Loading content ...

Telefoon: +31 (0)20 241 57 30

Bel ons voor vragen of advies
Frank Garten

Frank Garten

Interculturele samenwerking

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Frank Garten

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Frank

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

Er is geen organisatie meer die niet werkt met medewerkers van verschillende culturele afkomst. En mocht de zo nodige interne culturele diversiteit ontbreken, dan zijn er altijd nog de leveranciers, klanten en partners in verschillende landen. Communicatie wordt gehinderd, juist waar deze zo belangrijk is om cultuurverschillen te overbruggen. gehinderd door phone conferences met slechte lijnen en veel deelnemers, onuitgesproken verwachtingen, aannames over de ander en een gebrek aan vertrouwen.

Als geen ander sluit spreker Frank Garten aan met zijn verhaal bij verschillende organisaties en bedrijven. Zijn brede en gevarieerde achtergrond draagt daaraan bij: met een PhD in natuur- en scheikunde is een carrière in marketing, general management en HRM bij Philips en NXP geen vanzelfsprekende achtergrond, voor iemand die zich nu als zelfstandig internationaal adviseur bezighoudt met cultuur, onderhandelen en persoonlijk leiderschap.

Geen tips & tricks: werken met andere culturen leer je niet uit een boekje met cultuurdimensies. Het begint met de bereidheid te onderzoeken hoe je zelf overkomt op mensen uit een andere cultuur. Nogal een eye-opener voor de Nederlander, die op cultureel gebied een vreemde eend is: eerder uitzondering dan regel. “Managing Through a Mirror” is de toepasselijke titel van één van Frank’s boeken: eerst jezelf gaan begrijpen, en van daar uit aansluiten bij de ander. daarbij zal Frank de laatste zijn om dat als “soft skill” aan te duiden: harde business-resultaten bereik je alleen door duidelijkheid, ook op dit gebied.

Frank Garten geeft lezingen in het Nederlands en Engels.

Bekijk de lezingen van Frank Garten
Lezingen & Workshops van spreker Frank Garten

Culturele verschillen in business

In deze lezing geeft Frank Garten een overzicht van de culturele verschillen op de werkvloer. De lezing zit vol met grappige anekdotes, kortje fimpjes en herkenbare voorbeelden.

Lezingen & Workshops van spreker Frank Garten

Diversity revisited

Diversiteit is een populair thema. Het veranderen van ons gedrag is vaak niet zo eenvoudig, we verzetten ons graag tegen andere manieren van werken. Deze lezing zit vol met voorbeelden en wetenschappelijke inzichten maar dit is vooral een lezing met een duidelijke boodschap: Stop met het praten over diversiteit en omarm de verschillen tussen mensen.

Lezingen & Workshops van spreker Frank Garten

The mindset of a Leader

Hoe werkt het brein? en wat zegt dit over onze mindset en de manier waarop we onszelf leren succesvol te worden in business? Leiderschap leer je niet alleen uit de boeken.

Lezingen & Workshops van spreker Frank Garten

The International Manager

Het bedrijfsleven is vol van onjuiste aannames over de toepasbaarheid van managementmodellen in de hele wereld. Maar “management by objectives”, “the 5 dysfunctions of a team” en “performance management” worden maar al te vaak op een eenzijdige manier “gedeployed” in (uitgestort over) een organisatie. The International Manager moet weten hoe verschillende culturen zich gedragen, en hoe het motiveren van mensen in z’n werk gaat in Taiwan, Brazilië, België en de US.

Lezingen & Workshops van spreker Frank Garten

Workshop Intercultureel leiderschap

Leiderschap wordt geassocieerd met visie, daadkracht, verbinding en resultaten. En met nog veel meer. In deze workshop gaan we rammelen aan het zelfverzekerde dat zich vooral hogerop in organisaties manifesteert: “Ik heb veel ervaring met andere culturen, maar mijn mensen kunnen wel een training gebruiken.” Dat hebben we vaker gehoord. Met je managementteam op zoek naar diversiteit, en het écht open staan voor wie anders is dan jijzelf. Bij het vormgeven van persoonlijk intercultureel leiderschap is de spiegel een onmisbaar instrument!

    Vrijblijvend informatie over Frank Garten

    Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

    Frank Garten geeft lezingen over de volgende onderwerpen