Loading content ...

Telefoon: +31 202 415 730

Bel ons voor vragen of advies
René Boender

René Boender

innovatiefuturist, trendteller en brain-agent!

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over René Boender

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over René

Lecture icon

Lezingen

References icon

Referenties

Interviews icon

Artikelen

Tarieven en beschikbaarheid

Als Brain-agent, trendteller en innovatiefuturist is spreker René Boender inzetbaar als keynote-spreker en dagvoorzitter. Met zijn keynote ‘The Chance to Change is now’ is hij drie keer uitgeroepen tot beste buitenlandse spreker! Als het gaat om veranderen is René’s insteek: begin bij jezelf, neem de touwtjes in handen en ga op een goede manier de toekomst in.

Spreker René Boender is een zeer bekende en vooral bevlogen spreker. Dat merk je aan alles. Hij begon zijn carrière in marketing en advertising al rond zijn 20ste . Het Amerikaanse bureau McCann ontdekte hem en gooide hem meteen in ’t diepe en de internationale advertising slipstream. René Boender behandelde de grootste accounts, van Black&Decker tot Coca-Cola, van CNN tot L’Oréal, van H&M tot Levi’s. Eind jaren tachtig werd hij uitgeroepen tot ‘Rainmaker on Madison Avenue’, de beste ‘new business driver’ in advertising.

Kenmerkend aan René Boender is zijn vakinhoudelijke visie en energieke communicatie overdracht skills. René geeft lezingen over verschillende onderwerpen besproken in zijn boeken. ‘De Verras, Verander en Verover’ keynote is een eyeopener. René Boender gaat in op de manier waarop men omgaat met moeilijkheden. Begin bij jezelf, neem de touwtjes in handen en ga op een goede manier de toekomst in. De keynotes gaan over het verleggen van grenzen en het durven veranderen. René’s lezingen gaan onder andere over Innovatie, leiderschap, Social media, Twitter, Facebook, BtB, consumenten contact en Generatie Z.

Begin jaren 90 begon René Boender zijn eigen bureau, BBCW. Sinds 2000 geeft hij (internationale) lezingen en gascolleges. René is betrokken bij verschillende spraakmakende projecten. In de USA werd hij in 2012, 2013 én 2014 uitgeroepen tot de beste buitenlandse spreker van het jaar met zijn ‘The Chance to Change is now’ keynote. De wereld is dus echt René’s werkterrein (Miami, NY, LA, Perth, Boedapest, Berlijn, Milaan, Davos).

In de bestseller ‘Great to Cool’ deelt René zijn kennis, ervaring en visie. René Boender richt zich op het vergroten van business happiness en gelooft dat alles staat of valt met de kracht van communicatie. Daarnaast schreef hij het boek ‘Generatie Z’. Met deze boeken kwam hij twee keer in het jaar op nummer 1 in de managementboek top 100! In 2012 verscheen René’s 3e boek ‘Cool is Hot’, ook dit boek steeg naar de eerste plaats!

Lees hier het interview met René Boender.

Interesse in een Engelstalige lezing? Lees het profiel van René Boender in het Engels.

Bekijk de lezingen van René Boender

  Spreker René Boender: “The world is changing. How about you?” 

  • Luister​, lach ​en leer van zijn geheim​​ ​om business happiness en succes te bereiken!: EEC!

  Artificial intelligence… En hoe mensen er mee omgaan. Het begrip wordt veelvuldig gebruikt, maar hoe word én blijf je​ ‘in the loop’ ​en succesvol? ​Hoe ​kun je alle veranderingen ​gebruiken om met EEC: energie, enthousiasme en compassie het verschil te maken. Luister dan goed… en zie hoe dat kan en mag! En het mooie ervan is: je hoeft er geen raket geleerde voor te zijn. Of het nu gaat om uw klanten, personeel of stakeholders. ​Je krijgt zin om het toe te passen.

  ​In deze lezing neemt spreker René Boender je mee in ​​een inspirerend verhaal vol humor, ​(​​Gen Z en YouTube) video ​boost & leer fragmenten en ​​praktische tips​ ​om van Great to Cool te gaan. En door naar HOT.​ ​​Net als in zijn wereldwijde bestsellers. Het verhaal zal iedereen aanspreken: van ondernemers tot managers en medewerkers. Voor velen is het een eye-opener die hun persoonlijke effectiviteit zal vergroten en ook hún ​(business) ​leven voorgoed ​vleugels zal geven.​

  • Andere bekende lezingen van René Boender:

  – Einstein, Maslow, Pavlov en nu jij!
  – Generatie Z is aan zet! Hoe je omgaat met de generatie die niet wil delen, maar wel kan vermenigvuldigen.
  – De wereld veranderd. Verander jij wel mee?

   

Referenties

Ik vond de presentatie van René erg goed en belangrijker nog: de reacties van de bezoekers die ik gehoord heb, waren ook louter positief.

Frank Koelewijn

Uitstekend en prima de reference naar zuivel. flitsend en snel en heel belangrijk: humor. Ook food for thought en inspiratie. Oneliners die nog gebruikt zullen worden door deze of gene.

Onno Boersma, Gemzu

René Boender vertelt..

Keynote spreker, innovatiefuturist, dagvoorzitter, trendteller en vooral brain-agent René Boender vertelt over zijn ervaring als spreker

Je spreekt niet alleen in Nederland maar ook internationaal, welke internationale ervaring heeft de meeste indruk op u gemaakt?
Oef, dat zijn er eigenlijk heel veel. Tot nu toe heb ik in zo’n 50 landen op de bühne gestaan. Dus ja, waar zal ik starten: Leaders Live Life in NY was zeer indrukwekkend. Maar ook Luminex in Dallas. Heineken in Lyon, Ecco in Riga, Pallandri in Perth, WOSA in Kaapstad, BMW in München….Iedere keer ben ik weer blij verrast met wat ik meemaak. Bijna allemaal zijn het spannende jongensboek ervaringen.

Met de keynote ‘the change to change is now’ bent u drie keer uitgeroepen tot beste buitenlandse spreker. Welke boodschap wilt u het publiek meegeven met deze keynote?
Ja, grappig hé. Ik vertel dat EEC de sleutel is om te doen wat nodig is.: veranderen. Nog nooit stonden de sterren zo goed. Energie, enthousiasme en vooral creativiteit zijn de ingrediënten voor (business) happiness. En zeker alle know how die nu in de nieuwste keynote znaar voren komen zorgen daarvoor. Die keynote Einstein, Maslow,  Pavlov & You is wat dat betreft een echte eye opener.

Generatie Z, de generatie die in 2020 de werkvloer bestormt, wat kan men verwachten?
Een veel mooiere tijd dan wat iedereen denkt. Zij staan positief in het leven en weten dat zij alleen de toekomst kunnen beïnvloeden. En dan doen zij dan ook. En zeuren niet over het verleden. Dat is passé. Voorts zullen zij veel meer open staan voor verandering. Wij zullen moeten leren dat motiveren van deze groep moeilijk is, maar inspireren (vanuit het zelf ook doen) veel makkelijker. En leuker….

Het ‘durven veranderen’ heeft een belangrijke rol in jou visie en keynotes, waarom is verandering zo belangrijk?
Tja, kijk maar even om je heen. Alles is mobiel geworden. Dus zullen wij ons aan de nieuwe werkelijkheid moeten aanpassen. Techniek voor ons laten werken om het leven leuker te maken. En makkelijker…

Als innovatiefuturist kijk je vooruit, wat kunnen we van u verwachten in de nabije toekomst?
Dat wij met z’n allen veel meer vanuit ons gevoel ( EQ) dingen zullen gaan doen. Niet met IQ. Dan zouden wij heel wat anders doen…. Voorts zijn de TTT & T de belangrijkste stimulatoren. Wij zullen techniek moeten omarmen, toleranter moeten worden en daarbij al onze talenten bij in moeten zetten. Want het gaat snel. Heel snel. TT& T dus. En als wij dat dan ook vanuit vertrouwen durven te omarmen (TRUST)….dan wordt de toekomst een stuk zonniger!

Bekijk de lezingen van René Boender
Vrijblijvend informatie over René Boender

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

René Boender geeft lezingen over de volgende onderwerpen