Loading content ...

Beorn Nijenhuis

Beorn Nijenhuis

Top-atleet en neurowetenschapper

Spreker Beorn Nijenhuis is oud topsporter, al op jonge leeftijd begon hij zijn carrière als professioneel schaatser. Momenteel houdt Beorn zich bezig met neurowetenschappen en motivation psychology. In zijn lezingen combineert hij deze onderwerpen, dit zorgt er voor dat hij zijn publiek verrijking kan bieden en nieuwe inzichten mee kan geven.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Spreker Beorn Nijenhuis is geboren in Canada en als kind naar Nederland verhuisd. Daar begon hij zijn carrière als professioneel schaatser. Hij werd nationaal recordhouder en won verschillende nationale en internationale kampioenschappen. Het leven van Beorn Nijenhuis is tot nu toe een zowel sportieve, intellectuele als creatieve reis geweest, dit maakt hem een inspirerende spreker.

Ondankt zijn succesvolle carrière ontbrak er voor Beorn Nijenhuis iets in de sportwereld, hij besloot zich daarnaast te verdiepen in literatuur en filosofie. Uiteindelijk besloot een studie te volgen op dit gebied. Aan de Universiteit van Utrecht behaalde Spreker Beorn Nijenhuis zijn Bachelor in neuroscience and psychology en master in Neuroscience. Momenteel is Beorn PhD onderzoeker in neuroscience aan de universiteit van Groningen.

Hij deed onderzoek naar sport en neurowetenschappen. Samen met twee andere onderzoekers analyseerde hij alle 500-meter-starts tijdens de Winterspelen van Vancouver in 2010, en concludeerde dat de start van een wedstrijd cruciaal is voor de resultaten van de wedstrijd. Zijn publicatie kwam onder de aandacht in zowel nationale als internationale media.

Spreker Beorn Nijenhuis geeft lezingen aan bachelor- en masterstudenten bij het Amsterdams Conservatorium en geeft individuele coaching. Hij betrekt zijn ervaringen vanuit zijn sportcarrière in zijn lezingen. Dit zorgt voor een interactieve lezing met een combinatie van theorie en praktijk. Tijdens zijn lezingen besteed Spreker Beorn Nijenhuis aandacht aan de meest fascinerende neurowetenschappelijke ontdekkingen. Zijn doel is het om zijn sport- en wetenschapservaringen samen te brengen.

Beorn geeft lezingen in het Nederlands en Engels.

  Lezingen van spreker Beorn Nijenhuis

  • Neurowetenschappen

  • Topsport

  • Motivation and performance psychology

  • Het WK en EK

Lees hier over de ervaringen van andere klanten

Load more...

Gerelateerde sprekers

Beorn Nijenhuis geeft lezingen over de volgende onderwerpen: