Loading content ...

Frank Garten

Frank Garten

Interculturele samenwerking

Spreker Frank Garten is expert op het gebied van samenwerken tussen verschillende culturen. Als auteur van verschillende boeken en veelgevraagd spreker en trainer, weet hij als geen ander mensen in de spiegel te laten kijken. Betere interculturele samenwerking begint bij jezelf.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Er is geen organisatie meer die niet werkt met medewerkers van verschillende culturele afkomst. En mocht de zo nodige interne culturele diversiteit ontbreken, dan zijn er altijd nog de leveranciers, klanten en partners in verschillende landen. Communicatie wordt gehinderd, juist waar deze zo belangrijk is om cultuurverschillen te overbruggen. gehinderd door phone conferences met slechte lijnen en veel deelnemers, onuitgesproken verwachtingen, aannames over de ander en een gebrek aan vertrouwen.

Als geen ander sluit spreker Frank Garten aan met zijn verhaal bij verschillende organisaties en bedrijven. Zijn brede en gevarieerde achtergrond draagt daaraan bij: met een PhD in natuur- en scheikunde is een carrière in marketing, general management en HRM bij Philips en NXP geen vanzelfsprekende achtergrond, voor iemand die zich nu als zelfstandig internationaal adviseur bezighoudt met cultuur, onderhandelen en persoonlijk leiderschap.

Geen tips & tricks: werken met andere culturen leer je niet uit een boekje met cultuurdimensies. Het begint met de bereidheid te onderzoeken hoe je zelf overkomt op mensen uit een andere cultuur. Nogal een eye-opener voor de Nederlander, die op cultureel gebied een vreemde eend is: eerder uitzondering dan regel. “Managing Through a Mirror” is de toepasselijke titel van één van Frank’s boeken: eerst jezelf gaan begrijpen, en van daar uit aansluiten bij de ander. daarbij zal Frank de laatste zijn om dat als “soft skill” aan te duiden: harde business-resultaten bereik je alleen door duidelijkheid, ook op dit gebied.

Frank Garten geeft lezingen in het Nederlands en Engels.
Lees hier het interview met spreker Frank Garten in het Engels.

  Lezingen & Workshops van spreker Frank Garten

  • Culturele verschillen in business

   In deze lezing geeft Frank Garten een overzicht van de culturele verschillen op de werkvloer. De lezing zit vol met grappige anekdotes, kortje fimpjes en herkenbare voorbeelden.

  • Diversity revisited

   Diversiteit is een populair thema. Het veranderen van ons gedrag is vaak niet zo eenvoudig, we verzetten ons graag tegen andere manieren van werken. Deze lenzing zit vol met voorbeelden en wetenschappelijke inzichten maar dit is vooral een lezing met een duidelijke boodschap: Stop met het praten over diversiteit en omarm de verschillen tussen mensen.

  • The mindset of a Leader

   Hoe werkt het brein? en wat zegt dit over onze mindset en de manier waarop we onszelf leren succesvol te worden in business? Leiderschap leer je niet alleen uit de boeken.

  • The International Manager

   Het bedrijfsleven is vol van onjuiste aannames over de toepasbaarheid van managementmodellen in de hele wereld. Maar “management by objectives”, “the 5 dysfunctions of a team” en “performance management” worden maar al te vaak op een eenzijdige manier “gedeployed” in (uitgestort over) een organisatie. The International Manager moet weten hoe verschillende culturen zich gedragen, en hoe het motiveren van mensen in z’n werk gaat in Taiwan, Brazilië, België en de US.

  • Workshop Intercultureel leiderschap

   Leiderschap wordt geassocieerd met visie, daadkracht, verbinding en resultaten. En met nog veel meer. In deze workshop gaan we rammelen aan het zelfverzekerde dat zich vooral hogerop in organisaties manifesteert: “Ik heb veel ervaring met andere culturen, maar mijn mensen kunnen wel een training gebruiken.” Dat hebben we vaker gehoord. Met je managementteam op zoek naar diversiteit, en het écht open staan voor wie anders is dan jijzelf. Bij het vormgeven van persoonlijk intercultureel leiderschap is de spiegel een onmisbaar instrument!

    

Gerelateerde sprekers

Frank Garten geeft lezingen over de volgende onderwerpen: