Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

De impact van nieuwe technologie op de manier waarop we leven, werken en ondernemen

Richard-Van-Hooijdonk-spreker-profiel

Richard van Hooijdonk

Trendwatcher, futurist en internationaal erkend topspreker. Inspirerende lezingen over wereldtrends, technologie en marketing.

Tarieven en beschikbaarheid

5 van de 5 sterren

Richard van Hooijdonk is dé trendwatcher van dit moment. Hij onderzoekt de invloed van de nieuwste technologische ontwikkelingen op ons leven, in alle facetten. Dat levert een spannend en soms ook onthutsend beeld op van onze toekomst. En vergis je niet, die toekomst komt met de snelheid van een komeet op ons af. Richard is een kind van de toekomst. En een fantastische verteller bovendien.

Roelof Hemmen, Presentator RTL Nieuws & BNR Nieuwsradio Bekijk alle referenties

Een lezing van Richard van Hooijdonk biedt:

 • Praktische tips om u en uw organisatie klaar te stomen voor de vele veranderingen in de nabije toekomst
 • Een op maat gemaakte lezing van een ervaren en erkende spreker en zijn inzichten op het gebied van wereldtrends, technologie en marketing
 • De keuze in vele veelzijdige onderwerpen over toekomstige trends, organisatiestijlen, marketing en cybercriminaliteit
Richard van Hooijdonk

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Richard

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

References icon

Referenties

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Hoe kan uw bedrijf optimaal profiteren van de snel evoluerende wereldtrends en technologische ontwikkelingen? Wilt u uw bedrijf toekomstbestendig maken? Ontdek de strategieën van de internationaal erkende spreker Richard van Hooijdonk gebaseerd op wereldtrends, technologie en marketinginzichten, en geef uw bedrijf een voorsprong in de snel veranderende wereld.

Een lezing van Richard van Hooijdonk biedt:

 • Praktische tips om u en uw organisatie klaar te stomen voor de vele veranderingen in de nabije toekomst
 • Een op maat gemaakte lezing van een ervaren en erkende spreker en zijn inzichten op het gebied van wereldtrends, technologie en marketing
 • De keuze in vele veelzijdige onderwerpen over toekomstige trends, organisatiestijlen, marketing en cybercriminaliteit

Inspirerende lezingen over wereldtrends, technologie en marketing

Spreker Richard van Hooijdonk is een internationaal erkende autoriteit op het gebied van wereldtrends, technologie en marketing. Tussen 2015 en 2019 is hij jaarlijks verkozen tot de meest gevraagde trendwatcher en futurist van Nederland, wat blijkt uit de meer dan 420.000 bijgewoonde inspiratiesessies.

Naast zijn lezingen is Richard een bekend gezicht op radio en televisie, te zien bij RTL (RTL Late Night, RTL Boulevard), SBS (SBS shownieuws), BNN/VARA en AVRO/TROS. Als presentator van het programma ‘Mindshift’ op BNR Radio deelde hij inzichten over levensveranderende trends.

Als gastdocent op universiteiten en met zijn internationale researchteam, bestaande uit 30 specialisten, onderzoekt Richard dagelijks trends op gebieden als robots, zelfrijdend vervoer, Internet of Things, biotech, nanotech, neurotech, blockchain, 3D en 4D printing, en augmented en virtual reality. Zijn kennis deelt hij wekelijks in artikelen, e-books, whitepapers en tijdens zijn vele lezingen. Het boek ‘De Wereld van Morgen’ is inmiddels een bestseller.

Boek nu een lezing met Richard van Hooijdonk en geef uw organisatie een ongeëvenaarde voorsprong in de wereld van morgen.

 

Bekijk de lezingen van Richard van Hooijdonk
Lezing van spreker Richard van Hooijdonk

Trends! Op naar 2030

In deze populaire lezing neemt futurist en topspreker Richard van Hooijdonk je mee naar de toekomst en bespreekt de drastische impact van nieuwe technologieën op ons leven, werk en ondernemen om u en uw organisatie voor te bereiden op deze snelle ontwikkelingen.

Ontdek de snelle ontwikkelingen en bereid je voor op veranderingen in zelfrijdend transport, slimme steden, 3D-printing, de impact op gezondheid, en zelfs mogelijke vakanties op Mars. Wat betekent dit voor banen en ons geluk? Hoe vormen we samen de wereld van morgen? Hoe blijven we gelukkig? Organisaties moeten zich voorbereiden op nieuwe mogelijkheden en businessmodellen.

Maatwerk is mogelijk en de lezing kan gecombineerd worden met de lezing ‘Bedrijf van de toekomst’.

Lezing van spreker Richard van Hooijdonk

AI revolutie

Maak kennis met de grootste AI shake-up die ooit heeft plaatsgevonden en ontdek hoe ChatGPT en de vele andere generatieve AI applicaties en modellen de wereld op zijn kop zetten. Generative AI heeft nu al grote gevolgen voor banen, sectoren en organisaties. Hoe gaan we hiermee om?

Het is een inspirerende lezing met vele voorbeelden, voorspellingen en tips over hoe we in de toekomst van generatieve AI aan het stuur blijven. Ben jij er klaar voor?

Lezing van spreker Richard van Hooijdonk

AI voor managers

AI, oftewel kunstmatige intelligentie, is hot. Maar wat houdt het eigenlijk in en hoe kun je als organisatie van deze veelbelovende ontwikkelingen profiteren? Tijdens deze inspirerende masterclass neemt Richard u mee op een reis door de wereld van kunstmatige intelligentie.

Je krijgt uitleg en uitdagende voorspellingen, maar ook concrete voorbeelden en stappenplannen die op jouw organisatie of sector zijn afgestemd. Na deze masterclass ben je volledig op de hoogte van het ‘hoe’ en ‘waarom’ van AI en goed voorbereid om jouw organisatie naar de toekomst te begeleiden.

Lezing van spreker Richard van Hooijdonk

Organisatie van de toekomst

Deze lezing maakt op een inspirerende manier duidelijk hoe managers en directies organisaties klaar kunnen stomen voor een exponentiële toekomst. Een lezing over de vaardigheden en leiderschap van de toekomst. Hoe kun je de ‘nieuwe wereld’ gebruiken om jouw organisatie naar de volgende fase te brengen? Hoe geef je de organisatie van de toekomst vorm?

De razendsnel veranderende wereld om ons heen zal gedomineerd worden door exponentiële technologie en ‘disruptie’. Hoe reageer je hier als organisatie op? Hoe moet je succes in de toekomst bereiken? Wat zijn de stappen die je nu al kunt nemen? Wat doet de leider van de toekomst? Deze lezing geeft je inzichten, cases, vele voorbeelden en een duidelijk stappenplan.

Lezing van spreker Richard van Hooijdonk

De Toekomst van Werk

Elk aspect van ons werk zal veranderen door technologie. Flexibel werken op een locatie naar keuze wordt de norm. Aandacht voor het digitale individu staat centraal. Teams worden zelfsturend en future labs hebben meer vrijheid met kennis die overal vandaan komt.

Hoe creëren we de ‘workforce’ van de toekomst? Ons idee van een vaste baan wordt verleden tijd. We halen kennis en specialisten overal vandaan. Met de skills van de 21e eeuw gaan we de hele wereld rond. Het werk wat nu door mensen wordt uitgevoerd zal worden overgenomen door robots, machines en andere vormen van automatisering. Is het basisinkomen een oplossing voor de drastische gevolgen voor de beroepsbevolking?

In deze lezing geeft Richard op interactieve wijze antwoord op deze vragen.

Lezing van spreker Richard van Hooijdonk

De Toekomst van Marketing

De toekomst van marketing belooft een nog grotere digitale transformatie. Consumenten worden data, waardoor interactie en communicatie gebaseerd zijn op persoonlijke data. Met het Internet of Things, sensoren, big data en slimme algoritmen passen marketeers in realtime hun benadering naar de consument aan. Extreme personalisatie en voorspellende algoritmes definiëren de toekomst, terwijl virtual reality en crowdsourcing de ervaringen intensiveren. Digitale ‘helperbrands’ zullen bloeien, anderen zullen achterblijven. Welkom bij de toekomst van marketing.

Lezing van spreker Richard van Hooijdonk

De Toekomst van Cybercriminaliteit en Terrorisme

Nieuwe technologieën vormen niet alleen een vooruitgang voor organisaties, overheden en consumenten. Ook hackers en toekomstige terroristen zullen ze voor hun eigen doeleinden gebruiken, met potentieel ernstige gevolgen voor onze digitale infrastructuur. Hoe beschermen we ons tegen deze digitale dreigingen?

Hoewel technologie fantastische mogelijkheden biedt, brengt het ook diverse gevaren met zich mee. Internationale groepen met kwaadwillende bedoelingen kunnen kritieke infrastructuren aanvallen, waaronder onze gezondheidszorg, zoals gehackte pacemakers en aanvallen op ziekenhuisapparatuur. Vooruitgang in 4D- en bioprinting creëren hierin zelfs nieuwe nachtmerriescenario’s. Het tempo van digitale ontwikkeling is snel, maar met adequate voorbereiding en maatregelen kunnen we potentiële problemen voorblijven. In deze lezing spreekt Richard over de bescherming tegen deze digitale dreigingen.

Lezing van spreker Richard van Hooijdonk

De toekomst van leiderschap

De snelle technologische en maatschappelijke veranderingen eisen een evolutie in businessmodellen, organisaties en leiderschap. Toekomstige leiders leiden organisaties soepel door de onzekerheden van morgen. Ze begrijpen dat inspirerende cultuur alleen niet genoeg is; diversiteit in vaardigheden en mindset is cruciaal. Deze leiders omarmen nieuwe technologieën, sturen op data, experimenteren en bevorderen wereldwijde samenwerking.

Visionair, moedig en risiconemend creëren ze een veilige, dynamische werkomgeving. Deze lezing biedt boeiende voorbeelden, cases en voorspellingen, waarmee je leiderschap direct kunt transformeren. Bereid je voor op de versnelde verandering. Nieuwe leiders geven richting, creëren draagvlak en faciliteren snelle verandering met de juiste skills, organisatiestructuur, ecosystemen en lef. Ben jij er klaar voor?

Lezing van spreker Richard van Hooijdonk

Sectorspecifieke lezingen

Naast de bovenstaande lezingen geeft Richard van Hooijdonk ook lezingen op maat voor specifieke sectoren. Tijdens deze lezingen belicht hij de ontwikkelingen die relevant zijn voor de specifieke sector.

Thema’s die gekozen kunnen worden zijn o.a. ‘De toekomst van de bouw’, ‘De toekomst van de landbouw’, ‘De toekomst van finance’, ‘De toekomst van het onderwijs’, ‘De toekomst van de slimme stad en de slimme overheid’, ‘De toekomst van logistiek en supply chain management’ en ‘De toekomst van de gezondheidszorg’.

   

Video van spreker Richard van Hooijdonk

Richard van Hooijdonk Compilatie

Een korte impressie van Richard van Hooijdonk zijn lezingen. Ontdek de waarde van deze trendwatcher voor jouw evenement of organisatie.

Bekijk de lezingen van Richard van Hooijdonk

Referenties

Het symposium “Pilot versus Nerds, Airpower in the information Age” een groot succes. Ook in de reacties van de deelnemers zijn louter positieve geluiden te horen. Mede door jouw inzet en optreden hebben we dit resultaat kunnen bereiken.

Alexander Schnitger, Luitenant- Generaal Koninklijke Landmacht

Wat een energieke en enthousiaste spreker! Al na enkele minuten lag de zaal aan zijn lippen over de ‘toekomst van de zorg’. Met name hoe hij zelf met deze ontwikkelingen omgaat, maakte veel discussie los. Het was een perfecte dagstart van ons jaarcongres voor eigen personeel.

Angeline van Dijk, Directeur - Zorg van de Zaak

Een flitsende reis langs nieuwe technologie. Zijn enthousiaste en energieke manier van presenteren en visuele ondersteuning ervan zorgden voor een geslaagde aftrap van het event.

Patrick Steemers, Partner Deloitte

Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal. De lezing werd door iedereen ervaren als 'wow'.

Maarten Buikhuisen, Directeur Global Solutions Heineken

Een prikkelende presentatie die discussie opwekte. Interessant om een kijkje in de toekomst te krijgen. Richard geeft een goede en interessante presentatie.

Ingrid Verhoeven, De Rechtspraak

Wilt u de deelnemers verrassen met een boek van Richard van Hooijdonk na een lezing? Vraag ons naar de mogelijkheden of bestel direct één of meerdere exemplaren door op de ‘Bestel dit boek’ link te klikken.

De wereld van morgen - De impact van technologie op ons leven, wonen en werken

Trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk geeft je een kijkje in de verbazingwekkende wereld van morgen. Hij laat zien hoe snel ons leven verandert en welke impact dat heeft op de manier waarop we leven, wonen en werken. Het boek De wereld van morgen is een ‘must read’ als je klaar wilt zijn voor de toekomst.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Richard van Hooijdonk

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884
Richard van Hooijdonk
Richard van Hooijdonk

5 van de 5 sterren

Richard van Hooijdonk is dé trendwatcher van dit moment. Hij onderzoekt de invloed van de nieuwste technologische ontwikkelingen op ons leven, in alle facetten. Dat levert een spannend en soms ook onthutsend beeld op van onze toekomst. En vergis je niet, die toekomst komt met de snelheid van een komeet op ons af. Richard is een kind van de toekomst. En een fantastische verteller bovendien.

Roelof Hemmen, Presentator RTL Nieuws & BNR Nieuwsradio Bekijk alle referenties

Richard van Hooijdonk geeft lezingen over de volgende onderwerpen