Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Expert op het gebied van stress, burn-outs en millennials

Thijs-Launspach-spreker-profiel

Thijs Launspach

Wetenschappelijk onderbouwde lezingen over generaties, stress en burn-outs op een laagdrempelige manier

Tarieven en beschikbaarheid

5 van de 5 sterren

Thijs is een easy-to-listen-to spreker met kennis van zaken, die afwisselt tussen humor en ernst. Hij presenteert de theorie begrijpelijk en laagdrempelig en combineert dat met de aanzet tot bewustzijn en actie

Miriam Wilbrink, ABN AMRO Bekijk alle referenties

Redenen om Thijs Launspach te boeken

 • Thijs legt je op een duidelijke en overzichtelijke manier (én met humor!) alles uit dat je moet weten over stress, burn-outs en/of millennialzaken.
 • Thijs is één van de stress-experts van Nederland, en weet wetenschappelijke kennis op een begrijpelijke en praktische manier uit te leggen zodat uw publiek er écht iets mee kan.
 • Met prikkelende opdrachten en interactieve elementen komt de boodschap écht binnen!
Thijs Launspach

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Thijs

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

References icon

Referenties

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid
Promo icon

Ontvang een exemplaar van het boek 'Werk kan ook uit' bij het boeken van een lezing/webinar van Thijs Launspach*

Spreker Thijs Launspach (1988) is psycholoog, trainer, bestseller auteur en spreker. Met zijn expertise is Thijs vaak terug te vinden als spreker of panellid op evenementen en conferenties of als tafelgast bij verschillende tv- en radioprogramma’s. Thijs weet zijn kennis altijd op een begrijpelijke manier over te brengen waardoor het publiek altijd aan zijn lippen hangt.

Redenen om Thijs Launspach te boeken

 • Thijs legt je op een duidelijke en overzichtelijke manier (én met humor!) alles uit dat je moet weten over stress, burn-outs en/of millennialzaken.
 • Thijs is één van de stress-experts van Nederland, en weet wetenschappelijke kennis op een begrijpelijke en praktische manier uit te leggen zodat uw publiek er écht iets mee kan.
 • Met prikkelende opdrachten en interactieve elementen komt de boodschap écht binnen!

Expert op het gebied van stress, burn-out en millennials

Als auteur schreef spreker Thijs Launspach de bestseller “Fokking Druk” (2018) over stress en burn-out wat ook de basis vormt voor zijn lezingen over dit onderwerp. Eerder verschenen “Het Millennial Manifest” (2017) en “Quarterlife” (2012) waar Thijs dieper duikt in de wereld van millenials. Op 12 September is zijn nieuwste boek verschenen: “Werken met Millennials” waarin effectief leiderschap voor deze generatie centraal staat. Met het juiste leiderschap weet je niet alleen meer uit millenials te halen, maar weet je ook de veelvoorkomende burn-outs onder deze generatie in te perken. Zijn college bij Universiteit van Nederland – ‘Waarom zitten zoveel millennials thuis met een burn-out?’ – werd meer dan 300.000 keer bekeken en duizenden keren gedeeld. Ook geeft Thijs classes bij The School of Life en schrijft hij een wekelijkse column voor AD Werkt.

Spreker Thijs Launspach is te boeken voor lezingen over generaties, stress en burn-outs , generatie Z, generatieverschillen op de werkvloer, zelfvertrouwen, effectiviteit, focus en persoonlijk leiderschap. Daarnaast weet Thijs Launspach indruk te maken als dagvoorzitter, gespreksleider en presentator.

*Deze actie is alleen geldig in combinatie met een boeking van de desbetreffende spreker.

Bekijk de lezingen van Thijs Launspach
Lezing/training van spreker Thijs Launspach

Hoe de socials je manipuleren en hoe je ontsnapt aan hun greep

In Asociale media onderzoekt psycholoog Thijs Launspach (bekend van bestsellers als Fokking druk en Je bent al genoeg) de invloed van sociale media op onze mentale gezondheid. Hij legt bloot welk spel er wordt gespeeld, en laat zien wat je zelf kunt doen om je aan de macht van de socials te ontworstelen.

Sociale media zijn niet meer uit ons leven weg te denken. We krijgen er allemaal mee te maken: als grootgebruiker, als casual user of als buitenstaander die zich zorgen maakt om iemand die net iets te verslaafd is aan TikTok, Instagram of Twitter. Sociale platforms hebben ons leven in sommige opzichten verrijkt en leuker gemaakt, dat zeker. Maar ze hebben ook een enorme impact op onze mentale gezondheid. De socials maken ons onzekerder, bozer, banger, jaloerser en ontevredener. En meer verdeeld: de algoritmes tasten inmiddels zelfs het vertrouwen in onze maatschappij aan.

Dit is een lezing en/of training over hoe sociale media ons manipuleren. Over hoe de slimme algoritmes achter de platforms ons gedrag, ons denken en onze verlangens beïnvloeden. Jij als ‘gebruiker’ bent niet het probleem. Het probleem is dat de meest verslavende technologie ever wordt ingezet om je aan het scrollen te houden. Deze media zijn helemaal niet sociaal. Ze zijn asociaal.

Lezing van spreker Thijs Launspach

(hoe voorkom je) Stress en burn-out

Op basis van zijn bestseller  “Fokking Druk, het ultieme anti-stress boek” (2018). In deze lezing legt Thijs uit hoe je zelf de stress in je werk en je leven kunt verminderen, wat het verschil is tussen gezonde en ongezonde stress, en hoe je voorkomt dat je in een burn-out terecht komt.

Op basis van hetzelfde boek geeft Thijs regelmatig lezingen aan management, HR en beleidsmakers. In deze lezingen legt Thijs uit wat bedrijven en organisaties kunnen doen om de stress op het werk te verminderen en te voorkomen dat (millennial) werknemers in een burn-out belanden.

Lezing van spreker Thijs Launspach

Werken met millennials

Op basis van zijn nieuwste boek (2019) met dezelfde titel. In deze lezing behandelt Thijs een heet hangijzer: leidinggeven aan de nieuwste generatie op de werkvloer. Hoe laat je de millennials in je team floreren? Hoe voorkom je dat ze opbranden? Wat maakt het leiding geven aan deze groep lastig, en hoe kun je de uitdagingen het beste ondervangen? Met deze keynote krijg je de ultieme handleiding in het leiden van millennials.

interactief webinar van spreker Thijs Launspach

Mentaal gezond in tijden van crisis

Hoe blijf je mentaal gezond in onzekere tijden? Hoe kun je effectief omgaan met de stress, zorgen en isolatie in coronatijd? Hoe hou je thuiswerken effectief, gezond en leuk?

Meer dan ooit is het nodig om te investeren in onze mentale gezondheid, en om onze weerbaarheid te versterken. Weten hoe je op een effectieve manier om kunt gaan met stress en hoe je goed voor jezelf kunt zorgen, dat is daarvoor essentieel. Niet alleen voor onszelf, maar ook zodat ons gezin, onze collega’s, onze vrienden en onze gemeenschap op ons kan bouwen. 

In dit interactieve webinar deelt psycholoog Thijs Launspach zijn visie op hoe je mentaal gezond kunt worden en blijven in tijden van crisis. Thijs deelt zijn favoriete tips en tricks op het gebied van stress, thuiswerken en voor jezelf zorgen. 

In dit webinar leer je:

 • Hoe je stress kunt herkennen en hoe je stressbestendiger wordt
 • Effectieve manieren om snel je stressniveau te laten dalen
 • Welke stappen je kunt zetten om je mentale gezondheid te vergroten (in tijden van crisis)
 • Tips en tricks voor effectief thuiswerken.
Lezing van spreker Thijs Launspach

Andere onderwerpen

Andere onderwerpen waar Thijs over spreekt zijn: Generatie Z, generatieverschillen op de werkvloer, zelfvertrouwen, effectiviteit, focus en persoonlijk leiderschap. Thijs is ook regelmatig gespreksleider, presentator of dagvoorzitter.

Lezing van spreker Thijs Launspach

Overzicht van de werkzaamheden die Thijs kan verzorgen

 • Lezing
 • Dagvoorzitterschap
 • Presentator
 • Workshops
 • Trainingen

Talen: 

 • Nederlands
 • Engels
Video van spreker Thijs Launspach

Why do so many millennials suffer from burnout?

Video van spreker Thijs Launspach

How stress is killing us (and how you can stop it).

Bekijk de lezingen van Thijs Launspach

Referenties

We are pleased we had Thijs as a guest speaker at our company event. Great presentation about Millennials in a company environment, which was both very interesting and entertaining.

THERMO FISHER

Thijs’s lecture at our EY Masterclass hit exactly the right spot! He gave a passionate keynote, and it was great to see the audience responding and engaging. Thijs’s message really resonated with the participants – all millennials. Top marks!

EY MASTERCLASS

I recommend Thijs Launspach as an international speaker. In fact, just this morning I discussed the content of the presentation he gave with the office of the prime minister!

SIGRIDUR BJORK THORMAR, REYKJAVIK UNIVERSITY

Thijs is een easy-to-listen-to spreker met kennis van zaken, die afwisselt tussen humor en ernst. Hij presenteert de theorie begrijpelijk en laagdrempelig en combineert dat met de aanzet tot bewustzijn en actie

MIRIAM WILBRINK, ABN AMRO

Thijs kan in 8 stappen kraakhelder uitleggen hoe je een burn-out kan voorkomen. In het kader van persoonlijk leiderschap in de huidige maatschappij is dit een ontzettend bruikbare gids naar rust.

BESTUUR SYMPOSIUM, TU DELFT

Erg goed. Duidelijk verhaal waarbij de behoefte en wensen zoals in de voorafgaande briefing herkenbaar zijn verwerkt. Enthousiasmerende spreker die het doet met passie.

Patrick Loeps, The Hague & Partners

Wilt u de deelnemers verrassen met een boek van Thijs Launspach na een lezing? Vraag ons naar de mogelijkheden of bestel direct één of meerdere exemplaren door op de ‘Bestel dit boek’ link te klikken.

Werk kan ook uit - 52 tips om jouw dag stressvrij te houden

Psycholoog Thijs Launspach is stress-expert en auteur van het boek ‘Fokking druk’. In zijn nieuwe boek geeft hij tientallen tips tegen stress in je werk en in je leven. In ‘Werk kan ook uit’ lees je waarom je regelmatig een dutje zou moeten doen, waarom roddelen op de werkvloer goed is (tenzij het over jou gaat), waarom de meest zekere mensen vaak het minst weten, waarom je sneller boos wordt als je niet hebt gegeten en over het nieuws dat minder werken mensen gelukkiger maakt.

Bestel dit boek

Werken met millennials - Leidinggeven aan een nieuwe generatie

De millennials – de generatie die werd geboren tussen 1980 en 2000 – komen in rap tempo de arbeidsmarkt op. Ze worden gezien als ambitieuze krachten die nieuwe oplossingen voor oude problemen weten te vinden. Toch kent deze generatie ook kwetsbaarheden. Omgaan met negatieve feedback is soms een uitdaging en frustratie in het werk ligt op de loer.

Bestel dit boek

Fokking druk - Het ultieme anti-stressboek

In Fokking druk legt psycholoog Thijs Launspach uit waarom we onszelf tegenwoordig vaak over de kop werken en wat je eraan kunt doen om dat te voorkomen. Hij gebruikt hiervoor de nieuwste inzichten uit de wetenschap, methoden van experts en verhalen van ervaringsdeskundigen. Met inzichten, opdrachten en toepasbare tips die zorgen voor een rustiger leven.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Thijs Launspach

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884
Thijs Launspach
Thijs Launspach

5 van de 5 sterren

Thijs is een easy-to-listen-to spreker met kennis van zaken, die afwisselt tussen humor en ernst. Hij presenteert de theorie begrijpelijk en laagdrempelig en combineert dat met de aanzet tot bewustzijn en actie

Miriam Wilbrink, ABN AMRO Bekijk alle referenties

Thijs Launspach geeft lezingen over de volgende onderwerpen