Loading content ...

Funda_Müjde

Funda Müjde

Mens & Maatschappij

Spreker Funda Müjde is een veelzijdige cabaretière, actrice, columniste en presentatrice. Ze geeft inspiratievolle lezingen over mens en maatschappij met thema’s uit haar eigen leven als leidraad waaronder kracht, doorzettingsvermogen en diversiteit.

Foto: Gregor Servais

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uit alles wat spreker Funda Müjde aanpakt spreekt haar maatschappelijke betrokkenheid. Ze heeft een geheel eigen kijk op politieke en maatschappelijke thema’s, soms provocerend, altijd met humor, zelfspot en vol energie!

Funda werd bij het grote publiek bekend door haar bekroonde hoofdrol in de film Julia’s geheim, ze was te zien in verschillende televisieseries zoals Vrouwenvleugel, Medisch Centrum West, Goede Tijden Slechte Tijden. Tot augustus 2012 schreef Funda twaalf en een half jaar lang, elke vrijdag een eigenzinnige column voor de Telegraaf. Ook  heeft ze 1,5 jaar lang op de radio live 3 tot 9 uur gepresenteerd.  Nog steeds schrijft spreker Funda Müjde regelmatig columns in week- en maandbladen en is ze regelmatig in de media te zien. Als spreker was Funda te zien op het TedX podium en bij ‘Kracht on Tour’ gaf Funda onlangs een inspirerende lezing over doorzettingsvermogen. Sinds kort is Funda in het theater te vinden met haar tour ‘Funda draait door’. Een voorstelling over de reis van haar leven. Binnenkort is haar boek ‘Niemand vraagt meer waar ik vandaan kom (sinds ik in een rolstoel zit)’ in de winkels te vinden.

Zowel in haar boek als tijdens haar lezingen vertelt Funda openhartig over de lange weg die ze moest afleggen na die bepalende dag in 2007; Funda raakte betrokken bij een ernstig verkeersongeluk. Sindsdien is ze veroordeelt tot het gebruik van een rolstoel. Toch wist Funda de draad heel snel weer op te pakken!  Dat Funda Müjde graag voor een uitdaging gaat, laat ze zien door op haar BerkelBike, een aangepaste handbike waarbij de benen meebewegen, 4000 kilometer naar Turkije fietst. De omgekeerde route die haar vader samen met honderdduizenden andere immigranten naar Europa en Nederland aflegde. Ook Funda zelf heeft kunnen ervaren hoe het is om te moeten streven naar het hebben van een eigen plekje, door het gevoel te hebben je steeds opnieuw te moeten bewijzen. Funda woont sinds haar 7e in Nederland, maar haar Turkse achtergrond zal altijd belangrijk voor haar blijven.  Zelf heeft ze enorm veel kunnen leren van deze ervaringen en gebruikt dit om anderen te inspireren. Haar kracht en doorzettingsvermogen zijn anderen tot voorbeeld. Spreker Funda Müjde vertelt over Turkije, haar komst naar Nederland en haar herinneringen aan haar opvoeding en kindertijd.

Door Funda’s rijke ervaringen binnen de zorg, zowel vanuit klantperspectief en als medewerker is ze in staat thema’s vanuit verschillende invalshoeken te benaderen. Alert, spontaan, eigenzinnig en actueel. Tijdens haar lezingen is Funda heerlijk haarzelf. Ze houdt van een open een kwetsbare aanpak. Op deze manier vallen maskers af en kan je direct tot de kern komen.

  Lezingen van spreker Funda Müjde

  • Lezingen over Zorg & Welzijn
  • Lezingen over Mantelzorg
  • Lezingen over Daadkracht 
  • Lezingen over Samenleving
  • Lezingen over Diversiteit 
Gerelateerde sprekers

Funda Müjde geeft lezingen over de volgende onderwerpen: