Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Spreker Mark Tigchelaar

Mark geeft vol enthousiasme deskundig en bruikbaar inzicht in het brein

Spreker Mark Tigchelaar

Mark Tigchelaar

Neuropsycholoog, schrijver en trainer

Tarieven en beschikbaarheid
Mark Tigchelaar

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Mark

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Mark Tigchelaar is neuropsycholoog, schrijver en trainer, en richt zichzelf op mensen die op een stressvrije manier meer uit hun hersenen willen halen. De ontdekking van zijn eigen dyslexie was de aanleiding voor Mark om zich te gaan verdiepen in de werking van het menselijke brein. Met de kennis die hij tijdens zijn studie vergaarde, ging hij aan de slag om praktische methodes te ontwikkelen voor optimaal gebruik van de hersenen. Met zijn inzichten helpt hij mensen in 16 verschillende landen om meer uit zichzelf te halen en meer te genieten.

Een lezing van Mark Tigchelaar verhoogt de productiviteit

 • Door wetenschappelijke feiten om te buigen naar bruikbare handvatten in het dagelijks leven, weet Mark met zijn lezingen echte verandering door te voeren bij zijn luisteraars.
 • De praktische inzichten in de neuropsychologie zorgen voor minder stress en uitval, en meer werkplezier van werknemers. Dit maakt zijn lezingen een waardevolle aankoop voor bedrijven en overheidsorganisaties.
 • Mark is niet alleen ontzettend deskundig op het gebied van neuropsychologie, hij weet de kennis ook op een enorm boeiende wijze over te brengen op zijn publiek. Met humor en passie houdt hij de aandacht van de toehoorders moeiteloos vast.

Opmerkelijk vermogen om wetenschap te vertalen naar praktijk

Spreker Mark Tigchelaar heeft een passie ontwikkeld voor het omzetten van de soms taaie stof van de wetenschap, tot bruikbare handelingen in het dagelijks leven. Met deze gave is hij in staat om mensen daadwerkelijk te helpen met het veranderen van energievretende gewoontes in hun werk.

Hij biedt deze ondersteuning door middel van trainingen en lezingen aan overheden, organisaties en onderwijsinstellingen. Daarnaast heeft hij 5 boeken geschreven die ook voor leken erg toegankelijk zijn.

Het accent van zijn activiteiten ligt op het zo effectief mogelijk gebruiken van de hersencapaciteit. Het gaat daarbij om het leren focussen, zodat er minder sprake van afleiding door allerlei prikkels is. Door zijn methode is er duidelijk sprake van meer efficiëntie en blijkt ook dat het geheugen beter werkt. Het aanleren van zijn werkwijze is een verademing voor mensen die gestrest en oververmoeid worden van de dagelijkse hectiek in hun werk. Het is gebleken dat als gevolg daarvan het gebruik van zijn inzichten niet alleen meer productiviteit in het werk teweeg brengen, maar ook zorgen voor meer ontspanning en levensgeluk in de vrije tijd van mensen. Dit maakt zijn lezingen, trainingen en boeken meer dan de moeite waard voor iedereen die zoveel mogelijk uit zichzelf en het leven wil halen.

Voor vragen, tarieven en beschikbaarheid neem contact met ons op.

Bekijk de lezingen van Mark Tigchelaar
Lezingen van spreker Mark Tigchelaar

Focus AAN/UIT

De inspiratiesessie Focus AAN/UIT is een leuke en laagdrempelige manier om het belang van focus te snappen. Met behulp van publieksvragen bespreken we recente inzichten en onderzoeken over concentratie en aandacht en, belangrijker nog, de uitdagingen die spelen op dit gebied. De deelnemer maakt kennis met de flowcurve en de werking van focus. In vogelvlucht komen de onderwerpen uit de bestseller Focus AAN/UIT voorbij. Deze praktische sessie wordt doorgaans organisatiebreed aangeboden, zodat iedereen dezelfde taal spreekt m.b.t. focus verbeteren.

Wat aan bod komt

 • Hoe werkt concentratie, aandacht en stress op neurologisch niveau?
 • Praktische voorbeelden van grip op focus
 • De uitdagingen van de werk- & privébalans
 • Het verschil tussen stress en werkdruk
 • Hoe je de eigen focus kunt verbeteren door training
Video van spreker Mark Tigchelaar

Hoe raak je niet meer afgeleid?

Bekijk de lezingen van Mark Tigchelaar

Focus bites - 12 brain facts waar je meteen wat mee kan

In dit boek behandelen Mark Tigchelaar en Oscar de Bos een verzameling focus bites om te laten zien wat wel en niet werkt om je focus te bewaren. Moet je nu wel of niet werken met muziek aan? Leidt een telefoon af, ook al staat die op stil? Hoe leeg je je hoofd? Is het verstandig om elke dag een glas rode wijn te drinken? Behapbare hoofdstukken waarin steeds een wetenschappelijk onderzoek wordt vertaald naar de prakrijk en waarbij de antwoorden op sommige vragen je nog zullen verbazen.

Bestel dit boek

Focus Aan/Uit - Dicht de 4 concentratielekken en krijg meer gedaan in een wereld vol afleiding

Bestsellerauteur Mark Tigchelaar laat aan de hand van nieuw wetenschappelijk onderzoek en voorbeelden uit de praktijk zien hoe we weer grip op onze focus krijgen. Het effect is dat we weerbaarder tegen stress worden, productiever zijn en meer aanwezig zijn in het hier en nu. Rust, overzicht en controle.

Bestel dit boek

Lezen, weten en niet vergeten

Tijdens het lezen denk je vaak aan andere dingen en kom je er halverwege de pagina achter dat je eigenlijk geen idee meer hebt wat je net hebt gelezen. Herkenbaar? Je bent niet de enige. Daarnaast lezen we vaak alleen nog maar scannend een artikel of slaan soms stukken tekst over, omdat we simpelweg te langzaam lezen. We missen hierdoor informatie. Wat voor effect heeft dit op ons werk en onze studie? Op een bepaalde manier worden we weer analfabeet. We kunnen niet meer omgaan met de grote hoeveelheid informatie die we dagelijks moeten verwerken.

Bestel dit boek

Haal meer uit je hersenen - over snellezen, geheugentechnieken en mindmapping

Hoe kun je een boek in de helft van de tijd lezen, maar met een beter tekstbegrip? Hoe kun je meer onthouden, en je hersenen tegelijkertijd rust gunnen? En hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je geconcentreerd blijft tijdens het opnemen en verwerken van informatie? Kortom, hoe verbeter je de werking van je hersenen?

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Mark Tigchelaar

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Mark Tigchelaar geeft lezingen over de volgende onderwerpen