Loading content ...

Tony Bosma

Tony Bosma

Trendwatcher/Futurist

Spreker Tony Bosma is de persoon als het gaat om de toekomst van uw bedrijf. Hij houdt zich bezig met de meest recente ontwikkelingen en nieuwste trends. Tony onderscheidt zich van andere trendwatchers met zijn realistische kijk op technologie en de uitdagingen van vandaag en morgen. Hij adviseert over toekomstperspectief en geeft heldere inzichten.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

‘Een rollercoaster van emoties’ is een van de vele manieren waarop een lezing van Tony Bosma kan worden beschreven. Als spreker onderscheidt Tony Bosma zich door niet te gevoelig te zijn voor de vele hypes, maar zich vooral te richten op de trend die een blijvend effect hebben op onze manier van leven, werken, communiceren en consumeren. Zijn werk staat bekend om de confronterende en inspirerende inhoud.

Tony zorgt er altijd voor dat de meeste actuele ontwikkelingen aan zijn lezing zijn toegevoegd.  Zijn jarenlange ervaring en unieke manier van werken maakt dat hij inmiddels internationaal bekend staat als trendwatcher en futurist. Als enige Nederlander is spreker Tony Bosma meerdere malen genomineerd voor ‘Trendwatcher of the year’.

Tony Bosma is de oprichten van internationaal erkend trendwatching-, innovatie-en toekomst adviesorganisatie Extend Limits. Het bedrijf is gestart als weblog in 2004, een van de eerste op het gebied van trendwatching en toekomstdenken. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot internationale bron voor kennis en informatie over innovatie, toekomst en ontwikkelingen.

Naast het geven van lezingen en workshops zet spreker Tony Bosma zich regelmatig in als toekomstexpert in pannelsessies, als adviseur, jurylid en coach. Tony ondersteunt organisaties, instituten en overheden bij het in kaart brengen van toekomstbeelden (scenarioplanning) en hij doet strategie challenges.  Ook heeft Tony meegewerkt aan een aantal boeken. Sociaal Kapitaal (2013) en ‘Het groot innovatiemodellen boek’ (2012) zijn hier voorbeelden van. Ook schreef hij het boek ‘2020, een hel(s)e onderneming’, gericht op de toekomst.

 

 

  Lezingen voor overheden, gemeenten, organisaties en bedrijven

  Spreker Tony Bosma is de persoon als het gaat om de toekomst van uw bedrijf. Hij geeft u inzichten in recente ontwikkelingen en geeft advies over het toekomstperspectief. Dit kan het verschil maken voor uw bedrijf! Tony Bosma behandeld verschillende thema’s, van onderwijs tot media en digitale transformatie. Tony maakt al zijn lezingen op maat. Onderstaand een aantal voorbeelden betreft de mogelijke thema’s.

  Lezing van spreker Tony Bosma

  De Deeleconomie

  • Bezittingen spelen een steeds minder belangrijk en het Het kapitalistisch model verdwijnt naar de achtergrond. Het nieuwe statussymbool in de deeleconomie staat los van je bezittingen.  De deeleconomie richt zich op een wereld waar ieder gelijke rechten heeft en toegang heeft tot verschillende dingen die we binnen een maatschappij met elkaar kunnen delen.  Dit model biedt uitkomst op gebied van duurzaamheid. In een lezing over de Deeleconomie vertelt Tony Bosma over de nieuwste trends op dit gebied, disruptieve businessmodellen en duurzame oplossingen die de deeleconomie met zich meebrengt!

  Lezing van spreker Tony Bosma

  A Datafied world

  • Data is  de nieuwe brandstof voor de economie en maatschappij. In een  ‘connected world’ is alles meetbaar. Data speelt een essentiele rol voor elke organisatie of bedrijf. Data wordt overal verzameld; videobeelden, sensors, via de websites die je bezoekt.. Mensen worden steeds actiever in de virtuele wereld waar gegevens erg makkelijk kunnen worden opgeslagen en geanalyseerd. De enorme hoeveelheid aan data is een belangrijke bron voor het verbeteren van je service, analyseren van de behoefte van je klanten en het voorspellen van nieuwe toekomsttrends.
  • Wat doet men allemaal met onze gegevens? Jarenlang is onze persoonlijke data door verschillende bedrijven en organisaties verzameld. Data is enorm waardevol gebleken. Maar wat vinden wij er eigenlijk van dat onze persoonlijke data ongevraagd wordt verzameld en opgeslagen? Een tegenbeweging ontstaat: controle over onze eigen persoonlijke data. Een ontzettend interessant thema waar zich constant nieuwe ontwikkelingen voordoen.

   

  Lezing van spreker Tony Bosma

  Totale transparantie!

  • Deze trend gaat over de transparantie binnen organisaties en overheden. In onze huidige samenleving is er weinig vertrouwen in organisaties en overheden. Het gebrek aan vertrouwen zorgt er voor dat er steeds meer behoefte is aan transparantie. Wat betekent dit nou eigenlijk? U kunt denken aan openheid over beleidsvoering, de prijs van een product, de materialen, hoe mensen met hun werknemers omgaan, de cultuur en de omzet van een bedrijf. Open en eerlijke communicatie staat voorop. Hoe zorg je ervoor dat jouw beleids- of bedrijfsvoering aansluit bij deze kernwaarden?
Lees hier over de ervaringen van andere klanten

Load more...

Gerelateerde sprekers

Tony Bosma geeft lezingen over de volgende onderwerpen: