Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Een werelds verhaal over voeding waar je écht van aan gaat!

Spreker Marieke de Zwaan

Marieke de Zwaan

Internationaal expert Voeding en Leefstijl

Tarieven en beschikbaarheid

5 van de 5 sterren

Mariekes verhaal is in deze turbulente tijd écht van toegevoegde waarde. Ze vertelt een verfrissend, persoonlijk en laagdrempelig voedingsverhaal. Middels haar reizen over de continenten ziet ze met eigen ogen de gevolgen van onze manier van leven voor mens en natuur. Voor mij is dit bekend terrein, maar uiteindelijk zou iedereen dit moeten horen.’

Marion Pluimes Eigenaar de Groene Kookacademie en restaurant LOFF Bekijk alle referenties

Reden om een lezing van spreker Marieke de Zwaan te boeken

 • Spreker Marieke de Zwaan is de eerste in Nederland die vertelt over de intrinsieke waarde van voeding. 
 • Geen voedingsverhaal over nutriënten, maar over Ubuntu en de verbinding met de natuur. 
 • Met haar boerengenen en academische benadering (TU Delft) weet ze een belangrijke boodschap op een luchtige manier te brengen.
 • Een verhaal wat in deze turbulente tijd écht van toegevoegde waarde is.
 • Ga mee op wereldreis en krijg antwoord op al je vragen!
Marieke de Zwaan

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Marieke

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

References icon

Referenties

Interviews icon

Artikelen

Tarieven en beschikbaarheid

Marieke de Zwaan heeft het voorrecht gehad om te wonen op enkele van de meest adembenemende locaties ter wereld. Gedurende haar reizen heeft ze kunnen genieten van de meest verrukkelijke bananen en sappige mango’s die de aarde te bieden heeft. Echter, te midden van deze prachtige ervaringen was Marieke gevangen in de neerwaartse spiraal van migraine en de bijbehorende medicijnen.

Wat schuilt er achter stralende gezondheid? Waar heeft zij de sleutel gevonden naar een leven vrij van migraine? In haar boeiende presentaties neemt ze jou mee op een culinaire ontdekkingstocht door landen als Brazilië, Australië en Amerika, en onthult ze haar goed bewaarde geheimen.

Reden om een lezing van spreker Marieke de Zwaan te boeken

 • Spreker Marieke de Zwaan is de eerste in Nederland die vertelt over de intrinsieke waarde van voeding. 
 • Geen voedingsverhaal over nutriënten, maar over Ubuntu en de verbinding met de natuur. 
 • Met haar boerengenen en academische benadering (TU Delft) weet ze een belangrijke boodschap op een luchtige manier te brengen.
 • Een verhaal wat in deze turbulente tijd écht van toegevoegde waarde is.
 • Ga mee op wereldreis en krijg antwoord op al je vragen!

Een gezonde toekomst voor iedereen

Gedurende haar lezingen behandelt ze intrigerende vraagstukken, zoals: Wat is de waarheid achter voeding? Waarom is een gezonde levensstijl vaak zo uitdagend om vast te houden? Hoe definiëren we eigenlijk wat gezond is, en hoe brengen we dit in de praktijk? Maar bovenal, welke impact heeft een gezonde levenswijze op het grotere geheel?

In haar betoog legt Marieke de Zwaan de onderliggende structuren bloot die de ongezonde voedingsgewoontes in stand houden. Ontdek tijdens haar verhalen de onthullingen over het systeem dat ten grondslag ligt aan de cultuur van ongezonde voeding.

In de lezingen ontdek je de gevolgen van onze hedendaagse levensstijl op zowel mens als milieu. Bovendien omvat dit een reeks bewustwordingsthema’s, waaronder gezondheid, duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatwijziging, ongelijkheid en bovenal Ubuntu: het besef dat alles en iedereen onderling verbonden is.

Verder deelt ze haar perspectief over concrete stappen die we meteen kunnen zetten om gezamenlijk bij te dragen aan een bloeiende toekomst, zowel voor onszelf als voor de komende generaties. Met haar agrarische achtergrond en holistische, tevens academische benadering, illustreert ze dat een gezonde levensstijl helemaal geen complex vraagstuk hoeft te zijn. Ontdek haar inzichten en neem deel aan het pad naar vitaliteit!

Bekijk de lezingen van Marieke de Zwaan
Lezingen van spreker Marieke de Zwaan

Food for Thought

Marieke neemt je mee op voedingsreis langs de continenten en deelt haar doorbraken die na 20 jaar chronische migraine hebben geleid tot een klachtenvrij leven. Op een verrassende manier weet Marieke hoe ze haar kennis en ervaring met voeding kan verpakken in een waardevol en levendig verhaal. Een vleugje Bourgondisch, Latino en laid-back…

Een ding is zeker, een ieder die Marieke heeft horen spreken gaat vanaf dan anders naar voeding kijken.

Lezingen van spreker Marieke de Zwaan

Mogelijke andere onderwerpen

Vitaal Ouderschap

 • Krijg inzicht in waarom het zo lastig is om gezond te leven met kinderen.
 • Ontdek de 7 stappen naar Vitaal Ouderschap.

Doorbreek Migraine

 • Ik onthul je mijn doorbraken die hebben geleid tot een migraine- en medicatievrij leven.

Powersmoothie Challenge

 • Ontdek waarom een Powersmoothie een goede stap kan zijn richting gezondheid. 
 • Leer hoe je dat zelf kunt doen.
 • Ontvang praktische handvaten om thuis gelijk aan de slag te gaan.
Video van spreker Marieke de Zwaan

Marieke de Zwaan over 'Voedsel tot Nadenken

Video van spreker Marieke de Zwaan

Food for thought

Bekijk de lezingen van Marieke de Zwaan

Referenties

Mariekes verhaal is in deze turbulente tijd écht van toegevoegde waarde. Ze vertelt een verfrissend, persoonlijk en laagdrempelig voedingsverhaal. Middels haar reizen over de continenten ziet ze met eigen ogen de gevolgen van onze manier van leven voor mens en natuur. Voor mij is dit bekend terrein, maar uiteindelijk zou iedereen dit moeten horen.

Marion Pluimes, Eigenaar de Groene Kookacademie en restaurant LOFF

Super webinar bijgewoond! Gaaf verhaal, inzichten & doorbraken, erg inspirerend! Het wordt op een fijne manier verteld waardoor het naast interessant ook heel begrijpelijk wordt gemaakt!

Annekee Groeninx

Ik denk nog vaak na over de dingen die Marieke vertelde. Onder andere over voeding, ik ging hier echt van ‘aan’. Ze heeft mij weer nieuw ‘Food for Thought’ gegeven, zo fijn! Ik weet dat ik niet zo snel van anderen iets aanneem, maar Marieke heeft mij overtuigd!

Anna van Remundt, Eigenaar van Kids Awareness Club

Op tv word je doodgegooid met programma’s over voeding en gezondheid. Eerlijk gezegd luister ik niet meer zo goed. Echter, jij wist de zaal tot het einde te boeien. Het was doodstil, heel knap! Wat mij persoonlijk geholpen heeft, is dat ik weer meer op mijn voeding ga letten. Ik ben weer even wakker geworden. Wat ook erg aansloeg, was de intro met het mooie lied van Harrie Jekkers, waardoor er rustige sfeer ontstond en jij meteen de volle aandacht van de zaal had. Jouw verhaal is absoluut de moeite waard om naar te luisteren!

Marijke Smit, Vrouwen van Nu

22.8.2023

Interview met Marieke de Zwaan: Met voeding naar vitale werknemers

Even voorstellen: ir. Marieke de Zwaan
Marieke de Zwaan is internationaal expert voeding en leefstijl, wereldreiziger, ondernemer en lifestyle-coach. Ze neemt je mee op voedingsreis langs de continenten en deelt hoe we samen kunnen bijdragen aan een gezondere toekomst.

Marieke is opgegroeid in een gezin met sterke banden in de agrarische wereld. In 2001 studeerde ze af aan de TU Delft en werkte ze aansluitend als architect voor verschillende multinationals. Ze reisde tien jaar met haar gezin over de wereld en woonde in Brazilië, Australië en Amerika. In de loop der jaren werden haar migraine-aanvallen en chronische stress een steeds groter struikelblok in haar leven. Tijdens haar reizen maakt ze kennis met de helende werking van voeding. De impact die voeding had op haar gezondheid, veranderde voorgoed haar leven.

Wat is jouw verhaal?
Ik heb het voorrecht gehad om te mogen wonen op de mooiste plekken ter wereld. Ik heb geproefd van de zoetste bananen en sappigste mango’s. Maar tegelijkertijd zat ik vast in de negatieve spiraal van migraine, chronische stress, medicatie en steeds meer lichamelijke klachten… Wat is nou het geheim van blakende gezondheid? Waar lag voor mij nu de doorbraak naar een vitaler leven? Ik neem je mee op voedingsreis langs de continenten en onthul je mijn geheimen. Het is een werelds verhaal recht uit mijn hart, eentje waar je écht van aan gaat!

Waar komt die interesse vandaan?
In Australië raakte ik betrokken bij het opzetten van een ‘community garden’, waar mijn liefde voor gezonde voeding werd aangewakkerd. Op een bijzondere manier werd ik aangeraakt om me te verdiepen in alles wat met voeding samenhangt. Zo begon ik in te zien dat de processen die plaatsvonden in de tuin refereerden naar de processen in mijn eigen lichaam. En wist jij dat het lichaam een vitale aarbei verkiest boven een mango met een jet-lag? Stap voor stap begon ik het grotere verhaal te begrijpen en bracht ik wijzigingen aan in mijn voedingspatroon. Ongemerkt verdwenen daarmee mijn lichamelijk klachten naar de achtergrond. Mensen om mij heen raakten nieuwsgierig en zo ontstond mijn verhaal.

Wat wil je bereiken met je verhaal?
In mijn ogen wordt de gezonde voeding vaak zo plastisch benaderd, enkel bekeken vanuit nutriënten. Maar voeding is zoveel rijker dan dat. Een quote die ik in alle vezels van mijn lichaam voel is de volgende ‘Food is not rational. Food is culture, habit, craving and identity.’ Pas als je aandacht hebt voor alles wat met voeding samenhangt, dan gaat voeding voor je werken…

Hoe zijn de reacties van je publiek?
‘Mariekes verhaal is in deze turbulente tijd écht van toegevoegde waarde!’
‘Wow wat heb jij mij geraakt. Ik tik dit bericht terwijl de tranen over mijn wangen lopen…’
‘Gaaf verhaal, inzichten & doorbraken, erg inspirerend!’
‘Op tv word je doodgegooid met programma’s over voeding en gezondheid. Eerlijk gezegd luister ik niet meer zo goed. Echter, jij wist de zaal tot het einde te boeien. Het was doodstil, heel knap!’
‘Heerlijk, ik was even op een gezonde vakantie.’

Wat zijn je toekomstplannen?
Uiteindelijk is het mijn droom om het theater in te gaan met een optreden over de spirituele waarde van voeding. Zo hoop ik mijn steentje bij te dragen aan een mooiere en gezondere wereld.

Bekijk de lezingen van Marieke de Zwaan
Vrijblijvend informatie over Marieke de Zwaan

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884
Marieke de Zwaan
Marieke de Zwaan

5 van de 5 sterren

Mariekes verhaal is in deze turbulente tijd écht van toegevoegde waarde. Ze vertelt een verfrissend, persoonlijk en laagdrempelig voedingsverhaal. Middels haar reizen over de continenten ziet ze met eigen ogen de gevolgen van onze manier van leven voor mens en natuur. Voor mij is dit bekend terrein, maar uiteindelijk zou iedereen dit moeten horen.’

Marion Pluimes Eigenaar de Groene Kookacademie en restaurant LOFF Bekijk alle referenties

Marieke de Zwaan geeft lezingen over de volgende onderwerpen