Loading content ...

Telefoon: +31 202 415 730

Bel ons voor vragen of advies

"Frans help je direct organisatiecapaciteit vrij te maken"

Frans van Loef

Frans van Loef

Frans van Loef is expert op het gebied van strategie executie en organisatiecapaciteit vrijspelen en begeleidt Directies en Management hierbij

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Frans van Loef

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Frans

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

References icon

Referenties

Tarieven en beschikbaarheid

Een nieuwe kijk op organisatiecapaciteit en werkdruk

 • Strategie executie, waar haal je de tijd vandaan? Frans van Loef is expert op het gebied van strategie executie en organisatiecapaciteit vrijspelen. Frans van Loef geeft jullie bedrijf de handvatten om binnen 8 weken 20% capaciteit vrij te maken.
 • Aan de hand van praktische tools laat spreker Frans van Loef zien hoe je werkdruk kan verminderen op collectief niveau.

Organisaties hebben twee schaarse middelen die essentieel zijn om snel en effectief vooruit te komen; geld en organisatiecapaciteit. Geld wordt vanzelfsprekend strak gemanaged, maar organisatiecapaciteit nauwelijks. Recente publicaties door o.a. Harvard en Bain bevestigen dat 20% verspilling daarbij heel normaal is.

Gebrek aan tijd staat al jaren in de top 3 van belangrijkste oorzaken die strategie- executie belemmeren. Hij heeft zelf diverse organisaties geleid als CEO tijdens strategische veranderingstrajecten en begeleidt organisaties in zeer uiteenlopende internationale sectoren.

Je hebt (strategische) doelstellingen, maar het lukt gewoon niet om hier voldoende ruimte voor te vinden binnen je organisatie. Voor velen erg herkenbaar! Wat zou het voor jouw business betekenen als je over 8 weken 20% capaciteit vrij zou hebben. En dat je die kan inzetten op de zaken die echt het verschil maken, die wezenlijk zijn voor jouw organisatie? Spreker Frans van Loef laat zien dat bij iedere organisatie mogelijk is direct organisatiecapaciteit (tijd & talent) vrij te maken.

Frans van Loef laat zien dat je door deze 20% verloren capaciteit vrij te spelen er direct meer ruimte ontstaat. Het daadwerkelijk vrijspelen van capaciteit kan zeer snel, waarbij grote delen van de organisatie direct wordt gemobiliseerd, het is niet een top-down activiteit, juist dieper in organisaties weten mensen veel sneller de ‘waste’ aan te wijzen. Ook in organisaties die steeds meer zelfsturend worden, wordt het zelf kunnen managen van organisatiecapaciteit essentieel.

Door de gehanteerde aanpak om capaciteit vrij te spelen regelmatig te herhalen krijgen organisaties ineens veel meer snelheid en energie. Mensen raken ontspannen en hebben meer ruimte. De vrijgespeelde capaciteit kan extra worden ingezet op topdoelstellingen, om werkdruk binnen (delen van) organisaties te verminderen en voor vernieuwing.

Frans van Loef schreef het succesvolle boek ‘Stoppen met stapelen’ en in najaar 2016 verschijnt geheel herziene versie in de Engelse taal. Ook schreef hij het boek ‘Free Capacity’ over het vrijmaken van organisatiecapaciteit.

 

Bekijk de lezingen van Frans van Loef

  Lezingen van Frans van Loef

  Strategie executie, waar haal je de tijd vandaan?

  • Hoe maak je hier echt ruimte voor vrij. Hoe voorkom je dat de “waan van de dag” domineert en dicteert. Hoe ga je om met collega’s en bazen, die continue met nieuwe ideeën aan komen lopen. 5 inzichten die het verschil gaan maken om wel succesvol strategische doelstellingen te realiseren. En dit zonder complexiteit toe te voegen! Hier vertelt Frans van Loef graag over.


  Lezingen van Frans van Loef

  20% vrij capaciteit binnen 8 weken, wat zou je daar mee kunnen bereiken?

  • Met welke 5 stappen kan je 20% organisatiecapaciteit vrijspelen. Hoe doe je dit en hoe voorkom je dat deze vrije capaciteit niet weer ‘in rook opgaat’? Je krijgt inzicht in hoe deze aanpak direct ook de complexiteit binnen de organisatie kan verminderen. Wat gebeurt er met organisaties als je de vrije capaciteit op zaken inzet, die echt ertoe doen? Hoe zorg je ervoor dat talent echt optimaal benut wordt.

   

  Lezingen van Frans van Loef

  Werkdruk verminderen op collectief niveau

  • Werkdruk op collectief niveau is iets anders dan op individueel niveau. Hoe herken je dit en wat kan je eraan doen. Hoe weet je dat er teveel gevraagd wordt van teams/afdelingen? Hoe kan je dit managen na bijvoorbeeld reorganisaties, waarbij wel collega’s zijn vertrokken, maar veel van het werk wat zij deden, gewoon ‘erbij’ komt bij de achterblijvers.

Video Frans van Loef

Meteen 20% organisatiecapaciteit vrijspelen

Bekijk de lezingen van Frans van Loef

Referenties

Heel goed, het is praktisch, concreet en prikkelend. Het doel was o.a. inspiratie en die hebben we gekregen.

Renée Hageman

Vrijblijvend informatie over Frans van Loef

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Frans van Loef geeft lezingen over de volgende onderwerpen