wereld. Het is wat mij betreft hoog tijd om die maskers af te leggen, één voor één, in het tempo dat voor jou ok is. Vanuit angst doen veel mensen rare dingen, ze wringen zich in bochten, ze laten zich leiden door de buitenwereld. Door wat ze denken dat goed voor ze is, door wat er van ze verwacht wordt, om maar wat te noemen. Die keuzes voelen op de lange termijn nooit goed. Zo blijven veel mensen in werk hangen wat niet goed bij ze past en slepen ze zich de week door en zijn in het weekend een ander (leuker) mens. Of ze blijven in een relatie hangen die niet meer goed voor ze is. En dat terwijl het zo anders kan. Als je maar een stap durft te zetten. Je hoeft niet de hele trap te overzien om op de eerste trede te stappen!

  Jouw tweede boek heet ‘kies en ze kiezen jou’, wat bedoel je met ‘kiezen’?
  Met kiezen bedoel ik keuzes maken vanuit jezelf, vanuit die pure kern, daarom heb ik het over pure keuzes. Die keuzes die maak je niet met je hoofd, maar met je intuïtie, met je buikgevoel. Sommigen zeggen: met je hart. Het maakt niet uit hoe je het noemt, we hebben het over hetzelfde. In “Kies en ze kiezen jou” deel ik een drietal vragen waarmee je makkelijker tot pure keuzes komt. Deze vragen helpen je ‘naar binnen’ te gaan als het ware. Bij jezelf te toetsen hoe het zit. Aan de hand van die drie vragen kun je bijvoorbeeld veel makkelijker kiezen of een baan of opdracht bij je past en zelfs als je aan het daten bent heb je er wat aan, heb ik zelf ondervonden. Want ook die match maak je met je buikgevoel. Hoe meer je durft te kiezen voor jezelf, hoe aantrekkelijker je wordt voor precies de juiste werkgever/opdrachtgevers en zelfs je liefdespartner dus. Je laat jezelf zien en daarmee help je de ander voor jou kiezen!

  Bekijk de lezingen van Judith Webber

  Wilt u de deelnemers verrassen met een boek van Judith Webber na een lezing? Vraag ons naar de mogelijkheden of bestel direct één of meerdere exemplaren door op de ‘Bestel dit boek’ link te klikken.

  Ja zeggen Ja doen - Organisatieverandering van binnenuit

  Dit boek reikt je op luchtige wijze aan hoe je naar JA zeggen JA doen komt. Wij zoeken de oplossing niet in systemen en structuren. Wij zoeken die in de mensen. Uitgangspunt hierbij is dat het essentieel is om eerst zelf in de spiegel te kijken, om jezelf en een ander in beweging te kunnen brengen. Kom los van het voldoen aan verwachtingen, ontdek hoe je mensen aansteekt en voorkom dat het vuurtje dooft. Een verandering slaagt als mensen intrinsiek gemotiveerd zijn om mee te bewegen, als het ze iets brengt én als ze er iets aan kunnen bijdragen. Want ieder mens wil van toegevoegde waarde zijn!

  Bestel dit boek

  100% puur jij, altijd en bij iedereen - De basis duurzame relaties, zakelijk en privé

  Wat is er nodig om openheid, vertrouwen en verbinding tussen u en de ander te realiseren? Lijkt het u niet heerlijk om u volledig vrij te voelen in contact met anderen? In dit boek dagen Judith Webber en Pauline Sibbel u spelenderwijs uit uw dieperliggende wensen en verlangens helder te krijgen. Om altijd en bij iedereen puur uzelf te kunnen zijn.

  Koop dit e-book

  Kies en ze kiezen jou Een praktische gids om pure keuzes te maken

  ‘Kies en ze kiezen jou’ geeft geen kant-en-klare antwoorden, maar draait juist om drie vragen; vragen die vreselijk simpel zijn, maar essentieel om keuzes te kunnen maken én verantwoorden. Ze helpen de mate van match bepalen tussen mens en werk, én tegelijkertijd uw bedrijf met een geloofwaardig verhaal neer te zetten.

  Koop dit e-book

  Laat jezelf zien! - Tips voor puur ondernemen

  Aan de hand van zeven verschillende thema’s laat Judith Webber zien hoe u puur kunt ondernemen: hartsmotief, richting, focus, openen, magneetwerking, flow en groei. Ontwikkel u als ondernemer langs deze thema’s, dan brengt u moeiteloos warmte en diepte aan in uw verhaal. De boodschap: laat jezelf zien! Uw verhaal is tenslotte de basis om echt verbinding te maken met de ander. Een inspirerend full-colour (cadeau)boek voor startende en ervaren ondernemers.

  Koop dit e-book
  Vrijblijvend informatie over Judith Webber

  Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Of neem direct contact op:

  Bel: +31(0)308080884

  Judith Webber geeft lezingen over de volgende onderwerpen