Loading content ...

Jos Ahlers

Generatie Z en de Vierde Industriële Revolutie

Wie is Generatie Z? Wat verwachten ze van de wereld? Hoe kijken ze naar bedrijven, verenigingen, vakbonden, politieke partijen, overheid en scholen? Wat hebben ze nodig om succesvolle volwassenen te worden? In een entertainende en interactieve presentatie neemt Jos Ahlers u mee door de wereld van Generatie Z.
Fotograaf Rob van Wieringen

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Spreker Jos Ahlers en René Boender schreven samen het boek ‘Generatie Z en de Vierde Industriële Revolutie’ In het boek wordt beschreven hoe de gedigitaliseerde, ‘vernetwerkte’ jongeren van nu (geboren tussen 1995 en 2012) de wereld na 2025 gaan vormgeven. Ze zijn regelmatig samen op het podium te vinden met inspirerende lezingen over Generatie Z.

 • Dé spreker voor lezingen over Generatie Z en de Vierde Industriële Revolutie. Generatie Z groeit op in tijden van digitalisering, wat betekend dit voor deze generatie en de maatschappij? De lezingen van Jos Ahlers zijn geschikt voor zowel het bedrijfsleven als onderwijs.

 • Boek spreker Jos Ahlers wanneer je aandacht wilt besteden aan het werken met verschillende generaties. Wat kunnen verschillende generaties van elkaar leren? en hoe zet je elkaar in je kracht? Jos vertelt er met passie over. 

Jos Ahlers  begon zijn carrière aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn promotie tot doctor in de Psychologie met het proefschrift ‘Similar Differences and Different Similarities’ maakte hij de overstap naar het bedrijfsleven. In zijn loopbaan als strateeg adviseerde hij talloze bedrijven en instellingen op het gebied van positionering en communicatie. Daarnaast gaf hij gastcolleges aan de UvA, VU, Nyenrode en de Hogeschool van Amsterdam. Momenteel werkt hij als zelfstandig adviseur en houdt hij zich bezig met de ontwikkeling van ‘Collaborative Communities’.

De presentaties van spreker Jos Ahlers zijn gebaseerd op zijn interesse in sociaal gedrag, maatschappelijke ontwikkelingen en de snelle technologische vooruitgang. De wereld zoals wij die kennen, is aan het kantelen en dat vraagt nieuwe inzichten en nieuwe oplossingen. In tegenstelling tot veel van zijn generatiegenoten, heeft Jos Ahlers een optimistisch beeld van de toekomst en vertrouwt hij erop dat de jongeren van vandaag een positieve bijdrage gaan leveren.

 

Wat als generatie Z de wereld overneemt?

  Lezingen van spreker Jos Ahlers

  Generatie Z – en de vierde (industriële) revolutie

  • Samen met René Boender schreef Jos het boek “Generatie Z en de vierde industriële revolutie”. In deze lezing vertelt Jos over deze opkomende netwerkgeneratie, de generatie die in 2025 de maatschappij zal overnemen. Wat speelt er in de wereld van deze jonge digitale generatie?

  Lezingen van spreker Jos Ahlers

  Theatervoorstelling “de Generatiemonologen”

  • Jos Ahlers schreef de voorstelling “De Generatiemonologen”. De Generatiemonologen vertellen het verhaal van de vijf generaties van de afgelopen 80 jaar:  Stille Generatie (1930-1945), Babyboomers (1946-1964), Generatie X (1965-1979) Generatie Y (1980-1995) Generatie Z (1996-2012).  Generaties die elkaar versterken en met elkaar botsen. Generaties die samen de maatschappij vormen en die tegelijkertijd soms moeite hebben elkaar te vinden. Niet verwonderlijk, want iedere generatie heeft haar eigen uitdaging en haar eigen verhaal.
  • Jos verzorgt de sessie samen met twee of meerdere acteurs. Opvolgend op de voorstelling gaat hij het dialoog met het publiek aan.  Lezingen van spreker Jos Ahlers

  Arbeidsmobiliteit & de nieuwe generaties

  • Als werkgever wil je talentvolle medewerkers aantrekken en ervoor zorgen dat ze blijven! Vinden en verbinden, dus. Naar wat voor werkgever zijn de nieuwe generaties op zoek? Wat vinden zij belangrijk op de werkplek? Hoe zien de nieuwe generaties hun carrière voor zich? Tijdens deze lezing laat Jos Ahlers ons zien hoe je als werkgever een fijne werkomgeving creëert voor de nieuwe generaties. Jos geeft handige tips om er voor te zorgen dat deze aspecten een onderdeel van de organisatiecultuur worden en terug te zien zijn in de managementstijl.
  • Kies voor een bedrijfscultuur waarin de verschillende generaties zich allen prettig voelen – een bedrijfscultuur waarin individuele talenten en capaciteiten volledig benut kunnen worden.

  Lezingen van spreker Jos Ahlers

  Een sterk team: Samenwerken met verschillende generaties

  • In deze sessie staat de samenwerking tussen verschillende generaties centraal. Diversiteit binnen het team is iets waar we graag naar streven. Het zorgt voor een goede dynamiek en betere resultaten. Echter, kan samenwerken met mensen die hun werk op een hele andere manier vormgeven ook problemen opleveren.  Wat zijn de uitdagingen als het gaat om werken met verschillende generaties? Waar zitten de grote verschillen? Waar kan men elkaar aanvullen en versterken?
  •  Jos laat de grote verschillen en overeenkomsten tussen generaties zien. Door zich in elkaar te verdiepen en de verschillen zichtbaar te maken komt het team nader tot elkaar. Dit zorg voor een goede sfeer en fijne workflow die zorgen voor meer productiviteit en betere resultaten.
  • Een lezing vol met herkenbare anekdotes rechtstreeks uit het werkveld. Deze lezing is geschikt voor iedereen die met mensen werkt en vooral geschikt voor teams, leidinggevenden en managers.
Lees hier over de ervaringen van andere klanten

Load more...

Gerelateerde sprekers

Jos Ahlers geeft lezingen over de volgende onderwerpen: