Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Ontdek de kracht van samenwerken in een divers team, Generatie Z en Technologie

Spreker Jos Ahlers

Jos Ahlers

Spreker Jos Ahlers geeft lezingen over sociaal gedrag en generaties, maatschappelijke ontwikkelingen en de snelle technologische vooruitgang.

Tarieven en beschikbaarheid

4.5 van de 5 sterren

Enthousiaste reacties vanuit het publiek, interessant verhaal en aangepast op de doelgroep (voorbeelden voor het bedrijfsleven). Jos wist het publiek een uur lang blijvend te boeien, hoewel het geen interactieve lezing was, dus dat geeft aan dat het met zijn presentatievaardigheden goed zit!

Een lezing van Jos Ahlers biedt:

 • Inzicht in diverse generaties, met nadruk op Generatie Z en diens impact op de samenleving en in het bedrijfsleven
 • Praktisch advies voor werkgevers om via generatiedynamiek en diversiteit talent aan te trekken en te behouden
 • Een spreker met meer dan een decennium ervaring in wetenschappelijk onderzoek en openbaar spreken
Jos Ahlers

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Jos

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

References icon

Referenties

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Wilt u een boeiende lezing over Generatie Z en de Vierde Industriële Revolutie of over hoe generatiedynamiek een sterkte kan zijn in het bedrijfsleven, maar u kan niet kiezen of u een wetenschapper met een doctoraat en ruim 10 jaar aan onderzoek, een auteur van relevante boeken of iemand met jarenlange professionele ervaring wilt? Dan hoeft u niet verder te zoeken, Jos Ahlers representeert deze alle drie en levert lezingen die geschikt zijn voor zowel het bedrijfsleven als onderwijs.

Een lezing van Jos Ahlers biedt:

 • Inzicht in diverse generaties, met nadruk op Generatie Z en diens impact op de samenleving en in het bedrijfsleven
 • Praktisch advies voor werkgevers om via generatiedynamiek en diversiteit talent aan te trekken en te behouden
 • Een spreker met meer dan een decennium ervaring in wetenschappelijk onderzoek en openbaar spreken

Een totaalpakket van theoretische en praktische ervaring voor een betrouwbaar inzicht

Jos Ahlers  begon zijn carrière aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn promotie tot doctor in de Psychologie met het proefschrift “Similar Differences and Different Similarities” maakte hij de overstap naar het bedrijfsleven. In zijn loopbaan als strateeg adviseerde hij talloze bedrijven en instellingen op het gebied van positionering en communicatie. Daarnaast gaf hij gastcolleges aan de UvA, VU, Nyenrode en de Hogeschool van Amsterdam. Momenteel werkt hij als zelfstandig adviseur en houdt hij zich bezig met de ontwikkeling van ‘Collaborative Communities’.

Jos Ahlers schreef samen met René Boender het boek “Generatie Z en de Vierde Industriële Revolutie”. In het boek wordt beschreven hoe de gedigitaliseerde, ‘vernetwerkte’ jongeren van nu (geboren tussen 1995 en 2012) de wereld na 2025 gaan vormgeven. Ze zijn regelmatig samen op het podium te vinden met inspirerende lezingen over Generatie Z.

Jos Ahlers zijn presentaties zijn gebaseerd op zijn interesse in sociaal gedrag, maatschappelijke ontwikkelingen en de snelle technologische vooruitgang. De wereld zoals wij die kennen is aan het kantelen en dat vraagt nieuwe inzichten en nieuwe oplossingen. In tegenstelling tot veel van zijn generatiegenoten heeft Jos Ahlers wel een optimistisch beeld van de toekomst en vertrouwt hij erop dat de jongeren van vandaag een positieve bijdrage gaan leveren.

Boek Jos Ahlers voor uw volgende evenement en ervaar de passie die hij brengt tijdens zijn uiterst informatieve lezing over generatiedynamiek in het bedrijfsleven of Generatie Z en de Vierde Industriële Revolutie.

Fotograaf Rob van Wieringen

 

Bekijk de lezingen van Jos Ahlers
Lezing van spreker Jos Ahlers

Een sterk team: Samenwerken met verschillende generaties

In deze sessie staat de samenwerking tussen verschillende generaties centraal. Diversiteit binnen het team is iets waar we graag naar streven. Het zorgt voor een goede dynamiek en betere resultaten. Desondanks kan samenwerken met mensen die hun werk op een hele andere manier vormgeven ook problemen opleveren.  Wat zijn de uitdagingen als het gaat om samenwerken met verschillende generaties? Waar zitten de grote verschillen? En waar kan men elkaar aanvullen en versterken?

Jos laat de grote verschillen en overeenkomsten tussen generaties zien. Door zich in elkaar te verdiepen en de verschillen zichtbaar te maken komt het team nader tot elkaar. Dit zorgt voor een goede sfeer en fijne workflow die zorgen voor een verhoogde productiviteit en betere resultaten.

Een lezing vol met herkenbare anekdotes rechtstreeks uit het werkveld. Deze lezing is geschikt voor iedereen die met mensen werkt en is vooral geschikt voor teams, leidinggevenden en managers.

Lezing van spreker Jos Ahlers

Generatie Z - en de vierde (industriële) revolutie

Samen met René Boender schreef Jos Ahlers het boek “Generatie Z en de Vierde Industriële Revolutie”. In deze lezing vertelt Jos Ahlers over deze opkomende netwerkgeneratie, de generatie die in 2025 de maatschappij zal overnemen. Wat speelt er zich af in het wereldje van deze jonge digitale generatie?

Lezing van spreker Jos Ahlers

Het recht op falen; Generatie Z, curling-ouders en keuzestress

Zoals curlers fanatiek de ijsbaan schoonvegen om de steen met zo min mogelijk weerstand zijn doel te laten bereiken, zo proberen curling-ouders alle hobbels op het pad van hun kind weg te poetsen. Door de weg voor ze te effenen, proberen ze hen te beschermen tegen elke vorm van tegenslag.

Tegelijkertijd worden jongeren geacht als autonome individuen in het leven te staan. Al op vroege leeftijd worden ze gedwongen belangrijke keuzes te maken op het gebied van school (profiel) en studie, maar, hoe leer je voor jezelf te beslissen als je ouders bijna alles voor je regelen en altijd een veilig vangnet vormen?

Spreker Jos Ahlers brengt inzichten mee uit tien jaar onderzoek naar de Generatie Z: jongeren die geboren zijn tussen 1995 en 2012. Tijdens een interactieve en spannende bijeenkomst zoekt hij, samen met het publiek, naar een nieuwe balans tussen ondersteunen, opvoeden en loslaten.

   

video spreker Jos Ahlers

Wat als Generatie Z de wereld overneemt?

 

Bekijk de lezingen van Jos Ahlers

Referenties

Enthousiaste reacties vanuit het publiek, interessant verhaal en aangepast op de doelgroep (voorbeelden voor het bedrijfsleven). Jos wist het publiek een uur lang blijvend te boeien, hoewel het geen interactieve lezing was, dus dat geeft aan dat het met zijn presentatievaardigheden goed zit!

Kurt van Katwijk, Nova College

Prima verwoord hoe een stuk (demografische) geschiedenis is opgebouwd. Het opent je ogen qua populatie die dagelijks voor je neus zit, zowel thuis als op school.

Anouk van Lierop

Geweldig. Jos kan goed en boeiend vertellen. Het onderwerp van zijn presentatie werd door ons team als zeer interessant ervaren. Iedereen hing aan zijn lippen. Feedback van velen later; "Deze presentatie had van mij wel nog langer mogen duren...".

Vera Naber - KPN

Goed, de aanwezig luisterden geboeid.

ROC Noorderpoort

Jos wist de hele zaal vijf kwartier te boeien. Actuele interessante presentatie met veel afwisseling. Inhoudelijk goed onderbouwd.

Thérèse Schellekens, Hogeschool KPZ

Jos beheerst de zaal; hij gaat in gesprek, kan ter plaatse adrem reageren op reacties. Goede afwisseling tussen onderzoeksmatige info en een grappige opmerking of een goed voorbeeld. Kortom boeit van het begin tot het einde. Behoorlijk goed Engels. Collega's waren enthousiast.

Margreet Toonen, Breda University of applied sciences

Jos heeft een erg interessante lezing gehouden, de aanwezigen waren erg enthousiast. Hij vertelt met een groot gemak en boeit de zaal van begin tot het einde.

Judith Bruining, Idealis

Informatief en beweegt mee met het publiek.

Anja Verhoef, Consumentenbond

Boeiend verhaal over generatie Z. Contact met de zaal voelde goed en als gemakkelijk benaderbaar. Inhoudelijk was de aansluiting bij de doelgroep goed. Mooie vergelijkingen tussen de generaties. Eyeopener voor ons als docenten.

Fida C. Teekens-Schuurman, Drenthe College

Flexibel, weet zich snel aan te passen aan het publiek, zeer interessant

Peter van Hoorn, HAS Green academy

Het samen sterker gevoel belicht vanuit de visie over de generaties heeft Jos zeer hiervoor het voetlicht gekregen . De gonst nu 25 januari nog rond hoe dit verhaal te vertellen en de Eye openers

jacqueline Roelse, Horizon IHUB onderwijs

Goed verhaal en herkenbaar.

Jaap Wouda, Aeres Tech

Boeiend verhaal, we hadden een zeer gemêleerd publiek, maar hij wist iedereen aangehaakt te houden.

Carlo Tempelaars, KPN

Zeer ervaren spreker. Inhoud is wetenschappelijk onderbouwd.

Gio de Greef, IrisZorg

Met veel humor en (zelf)reflectie brengt Jos zijn verhaal. Hij pretendeert niet de waarheid in pacht te hebben, maar opent wel je ogen.

Joost Poell, Rechtbank Rotterdam

Jos heeft enthousiast het thema 'generaties' toegelicht en de deelnemers in zijn verhaal meegenomen.

Ouafae el Fahmi, TU/e

Jos heeft de groep goed weten te boeien en de presentatie was met plaatjes en tekst goed bij te houden en niet te veel info. De voorbeelden die Jos gaf waren erg treffend, waardoor we met zijn alle er een hele goede voorstelling van hebben kunnen maken.

Iris van der Zwan, Haaglanden Medisch Centrum

Jos heeft ons op een zeer inspirerende wijze meegenomen in de verschillende generaties die op de werkvloer actief zijn en de uitdagingen en kansen die dit met zich meebrengt in de onderlinge samenwerking en communicatie. Hij spreekt op een rustige, aansprekende manier, waardoor je geboeid blijft luisteren. Hij geeft ook mooie concrete tips over hoe je met de jongste generatie op de werkvloer om moet gaan. Echt een aanrader!

R. Beckmann, Gemeente Hengelo

Jos Ahlers heeft de verwachtingen helemaal waargemaakt. Ons docententeam heeft veel geleerd over de verschillende generaties en nieuwe inzichten gekregen ten aan zien van ons publiek in de klas, GenZ. Het was echt top!

Loes Bonenkamp - Grafisch Lyceum Rotterdam

Wij waren zeer content met het optreden van de heer Ahlers. Iedereen was geboeid aan het luisteren. Iedereen was enthousiast en dat bleek ook wel aan het aantal vragen die men aan het einde stelden.

Arjan Folman, KPN

Erg informatief, vermakelijk en herkenbaar.

Sabine Borg, Gerechtshof Amsterdam

Jos Alhers' lezing voor onze medewerkers was een schot in de roos. Zijn heldere uitleg en praktische inzichten waren perfect afgestemd op onze educatieve doelstellingen. Jos wist op interactieve wijze de stof toegankelijk te maken, wat bijdroeg aan een dieper begrip en enthousiasme onder ons personeel. Zijn expertise en benadering waren niet alleen verrijkend maar ook direct toepasbaar in onze pedagogische praktijken. We zijn hem dankbaar voor deze waardevolle bijdrage en kijken uit naar eventuele toekomstige samenwerkingen.

Erik de Boer, Vonk vmbo

Enthousiaste en gedreven en maakt een goeie verbinding met publiek

Karel de Leest - SOMA College

Wilt u de deelnemers verrassen met een boek van Jos Ahlers na een lezing? Vraag ons naar de mogelijkheden of bestel direct één of meerdere exemplaren door op de ‘Bestel dit boek’ link te klikken.

Gen Z - Verlangen naar verandering

Jos Ahlers en René Boender schrijven in dit alweer 3de spraakmakende boek over deze niet te stuiten netwerkgeneratie. Op basis van uitgebreid onderzoek wagen zij zich aan een serie voorspellingen over het gedrag van deze jonge digitale generatie. Een generatie die altijd en overal online is. Voor wie socials geen ontdekking zijn, maar een noodzakelijkheid.

Bestel dit boek

Generatie Z - En de Vierde (Industriële) Revolutie Eye-opener: Wat gaat er gebeuren vanaf 2025?

Jos Ahlers en René Boender beschrijven in dit spraakmakende en uiterst leesbare boek de opkomst van deze onstuitbare netwerkgeneratie. Op basis van uitgebreid onderzoek wagen zij zich aan een serie voorspellingen over het gedrag van deze jonge digitale generatie. Een generatie die altijd en overal online is. Voor wie sociale media geen ontdekking zijn, maar noodzaak. Wat zijn hiervan de consequenties op maatschappelijk gebied? Dit boek is onmisbaar voor iedereen die Generatie Z wil leren kennen. Motiveren lukt niet meer, maar inspireren des te meer. Op naar een leukere wereld!

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Jos Ahlers

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884
Jos Ahlers
Jos Ahlers

4.5 van de 5 sterren

Enthousiaste reacties vanuit het publiek, interessant verhaal en aangepast op de doelgroep (voorbeelden voor het bedrijfsleven). Jos wist het publiek een uur lang blijvend te boeien, hoewel het geen interactieve lezing was, dus dat geeft aan dat het met zijn presentatievaardigheden goed zit!

Jos Ahlers geeft lezingen over de volgende onderwerpen