Loading content ...

Evert van der Veen

Evert van der Veen

Inspiratie uit oude wijsheid

Spreker Evert van der Veen is spreker, pastor, auteur, recensent, initiator van religieus-culturele ideeën. Hij kan lezingen over levensthema’s en bijeenkomsten met poëzie verzorgen.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Spreker Evert van der Veen komt uit het onderwijs en begeleidt leerlingen en studenten. Zoekt u een spreker die verdieping meebrengt en mensen bezinning meegeeft? Vanuit zijn langdurige pastorale levenservaring houdt Evert menselijk getinte lezingen over thema’s als mens-zijn, inspiratie uit oude wijsheid, zinvol leven, afscheid en verlies, troost, ouder worden, voltooid leven. Ook kan hij religieuze onderwerpen en bijbelse verhalen actualiseren.
Wel eens aan een meditatief programma gedacht? Spreker Evert van der Veen kan seculiere en religieuze poëzie voordragen en daar iets over vertellen in samenspel met iemand aan de vleugel of op de harp.

  • Voltooid leven
   Sinds een man in Nieuwsuur aan Alexander Pechtold vroeg of hij zijn leven zou kunnen beeindigen, staat dit onderwerp duidelijk op de maatschappelijke en politieke kaart. Ouderenbonden openen het gesprek, het KNMG heeft er een rapport over geschreven maar er is ook weerstand. Waar hebben we het precies over en is het echt zo’n ‘nieuw’ onderwerp?
  • ‘Ons bestaan: een kiertje licht tussen twee eeuwigheden duisternis’
   Deze uitspraak van de Russisch-Amerikaanse auteur Vladimir Nabokov vertelt op plastische wijze dat ons menselijk bestaan niet zoveel voorstelt. Is dat nu echt de moeite waard om bij stil te staan? Dan hebben we wel wat beters te doen….. Deze oude wijsheid die ons leven overstijgt, relativeert ons bezig-zijn en dat hebben we soms gewoon even nodig.
  • Troost – niet mínder verdriet
   Jammer, maar al ons goedbedoelde meeleven met iemand kan de omstandigheden zélf niet veranderen. Wie die illusie heeft, zal juist níet troosten. Bescheiden aanwezig zijn, helpt de ander meer. Wat gebeurt er dan en hoe ‘werkt’ troost? Moet je daar een beetje hulpverlener voor zijn of kan iedereen dat?
  • Je bent ook wat je hebt verloren
   Hoe staat het met uw ‘rugzakje’ ? Vaak wil je daar liever niet aan denken, laat staan je levensbagage uitpakken en met een ander delen. Toch zijn er momenten dat je jezelf onverwacht tegenkomt. Dan ontdek je dat gebeurtenissen die áchter je liggen ten diepste altijd om je heen zijn. Kun je daar mee omgaan en hoe doe je dat?
  • Eigen-wijs rouwen
   Je doet het als mens in de rouw nooit goed in de ogen van anderen. Ben je vrolijk, dan word je oppervlakkig genoemd en ben je zwaarmoedig, dan zeggen sommigen dat je je verdriet teveel koestert. Wie rouwt, mag eigen-wijs zijn, liever nog: moét dat zijn want verdriet is net zo persoonlijk als jijzelf en dat heeft een ander maar te respecteren.
Gerelateerde sprekers