Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

“Divers dat ben je waarschijnlijk meer dan je denkt. Inclusiever kun je worden door het meer expres te doen.”

Joyce de Ruiter

Authenticiteit & Persoonlijke kracht

Tarieven en beschikbaarheid

5 van de 5 sterren

Een indrukwekkend verhaal door een indrukwekkende vrouw. Joyce is niet zo maar een spreker. Joyce is een bijzondere spreker. Als je je zo kwetsbaar kunt en durft op te stellen dan gebeurt er echt iets in de zaal. Joyce weet haar persoonlijke verhaal perfect te combineren met, in ons geval de Internationale Vrouwendag en het onderwerp diversiteit & inclusie. Als je als mede organisator van het evenement alleen maar positieve reacties krijgt en hoort dat mensen erg onder de indruk zijn. Dan weet je dat er iets moois op het podium heeft plaatsgevonden!

Mark Bijen | Secretaris InclusieAdviesRaad en Jong NVWA Bekijk alle referenties

Redenen om spreker Joyce de Ruiter te boeken

 • Spreker Joyce de Ruiter combineert haar aangrijpende levensverhaal met diverse trends en wetenschappelijke theorieën
 • De lezing kan worden aangevuld met een workshopelement, ongeacht de grootte van het publiek
 • Ook beschikbaar voor een online seminar
Joyce de Ruiter

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Joyce

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

References icon

Referenties

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Veranderingen krijgen we allemaal op ons pad, zowel in ons werk als in ons privéleven. Hoe wendbaar ben jij? Kies je ervoor om je te laten leiden door angst? Wacht je tot de noodzaak voor jou beslist? Of neem je zelf het initiatief en de leiding over jouw eigen toekomst? Doordat Joyce steeds weer een stukje van haar gehoor en zicht verliest leeft zij in een continu veranderproces met de keuze: hoe ga ik hier mee om?

Redenen om spreker Joyce de Ruiter te boeken

 • Spreker Joyce de Ruiter combineert haar aangrijpende levensverhaal met diverse trends en wetenschappelijke theorieën
 • De lezing kan worden aangevuld met een workshopelement, ongeacht de grootte van het publiek
 • Ook beschikbaar voor een online seminar

Combinatie van haar aangrijpende levensverhaal met diverse trends en wetenschappelijke theorieën

Na een carrière in de HR, communicatie en eventmanagement is spreker Joyce de Ruiter volledig arbeidsongeschikt verklaard. Nu is zij spreker, inspirator en ondernemer. In haar leven staan incasseren, accepteren en mogelijkheden blijven zien centraal. In haar lezing deelt Joyce haar levenslessen die zij uit dit proces heeft gehaald. Elk bedrijf is anders en doorloopt daarmee ook zijn eigen veranderproces. Doordat zij zich vooraf in haar publiek verdiept staat jullie verandering altijd centraal in haar verhaal.

Spreker Joyce de Ruiter combineert haar aangrijpende levensverhaal met diverse trends en wetenschappelijke theorieën. Haar lezing kan worden aangevuld met een workshopelement, ongeacht de grootte van het publiek. Ze geeft haar publiek een persoonlijk inzicht mee die men direct en eenvoudig in de praktijk kan toepassen.

In 2020 kwam haar boek Niet horen Niet zien Niet zwijgen uit. Een eerlijk en inspirerend boek, geïllustreerd met foto’s en songteksten. Niet horen Niet zien Niet zwijgen gaat over haar zoektocht naar hoe van waarde te blijven voor haarzelf en voor anderen. Over haar angsten, verdriet, strijd en, want zij staat immers optimistisch in het leven, ook over de mooie dingen die het heeft opgeleverd.

Bekijk de lezingen van Joyce de Ruiter
Lezing van spreker Joyce de Ruiter

‘Ik hoef niet te kunnen zien om een visie te hebben, ik hoef niet te kunnen horen om gehoord te worden’

Iedereen is bekend met tegenslagen in het leven. Juist deze levenservaring vormt je karakter, maakt je uniek en verdient het om gezien te worden! Doordat spreker Joyce de Ruiter zich vooraf in haar doelgroep verdiept is ieder verhaal maatwerk. Na haar lezing met workshopelement beschikt iedereen over een kaart met hun persoonlijke unique selling point waar ze zich eerder nog niet van bewust waren. Hoofdthema’s in haar verhaal zijn: authenticiteit, samenwerken, hulp vragen, persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en verandering.

Lezing van spreker Joyce de Ruiter

Diversiteit en Inclusie: van kokervisie naar bubbels

Diversiteit en inclusie is tegenwoordig een ‘hot topic’ maar het wordt door velen ook vaak als ‘moetje’ ervaren. Maar invulling geven aan D&I is niet ‘omdat je dan zo goed doet voor de maatschappij’; het verrijkt juist jouw team of organisatie.
Een organisatie is meestal diverser dan je denkt, maar wéten we dat niet van elkaar. Dan wordt het ook lastig die verscheidenheid binnen de organisatie te omarmen en de waarde hiervan te benutten.

Word je bewust van de waarde van de verschillen van mensen. Erken dat verschillende bubbels in jouw organisatie waardevoller is dan iedereen in één en dezelfde bubbel.

Met de keynote ‘Van kokervisie naar bubbels’ wil Joyce breken met de stereotype benadering van Diversiteit en Inclusie (D&I). Dit is wat je tijdens deze lezing mag verwachten:

 • Verhalen uit eigen ervaring en uit de praktijk;
 • Waarom D&I juist een verrijking kan zijn voor je organisatie;
 • Je laten inzien dat je team vaak diverser is dan je denkt;
 • Leren samenwerken aan een cultuur van diversiteit én inclusie;
 • Aansporing om actie te ondernemen om een inclusievere werkomgeving te creëren.
Lezing van spreker Joyce de Ruiter

Online seminar: De groeikansen van verandering

Als je doof én blind bent, wie ben je dan nog?

Joyce werd op haar 17e verteld dat zij niet van waarde zou zijn in deze maatschappij, door een arts nota bene. Zij had op dat moment een keuze: wegzakken in een slachtofferrol of kijken naar de mogelijkheden en daar het maximale uithalen. En dat bleek én blijkt verrassend meer dan je zelf ook maar in de verste verte voor mogelijk houdt. 

Veranderingen krijgen we allemaal op ons pad, zowel in ons werk als in ons privéleven.
Deze coronacrisis bijvoorbeeld, zorgt voor ingrijpende veranderingen in ons leven en doet een enorm beroep op onze persoonlijke wendbaarheid.

Hoe ga jij om met verandering? Kies je ervoor om je te laten leiden door angst en vast te willen houden aan het oude vertrouwde? Of zie jij momenten van verandering als een kans om van te leren en te groeien? Kortom: hoe wendbaar ben jij?

Doordat Joyce steeds weer een stukje van haar gehoor en zicht verliest leeft zij in een continu veranderproces met de keuze: hoe ga ik hier mee om?

Na een carrière in de HR, communicatie, event- en verandermanagement is zij volledig arbeidsongeschikt verklaard. Nu is zij spreker, schrijver en ondernemer. In haar leven staan incasseren, accepteren en mogelijkheden blijven zien centraal.

Joyce vertelt over hoe ze omgaat met haar continue veranderproces en toch steeds weer kansen weet te vinden om te kunnen blijven werken en participeren. Kortom: hoe ze haar persoonlijke uitdagingen om heeft kunnen buigen van een bedreiging naar een kans, zelfs in deze periode waarin haar bedrijf hard is geraakt door de coronacrisis. Ze deelt haar persoonlijke inzichten en diverse theorieën op het gebied van de psychologie van veranderen.

In dit speciaal ontwikkelde online seminar ‘De groeikansen van verandering’ krijgt het publiek richting en concrete handvatten voor het ontwikkelen van een ‘agile mindset’. Ze ervaren dat elke verandering de katalysator of voedingsbodem kan zijn voor kansen en successen. Voor zichzelf en voor jouw veranderende organisatie. Gegarandeerd dat zij én jij jouw (digitale) deur weer geïnspireerd binnenlopen!

Het online seminar wordt ondersteund met een speciaal en professioneel vormgegeven Prezi presentatie. ‘De groeikansen van verandering’ kan zowel in het Nederlands als in het Engels gegeven worden en duurt ongeveer 30 minuten, waarbij altijd de mogelijkheid is om extra tijd te reserveren voor interactie met het publiek.

Lezingen van spreker Joyce de Ruiter

Onderwerpen waar Joyce over spreekt

 • Verandering
 • Wendbaarheid
 • Duurzame inzetbaarheid
 • Authenticiteit
 • Leiderschap
 • Samenwerken
Video van spreker Joyce de Ruiter

Keynote spreker Joyce De Ruiter | wendbaarheid | veerkracht | verandering | trailer | promofilm

Bekijk de lezingen van Joyce de Ruiter

Referenties

Op het laatste moment moest onze bijeenkomst, vanwege de Coronamaatregelen, digitaal. Zonder problemen pakte Joyce dit op. Zeer professionele en inspirerende presentatie vanuit haar eigen studio. Mooie aanknopingspunten als je te maken krijgt met verandering en zo toepasbaar in dit Covid tijdperk. Wat een sterke vrouw. Chapeau en zeker een aanrader.

