Loading content ...

Aart Bontekoning

Aart Bontekoning

Generatie expert

Interactief en toegankelijk laat Aart Bontekoning zien hoe de kracht van generatiediversiteit kan worden benut. Om fris en ‘bij de tijd’ te blijven, aantrekkelijk voor medewerkers én klanten en klaar voor het benutten van nieuwe technologieën.

 

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Op een interactieve en toegankelijke manier laat spreker Aart Bontekoning zien en ervaren hoe organisaties de evolutionaire kracht van generatiediversiteit kunnen benutten. Om fris en ‘bij de tijd’ te blijven en aantrekkelijk voor medewerkers én klanten.

Aart Bontekoning doet al 20 jaar uniek generatie onderzoek in organisaties en promoveerde daarop in 2007. Recent onderzocht hij in 83 verschillende organisaties met Millennials (1985-2000) waar ze wel en geen werkenergie van krijgen. De aankomende generatie junioren, de bewuste generatie (2000-2015), onderzocht hij ook. Evenals de nieuwe generatie senioren, die vitaler is dan ooit en de grootste met de meeste invloed! De interactie tussen generaties bepaalt het tempo van het updaten.

Spreker Aart Bontekoning specialiseerde zich als organisatiepsycholoog in de hoofdrol die generaties spelen in de evolutie van de eigen cultuur. Zijn ontdekkingen: Opvolgende generaties in een levensfase, van de jongste tot de oudste, hebben de potentie om de eigen cultuur ‘bij de tijd’ te houden. Die potentie is te vinden in het gebied dat de meeste werkenergie opwekt. Daarin verschillen generaties. Omgekeerd, gedateerde cultuurpatronen – manieren van leiden, samenwerken, organiseren, communiceren, leren, omgaan met diversiteit, veranderen e.d., die zijn verouderd – nemen werkenergie weg bij alle generaties. Met de jongste werkende generatie kunnen verouderde cultuurpatronen zeer snel en haarscherp worden gescand. Zij zijn er het gevoeligst voor. De andere generaties hebben dezelfde top 5. De jongste generatie is in de meeste bedrijven de kleinste en heeft de actieve steun van de oudere generaties nodig om hun updates te integreren in de bestaand cultuur. In het belang van iedereen: ge-update cultuurpatronen wekken werkenergie op bij alle generaties. Dat trekt nieuwe medewerkers en klanten aan en verlengt het werkleven.

In de meeste Nederlandse en andere Europese organisaties en instituten stijgt de komende decennia de gemiddelde leeftijd sterk. Zowel de risico’s (veroudering van de cultuur) als de kansen (het ervaringsniveau stijgt sterk) worden onderschat. De mogelijkheden om de eigen organisatie bij de tijd te houden door het beter benutten van de generatiediversiteit worden nauwelijks gezien en dus onderbenut. In zijn zesde en recente boek ‘The Power of Generations; How to keep aging organizations up to date’. (link naar dit boek bij managementboek) maakt hij zijn ontdekkingen en inzichten toegankelijk voor een Europees publiek.

Wilt u weten hoe uw vergrijzende organisatie fris en ‘bij de tijd’ kan blijven? Wilt u uw organisatiecultuur ‘gewoon’ voortdurend up-to- date houden? Heb je als start-up of jong bedrijf bij het implementeren van nieuwe tools last van verouderde processen in vergrijzende bedrijven? En weet je niet hoe die te updaten? Het generatieperspectief maakt verrassende mogelijkheden zichtbaar.

Lees hier het interview met Aart Bontekoning

  Werkt u met verschillende generaties, vergrijst uw organisatie, zoekt u nieuwe wegen om de eigen bedrijfscultuur up-to- date te houden? Wilt u als start-up of jong bedrijf implementatieprocessen van nieuwe tools updaten? Dan zijn Aart Bontekoning’s interactieve lezingen, masterclasses en workshops zeker interessant voor u! Zijn optreden met het generatietheater is een aanrader!

   

  spreker Aart Bontekoning

  Het Generatietheater

  • Het Generatietheater is dé manier om te laten zien hoe een open interactie tussen de verschillende generaties productieve werkchemie en cultuur updates kan opleveren. Op een speelse manier zien en ervaren de deelnemers hoe je generatiediversiteit kunt benutten. Hilarische, soms tenenkrommende enaangrijpende scenes worden afgewisseld met korte intro’s over generaties.
  • Met een moderator, acteurs, Aart Bontekoning eninteractie met de zaal gaat men heel dicht op de dagelijkse praktijk ‘zitten’. Humor houdt het luchtig, de inhoud en de scenes zijn is gebaseerd op het wetenschappelijk generatie onderzoek van Dr. Aart, het komt soms eng dichtbij.
  • In combinatie met parallelsessies verzorgt het generatietheater een afwisselend en prikkelend middag -, ochtend of avondprogramma verzorgen. Het programma wordt afgestemd met de opdrachtgever.
   Duur: 1 tot 3 uur

   

  spreker Aart Bontekoning

  Nieuwe generaties in vergrijzende organisaties

  • Veel sectoren hebben te maken met vergrijzing. Vooral binnen het onderwijs, de industie, de landbouw en visserij en bij de lokale en rijksoverheden zien we weinig jonge werknemers. Dit brengt het risico met zich mee dat jonge generaties wegens hun natuurlijke vernieuwingsdrang vastlopen. Hoe zorg je er als organisatie voor dat de verschillende generaties de ruimte krijgen en elkaar kunnen versterken?

  spreker Aart Bontekoning

  Ygenwijs

  • Generatie Y, de nieuwe generatie werkende junioren geboren tussen 1985 en 2000 denken en werken anders dan het bedrijfsleven gewend is. Spreker Aart Bontekoning schreef hier een boek over. In het boek vertellen jonge professionals over hoe ze tegen andere generaties aankijken.
  • In zijn lezing over Generatie Y zorgt Aart voor een sterk theoretisch kader gebaseeerd op zijn onderzoek.  Hij zorgt praktische handvatten waarmee de generatieverschillen in een organisatie zichtbaar kunnen worden gemaakt. Op die manier kunnen we ze bespreken en benutten.
Lees hier over de ervaringen van andere klanten

Load more...

Gerelateerde sprekers

Aart Bontekoning geeft lezingen over de volgende onderwerpen: