Loading content ...

Jos Ahlers

Generatie Z en de Vierde Industriële Revolutie

Kunstmatige inteligentie, Big Data, robots! Al die ontwikkelingen maken dat de wereld waar we in leven fundamenteel aan het veranderen is. Spreker Jos Ahlers geeft lezingen over over generaties, communicatie en technologie!
Fotograaf Rob van Wieringen

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Spreker Jos Ahlers en René Boender schreven samen het boek ‘Generatie Z en de Vierde Industriële Revolutie’ In het boek wordt beschreven hoe de gedigitaliseerde, ‘vernetwerkte’ jongeren van nu (geboren tussen 1995 en 2012) de wereld na 2025 gaan vormgeven. Ze zijn regelmatig samen op het podium te vinden met inspirerende lezingen over Generatie Z.

 • Dé spreker voor lezingen over Generatie Z en de Vierde Industriële Revolutie. Generatie Z groeit op in tijden van digitalisering, wat betekend dit voor deze generatie en de maatschappij? De lezingen van Jos Ahlers zijn geschikt voor zowel het bedrijfsleven als onderwijs.

 • Boek spreker Jos Ahlers wanneer je aandacht wilt besteden aan het werken met verschillende generaties. Wat kunnen verschillende generaties van elkaar leren? en hoe zet je elkaar in je kracht? Jos vertelt er met passie over. 

Jos Ahlers  begon zijn carrière aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn promotie tot doctor in de Psychologie met het proefschrift ‘Similar Differences and Different Similarities’ maakte hij de overstap naar het bedrijfsleven. In zijn loopbaan als strateeg adviseerde hij talloze bedrijven en instellingen op het gebied van positionering en communicatie. Daarnaast gaf hij gastcolleges aan de UvA, VU, Nyenrode en de Hogeschool van Amsterdam. Momenteel werkt hij als zelfstandig adviseur en houdt hij zich bezig met de ontwikkeling van ‘Collaborative Communities’.

De presentaties van spreker Jos Ahlers zijn gebaseerd op zijn interesse in sociaal gedrag, maatschappelijke ontwikkelingen en de snelle technologische vooruitgang. De wereld zoals wij die kennen, is aan het kantelen en dat vraagt nieuwe inzichten en nieuwe oplossingen. In tegenstelling tot veel van zijn generatiegenoten, heeft Jos Ahlers een optimistisch beeld van de toekomst en vertrouwt hij erop dat de jongeren van vandaag een positieve bijdrage gaan leveren.

 

  Lezingen van spreker Jos Ahlers

  De generatiemonologen

  • Jos Ahlers schreef de voorstelling “De Generatiemonologen”. De Generatiemonologen vertellen het verhaal van de vijf generaties van de afgelopen 80 jaar:  Stille Generatie (1930-1945), Babyboomers (1946-1964), Generatie X (1965-1979) Generatie Y (1980-1995) Generatie Z (1996-2012).  Generaties die elkaar versterken en met elkaar botsen. Generaties die samen de maatschappij vormen en die tegelijkertijd soms moeite hebben elkaar te vinden. Niet verwonderlijk, want iedere generatie heeft haar eigen uitdaging en haar eigen verhaal.
  • Jos verzorgt de sessie samen met twee of meerdere acteurs. Opvolgend op de voorstelling gaat hij het dialoog met het publiek aan.


   

  Lezingen van spreker Jos Ahlers

  Wat als generatie Z de wereld overneemt?

Lees hier over de ervaringen van andere klanten

Load more...

Gerelateerde sprekers

Jos Ahlers geeft lezingen over de volgende onderwerpen: