Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

De impact van sociale media en burn-outs op succes in het millennials-tijdperk

Thijs-Launspach-spreker-profiel

Thijs Launspach

Wetenschappelijk onderbouwde lezingen over generaties, stress en burn-outs op een verstaanbare manier

Tarieven en beschikbaarheid

5 van de 5 sterren

Thijs is een easy-to-listen-to spreker met kennis van zaken, die afwisselt tussen humor en ernst. Hij presenteert de theorie begrijpelijk en laagdrempelig en combineert dat met de aanzet tot bewustzijn en actie

Miriam Wilbrink, ABN AMRO Bekijk alle referenties

Een lezing van Thijs Launspach biedt:

 • Alles wat je moet weten over stress, burn-outs en/of millennial zaken op een duidelijke en overzichtelijke manier (én met humor!)
 • Een lezing met één van de stress-experts van Nederland die wetenschappelijke kennis op een begrijpelijke en praktische manier uitlegt
 • Prikkelende opdrachten en interactieve elementen die de boodschap op een boeiende wijze overbrengen
Thijs Launspach

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Thijs

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

References icon

Referenties

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid
Promo icon

Ontvang een exemplaar van het boek 'Werk kan ook uit' bij het boeken van een lezing/webinar van Thijs Launspach*

In een wereld vol dagelijkse uitdagingen waar stress, burn-outs en de druk van sociale media als ongenode gasten op de loer liggen en waar millennials de meerderheid in bedrijven beginnen te worden, staat spreker Thijs Launspach met zijn uitgebreide ervaring als psycholoog, auteur en onderzoeker paraat als de verhelderende gids naar welzijn en effectiviteit.

Een lezing van Thijs Launspach biedt:

 • Alles wat je moet weten over stress, burn-outs en/of millennial zaken op een duidelijke en overzichtelijke manier (én met humor!)
 • Een lezing met één van de stress-experts van Nederland die wetenschappelijke kennis op een begrijpelijke en praktische manier uitlegt
 • Prikkelende opdrachten en interactieve elementen die de boodschap op een boeiende wijze overbrengen

Leid de werkrevolutie: Van stress en burn-outs naar succes

Spreker Thijs Launspach, bekend psycholoog en bestsellerauteur, brengt complexe onderwerpen zoals stress, burn-outs en generatieverschillen terug naar begrijpelijke proporties. Zijn lezingen zijn als een kompas in de moderne arbeidswereld, waar hij met humor en helderheid de weg wijst naar een gezonde werkcultuur. Dankzij zijn ervaring als spreker, dagvoorzitter, presentator en auteur en zijn expertise als psycholoog hangt het publiek altijd aan zijn lippen.

Als auteur van de bestseller “Fokking Druk” (2018) biedt Thijs Launspach diepgaande inzichten in stress en burn-outs. Eerder verschenen “Het Millennial Manifest” (2017), “Quarterlife” (2012) en “Werken met Millennials” (2019) waar hij dieper duikt in de wereld van millennials. Met het juiste leiderschap weet u niet alleen meer uit millennials te halen, maar weet u ook de veelvoorkomende burn-outs onder deze generatie in te perken. Zijn college bij Universiteit van Nederland “Waarom zitten zoveel millennials thuis met een burn-out?” werd meer dan 300.000 keer bekeken en duizenden keren gedeeld. Ook geeft Thijs Launspach les bij ‘The School of Life’ en schrijft hij een wekelijkse column voor ‘AD Werkt’.

Boek Thijs Launspach nu voor een verhelderende lezing over stress, burn-outs, sociale media, millennials of generatieverschillen op de werkvloer om een verdere stap naar een gebalanceerde en productieve werkomgeving te zetten.

*Deze actie is alleen geldig in combinatie met een boeking van de desbetreffende spreker.

 

Bekijk de lezingen van Thijs Launspach
Lezing/training van spreker Thijs Launspach

Hoe de socials je manipuleren en hoe je ontsnapt aan hun greep

TikTok, Instagram en X (Twitter), sociale platforms die ons leven in sommige opzichten hebben verrijkt en leuker gemaakt, dat zeker. Maar ze hebben ook een enorme impact op onze mentale gezondheid. De socials maken ons onzekerder, bozer, banger, jaloerser en ontevredener. En meer verdeeld: de algoritmes tasten inmiddels zelfs het vertrouwen in onze maatschappij aan.

Dit is een lezing en/of training over hoe sociale media ons manipuleren. Over hoe de slimme algoritmes achter de platforms ons gedrag, ons denken en onze verlangens beïnvloeden. Jij als ‘gebruiker’ bent niet het probleem. Het probleem is dat de meest verslavende technologie wordt ingezet om je aan het scrollen te houden. Deze media zijn helemaal niet sociaal. Ze zijn asociaal.

In ‘Asociale media’ onderzoekt psycholoog Thijs Launspach de invloed van sociale media op onze mentale gezondheid. Hij legt bloot welk spel er wordt gespeeld, en laat zien wat u zelf kunt doen om u aan de macht van de socials te ontworstelen.

Lezing van spreker Thijs Launspach

(hoe voorkom je) Stress en burn-out

Gebaseerd op zijn bestseller “Fokking Druk, het ultieme anti-stress boek” legt Thijs Launspach in deze lezing uit hoe u zelf de stress in uw werk en uw leven kunt verminderen, wat het verschil is tussen gezonde en ongezonde stress, en hoe u voorkomt dat u in een burn-out terecht komt.

Op basis van hetzelfde boek geeft Thijs Launspach regelmatig lezingen aan management, HR en beleidsmakers. In deze lezingen legt hij uit wat bedrijven en organisaties kunnen doen om de stress op het werk te verminderen en te voorkomen dat (millennial) werknemers in een burn-out belanden.

Lezing van spreker Thijs Launspach

Werken met millennials

Op basis van zijn boek “Werken met millennials” behandelt Thijs Launspach een heet hangijzer: leidinggeven aan de nieuwste generatie op de werkvloer. Hoe laat u de millennials in uw team floreren? Hoe voorkomt u dat ze opbranden? Wat maakt het leiding geven aan deze groep lastig, en hoe kunt u de uitdagingen het beste ondervangen? Met deze keynote krijgt u de ultieme handleiding in het leiden van millennials.

interactief webinar van spreker Thijs Launspach

Mentaal gezond in tijden van crisis

Hoe blijf je mentaal gezond in onzekere tijden? Hoe kun je effectief omgaan met de stress, zorgen en isolatie in coronatijd? Hoe hou je thuiswerken effectief, gezond en leuk?

Meer dan ooit is het nodig om te investeren in onze mentale gezondheid, en om onze weerbaarheid te versterken. Weten hoe je op een effectieve manier om kunt gaan met stress en hoe je goed voor jezelf kunt zorgen is dus essentieel. Niet alleen voor onszelf, maar ook zodat ons gezin, onze collega’s, onze vrienden en onze gemeenschap op ons kan bouwen. 

In dit interactieve webinar deelt psycholoog Thijs Launspach zijn visie op hoe je mentaal gezond kunt worden en blijven in tijden van crisis. Thijs deelt zijn favoriete tips en tricks op het gebied van stress, thuiswerken en voor jezelf zorgen.

Lezing van spreker Thijs Launspach

Andere onderwerpen

Andere onderwerpen waar Thijs Launspach ook over spreekt zijn: Generatie Z, generatieverschillen op de werkvloer, zelfvertrouwen, effectiviteit, focus en persoonlijk leiderschap. Hij is ook regelmatig gespreksleider, presentator of dagvoorzitter en kan de lezingen in het Nederlands of Engels voordragen.

   

Video van spreker Thijs Launspach

Why do so many millennials suffer from burnout?

 

Video van spreker Thijs Launspach

How stress is killing us (and how you can stop it).

 

Bekijk de lezingen van Thijs Launspach

Referenties

We are pleased we had Thijs as a guest speaker at our company event. Great presentation about Millennials in a company environment, which was both very interesting and entertaining.

THERMO FISHER

Thijs’s lecture at our EY Masterclass hit exactly the right spot! He gave a passionate keynote, and it was great to see the audience responding and engaging. Thijs’s message really resonated with the participants – all millennials. Top marks!

EY MASTERCLASS

I recommend Thijs Launspach as an international speaker. In fact, just this morning I discussed the content of the presentation he gave with the office of the prime minister!

SIGRIDUR BJORK THORMAR, REYKJAVIK UNIVERSITY

Thijs is een easy-to-listen-to spreker met kennis van zaken, die afwisselt tussen humor en ernst. Hij presenteert de theorie begrijpelijk en laagdrempelig en combineert dat met de aanzet tot bewustzijn en actie

MIRIAM WILBRINK, ABN AMRO

Thijs kan in 8 stappen kraakhelder uitleggen hoe je een burn-out kan voorkomen. In het kader van persoonlijk leiderschap in de huidige maatschappij is dit een ontzettend bruikbare gids naar rust.

BESTUUR SYMPOSIUM, TU DELFT

Erg goed. Duidelijk verhaal waarbij de behoefte en wensen zoals in de voorafgaande briefing herkenbaar zijn verwerkt. Enthousiasmerende spreker die het doet met passie.

Patrick Loeps, The Hague & Partners

Wilt u de deelnemers verrassen met een boek van Thijs Launspach na een lezing? Vraag ons naar de mogelijkheden of bestel direct één of meerdere exemplaren door op de ‘Bestel dit boek’ link te klikken.

We doen allemaal maar wat - En andere lessen uit de psychologie waar je iets aan hebt

Waarom doen mensen soms slechte dingen? In hoeverre worden we bepaald door onze kindertijd? Hoe kan het dat de ene persoon hartstikke introvert is en de ander enorm extravert? De psychologie heeft de antwoorden op deze vragen en kan ons vele waardevolle lessen leren. Denk aan de sociale psychologie die ons leert dat we onder de gekste omstandigheden tot de gekste dingen in staat zijn. En dankzij de psycho-analyse weten we dat we eigenlijk maar een klein deel weten van wat er in ons brein gebeurt. In dit boek verkent psycholoog en bestsellerauteur Thijs Launspach de belangrijkste lessen die we uit de psychologie kunnen trekken. Laat je meenemen in de werking van de menselijke geest en leer het gedrag van jezelf en anderen beter te begrijpen.

Vraag vrijblijvende info aan

Werk kan ook uit - 52 tips om jouw dag stressvrij te houden

Psycholoog Thijs Launspach is stress-expert en auteur van het boek ‘Fokking druk’. In zijn nieuwe boek geeft hij tientallen tips tegen stress in je werk en in je leven. In ‘Werk kan ook uit’ lees je waarom je regelmatig een dutje zou moeten doen, waarom roddelen op de werkvloer goed is (tenzij het over jou gaat), waarom de meest zekere mensen vaak het minst weten, waarom je sneller boos wordt als je niet hebt gegeten en over het nieuws dat minder werken mensen gelukkiger maakt.

Bestel dit boek

Werken met millennials - Leidinggeven aan een nieuwe generatie

De millennials – de generatie die werd geboren tussen 1980 en 2000 – komen in rap tempo de arbeidsmarkt op. Ze worden gezien als ambitieuze krachten die nieuwe oplossingen voor oude problemen weten te vinden. Toch kent deze generatie ook kwetsbaarheden. Omgaan met negatieve feedback is soms een uitdaging en frustratie in het werk ligt op de loer.

Bestel dit boek

Fokking druk - Het ultieme anti-stressboek

In Fokking druk legt psycholoog Thijs Launspach uit waarom we onszelf tegenwoordig vaak over de kop werken en wat je eraan kunt doen om dat te voorkomen. Hij gebruikt hiervoor de nieuwste inzichten uit de wetenschap, methoden van experts en verhalen van ervaringsdeskundigen. Met inzichten, opdrachten en toepasbare tips die zorgen voor een rustiger leven.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Thijs Launspach

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884
Thijs Launspach
Thijs Launspach

5 van de 5 sterren

Thijs is een easy-to-listen-to spreker met kennis van zaken, die afwisselt tussen humor en ernst. Hij presenteert de theorie begrijpelijk en laagdrempelig en combineert dat met de aanzet tot bewustzijn en actie

Miriam Wilbrink, ABN AMRO Bekijk alle referenties

Thijs Launspach geeft lezingen over de volgende onderwerpen