Loading content ...

Frank Garten

Frank Garten

Interculturele samenwerking

Frank Garten is expert op het gebied van samenwerken tussen verschillende culturen. Als auteur van verschillende boeken en veelgevraagd spreker en trainer, weet hij als geen ander mensen in de spiegel te laten kijken. Betere interculturele samenwerking begint bij jezelf.

Neem contact op

Neem vrijblijvend contact met ons op! Vul uw gegevens in en wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Er is geen organisatie meer die niet werkt met medewerkers van verschillende culturele afkomst. En mocht de zo nodige interne culturele diversiteit ontbreken, dan zijn er altijd nog de leveranciers, klanten en partners in verschillende landen. Communicatie wordt gehinderd, juist waar deze zo belangrijk is om cultuurverschillen te overbruggen. gehinderd door phone conferences met slechte lijnen en veel deelnemers, onuitgesproken verwachtingen, aannames over de ander en een gebrek aan vertrouwen.

Als geen ander sluit Frank Garten aan met zijn verhaal bij verschillende organisaties en bedrijven. Zijn brede en gevarieerde achtergrond draagt daaraan bij: met een PhD in natuur- en scheikunde is een carrière in marketing, general management en HRM bij Philips en NXP geen vanzelfsprekende achtergrond, voor iemand die zich nu als zelfstandig internationaal adviseur bezighoudt met cultuur, onderhandelen en persoonlijk leiderschap.

Geen tips & tricks: werken met andere culturen leer je niet uit een boekje met cultuurdimensies. Het begint met de bereidheid te onderzoeken hoe je zelf overkomt op mensen uit een andere cultuur. Nogal een eye-opener voor de Nederlander, die op cultureel gebied een vreemde eend is: eerder uitzondering dan regel. “Managing Through a Mirror” is de toepasselijke titel van één van Frank’s boeken: eerst jezelf gaan begrijpen, en van daar uit aansluiten bij de ander. daarbij zal Frank de laatste zijn om dat als “soft skill” aan te duiden: harde business-resultaten bereik je alleen door duidelijkheid, ook op dit gebied.

Frank geeft lezingen in het Nederlands en Engels.

Lees hier het interview met Frank Garten in het Engels.

  Managing Through a Mirror

  Maak kennis met cultuurverschillen, en hoe deze zich in de praktijk manifesteren. Kijk in de spiegel, en realiseer je dat de Nederlander eigenwijs is, wars van hierarchie, ongeïnteresseerd in tijd investeren in relaties bouwen en recht voor z’n raap. En zo zullen er meer stereotypen voorbijkomen over andere culturen. Stereotypen waar om gelachen wordt en die herkenbaar zijn, en die ook verfijnd worden afgebroken in de lezing door het individu centraal te zetten. Want niemand is een echte Nederlander.

  The International Manager

  Het bedrijfsleven is vol van onjuiste aannames over de toepasbaarheid van managementmodellen in de hele wereld. Maar “management by objectives”, “the 5 dysfunctions of a team” en “performance management” worden maar al te vaak op een eenzijdige manier “gedeployed” in (uitgestort over) een organisatie. The International Manager moet weten hoe verschillende culturen zich gedragen, en hoe het motiveren van mensen in z’n werk gaat in Taiwan, Brazilië, België en de US.

  Intercultureel leiderschap

  Leiderschap wordt geassocieerd met visie, daadkracht, verbinding en resultaten. En met nog veel meer. In deze workshop gaan we rammelen aan het zelfverzekerde dat zich vooral hogerop in organisaties manifesteert: “Ik heb veel ervaring met andere culturen, maar mijn mensen kunnen wel een training gebruiken.” Dat hebben we vaker gehoord. Met je managementteam op zoek naar diversiteit, en het écht open staan voor wie anders is dan jijzelf. Bij het vormgeven van persoonlijk intercultureel leiderschap is de spiegel een onmisbaar instrument!

Gerelateerde sprekers