Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Hoe breinwetenschap en de relatie tussen hersenen en gedrag leidt tot betere besluitvorming en teamwork

Margriet Sitskoorn

Neuropsycholoog, hoogleraar Klinische Neuropsychologie en bestsellerauteur. Maakt ingewikkelde thema's rond het brein toegankelijk voor het grote publiek.

Tarieven en beschikbaarheid
Margriet Sitskoorn

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Margriet

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

In ons dagelijks leven staan we vaak voor uitdagingen die vragen om creativiteit, focus en veerkracht. Stel je voor dat je deze essentiële mentale vaardigheden kunt optimaliseren, niet alleen op persoonlijk niveau, maar ook op organisatorisch niveau. Als klinisch neuropsycholoog biedt spreker Margriet Sitskoorn in haar lezingen de sleutel tot deze mentale optimalisatie met inzichten die leiden tot verbeterde prestaties en effectief leiderschap.

Een lezing van Margriet Sitskoorn biedt:

 • Een enorme schat aan kennis dankzij vele jaren van studie en wetenschappelijk onderzoek
 • Inzichten van een zeer geleerde neuropsycholoog die nog steeds onderzoek doet en boeken, artikels en columns schrijft
 • De voordelen van een populaire spreker, die ook vaak gevraagd wordt om als gast te zijn bij tv programma’s, zoals o.a. een aangename aanwezigheid, vloeiende spraakpatronen en een professionele houding

Inspireer groei met breinoptimalisatie volgens een neuropsycholoog

Spreker Margriet Sitskoorn studeerde in de jaren ’80 psychologie in Tilburg, met als specialisatie neuropsychologie. Zij promoveerde aan de Universiteit van Nijmegen binnen de ontwikkelingspsychologie, volgde een vervolgopleiding in de klinische neuropsychologie aan het Henry Ford Hospital in Detroit en is BIG geregistreerd klinisch neuropsycholoog.

Het onderzoek van Margriet Sitskoorn richt zich op de relatie tussen hersenen en gedrag en spitst zich toe op hoe gedrag en omgeving, invloed op de hersenen uitoefenen en hoe men op deze manier de emoties, vaardigheden en het gedrag van gezonde mensen en patiënten kan beïnvloeden. Zo wordt er binnen haar team onderzoek gedaan naar hoe je de cognitieve vaardigheden van patiënten met een hersenaandoening kunt verbeteren en voorspellen. Zij onderzoekt ook hoe je de prestaties van (top)sporters en (top)managers kunt verbeteren. Op basis van dit onderzoek worden er nieuwe trainings- en selectiemethodieken ontwikkeld voor de topsportwereld en het bedrijfsleven.

Boek Margriet Sitskoorn voor uw evenement en profiteer van de kennis van een uiterst geleerde neuropsycholoog.

Fotografie Irene Sitskoorn

Bekijk de lezingen van Margriet Sitskoorn
Lezingen van spreker Margriet Sitskoorn

Margriet Sitskoorn geeft o.a. lezingen over

 • Topprestaties
 • Neuropsychologie
 • Gedrag
 • Het maakbare brein
 • Beïnvloeden van gedrag
video

Margriet Sitskoorn over gedrag

Bekijk de lezingen van Margriet Sitskoorn

Het SUPERBREIN geheim - Ontdek de 10 gouden tips voor een goede hersenontwikkeling bij kinderen

In het eerste deel van dit boek lees je alles over de hersenontwikkeling bij kinderen en hoe jij daar invloed op kunt uitoefenen. Daarna maak je kennis met Bonne, de hoofdpersoon van een voorleesverhaal waarin de tips van het SUPERBREIN-geheim verwerkt zijn. Bonne slaapt, knuffelt en bouwt torens. Ze doet alles wat jouw kind ook meemaakt. Elke tip eindigt met een paar vragen, waarover jullie samen kunnen praten.

Bestel dit boek

Het 50+ brein - Ouder wordende hersenen in de moderne maatschappij

Wat verandert er in de hersenen als we ouder worden? Hoe maken we optimaal gebruik van de voordelen daarvan en hoe voorkomen we mogelijke problemen die ontstaan door de nadelen? In ‘Het 50+ brein’ combineert Margriet Sitskoorn nieuwe met eerder beschreven wetenschappelijke inzichten over de ouder wordende hersenen.

Bestel dit boek

HersenHack - Update je brein

In ‘HersenHack’ laat Margriet Sitskoorn zien hoe de informatieverwerking van je hersenen niet altijd meer aansluit op de wereld van vandaag en hoe dit leidt tot persoonlijke sores én wereldproblemen. Ze laat je ervaren hoe makkelijk je hersenen te hacken zijn en hoe organisaties, medemens, media en politiek hier gebruik – en soms zelfs misbruik – van maken.

Bestel dit boek

Train Your CEO Brain - and Become Your Best Self

Train Your CEO Brain is useful for whatever specific goal you have in mind: starting a new business, earning a degree, improving your parenting skills, quitting smoking, you name it. The point is, you can make a difference through your own efforts, by changing your brain and improving your skills. Reading this book will be a game-changer. You can learn to captain your own ship and even guide others you’re responsible for. In that sense, this book is also about leadership.

Bestel dit boek

IK2 - Trainingsboek voor coaches en docenten

IK2, het trainingsboek en werkschrift vormen samen de EFFECT-training. Deze training is bedoeld voor coaches en docenten die individuen of groepen willen begeleiden bij het stellen van doelen en bij het ontwikkelen van de vaardigheden die gerelateerd zijn aan het kunnen behalen van die doelen: de zogenoemde executieve vaardigheden.

Bestel dit boek

Ik wil iets van jou, jij wilt iets van mij - Beïnvloed de hersenen om te bereiken wat je wilt

Met de kennis uit ‘Ik wil iets van jou, jij wilt iets van mij’ leert u dingen op een eenvoudige manier naar uw hand te zetten. Ervaar hoe u een ander kunt laten kiezen wat u het beste uitkomt, hoe u lichamelijke en psychische pijn op een onverwachte manier kunt verzachten en hoe u per direct aardiger of aantrekkelijker gevonden wordt. Leer hoe u door het maken van bepaalde bewegingen nieuwe oplossingen bedenkt, wat de macht van uw middelvinger is en hoe u anderen kunt aanzetten tot socialer gedrag.

Bestel dit boek

Passies van het brein - Waarom zondigen zo verleidelijk is

In ‘Passies van het brein’ beschrijft Margriet Sitskoorn aan de hand van intrigerende verhalen, fascinerende wetenschappelijke bevindingen en controversiële dilemma’s hoe de zeven zonden zijn verankerd in ons brein. Hoe zij ons sturen, doen struikelen, laten vallen en vervolgens aanzetten tot weer doorgaan. Onderwerpen als verslaving, asociaal gedrag, manipulatie, pijn en macht, maar ook genot, motivatie, empathie en wijsheid passeren de revue. Al lezende wordt duidelijk dat onze zonden niet voor niets zo krachtig zijn en dat ze zelfs iets van een deugd in zich dragen. Gaandeweg wordt onthuld waarom zondigen zo verleidelijk is.

Bestel dit boek

Het maakbare brein - Gebruik je hersens en word wie je wilt zijn

Aan de hand van de laatste inzichten uit het hersenonderzoek en voorbeelden uit de praktijk laat Margriet Sitskoorn zien hoe we door ons gedrag zélf onze hersenen kunnen vormen en zo beter kunnen functioneren. ‘Het maakbare brein’ geeft een handreiking voor sterker hersenwerk en een krachtige persoonlijke ontwikkeling.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Margriet Sitskoorn

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Margriet Sitskoorn geeft lezingen over de volgende onderwerpen