Loading content ...

Bel ons op +31 (0)30 80 80 884

Krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Shervin Nekuee

Shervin Nekuee

Diversiteit, Leiderschap & Mystiek

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Shervin Nekuee

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Shervin

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

Als lid van de Raad van Advies van Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS) zet Shervin zich in voor een inclusieve samenleving. Ook is hij verbonden aan het Grote Midden Oosten Platform dat de kennis en ervaring van in Nederland wonende Midden-Oosten deskundigen bij elkaar brengt voor trainingen, analyses en publicaties. Zelf kwam Shervin op negentienjarige leeftijd naar Nederland. Hij vluchtte hij uit Iran, omdat hij weigerde deel te nemen aan de oorlog tegen Irak.

Shervin is in het bijzonder geïnteresseerd in de culturele en sociale aspecten van de multiculturele samenleving en de politieke ontwikkelingen in het Midden-Oosten. In Nederland koos hij ervoor sociologie te studeren aan de Universiteit van Utrecht. Aan hetzelfde universiteit is hij verbonden geweest als wetenschappelijke medewerker van onderzoeksunit European Research Centre on Migration and Ethnic Relations (ERCOMER).

Als storyteller vertelt hij indrukwekkende verhalen over gerelateerde thema’s. Spreker Shervin Nekuee publiceert met regelmaat in dag- en weekbladen. Hij schreef De Perzische paradox: verhalen uit de islamitische republiek Iran (2006), uitgegeven door De Arbeiderspers. Hij is curator en programmamaker van het Winternachten internationaal literatuur festival den Haag. Daarnaast is hij artistiek leider van het Mystic Festival Rotterdam, een festival met poëzie, muziek, storytelling en dansrituelen uit de mystieke islam en verwante mystieke tradities uit de hele wereld.  

Bekijk de lezingen van Shervin Nekuee

  Wijsheid in Leiderschap – Mystieke benadering van leiderschap  en transformatie

  • Visie ontwikkeling over  persoonlijk en organisatie dynamiek van verandering en transformatie

  Intercultureel momentum van de grote stad: uitdagingen van een multiculturele samenleving 

  •  Pleidooi van een integraal intercultureel beleid. Hoe knopen we samen een verhaal over identiteit van ons stad en ons “wij-gevoel”?

  Doorbreek apartheid in Kunst en Cultuur: Een pleidooi voor radicaal ander denken in Sector Kunst en Cultuur

  • Een groot en groeiend deel van de Nederlandse bevolking met een niet-westerse achtergrond voelt zich niet gezien noch gepresenteerd binnen Kunst en Cultuur en Media. Hoe doorbreken dit apartheid gevoel?

  Integratie vluchtelingen: Visie Ontwikkeling

  • Participatie van vluchtelingen loopt al decennia stroef, de wil is er, zowel onder vluchtelingen als bij ontvangend samenleving maar we moeten anders gaan denken en vluchtelingen op een ander manier erbij staan. Vijf conceptueel en praktische manieren om van Nederland een thuis voor vluchtelingen te maken.

  Rumi als inspiratie – Hoe transformatie van de mens, organisaties en de samenleving op gang krijgen? Een muzikaal poëtische vertelling

  • Aan de hand van gedichten, zang en muziek voeren Shervin Nekuee en Balout Khazraei ons weg naar de 13e eeuw van mystieke dichter Rumi om ons te inspireren. Hoe Rumi het pijn van afscheid omzette tot het bezingen van schoonheid van het leven.

  De samenspraak van de vogels –  muzikale mystieke vertelling en nagesprek over transformatie en eenheid gebaseerd op een Perzische vers-verhaal uit de 12e eeuw

  • Spreker Shervin Nekuee en Balout Khazraei voeren ons weg naar de 12e eeuw van mystieke dichter Attar. Zijn “Samenspraak der vogels” wordt verhaald en bezongen ter inspiratie over de dynamiek van verandering en transformatie van individuen, groepen en organisaties. Een voorstelling vol gedichten, zang en muziek.
Vrijblijvend informatie over Shervin Nekuee

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Shervin Nekuee geeft lezingen over de volgende onderwerpen