Bel ons op +31 (0)30 80 80 884

En krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Onze sprekers zijn ook beschikbaar voor online events en webinars. Neem contact met ons op voor meer informatie.

"Slimmer werken: energiek, enthousiast en to-the-point"

Patrick Stastra

Als spreker over productiviteit en timemanagement inspireert Patrick Stastra toehoorders hoe zij het leven beter kunnen inrichten.

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Patrick Stastra

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Patrick

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

Slimmer werken: energiek, enthousiast en to-the-point

Patrick Stastra houdt zich sinds 2011 intensief bezig met slimmer werken, timemanagement, productiviteit en digitale tools op dit gebied. Zijn interesse begon toen hij als HR-consultant continu werd geconfronteerd met de enorme overload aan to-do’s, to-reads, to-meets. Eerste reactie: “Schuld van de werkgever!” Tweede reactie: “Misschien moet ík gewoon nóg harder werken!” Derde reactie: “Het komt nooit meer goed met me!” Vierde reactie: “Misschien moet ik hier eens iets aan doen.”

Boek Patrick wanneer

 • Je graag aan de slag gaat met de vergader en/of e-mailcultuur binnen jouw bedrijf
 • Je op zoek bent naar meer overzicht, focus en rust tijdens je werkdag
 • Je je medewerkers wilt verassen met een hands-on workshop gericht op werkgeluk tijdens de alledaagse werkzaamheden

Hij dook in de theorieën over timemanagement en de werking van ons brein. Dit combineerde hij met het testen van digitale tools om de theorieën ook gebruiksvriendelijk te maken. In eerste instantie om zijn eigen productiviteit te verhogen (gelukt!). Maar de nieuwsgierigheid naar dit vakgebied nam steeds grotere vormen aan en leidde zelfs tot een nieuw bestaan als spreker en trainer op het gebied van timemanagement (al noemt hij het zelf liever: slimmer werken).

Spreker Patrick Stastra is overtuigd dat iedereen zijn/haar werk en leven efficiënter kan indelen en dat je daarmee rust wint, uitstelgedrag vermindert en tijd bespaart. Overzicht hebben, de juiste keuzes maken en focus creëren vormen hierin de basis. Patrick vindt het nog steeds fijn om een enorm volle agenda te hebben, maar druk heeft hij het zelden. Hoe dat kan? Dat vertelt hij je graag op een event of tijdens een workshop.

Op events zijn de inspirerende talks een ideale manier om deelnemers inzichten en tips te geven om hun eigen effectiviteit te verhogen. De workshops zijn geschikt voor groepen tot maximaal 30 mensen. In de workshops wordt dieper op de theorie ingegaan en wordt er meer geoefend. Wanneer deelnemers veel met elkaar samenwerken, kan in de workshop ook tijd worden ingeruimd om samen tot teamafspraken te komen om slimmer te werken of communiceren. Patrick heeft in afgelopen 8 jaar als consultant en trainer in bijna alle sectoren mee kunnen kijken en kan met alle soorten groepen, groepsgrootten, functies en functieniveaus uit de voeten. Zowel in het Nederlands als Engels.

Bekijk de lezingen van Patrick Stastra
Lezingen van spreker Patrick Stastra

Slimmer werken

Onze taken worden diverser, we krijgen meer verantwoordelijkheden. Meer uitdaging, meer vrijheid: precies wat we wilden. Alleen, het past (vaak) niet in die 40 uur, die waan van de dag komt steeds langs.

Het antwoord: slimmer werken. Kleine aanpassingen in jouw werkgedrag leiden tot meer overzicht, focus en rust. Slimmer werken is geen hogere wiskunde, het zijn praktische tips en inzichten die jouw meer controle over je dag geven.

Lezingen van spreker Patrick Stastra

E-mailcultuur

Mailen doen we allemaal. Alleen hebben we nooit geleerd hoe dat eigenlijk moet, e-mailen. Het zorgt voor stress, onbegrip, heel veel tijdverlies en soms zelfs ruzie. Zet jij weleens jouw manager in de CC om te laten zien dat je goed bezig bent? Bestaat jouw inbox op dit moment uit meer dan 10 mail op dit moment? Heb je het gevoel dat je regelmatig wordt geleid door je e-mail in plaats van door je eigen taken?

Dit kan anders: een beter e-mailmilieu begint bij jezelf. Start met een talk of workshop en laat je een spiegel voorhouden. Vervolgens krijg je tips en inzichten die leiden tot minder tijdsbesteding aan en nuttigere inzet van e-mail.

Lezingen van spreker Patrick Stastra

Time-Management

Onze taken worden diverser, we krijgen meer verantwoordelijkheden. Meer uitdaging, meer vrijheid: precies wat we wilden. Alleen, het past (vaak) niet in die 40 uur, die waan van de dag komt steeds langs.

Het antwoord: time-management. Kleine aanpassingen in jouw werkgedrag leiden tot meer overzicht, focus en rust. Time-management is geen hogere wiskunde, het zijn praktische tips en inzichten die jouw meer controle over je dag geven.

Lezingen van spreker Patrick Stastra

Vergadercultuur

Vergaderingen zijn nuttig, mits goed uitgevoerd. Niets leuker dan samen praten over wat ons bezighoudt op het werk (of daarbuiten). Het zorgt voor cohesie, inzichten en werkplezier. Alleen hebben we de neiging de vergaderingen langer te laten duren dan verwacht en aan het einde is niet duidelijk wat de uitkomst is van de meeting. Dit kan beter en efficiënter.

Vergaderingen zijn nuttig, mits goed uitgevoerd. Kleine aanpassingen in ons vergadergedrag zorgen voor meer duidelijkheid, actie en minder tijdverlies.

Lezingen van spreker Patrick Stastra

 Werk-privé balans

Als je thuis gelukkig bent, ben je productiever op de werkvloer. Als zelfs Obama (in zijn presidentiële periode) tijd vrij maakt om met zijn gezin te eten, moeten wij dat natuurlijk ook doen. Er is altijd genoeg werk en er komt ook altijd nieuw werk bij. Jij moet hieruit de belangrijkste taken kiezen en uitvoeren en daarnaast kunnen genieten van jouw privé-tijd.

Hoe houd je overzicht in je werkt én tijd over privézaken? Volg een workshop of boek een talk en je hoort hier meer over.

  Vrijblijvend informatie over Patrick Stastra

  Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Of neem direct contact op:

  Bel: +31(0)308080884

  Patrick Stastra geeft lezingen over de volgende onderwerpen