Bel ons op +31 (0)30 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Onze sprekers zijn ook beschikbaar voor online events en webinars. Neem contact met ons op voor meer informatie.

‘Ik hoef niet te kunnen zien om een visie te hebben, ik hoef niet te kunnen horen om gehoord te worden’

Joyce de Ruiter

Authenticiteit & Persoonlijke kracht

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Joyce de Ruiter

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Joyce

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Combinatie van haar aangrijpende levensverhaal met diverse trends en wetenschappelijke theorieën

Veranderingen krijgen we allemaal op ons pad, zowel in ons werk als in ons privéleven. Hoe wendbaar ben jij? Kies je ervoor om je te laten leiden door angst? Wacht je tot de noodzaak voor jou beslist? Of neem je zelf het initiatief en de leiding over jouw eigen toekomst? Doordat Joyce steeds weer een stukje van haar gehoor en zicht verliest leeft zij in een continu veranderproces met de keuze: hoe ga ik hier mee om?

Redenen om spreker Joyce de Ruiter te boeken

 • Spreker Joyce de Ruiter combineert haar aangrijpende levensverhaal met diverse trends en wetenschappelijke theorieën
 • De lezing kan worden aangevuld met een workshopelement, ongeacht de grootte van het publiek
 • Ook beschikbaar voor een online seminar

Na een carrière in de HR, communicatie en eventmanagement is spreker Joyce de Ruiter volledig arbeidsongeschikt verklaard. Nu is zij spreker, inspirator en ondernemer. In haar leven staan incasseren, accepteren en mogelijkheden blijven zien centraal. In haar lezing deelt Joyce haar levenslessen die zij uit dit proces heeft gehaald. Elk bedrijf is anders en doorloopt daarmee ook zijn eigen veranderproces. Doordat zij zich vooraf in haar publiek verdiept staat jullie verandering altijd centraal in haar verhaal.

Spreker Joyce de Ruiter combineert haar aangrijpende levensverhaal met diverse trends en wetenschappelijke theorieën. Haar lezing kan worden aangevuld met een workshopelement, ongeacht de grootte van het publiek. Ze geeft haar publiek een persoonlijk inzicht mee die men direct en eenvoudig in de praktijk kan toepassen.

In 2020 kwam haar boek Niet horen Niet zien Niet zwijgen uit. Een eerlijk en inspirerend boek, geïllustreerd met foto’s en songteksten. Niet horen Niet zien Niet zwijgen gaat over haar zoektocht naar hoe van waarde te blijven voor haarzelf en voor anderen. Over haar angsten, verdriet, strijd en, want zij staat immers optimistisch in het leven, ook over de mooie dingen die het heeft opgeleverd.

Bekijk de lezingen van Joyce de Ruiter
Lezing van spreker Joyce de Ruiter

‘Ik hoef niet te kunnen zien om een visie te hebben, ik hoef niet te kunnen horen om gehoord te worden’

Iedereen is bekend met tegenslagen in het leven. Juist deze levenservaring vormt je karakter, maakt je uniek en verdient het om gezien te worden! Doordat spreker Joyce de Ruiter zich vooraf in haar doelgroep verdiept is ieder verhaal maatwerk. Na haar lezing met workshopelement beschikt iedereen over een kaart met hun persoonlijke unique selling point waar ze zich eerder nog niet van bewust waren. Hoofdthema’s in haar verhaal zijn: authenticiteit, samenwerken, hulp vragen, persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en verandering.

Lezing van spreker Joyce de Ruiter

Online seminar: De groeikansen van verandering

Als je doof én blind bent, wie ben je dan nog?

Joyce werd op haar 17e verteld dat zij niet van waarde zou zijn in deze maatschappij, door een arts nota bene. Zij had op dat moment een keuze: wegzakken in een slachtofferrol of kijken naar de mogelijkheden en daar het maximale uithalen. En dat bleek én blijkt verrassend meer dan je zelf ook maar in de verste verte voor mogelijk houdt. 

Veranderingen krijgen we allemaal op ons pad, zowel in ons werk als in ons privéleven.
Deze coronacrisis bijvoorbeeld, zorgt voor ingrijpende veranderingen in ons leven en doet een enorm beroep op onze persoonlijke wendbaarheid.

Hoe ga jij om met verandering? Kies je ervoor om je te laten leiden door angst en vast te willen houden aan het oude vertrouwde? Of zie jij momenten van verandering als een kans om van te leren en te groeien? Kortom: hoe wendbaar ben jij?

Doordat Joyce steeds weer een stukje van haar gehoor en zicht verliest leeft zij in een continu veranderproces met de keuze: hoe ga ik hier mee om?

Na een carrière in de HR, communicatie, event- en verandermanagement is zij volledig arbeidsongeschikt verklaard. Nu is zij spreker, schrijver en ondernemer. In haar leven staan incasseren, accepteren en mogelijkheden blijven zien centraal.

Joyce vertelt over hoe ze omgaat met haar continue veranderproces en toch steeds weer kansen weet te vinden om te kunnen blijven werken en participeren. Kortom: hoe ze haar persoonlijke uitdagingen om heeft kunnen buigen van een bedreiging naar een kans, zelfs in deze periode waarin haar bedrijf hard is geraakt door de coronacrisis. Ze deelt haar persoonlijke inzichten en diverse theorieën op het gebied van de psychologie van veranderen.

In dit speciaal ontwikkelde online seminar ‘De groeikansen van verandering’ krijgt het publiek richting en concrete handvatten voor het ontwikkelen van een ‘agile mindset’. Ze ervaren dat elke verandering de katalysator of voedingsbodem kan zijn voor kansen en successen. Voor zichzelf en voor jouw veranderende organisatie. Gegarandeerd dat zij én jij jouw (digitale) deur weer geïnspireerd binnenlopen!

Het online seminar wordt ondersteund met een speciaal en professioneel vormgegeven Prezi presentatie. ‘De groeikansen van verandering’ kan zowel in het Nederlands als in het Engels gegeven worden en duurt ongeveer 30 minuten, waarbij altijd de mogelijkheid is om extra tijd te reserveren voor interactie met het publiek.

Lezingen van spreker Joyce de Ruiter

Onderwerpen waar Joyce over spreekt

 • Verandering
 • Wendbaarheid
 • Duurzame inzetbaarheid
 • Authenticiteit
 • Leiderschap
 • Samenwerken
  Video van spreker Joyce de Ruiter

  Joyce de Ruiter in Gert Late Night

  Video van spreker Joyce de Ruiter

  Joyce wordt langzaam blind en doof - RTL LATE NIGHT

  Bekijk de lezingen van Joyce de Ruiter

  Wilt u de deelnemers verrassen met een boek van Joyce de Ruiter na een lezing? Vraag ons naar de mogelijkheden of bestel direct één of meerdere exemplaren door op de ‘Bestel dit boek’ link te klikken.

  Niet horen niet zien niet zwijgen

  Als Joyce zeventien is, zegt een arts tegen haar dat ze niet van waarde zal zijn voor de maatschappij. Hij suggereert dat ze maar een taal moet gaan leren. ‘Dan kun je misschien een keer een boek vertalen.’ Meer zit er voor haar niet in, is zijn boodschap. Joyce weet op dat moment net dat ze lijdt aan het zeer zeldzame Ushersyndroom, dat ervoor zorgt dat ze steeds slechter gaat horen en zien en rond haar veertigste doof en blind zal zijn.

  Bestel dit boek
  Vrijblijvend informatie over Joyce de Ruiter

  Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Of neem direct contact op:

  Bel: +31(0)308080884

  Joyce de Ruiter geeft lezingen over de volgende onderwerpen