Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Waar een wiel is, is een weg - Hoe je met kleine dingen het verschil maakt

Spreker Jaap Bressers

Jaap Bressers

Cabaretier en spreker Jaap Bressers heeft naast een goede grap ook een inspirerende boodschap te vertellen

Tarieven en beschikbaarheid

5 van de 5 sterren

Jaap weet mensen echt te raken met zijn verhaal en creëert hiermee gemeenschappelijke betekenis. Vanuit zijn puurheid is hij een spreker die aansluiting vindt bij iedere doelgroep.

Jacqueline Moison – Rabobank Groene Hart Noord Bekijk alle referenties

Redenen om spreker Jaap Bressers te boeken

 • Spreker Jaap Bressers is een veelzijdige spreker met een enorme drive! Zijn doel: alles uit het leven halen, ondanks zijn beperking. Kansen zien, niet alleen voor jezelf leven, maar rekening houden met de maatschappij als geheel.
 • Het persoonlijke verhaal van Jaap Bressers is enorm inspirerend. De manier waarop Jaap in het leven staat en zijn lezingen over wilskracht, doorzettingsvermogen, talent, ondernemerschap en duurzaamheid zijn een inspiratie voor velen.
 • Elke lezing van Jaap zit vol humor, energie en laat gegarandeerd een indruk achter op het publiek.
Jaap Bressers

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Jaap

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

References icon

Referenties

Interviews icon

Artikelen

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Op 21 jarig leeftijd kwam spreker Jaap Bressers door een duikongeval in een rolstoel terecht. Een erg ingrijpende gebeurtenis en een spannende periode voor Jaap. Terugkijkend kan Jaap zeggen dat hij uiteindelijk sterker uit de strijd is gekomen.  Jaap gebruikt zijn ervaringen uit deze tijd om anderen te inspireren.

Redenen om spreker Jaap Bressers te boeken

 • Spreker Jaap Bressers is een veelzijdige spreker met een enorme drive! Zijn doel: alles uit het leven halen, ondanks zijn beperking. Kansen zien, niet alleen voor jezelf leven, maar rekening houden met de maatschappij als geheel.
 • Het persoonlijke verhaal van Jaap Bressers is enorm inspirerend. De manier waarop Jaap in het leven staat en zijn lezingen over wilskracht, doorzettingsvermogen, talent, ondernemerschap en duurzaamheid zijn een inspiratie voor velen.
 • Elke lezing van Jaap zit vol humor, energie en laat gegarandeerd een indruk achter op het publiek.

Naast een goede grap ook een inspirerende boodschap

Zelfs tijdens zijn revalidatieperiode weet spreker Jaap Bressers kracht te vinden. Hij rondt zijn Bachelor en Master opleiding af, bijna cum laude. In de periode als student assistent van oud-minister Pieter Winsemius ontstond de passie voor het onderwerp duurzaamheid. Naast zijn activiteiten als spreker en cabaratier is hij betrokken bij projecten die het verschil proberen te maken op het gebied van duurzaamheid, mensen met een arbeidsbeperking of anderen die ondersteuning kunnen gebruiken. Jaap vind het belangrijk kansen te zien en niet alleen voor jezelf te leven, maar rekening te houden met de maatschappij als geheel.

Cabaretier en spreker Jaap Bressers heeft naast een goede grap ook een boodschap te vertellen.  Jaap inspireert mensen met zijn persoonlijke verhalen. Deze linkt hij aan uitdagingen in het bedrijfsleven. Een verhaal vol inspiratie en bruikbare praktijkvoorbeelden.

Bekijk hier het interview met Jaap Bressers. 

 

Bekijk de lezingen van Jaap Bressers
Lezing van spreker Jaap Bressers

 Duurzaamheid

In 2010 studeerde Jaap Bressers af aan de universiteit van Tilburg op succesvol sociaal verantwoord ondernemen.  Jaap Bressers heeft veel passie voor duurzaamheid en spreekt graag over dit onderwerp. In zijn lezingen over Duurzaamheid legt Jaap de focus op de menselijke pijler. Uiteindelijk zijn het de mensen die al die groene initiatieven tot een succes moeten maken!

Lezing van spreker Jaap Bressers

Waar een wiel is, is een weg

Deze lezing is gebaseerd op het boek ‘Waar een wiel is, is een weg’, best verkochte managementboek 2015. Een boek waarin 27 persoonlijke, korte verhalen zijn gebundeld. Elk verhaal heeft zijn eigen boodschap, samen vormen de verhalen Jaap’s levensverhaal. Het boek kenmerkt zich door herkenbare, makkelijk leesbare stukken vol met humor en inspiratie.

In deze lezing moedigt Jaap aan om je eigen toegevoegde waarde te ontdekken en die van anderen. Dit gaat om simpele dingen waar je vandaag mee kan beginnen, maar ook lange termijn veranderingen. Een sessie vol met persoonlijke verhalen, geschikt voor een brede doelgroep.

Lezing van spreker Jaap Bressers

Het een-twee-drietje

In het een-twee-drietje biedt Jaap de mogelijkheid om na de lezing verder in te gaan op de verkregen informatie. 1. staat voor het optreden, 2. staat voor een gratis poster die u na het optreden kunt inzetten om successen met elkaar te delen en 3. staat voor het boek ‘Waar een wiel is, is een weg’. Het boek is een aanvulling op de lezing en geeft het team de mogelijkheid om ook na de lezing de informatie nog eens terug te kijken in het boek.

   

Video van spreker Jaap Bressers

Over omgaan met verandering

 

Bekijk de lezingen van Jaap Bressers

Referenties

Jaap weet mensen echt te raken met zijn verhaal en creëert hiermee gemeenschappelijke betekenis. Vanuit zijn puurheid is hij een spreker die aansluiting vindt bij iedere doelgroep.

Jacqueline Moison – Rabobank Groene Hart Noord

Nog nooit zoveel geïnspireerde mensen bij elkaar gezien. Hoe je met iets kleins een groot verschil kunt maken voor een ander. Jaap wist ons te raken met precies de juiste balans tussen brok-in-je-keel, keihard lachen en kippenvel.

Sandy Brom – RWS Partner in Wonen

19.03.2019

Jaap vertelt over zijn lezingen

en flinke tegenslag die zijn leven op de kop zette. Jaap laat zien wat een tegenslag als deze met je kan doen, maar voornamelijk, hoe je hier alsnog een positieve draai aan kan geven. In een interview vragen wij hem naar zijn ervaring en vertelt hij meer over de kracht van zijn lezingen.

Welk advies geef jij mensen die momenteel te maken hebben met een tegenslag?
Wat je op pad krijgt, dat kun je niet veranderen, wel hoe je ermee omgaat. Op mijn 21e belandde ik na een duikongeluk in Portugal met een hoge dwarslaesie in een rolstoel. De diagnose luidde: voor de rest van mijn leven vanaf borsthoogte verlamd en geen beweging in mijn vingers. Dat is een behoorlijke tegenslag, kan ik je zeggen.

Tot mijn ongeluk werkte ik met drie bijbanen naast mijn studie keihard mijn toekomstdroom als topmanager bij een multinational. En ineens lag ik daar in een vreemd land, in een vreemd ziekenhuis, maar vooral ook in een vreemd lichaam. Regelmatig werd ik ’s nachts in paniek wakker. Dan kwam er een verpleger die keurig alle apparatuur controleerde en weer wegging. Behalve broeder Carlos. Hij legde zijn hand op mijn schouder – ongeveer de enige plek waar ik nog gevoel had – en zei ‘it’s okay’. ‘Alleen maar’ door me te zien als mens en zich in mijn situatie te verplaatsen, gaf hij me het gevoel dat ik nog steeds Jaap was, en dat mijn leven niet voorbij was. Dat gaf me het zetje dat ik nodig had om mijn leven een heel andere draai te gegeven. In het begin probeerde ik met alle macht vast te houden aan mijn oude leven. Maar al snel kwam ik erachter dat als je blik op het verleden gericht blijft, er niets verandert. Ik werd Nederlands eerste sit-down comedian en geef tegenwoordig optredens voor bedrijven. Met humor en emotie stimuleer ik mensen om na te denken hoe ze hun eigen toegevoegde waarde kunnen vergroten. Met simpele tastbare verhalen anders kijken naar bijvoorbeeld tegenslagen. ‘Als je shit op je pad krijgt, kun je maar het beste als mest gebruiken’.

Naast spreker ben je ook cabaretier, welke rol heeft humor in jou leven?
Humor bleek voor mij echt een geweldig medicijn. Ik gebruikte het als ik merkte dat mensen niet zo goed wisten hoe ze met mijn handicap moesten omgaan. Maar ook om in het revalidatiecentrum mezelf en anderen wat op te vrolijken en alles te relativeren. En nog steeds zijn humor en inspiratie de twee pijlers van mijn optredens. Humor houdt de boel in balans.

‘Het een-twee-drietje’, wat is dat?
Ik heb het een-twee-drietje ontwikkeld om mijn optreden nog meer toegevoegde waarde te geven. Mijn optreden – de een – is een inspirerend verhaal over omgaan met veranderingen, je passie volgen en toegevoegde waarde leveren. Grote en kleine successen – de Carlosmomenten, vernoemd naar de Portugese broeder – verdienen het om samen te benoemen en te vieren. Dat is de twee: vier je successen. Natuurlijk is het goed om naar verbeterpunten te kijken, maar vergeet vooral niet om te waarderen wat juist wel goed gaat. Mijn klanten kunnen na mijn optreden een gratis poster inzetten om die momenten heel makkelijk te vieren. Als het delen van Carlosmomentjes een vertrouwd onderdeel van de cultuur wordt, dan maak je met heel veel kleine dingen een heel groot verschil. En dan het derde onderdeel: het boek ‘Waar een wiel is, is een weg’. Een lezing is eenmalig. In het boek blijft de inhoud voor iedereen beschikbaar, ook voor de mensen die niet bij de lezing konden zijn.

Maar waarde toevoegen houdt niet op bij 3, we tellen gewoon nog even door. Op verzoek maak ik graag een maatwerk column die is toegesneden op de organisatie en boodschap van de klant. En voor wie behoefte heeft aan verdieping is er de anderhalf uur durende theatervoorstelling voor bedrijven en organisaties, die ik samen met singer/songwriter Tom Meulman en celliste Eva van der Poll heb gemaakt. Waar een lezing vaak onderdeel is van een congres of zakelijke bijeenkomst, daar staat de theatervoorstelling op zichzelf.

Welke boodschap wil jij jou publiek meegeven?
Je kunt veel meer dan je denkt. Ook jij kunt met kleine dingen een groot verschil maken. Gewoon door je echt in een ander te verplaatsen en diegene oprechte aandacht te geven. Door in feite alles wat je doet met aandacht energie te doen. Dat kost je niets en het levert veel op. Voor de ander, maar zeker ook voor jezelf. Want kijken naar hoe je jouw toegevoegde waarde kunt vergroten bij alles wat je doet, maakt je leven een stuk leuker.

Bekijk de lezingen van Jaap Bressers

Wilt u de deelnemers verrassen met een boek van Jaap Bressers na een lezing? Vraag ons naar de mogelijkheden of bestel direct één of meerdere exemplaren door op de ‘Bestel dit boek’ link te klikken.

Pak je Carlosmoment - Klein gebaar, groot geluk

Op een aanstekelijke manier, met veel humor en emotie, legt Jaap uit wat een Carlosmoment is. Je hoeft er niet harder voor te werken. Je hoeft ook niks te veranderen. Het is er al. Je hoeft alleen maar je moment te pakken. Zo draag je op een simpele en leuke manier bij. Voor jezelf en de ander. Geluk groeit als je het deelt.

Bestel dit boek

Waar een wiel is, is een weg - Hoe je met kleine dingen het verschil maakt

Met humor en emotie inspireert Jaap je om nog meer uit je werk en leven te halen. Door verandering te zien als kans om je passie te volgen. En zelfs door als directeur eens zelf een rondslingerend blikje op te rapen. Of door te zijn als broeder Carlos, een Portugese verpleger die ‘gewoon zijn werk deed’, maar die van onschatbare waarde bleek doordat hij zich oprecht in een ander kon verplaatsen.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Jaap Bressers

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884
Jaap Bressers
Jaap Bressers

5 van de 5 sterren

Jaap weet mensen echt te raken met zijn verhaal en creëert hiermee gemeenschappelijke betekenis. Vanuit zijn puurheid is hij een spreker die aansluiting vindt bij iedere doelgroep.

Jacqueline Moison – Rabobank Groene Hart Noord Bekijk alle referenties

Jaap Bressers geeft lezingen over de volgende onderwerpen