Loading content ...

Joseph Oubelkas

Joseph Oubelkas

Inspirerende spreker

Het leven van spreker Joseph Oubelkas veranderd op een slag. Van jonge ondernemer met een succesvol eigen bedrijf verandert hij tot een gevangene in Marokko. Joseph heeft van 2004 tot 2009 onschuldig vast moeten zitten. Deze ervaring heeft grote impact om hem gehad, toch zorgt hij ervoor dat hij weer in zijn kracht komt te staan.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijver en spreker Joseph Oubelkas startte zijn carrière als enthousiaste student, hij studeerde Hogere Informatica en vier jaar later is hij een van de jongste IT-ingenieurs van Nederland. Ondanks dat Joseph ambities had om verder te willen studeren kiest hij voor het bedrijfsleven wat in 2000 ‘booming’ is, en dus goede kansen bood. Een paar jaar later start hij succesvol een eigen IT-bedrijf.

Geen vuiltje aan de hemel tot, in 2004, Joseph op 24 jarige leeftijd iets overkwam. Tijdens een werkbezoek in Marokko wordt Joseph Oubelkas zonder bewijs of onderzoek veroordeeld tot tien jaar celstraf. Zijn ervaringen als gevangene zijn moeilijk onder woorden te brengen, een vreselijke tijd.

De tijd in de gevangenis was zwaar. Hoe kom je hier doorheen? Joseph Oubelkas geeft lezingen over de innerlijke drijfkracht die in de mens naar boven komt om het moment dat je zoiets overkomt. Je moet het zelf doen. Zelfs in de gevangenis kwam de drive die Joseph als ondernemer heeft naar boven. Doelen bepalen, het doen met wat er wel beschikbaar is. Hij had zijn eigen tuintje met bloemen, leerde Marokkaans en gaf les. Zo creëerde hij zijn eigen ruimte binnen de gevangenis. Uiteindelijk heeft Joseph vier en een half jaar in de gevangenis gezeten.

Joseph Oubelkas schreef twee boeken waarin hij zijn ervaringen beschrijft. In zijn eerste boek ‘400 brieven van mijn moeder’ vertelt hij zijn verhaal over het overleven in onterechte gevangenschap in verschillende gevangenissen van Marokko door onder andere de prachtige woorden in de 400 brieven van zijn moeder. Zijn tweede boek ‘Gezondheid, Liefde, Vrijheid’ is het vervolg op zijn eerste bestseller. In zijn tweede boek beschrijft hij hoe hij langzaam maar zeker weer een succesvol en gelukkig leven opbouwt na zijn vrijlating.

    Zijn negatieve ervaringen heeft Joseph Oubelkas om kunnen zetten in een kracht. Hij motiveert mensen binnen alle lagen van de samenleving en spreekt voor ondernemers, bedrijven, overheid, topsporters, scholen, instellingen en bij evenementen. Joseph geeft lezingen over o.a. omgaan met verandering en omgaan met tegenslag en weet met zijn verhaal mensen te inspireren.

    Spreker Joseph Oubelkas over “Unthinkable Leadership”

     

Lees hier over de ervaringen van andere klanten

Load more...

Gerelateerde sprekers

Joseph Oubelkas geeft lezingen over de volgende onderwerpen: