Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Spreker Mark Tigchelaar

Een overdracht vol enthousiasme met bruikbaar inzicht in het brein

Spreker Mark Tigchelaar

Mark Tigchelaar

Neuropsycholoog, auteur en trainer. Vanwege zijn eigen dyslexie begon hij praktische methodes te ontwikkelen voor het optimaal gebruik van de hersenen.

Tarieven en beschikbaarheid
Mark Tigchelaar

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Mark

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Heeft uw organisatie last van een gebrek aan focus? Zoekt u naar een manier om het concentratievermogen en de productiviteit te verhogen? Spreker Mark Tigchelaar, neuropsycholoog en trainer, richt zich tot uw publiek met een boeiende lezing vol wetenschappelijke feiten en praktische tips om op een stressvrije manier meer uit hun hersenen, en bijgevolg meer uit het leven, te halen. 

Een lezing van Mark Tigchelaar biedt:

  • Wetenschappelijke feiten omgebogen tot bruikbare handvatten voor echte veranderingen in het dagelijks leven
  • Praktische inzichten in de neuropsychologie zorgen voor minder stress en uitval, en meer werkplezier van werknemers
  • Verhoging van uw focus, productiviteit en levensgeluk

Opmerkelijk vermogen om wetenschap te vertalen naar praktijk

Spreker Mark Tigchelaar heeft een passie ontwikkeld voor het omzetten van de soms taaie stof van de wetenschap, tot bruikbare handelingen in het dagelijks leven, om mensen daadwerkelijk te helpen met het veranderen van energievretende gewoontes in hun werk.

De focus van Mark Tigchelaar ligt op het optimaliseren van hersencapaciteit door effectief te leren concentreren, wat resulteert in meer efficiëntie, minder afleiding en een verbeterd geheugen. Zijn methode biedt verlichting voor mensen die gestrest zijn door hun hectische dagelijkse werkzaamheden, wat niet alleen leidt tot productiviteitsverbetering, maar ook tot meer ontspanning en levensgeluk in vrije tijd. Zijn lezingen, trainingen en boeken zijn daarom waardevol voor iedereen die het maximale uit zichzelf en het leven wil halen.

Door middel van zijn vijf boeken, die in een begrijpelijke stijl zijn geschreven, en zijn ervaring in het geven van lezingen aan een divers publiek, heeft hij een manier ontwikkeld om dit complexe onderwerp toegankelijk te maken voor de gemiddelde persoon.

Boek nu een lezing met Mark Tigchelaar en leer via handige tips het meeste uit je brein te halen.

Fotografie: Frank Ruiter

 

Bekijk de lezingen van Mark Tigchelaar
Lezingen van spreker Mark Tigchelaar

Focus AAN/UIT

De inspiratiesessie Focus AAN/UIT, gebaseerd op de gelijknamige bestseller, is een leuke en laagdrempelige manier om het belang van focus te snappen. Met behulp van publieksvragen bespreken we recente inzichten en onderzoeken over concentratie en aandacht alsook de uitdagingen die spelen op dit gebied. De deelnemer maakt kennis met de flowcurve en de werking van focus.

Thema’s die aan bod komen in deze workshop zijn als volgt: Hoe werkt concentratie, aandacht en stress op neurologisch niveau? Praktische voorbeelden van grip op focus. De uitdagingen van de werk- & privébalans. Het verschil tussen stress en werkdruk. Hoe je de eigen focus kunt verbeteren door training.

Deze praktische sessie wordt doorgaans organisatiebreed aangeboden voor een gemeenschappelijke taal over focusverbetering.

     

Video van spreker Mark Tigchelaar

Focus

 

Video van spreker Mark Tigchelaar

Hoe raak je niet meer afgeleid?

 

Bekijk de lezingen van Mark Tigchelaar

Focus bites - 12 brain facts waar je meteen wat mee kan

In dit boek behandelen Mark Tigchelaar en Oscar de Bos een verzameling focus bites om te laten zien wat wel en niet werkt om je focus te bewaren. Moet je nu wel of niet werken met muziek aan? Leidt een telefoon af, ook al staat die op stil? Hoe leeg je je hoofd? Is het verstandig om elke dag een glas rode wijn te drinken? Behapbare hoofdstukken waarin steeds een wetenschappelijk onderzoek wordt vertaald naar de prakrijk en waarbij de antwoorden op sommige vragen je nog zullen verbazen.

Bestel dit boek

Focus Aan/Uit - Dicht de 4 concentratielekken en krijg meer gedaan in een wereld vol afleiding

Bestsellerauteur Mark Tigchelaar laat aan de hand van nieuw wetenschappelijk onderzoek en voorbeelden uit de praktijk zien hoe we weer grip op onze focus krijgen. Het effect is dat we weerbaarder tegen stress worden, productiever zijn en meer aanwezig zijn in het hier en nu. Rust, overzicht en controle.

Bestel dit boek

Lezen, weten en niet vergeten

Tijdens het lezen denk je vaak aan andere dingen en kom je er halverwege de pagina achter dat je eigenlijk geen idee meer hebt wat je net hebt gelezen. Herkenbaar? Je bent niet de enige. Daarnaast lezen we vaak alleen nog maar scannend een artikel of slaan soms stukken tekst over, omdat we simpelweg te langzaam lezen. We missen hierdoor informatie. Wat voor effect heeft dit op ons werk en onze studie? Op een bepaalde manier worden we weer analfabeet. We kunnen niet meer omgaan met de grote hoeveelheid informatie die we dagelijks moeten verwerken.

Bestel dit boek

Haal meer uit je hersenen - over snellezen, geheugentechnieken en mindmapping

Hoe kun je een boek in de helft van de tijd lezen, maar met een beter tekstbegrip? Hoe kun je meer onthouden, en je hersenen tegelijkertijd rust gunnen? En hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je geconcentreerd blijft tijdens het opnemen en verwerken van informatie? Kortom, hoe verbeter je de werking van je hersenen?

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Mark Tigchelaar

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Mark Tigchelaar geeft lezingen over de volgende onderwerpen