Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

De impact van nieuwe technologie op de manier waarop we leven, werken en ondernemen

Richard-Van-Hooijdonk-spreker-profiel

Richard van Hooijdonk

Inspirerende lezingen over wereldtrends, technologie en marketing van een internationaal erkend topspreker

Tarieven en beschikbaarheid

5 van de 5 sterren

Richard van Hooijdonk is dé trendwatcher van dit moment. Hij onderzoekt de invloed van de nieuwste technologische ontwikkelingen op ons leven, in alle facetten. Dat levert een spannend en soms ook onthutsend beeld op van onze toekomst. En vergis je niet, die toekomst komt met de snelheid van een komeet op ons af. Richard is een kind van de toekomst. En een fantastische verteller bovendien.

Roelof Hemmen, Presentator RTL Nieuws & BNR Nieuwsradio Bekijk alle referenties

Redenen om spreker Richard van Hooijdonk te boeken

 • Spreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar de inspirerende toekomst waar ons leven, werk en ondernemen compleet op de schop gaat
 • Richard is internationaal erkend als expert op het gebied van wereldtrends, technologie en marketing met lezingen die altijd op maat kunnen worden gemaakt
 • Lezingen over veelzijdige onderwerpen als Trends! Op naar 2030, Organisatie van de toekomst, De toekomst van werk, De toekomst van marketing en De toekomst van Cybercriminaliteit en Terrorisme
Richard van Hooijdonk

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Richard

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

References icon

Referenties

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Spreker Richard van Hooijdonk is een internationaal erkend voor zijn intrigerende lezingen over wereldtrends, technologie en marketing. Van 2015 tot 2019 is hij ieder jaar verkozen tot meest gevraagde trendwatcher en futurist van Nederland. Het is daarom geen verassing dat meer dan 420.000 mensen ondertussen zijn inspiratiesessies hebben bijgewoond. Daarnaast zullen velen hem kennen van radio en televisie waar hij regelmatig te vinden is. Zo is spreker Richard van Hooijdonk onder andere regelmatig te zien bij RTL (RTL Late Night, RTL Boulevard), SBS (SBS shownieuws), BNN/VARA en AVRO/TROS. Bij BNR Radio presenteerde hij ook het programma ‘Mindshift’ waar hij vertelde over dingen die ons leven, werk en ondernemerschap significant gaan veranderen. Dankzij zijn kennis is Richard ook regelmatig gastdocent op universiteiten.

Redenen om spreker Richard van Hooijdonk te boeken

 • Spreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar de inspirerende toekomst waar ons leven, werk en ondernemen compleet op de schop gaat
 • Richard is internationaal erkend als expert op het gebied van wereldtrends, technologie en marketing met lezingen die altijd op maat kunnen worden gemaakt
 • Lezingen over veelzijdige onderwerpen als Trends! Op naar 2030, Organisatie van de toekomst, De toekomst van werk, De toekomst van marketing en De toekomst van Cybercriminaliteit en Terrorisme

Inspirerende lezingen over wereldtrends, technologie en marketing.

Samen met de 30 specialisten van zijn internationale researchteam onderzoekt spreker Richard van Hooijdonk dagelijks vele trends op het gebied van robots, zelfrijdend vervoer, Internet of Things, biotech, nanotech, neurotech, blockchain, 3D en 4D printing en natuurlijk ook augmented en virtual reality. De bevindingen worden iedere week gepubliceerd in artikelen, e-books, whitepapers en natuurlijk zijn vele lezingen. Zijn boek ‘De Wereld van Morgen’ is inmiddels een bestseller.

*Deze actie is alleen geldig in combinatie met een boeking van de desbetreffende spreker.

Bekijk de lezingen van Richard van Hooijdonk
Lezing van spreker Richard van Hooijdonk

Trends! Op naar 2030

In deze zeer populaire lezing neemt trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard van Hooijdonk je mee naar de toekomst van leven, werken en ondernemen. De drastische impact die nieuwe technologieën zullen hebben op alles wat we doen worden op een inspirerende manier gepresenteerd. Onze organisaties en mensen moeten zich voorbereiden op deze snelle ontwikkelingen.

Hoe zien deze grote veranderingen eruit? Zullen we met onze zelfrijdende auto die op zonne-energie rijdt slimme steden gaan verkennen? Gaan we alles produceren met 3D printers? Wat is de impact op onze gezondheid en levensverwachting? Misschien zijn we over enkele eeuwen op zoek naar een vakantiewoning op Mars. Laat staan wat de impact van deze technologische revolutie heeft op onze banen. Hoe zorgen we ervoor dat iedereen gelukkig blijft? Welk onderwijs en welke skills hebben we nodig om de wereld van morgen samen met elkaar te maken?

Organisaties moeten zich voorbereiden op de toekomst. Er zullen nieuwe mogelijkheden en businessmodellen ontstaan. Deze lezing kan worden gecombineerd met de lezing ‘Bedrijf van de toekomst‘. Maatwerk van deze lezing is mogelijk.

Lezing van spreker Richard van Hooijdonk

Organisatie van de toekomst

Deze lezing maakt op een inspirerende manier duidelijk hoe managers en directies organisaties klaar kunnen stomen voor een exponentiële toekomst. Een lezing over de vaardigheden en leiderschap van de toekomst. Hoe kun je de ‘nieuwe wereld’ gebruiken om jouw organisatie naar de volgende fase te brengen? Hoe geef je de organisatie van de toekomst vorm?

De razendsnel veranderende wereld om ons heen zal gedomineerd worden door exponentiële technologie en ‘disruptie’. Hoe reageer je hier als organisatie op? Hoe moet je succes in de toekomst bereiken? Wat zijn de stappen die je nu al kunt nemen? Wat doet de leider van de toekomst? Deze lezing geeft je inzichten, cases, vele voorbeelden en een duidelijk stappenplan.

Lezing van spreker Richard van Hooijdonk

De Toekomst van Werk

Elk aspect van ons werk zal veranderen door technologie. Flexibel werken op een locatie naar keuze wordt de norm. Aandacht voor het digitale individu staat centraal. Teams worden zelfsturend en future labs hebben meer vrijheid met kennis die overal vandaan komt. Ben jij voorbereidt op de toekomst van werk?

Hoe creëren we de ‘workforce’ van de toekomst? Ons idee van een vaste baan wordt verleden tijd. We halen kennis en specialisten overal vandaan. Met de skills van de 21e eeuw gaan we de hele wereld rond. Het werk wat nu door mensen wordt uitgevoerd zal worden overgenomen door robots, machines en andere vormen van automatisering. Is het basisinkomen een oplossing voor de drastische gevolgen voor de beroepsbevolking?

In deze lezing geeft Richard op interactieve wijze antwoord op deze vragen.

Lezing van spreker Richard van Hooijdonk

De Toekomst van Marketing

Er staat ons een nog grotere digitale transformatie te wachten. In de toekomst bestaat de consument uit data. De interactie en communicatie met consumenten zal geheel gebaseerd zijn op persoonlijke data. Algoritmes bepalen de hoe en wat in marketing om het zo relevant mogelijk te maken voor consumenten.

Deze nieuwe vorm van marketing staat voor de deur. Marketing verandert door nieuwe technologieën tot een ware uitdaging en uitmuntende beleving. Door middel van het Internet of Things, sensoren, big data en slimme algoritmen weten marketeers in realtime hoe ze een consument moeten benaderen. De toekomst zit vol met extreme personalisatie en algoritmes die toekomstige stappen van consumenten proberen te voorspellen. Virtual reality brengt ervaringen nog dichterbij en crowdsourcing helpt een handje mee. Digitale ‘helperbrands’ zullen overleven. Anderen staan buiten spel. Welkom bij de toekomst van marketing.

Lezing van spreker Richard van Hooijdonk

De Toekomst van Cybercriminaliteit en Terrorisme

Nieuwe technologieën zullen niet alleen door organisaties, overheden en consumenten worden gebruikt. De hacker en terrorist van de toekomst zal de nieuwe technologische wereld gebruiken voor zijn doeleinden. Met significante gevolgen voor de kritieke digitale infrastructuur. Welke technologieën vormen het grootste risico? Hoe bereiden we ons voor op deze digitale dreiging?

De gevaren van de toekomst die onze veiligheid in geding brengen zijn veelzijdig. Natuurlijk biedt technologie geweldige nieuwe mogelijkheden, maar ook extreme gevaren. Internationaal opererende groepen met verkeerde bedoelingen kunnen kritieke infrastructuren aanvallen. Onze gezondheid staat hier niet los van. Denk aan groepen die pacemakers hacken of ziekenhuisapparatuur aanvallen. Laat staan wat voor nachtmerries er gecreëerd kunnen worden met 4D- en bioprinters. De ontwikkeling van digitaal is razendsnel en moeilijk te volgen. Wij weten echter dat wij ons moeten voorbereiden en met de juiste maatregelen kunnen we veel problemen voor zijn.

Lezing van spreker Richard van Hooijdonk

Sectorspecifieke lezingen

Naast de bovenstaande lezingen geeft Richard van Hooijdonk ook lezingen op maat voor specifieke sectoren. Tijdens deze lezingen belicht hij de ontwikkelingen die relevant zijn voor de specifieke sector. Richard geeft lezingen over:

 • De toekomst van de bouw
 • De toekomst van de landbouw
 • De toekomst van finance
 • De toekomst van het onderwijs
 • De toekomst van de slimme stad en de slimme overheid
 • De toekomst van logistiek en supply chain management
 • De toekomst van de gezondheidszorg
Video van spreker Richard van Hooijdonk

Richard van Hooijdonk Compilatie

Een korte impressie van Richard van Hooijdonk zijn lezingen. Ontdek de waarde van deze trendwatcher voor jouw evenement of organisatie.

Bekijk de lezingen van Richard van Hooijdonk

Referenties

Het symposium “Pilot versus Nerds, Airpower in the information Age” een groot succes. Ook in de reacties van de deelnemers zijn louter positieve geluiden te horen. Mede door jouw inzet en optreden hebben we dit resultaat kunnen bereiken.

Alexander Schnitger, Luitenant- Generaal Koninklijke Landmacht

Wat een energieke en enthousiaste spreker! Al na enkele minuten lag de zaal aan zijn lippen over de ‘toekomst van de zorg’. Met name hoe hij zelf met deze ontwikkelingen omgaat, maakte veel discussie los. Het was een perfecte dagstart van ons jaarcongres voor eigen personeel.

Angeline van Dijk, Directeur - Zorg van de Zaak

Een flitsende reis langs nieuwe technologie. Zijn enthousiaste en energieke manier van presenteren en visuele ondersteuning ervan zorgden voor een geslaagde aftrap van het event.

Patrick Steemers, Partner Deloitte

Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal. De lezing werd door iedereen ervaren als 'wow'.

Maarten Buikhuisen, Directeur Global Solutions Heineken

Een prikkelende presentatie die discussie opwekte. Interessant om een kijkje in de toekomst te krijgen. Richard geeft een goede en interessante presentatie.

Ingrid Verhoeven, De Rechtspraak

Wilt u de deelnemers verrassen met een boek van Richard van Hooijdonk na een lezing? Vraag ons naar de mogelijkheden of bestel direct één of meerdere exemplaren door op de ‘Bestel dit boek’ link te klikken.

De wereld van morgen - De impact van technologie op ons leven, wonen en werken

Trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk geeft je een kijkje in de verbazingwekkende wereld van morgen. Hij laat zien hoe snel ons leven verandert en welke impact dat heeft op de manier waarop we leven, wonen en werken. Het boek De wereld van morgen is een ‘must read’ als je klaar wilt zijn voor de toekomst.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Richard van Hooijdonk

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884
Richard van Hooijdonk
Richard van Hooijdonk

5 van de 5 sterren

Richard van Hooijdonk is dé trendwatcher van dit moment. Hij onderzoekt de invloed van de nieuwste technologische ontwikkelingen op ons leven, in alle facetten. Dat levert een spannend en soms ook onthutsend beeld op van onze toekomst. En vergis je niet, die toekomst komt met de snelheid van een komeet op ons af. Richard is een kind van de toekomst. En een fantastische verteller bovendien.

Roelof Hemmen, Presentator RTL Nieuws & BNR Nieuwsradio Bekijk alle referenties

Richard van Hooijdonk geeft lezingen over de volgende onderwerpen