Loading content ...

Maud Wilms

Maud Wilms

Muzikaal spreker over inclusie

In haar lezingen vertelt spreker Maud Wilms over thema’s binnen het onderwijs en de samenleving, over participatie en inclusie. Het verhaal wordt geïllustreerd met haar persoonlijke ervaring en liedjes aansluitend op het thema. Een krachtige manier van storytelling waarin Maud een beroep doet op je gevoel en je innerlijke drijfveer.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verschil is mooi gewoon. In liedjes vertelt Maud Wilms haar persoonlijke verhaal over inclusie, participatie en eigen kracht. Een verhaal dat een onuitwisbare indruk op je achterlaat. Haar op maat gemaakte voorstellingen over thema’s als inclusie en participatie laten zeker een indruk achter!

Als spreker vertelt Maud Wilms  in liedjes het verhaal van haar zoon Arje. Toen in 2009 haar zoon geboren werd, werd al snel duidelijk dat het met Arje niet zo ging zoals het hoorde te gaan. Hij bleek het Williams Syndroom te hebben: een chromosomenafwijking die zorgt voor een verstandelijke beperking, motorische achterstand en medische problematiek.

Na een tijdje merkte ze dat Arje ongelooflijk goed reageerde op haar stem en gitaar. Hij leerde praten doordat zij zoveel met hem zong. Als vanzelf schreef Maud het ene na het andere lied, waarin ze haar grootste wens voor Arje vastlegde: waarom zou hij niet, net als iedereen, de kans krijgen om gewoon in de samenleving te mogen opgroeien? Een persoonlijk verhaal, vol betekenis, dat je raakt in alle rollen van je leven.

Spreker Maud Wilms heeft een achtergrond binnen het onderwijs. In kleine klassen en samen met een hecht team stoomde Maud leerlingen met grote achterstanden klaar zodat ze toch hun VMBO-diploma zouden halen.  Ze geeft regelmatig lezingen binnen de zorg, het onderwijs en daarbuiten. 

  Spreker Maud Wilms ‘Buitengewoon maakt alles mooier, zoveel mooier dan gewoon’

   

  Maud verzorgt muzikale lezingen over de volgende onderwerpen:

  • Passend onderwijs

  • Inclusie & Participatie

  • Ouderschap & opvoeding

Gerelateerde sprekers

Maud Wilms geeft lezingen over de volgende onderwerpen: