Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Lezingen over inclusief leiderschap, diversiteit en de betekenis van mystiek voor onze tijd

Spreker Shervin Nekuee

Shervin Nekuee

Diversiteit & Inclusie, Leiderschap & Mystiek

Tarieven en beschikbaarheid
Shervin Nekuee

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Shervin

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Tarieven en beschikbaarheid

Als organisatie-socioloog wordt spreker Shervin Nekuee veel  gevraagd om lezingen te geven over diversiteit, inclusie en (inclusief)leiderschap. Hij publiceert met regelmaat in dag- en weekbladen. Hij schreef De Perzische paradox: verhalen uit de islamitische republiek Iran (2006), uitgegeven door De Arbeiderspers. Hij is curator en programmamaker van het Winternachten internationaal literatuur festival den Haag. Daarnaast is hij artistiek leider van het Mystic Festival Rotterdam, een festival met poëzie, muziek, storytelling en dansrituelen uit de mystieke islam en verwante mystieke tradities uit de hele wereld. In 2021 was Shervin de hoofdgast in het KRO-NCRV programma De Verwondering.

Diversiteit en inclusie is al heel lang zijn onderwerp. Als socioloog studeerde hij af op interetnische relaties in de samenleving. ‘Ik heb er onderzoek naar gedaan, les over gegeven, debatten over georganiseerd en gemeenten en ministeries geadviseerd.’ Shervin Nekuee (Teheran 1968) ontvluchtte Iran op 19-jarige leeftijd omdat hij niet mee wilde vechten in de oorlog met Irak. In Nederland ontwikkelde hij zich, behalve als socioloog, als publicist, dichter, programmamaker en festivaldirecteur. Sinds 2020 werkt hij ook als senioradviseur Diversiteit en Inclusie bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Redenen om spreker Shervin Nekuee te boeken:

  • De lezingen van Shervin zetten je aan het denken. Zeker als het gaat om diversiteit en de multiculturele samenleving
  • Elke lezing van Shervin zit vol humor, energie en laat gegarandeerd een indruk achter op het publiek
  • Doelgerichte lezingen geheel op maat voor jouw organisatie of evenement

Over Drs Shervin Nekuee

Spreker Drs Shervin Nekuee is organisatiesocioloog. Diversiteit en inclusie en Inclusief leiderschap behoren tot zijn voornaamste thema’s. Hij is momenteel o.a. als senior adviseur D&I werkzaam voor het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Shervin is van Iraanse origine en als columnist en schrijver met inmiddels een rijke oeuvre, zowel over organisatieverandering als culturele en sociale aspecten van de multiculturele samenleving. Voorts als columnist van spirituele magazine Volzin schrijft hij over meerwaarde van het middeleeuwse mystieke denkers en dichters zoals Rumi uit het Midden Oosten voor onze samenleving.

Een van meest recente publicaties is een grote interview in Dagblad Trouw over zijn visie rondom Diversiteit en Inclusie leiderschap: De ambtenarij heeft magiërs nodig, en ontregelaars

Nekuee was in 2023 een van de vier hoofdgasten tijdens de Uitzending van “De Staat van Leiderschap” (een initiatief van VNO-NCW en Traininginstituut de Baak). Het thema van 2023 was “Leiderschap in Tijden van Polarisatie”. Studio-opname van deze uitzending is hier terug te kijken.

 

Bekijk de lezingen van Shervin Nekuee
Lezing van spreker Shervin Nekuee

Wijsheid in Leiderschap – Mystieke benadering van leiderschap  en transformatie

Visie ontwikkeling over  persoonlijk en organisatie dynamiek van verandering en transformatie

Lezing van spreker Shervin Nekuee

Intercultureel momentum van de grote stad: uitdagingen van een multiculturele samenleving 

Pleidooi van een integraal intercultureel beleid. Hoe knopen we samen een verhaal over identiteit van ons stad en ons “wij-gevoel”?

Lezing van spreker Shervin Nekuee

Doorbreek apartheid in Kunst en Cultuur: Een pleidooi voor radicaal ander denken in Sector Kunst en Cultuur

Een groot en groeiend deel van de Nederlandse bevolking met een niet-westerse achtergrond voelt zich niet gezien noch gepresenteerd binnen Kunst en Cultuur en Media. Hoe doorbreken dit apartheid gevoel?

Lezing van spreker Shervin Nekuee

Integratie vluchtelingen: Visie Ontwikkeling

Participatie van vluchtelingen loopt al decennia stroef, de wil is er, zowel onder vluchtelingen als bij ontvangend samenleving maar we moeten anders gaan denken en vluchtelingen op een ander manier erbij staan. Vijf conceptueel en praktische manieren om van Nederland een thuis voor vluchtelingen te maken.

Lezing van spreker Shervin Nekuee

Rumi als inspiratie – Hoe transformatie van de mens, organisaties en de samenleving op gang krijgen? Een muzikaal poëtische vertelling

Aan de hand van gedichten, zang en muziek voeren Shervin Nekuee en Balout Khazraei ons weg naar de 13e eeuw van mystieke dichter Rumi om ons te inspireren. Hoe Rumi het pijn van afscheid omzette tot het bezingen van schoonheid van het leven.

Lezing van spreker Shervin Nekuee

De samenspraak van de vogels -  muzikale mystieke vertelling en nagesprek over transformatie en eenheid gebaseerd op een Perzische vers-verhaal uit de 12e eeuw

Spreker Shervin Nekuee en Balout Khazraei voeren ons weg naar de 12e eeuw van mystieke dichter Attar. Zijn “Samenspraak der vogels” wordt verhaald en bezongen ter inspiratie over de dynamiek van verandering en transformatie van individuen, groepen en organisaties. Een voorstelling vol gedichten, zang en muziek.

     

Video van spreker Shervin Nekuee

'Dehumaniseren van rellende jongeren gevaarlijk.'

Bekijk de lezingen van Shervin Nekuee
Vrijblijvend informatie over Shervin Nekuee

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Shervin Nekuee geeft lezingen over de volgende onderwerpen