Simone Boogaard, Directeur Projecten Metro en Tram | Gemeente Amsterdam

Inhoudelijk een prachtig en aansprekend verhaal met veel aanknopingspunten voor eigen handelen. Daarnaast zag het webinar er prachtig uit met allerlei visuals. Echt een aanrader!

Noëlle Uilenburg, Manager R&D | NSDSK

Zeer indrukwekkend verhaal waarin Joyce haar persoonlijke levenservaringen op een zeer kwalitatieve en relevante manier koppelt aan concrete bedrijfs -cultuur adviezen en persoonlijke levenslessen. Niet eerder in mijn ruim 30 jaar bedrijfservaring zo’n indrukwekkende en relevante presentatie gehoord of gezien. Weet zeker dat niemand van de aanwezigen dit verhaal zal vergeten en ben er van overtuigd dat zowel ons bedrijf als iedere toehoorder hier iets goeds mee kan doen in de toekomst. Voor ieder bedrijf dat een goede bedrijfscultuur serieus neemt kan ik een presentatie door Joyce van harte aanbevelen.

Mark de Witte CEO De Kuyper, Royal Distillers

Joyce inspireert vanaf de eerste seconde. Wat een voorbeeld hoe je zelf richting kunt geven aan je carrière of leven. Als spreker heb ik haar meerdere malen mogen horen en iedere keer was er weer dat kippenvel moment. Mocht je aan de slag gaan met je team, ze willen laten inspireren en tot nadenken zetten, dan is Joyce degene die je zoekt.

Joost van de Kamp, HR Director Jaarbeurs

Wilt u de deelnemers verrassen met een boek van Joyce de Ruiter na een lezing? Vraag ons naar de mogelijkheden of bestel direct één of meerdere exemplaren door op de ‘Bestel dit boek’ link te klikken.

Niet horen niet zien niet zwijgen

Als Joyce zeventien is, zegt een arts tegen haar dat ze niet van waarde zal zijn voor de maatschappij. Hij suggereert dat ze maar een taal moet gaan leren. ‘Dan kun je misschien een keer een boek vertalen.’ Meer zit er voor haar niet in, is zijn boodschap. Joyce weet op dat moment net dat ze lijdt aan het zeer zeldzame Ushersyndroom, dat ervoor zorgt dat ze steeds slechter gaat horen en zien en rond haar veertigste doof en blind zal zijn.

Bestel dit boek

De Lamme leidt De Blinde (door de coronacrisis)

Dit is een verhaal over Niek en Joyce. Niek heeft een dwarslaesie en Joyce lijdt aan het syndroom van Usher, dat haar langzaam doof en blind maakt. Dat zijn geen leuke dingen natuurlijk, maar deze twee kunnen er wel mee leven. En hoe: ze trekken als inspirerende sprekers letterlijk volle zalen. Tot het coronavirus die bijeenkomsten ineens onmogelijk maakt. Niek en Joyce zitten in zak en as. Of beter: in een inloopkast en aan de keukentafel. Hun werk is weg, hun gezondheid wordt bedreigd, al het nieuws is slecht en knuffelen mag ook al niet meer. Niek trekt zich terug onder zijn dekbed en Joyce pakt de chocola erbij. Maar na een tijdje kunnen ze hun aangeboren optimisme toch niet langer onderdrukken. Dus gaan ze op zoek naar nieuwe manieren om zich nuttig te maken en hun verhaal te vertellen. Dat gaat met vallen en opstaan. Niek probeert het even zingend (geen goed idee) en Joyce klussend (ook niet zo). Maar hun zoektocht leidt uiteindelijk wel ergens toe en levert onderweg een hoop inzichten op. En dit boekje: een hilarisch hart onder de riem voor iedereen in een tijd van crisis.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Joyce de Ruiter

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884
Joyce de Ruiter
Joyce de Ruiter

5 van de 5 sterren

Een indrukwekkend verhaal door een indrukwekkende vrouw. Joyce is niet zo maar een spreker. Joyce is een bijzondere spreker. Als je je zo kwetsbaar kunt en durft op te stellen dan gebeurt er echt iets in de zaal. Joyce weet haar persoonlijke verhaal perfect te combineren met, in ons geval de Internationale Vrouwendag en het onderwerp diversiteit & inclusie. Als je als mede organisator van het evenement alleen maar positieve reacties krijgt en hoort dat mensen erg onder de indruk zijn. Dan weet je dat er iets moois op het podium heeft plaatsgevonden!

Mark Bijen | Secretaris InclusieAdviesRaad en Jong NVWA Bekijk alle referenties

Joyce de Ruiter geeft lezingen over de volgende onderwerpen