Loading content ...

Margriet Sitskoorn

Margriet Sitskoorn

Het maakbare brein

Spreker Margriet Sitskoorn is hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Universiteit van Tilburg. Ze doet onderzoek naar de relatie tussen hersenen en gedrag en geeft hier inspirerende lezingen over.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Spreker Margriet Sitskoorn studeerde in jaren ’80 psychologie in Tilburg, met als specialisatie neuropsychologie. Zij promoveerde aan de Universiteit van Nijmegen binnen de ontwikkelingspsychologie. Ze volgde een vervolgopleiding in de klinische neuropsychologie aan het Henry Ford Hospital in Detroit, Verenigde Staten. Zij is BIG geregistreerd klinisch neuropsycholoog.

Het onderzoek van Margriet Sitskoorn richt zich op de relatie tussen hersenen en gedrag en spitst zich toe op hoe gedrag en omgeving, invloed op de hersenen uitoefenen en hoe men op deze manier de emoties, vaardigheden en het gedrag van gezonde mensen en patiënten kan beïnvloeden. Zo wordt er binnen haar team onderzoek gedaan naar hoe je de cognitieve vaardigheden van patienten met een hersenaandoening kunt verbeteren en voorspellen. Zij onderzoekt ook hoe je de prestaties van (top)sporters en (top)managers kunt verbeteren. Op basis van dit onderzoek worden er nieuwe trainings- en selectiemethodieken ontwikkeld voor de topsportwereld en het bedrijfsleven.

Margriet Sitskoorn is een veelgevraagd spreekster en adviseur. Naast haar wetenschappelijke werk schrijft zij columns voor verschillende bladen, is zij een graag geziene gast bij tv programma’s waaronder IQ quiz, Eva Jinek, Pauw en van Liempt Live. Ook verschenen van haar hand de bestsellers; ‘Het maakbare brein’, ‘Passies van het brein’ en ‘Ik wil iets van jou, jij wilt iets van mij’. Recent verscheen van haar ‘IK², Ontwikkel de beste versie van jezelf’, dat inmiddels ook een bestseller is.

  Lezingen van spreker Margriet Sitskoorn

  • Lezingen over topprestaties

  • Lezingen over Neuropsychologie

  • Lezingen over Gedrag

  • Lezingen over Het maakbare brein

  • Lezingen over Beïnvloeden van gedrag

Gerelateerde sprekers

Margriet Sitskoorn geeft lezingen over de volgende onderwerpen: