Bel ons op +31 (0)30 80 80 884

En krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Onze sprekers zijn ook beschikbaar voor online events en webinars. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Harde business-resultaten bereik je alleen door duidelijkheid

Frank Garten

Interculturele samenwerking

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Frank Garten

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Frank

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

Redenen om spreker Frank Garten te boeken:

 • Frank is een expert op het gebied van interculturele samenwerking en cross-culturele communicatie en kan bijdragen bij de ontwikkeling van jouw organisatie
 • De ruime ervaring van Frank als spreker zorgt gegarandeerd voor een professionele presentatie en een succesvol evenement
 • Frank combineert praktische tools met theorie en maakt het direct toepasbaar voor jouw organisatie
Spreker Frank Garten

Interculturele samenwerking

Er is geen organisatie meer die niet werkt met medewerkers van verschillende culturele afkomst. En mocht de zo nodige interne culturele diversiteit ontbreken, dan zijn er altijd nog de leveranciers, klanten en partners in verschillende landen. Communicatie wordt gehinderd, juist waar deze zo belangrijk is om cultuurverschillen te overbruggen. gehinderd door phone conferences met slechte lijnen en veel deelnemers, onuitgesproken verwachtingen, aannames over de ander en een gebrek aan vertrouwen.

Als geen ander sluit spreker Frank Garten aan met zijn verhaal bij verschillende organisaties en bedrijven. Zijn brede en gevarieerde achtergrond draagt daaraan bij: met een PhD in natuur- en scheikunde is een carrière in marketing, general management en HRM bij Philips en NXP geen vanzelfsprekende achtergrond, voor iemand die zich nu als zelfstandig internationaal adviseur bezighoudt met cultuur, onderhandelen en persoonlijk leiderschap.

Geen tips & tricks: werken met andere culturen leer je niet uit een boekje met cultuurdimensies. Het begint met de bereidheid te onderzoeken hoe je zelf overkomt op mensen uit een andere cultuur. Nogal een eye-opener voor de Nederlander, die op cultureel gebied een vreemde eend is: eerder uitzondering dan regel. “Managing Through a Mirror” is de toepasselijke titel van één van Frank’s boeken: eerst jezelf gaan begrijpen, en van daar uit aansluiten bij de ander. daarbij zal Frank de laatste zijn om dat als “soft skill” aan te duiden: harde business-resultaten bereik je alleen door duidelijkheid, ook op dit gebied.

Frank Garten geeft lezingen in het Nederlands en Engels.

Bekijk de lezingen van Frank Garten
Lezing van spreker Frank Garten

Culturele verschillen in business

In deze lezing geeft Frank Garten een overzicht van de culturele verschillen op de werkvloer. De lezing zit vol met grappige anekdotes, kortje fimpjes en herkenbare voorbeelden.

Lezing van spreker Frank Garten

Diversiteit: als anderen nu maar eens tolerant zouden zijn

Een keynote over wat we onszelf wijsmaken als het gaat over de zo broodnodige diversiteit in bedrijven. Waar managers geloven dat het aan andere ligt dat de organisatie niet divers is. Waar we minderheden gaan tellen, en onszelf wijsmaken dat als de getallen diversiteit weergeven, het bedrijf ook echt inclusief is. Waar we een Chief Diversity Officer aanstellen in de Board, en dan hopen dat het nu wel de goede kant op gaat.

Verandering treedt op als je het diversiteitsprobleem niet langer externaliseert, maar je eigen werkwijze durft te onderzoeken. Deze lezing zit vol met voorbeelden en wetenschappelijke inzichten maar dit is vooral een lezing met een duidelijke boodschap: Stop met het praten over diversiteit en omarm de verschillen tussen mensen.

Lezing van spreker Frank Garten

Ons defensieve brein

Gesprekken op het werk ontsporen als ons brein in de defensieve stand gaat, zich verdedigend tegen aanvallen van buiten. Als we ons niet respectvol behandeld voelen, of we vinden ‘het’ oneerlijk. Ons dierlijke brein neemt dan de regie over, en het verstandige brein gaat off-line. En dat is niet handig voor onze relaties, ons gevoel van eigenwaarde en niet te vergeten voor onze carriere.

Maar de wetenschap heeft ons veel geleerd over de werking van het brein: inzichten uit de neurosciences, behavioral economics en psychologie worden gecombineerd in deze lezing om onze defensieve reacties de baas te worden, en goed te blijven samenwerken met anderen.

Lezing van spreker Frank Garten

The International Manager

Het bedrijfsleven is vol van onjuiste aannames over de toepasbaarheid van managementmodellen in de hele wereld. Maar “management by objectives”, “the 5 dysfunctions of a team” en “performance management” worden maar al te vaak op een eenzijdige manier “gedeployed” in (uitgestort over) een organisatie. The International Manager moet weten hoe verschillende culturen zich gedragen, en hoe het motiveren van mensen in z’n werk gaat in Taiwan, Brazilië, België en de US.

Workshop van spreker Frank Garten

Workshop Intercultureel leiderschap

Leiderschap wordt geassocieerd met visie, daadkracht, verbinding en resultaten. En met nog veel meer. In deze workshop gaan we rammelen aan het zelfverzekerde dat zich vooral hogerop in organisaties manifesteert: “Ik heb veel ervaring met andere culturen, maar mijn mensen kunnen wel een training gebruiken.” Dat hebben we vaker gehoord. Met je managementteam op zoek naar diversiteit, en het écht open staan voor wie anders is dan jijzelf. Bij het vormgeven van persoonlijk intercultureel leiderschap is de spiegel een onmisbaar instrument!

  Vrijblijvend informatie over Frank Garten

  Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Of neem direct contact op:

  Bel: +31(0)308080884

  Frank Garten geeft lezingen over de volgende onderwerpen