Loading content ...

Klein geluk

Maria Grijpma en Inge Jager

Klein geluk voor de mantelzorger

Een inspirerend duo; Maria Grijpma en Inge Jager verzorgen interactieve lezingen en workshops ‘Klein geluk’ aan mantelzorgers en vrijwilligers en professionals in welzijn en zorg. In korte tijd weten ze het ijs te breken en de aanwezigen in vuur en vlam te zetten.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

“Zorg je goed voor jezelf, dan zorg je beter voor een ander” Het lijkt een open deur maar toch blijkt dat veel te weinig mensen dit doen, zeker onder de mantelzorgers. Aan de hand van theorie en interactieve oefeningen laten Maria en Inge zien hoe je dit in kan passen in het dagelijks leven. Een levendige workshop waarin positiviteit voorop staat. Mantelzorgers en vrijwilligers leren hoe ze overbelasting kunnen voorkomen, professionals leren hoe ze dit kunnen leren aan anderen.

Maria Grijpma heeft een achtergrond in de gezondheidszorg en het onderwijs, daarnaast houdt ze zich bezig met zingeving en meditatie. Inge werkt als docent Mindful Coachen, trainer en coach en laat zich graag inspireren op het gebied van zingeving, onder anderen door het boeddhisme. Het uitgangspunt in alle trainingen en workshops die ze geef is steeds: precies daar te zijn waar je bent. En dat als startpunt te nemen.

Maria Grijpma en Inge Jager hebben samen 2 boeken geschreven: ‘Handboek voor klein geluk’ & ‘Klein geluk voor de mantelzorger’ In totaal zijn er nu bijna 30.000 exemplaren verkocht. De boeken zijn als een ‘receptenboek voor je hart en je ziel’ en bevatten een lijst met verschillende behoeftes, zoals rust, steun, inzicht, energie of vrolijkheid.

In de workshop proberen ze gezamenlijk de recepten uit (zoals ontspannen, grenzen aangeven, samenwerken of hulp vragen) om ter plekke Klein Geluk te brengen in jouw situatie.

    Empowerment lezing, workshop of training ‘Klein Geluk’

    • Ervaar dat je binnen enkele minuten, rust, nieuwe energie of inspiratie kunt opdoen. Een bijeenkomst vol met herkenbare voorbeelden en praktische tips voor mantelzorgers. De sessie is niet alleen bedoeld voor mantelzorgers maar is ook erg geschikt voor vrijwilligers en professionals in welzijn en zorg.

    • De lezing/workshop kan variëren van 30 minuten tot 3 uur. Kan ingezet worden als zelfstandig inspirerend geheel, maar ook als speels intermezzo tussen lezingen van anderen door. Afhankelijk van de groepsgrootte komen Maria en Inge samen, of komt één van de twee.

    Klein geluk voor de mantelzorger

Maria Grijpma en Inge Jager geeft lezingen over de volgende onderwerpen: