Loading content ...

Telefoon: +31 (0)20 241 57 30

Bel ons voor vragen of advies
Klein geluk

Maria Grijpma en Inge Jager

Klein geluk voor de mantelzorger

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Maria Grijpma en Inge Jager

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Maria

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Interviews icon

Artikelen

Tarieven en beschikbaarheid

“Zorg je goed voor jezelf, dan zorg je beter voor een ander” Het lijkt een open deur maar toch blijkt dat veel te weinig mensen dit doen, zeker onder de mantelzorgers. Aan de hand van theorie en interactieve oefeningen laten Maria en Inge zien hoe je dit in kan passen in het dagelijks leven. Een levendige workshop waarin positiviteit voorop staat. Mantelzorgers en vrijwilligers leren hoe ze overbelasting kunnen voorkomen, professionals leren hoe ze dit kunnen leren aan anderen.

Maria Grijpma heeft een achtergrond in de gezondheidszorg en het onderwijs, daarnaast houdt ze zich bezig met zingeving en meditatie. Inge werkt als docent Mindful Coachen, trainer en coach en laat zich graag inspireren op het gebied van zingeving, onder anderen door het boeddhisme. Het uitgangspunt in alle trainingen en workshops die ze geef is steeds: precies daar te zijn waar je bent. En dat als startpunt te nemen.

Maria Grijpma en Inge Jager hebben samen 2 boeken geschreven: ‘Handboek voor klein geluk’ & ‘Klein geluk voor de mantelzorger’ In totaal zijn er nu bijna 30.000 exemplaren verkocht. De boeken zijn als een ‘receptenboek voor je hart en je ziel’ en bevatten een lijst met verschillende behoeftes, zoals rust, steun, inzicht, energie of vrolijkheid.

In de workshop proberen ze gezamenlijk de recepten uit (zoals ontspannen, grenzen aangeven, samenwerken of hulp vragen) om ter plekke Klein Geluk te brengen in jouw situatie.

Bekijk de lezingen van Maria Grijpma en Inge Jager

    Empowerment lezing, workshop of training ‘Klein Geluk’

    • Ervaar dat je binnen enkele minuten, rust, nieuwe energie of inspiratie kunt opdoen. Een bijeenkomst vol met herkenbare voorbeelden en praktische tips voor mantelzorgers. De sessie is niet alleen bedoeld voor mantelzorgers maar is ook erg geschikt voor vrijwilligers en professionals in welzijn en zorg.

    • De lezing/workshop kan variëren van 30 minuten tot 3 uur. Kan ingezet worden als zelfstandig inspirerend geheel, maar ook als speels intermezzo tussen lezingen van anderen door. Afhankelijk van de groepsgrootte komen Maria en Inge samen, of komt één van de twee.
video

Klein geluk voor de mantelzorger

Bekijk de lezingen van Maria Grijpma en Inge Jager

"Deze tijd is voor mij"

Tips voor de mantelzorger

“Zorg je goed voor jezelf, dan zorg je beter voor een ander” Het lijkt een open deur maar toch blijkt dat veel te weinig mensen dit doen, zeker onder de mantelzorgers. Dit is precies waar we in ons boek “Klein geluk van de mantelzorger” aandacht aan besteden. In het boek bieden we verschillende recepten aan voor mantelzorgers. Als mantelzorger is het belangrijk voldoende tijd voor jezelf te nemen en stil je staan bij je eigen geluk. Elk item sluit aan bij het vervullen bepaalde behoeften, daarbij geven we praktische tips.  In deze blog delen we een fragment uit een item in het boek “Deze tijd is voor mij”.

Het is heel normaal als je er eens alleen op uit wilt of alleen thuis wilt zijn. Dat is normaal als je een kind bent, als je een puber bent, als je getrouwd bent en ook als je mantelzorger bent. Het is belangrijk om af en toe helemaal te doen wat voor jou goed is. Daar word je tevreden van en je batterij wordt weer opgeladen en je kunt het leven weer beter aan. ‘Ja maar, mijn zieke partner of kind, mijn vader of moeder, waar moet die heen? Ik kan niet weg, ik mag niet weg, ik wil niet weg …’ Zie je hoe je jezelf direct tegenhoudt?

Het goede nieuws: alles kan en mag. Het is goed dat kinderen naar school gaan en niet de hele dag bij hun moeder zijn. Het is ook juist dat zieke mensen niet totaal afhankelijk van één persoon worden. Het is ‘Ja’ voor jezelf. En geen ‘Nee’ tegen de ander, ook al kan dat wel zo voelen.

Neem als mantelzorger de ruimte om te onderzoeken waar je behoeften liggen en ga hier mee aan de slag. In ons boek vind je nog veel meer tips over hoe je dit voor jezelf kan realiseren. OOk geven we praktische workshops en lezingen over o.a. dit thema. Ervaar dat je binnen enkele minuten, rust, nieuwe energie of inspiratie kunt opdoen.

Bekijk de lezingen van Maria Grijpma en Inge Jager
Vrijblijvend informatie over Maria Grijpma en Inge Jager

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Maria Grijpma en Inge Jager geeft lezingen over de volgende onderwerpen