Loading content ...

Willem Dieleman

Pancake Adventures

Willem Dieleman is oprichter en ambassadeur van “Pancake Adventures”. Met een koekenpan reist hij de wereld over om mensen te verblijden met een pannenkoek, ervaringen te delen en verhalen te verzamelen.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Als fanatiek couchsurfer bedankt Willem Dieleman zijn hosts voor de gastvrijheid met het bakken van oer-hollandse pannenkoeken. Al snel stond Willem bekend als de ‘pannekoekenbakker’ en ontstond het idee van “Pancake Adventures”.
Met iets simpels als een pannenkoek verspreidt Willem blijdschap! Willem reist de wereld over om pannenkoeken te bakken voor de lokale bevolking. Hij brengt mensen samen en laat zien dat door zelf contact te maken de wereld opeens een stuk saamhoriger blijkt! In een tijd van globalisatie en culturele frictie probeert Pancake Adventures een ambassadeur van geluk te zijn.

Spreker Willem Dieleman geeft lezingen voor breed publiek; over zijn reisverhalen, het streven naar succes, cultuurverschillen en verbinding met elkaar. Uiteraard nodigt hij zijn publiek na afloop graag uit om te helpen bij het bakken van een pannenkoek!

“Het geven van iets kleins geeft zo’n goed gevoel, dat je bijna zou kunnen spreken van het egoïsme van geven”  

    • De weg naar Succes

    Als menig binnen zijn generatie heeft spreker Willem Dieleman de ambitie om het te gaan maken: een groot en meeslepend leven. Makkelijker gezegd dan gedaan. Waar haar je voldoening uit? en wat maakt iemand succesvol? Op zoek naar betekenis begint Willem aan een wereldreis. Tijdens deze reis werden zijn ogen geopend. Succes behalen hoeft niet iets groots te zijn – met een klein gebaar kan je heel veel betekenen! In zijn boek “Pancake Adventures” vertelt spreker Willem Dieleman zijn verhaal.

    • Verbinding met elkaar

    Tijdens zijn avonturen heeft spreker Willem Dieleman ontzettend veel verschillende mensen mogen ontmoeten: arm, rijk, jong, oud. Hij ontdekt dat een activiteit als voor elkaar pannekoeken bakken mensen dichterbij elkaar brengt. De ingrediënten voor zijn pannekoeken verzamelt hij in de buurt en hij vraagt de locals hem te helpen met het bakken en uitdelen van de pannekoeken. Zo ontstaat er verbinding tussen de mensen. Dit is een van de thema’s waar Willem Dieleman graag over vertelt. Door het verbinden van culturen, etniciteiten en religies en door te focussen op blijdschap en geluk draagt hij bij aan de samenleving.

Gerelateerde sprekers

Willem Dieleman geeft lezingen over de volgende onderwerpen: