Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Een werelds verhaal over voeding waar je écht van aan gaat!

Spreker Marieke de Zwaan

Marieke de Zwaan

Internationaal expert Voeding en Leefstijl

Tarieven en beschikbaarheid

5 van de 5 sterren

Mariekes verhaal is in deze turbulente tijd écht van toegevoegde waarde. Ze vertelt een verfrissend, persoonlijk en laagdrempelig voedingsverhaal. Middels haar reizen over de continenten ziet ze met eigen ogen de gevolgen van onze manier van leven voor mens en natuur. Voor mij is dit bekend terrein, maar uiteindelijk zou iedereen dit moeten horen.’

Marion Pluimes Eigenaar de Groene Kookacademie en restaurant LOFF Bekijk alle referenties

Reden om een lezing van spreker Marieke de Zwaan te boeken

 • Spreker Marieke de Zwaan is de eerste in Nederland die vertelt over de intrinsieke waarde van voeding. 
 • Geen voedingsverhaal over nutriënten, maar over Ubuntu en de verbinding met de natuur. 
 • Met haar boerengenen en academische benadering (TU Delft) weet ze een belangrijke boodschap op een luchtige manier te brengen.
 • Een verhaal wat in deze turbulente tijd écht van toegevoegde waarde is.
 • Ga mee op wereldreis en krijg antwoord op al je vragen!
Marieke de Zwaan

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Marieke

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

References icon

Referenties

Interviews icon

Artikelen

Tarieven en beschikbaarheid

Een gezonde toekomst voor iedereen

Spreker Marieke de Zwaan is internationaal expert voeding en leefstijl, wereldreiziger, ondernemer, storyteller, influencer en holistisch lifestyle-coach. Ze neemt je mee op voedingsreis langs de continenten en deelt hoe we samen kunnen bijdragen aan een gezonde toekomst.

Hoe zit het nu écht met voeding? Waarom is het zo lastig om gezond te leven? Wat is gezond en hoe vertaal je dit naar de praktijk? Waarom is het zo belangrijk om te weten waar je voeding vandaan komt? Maar vooral ook, wat is de bijdrage van een gezonde manier van leven aan het grotere geheel? In haar verhaal legt Spreker Marieke de Zwaan het systeem bloot, dat de ongezonde voedingscultuur in stand houdt.

Reden om een lezing van spreker Marieke de Zwaan te boeken

 • Spreker Marieke de Zwaan is de eerste in Nederland die vertelt over de intrinsieke waarde van voeding. 
 • Geen voedingsverhaal over nutriënten, maar over Ubuntu en de verbinding met de natuur. 
 • Met haar boerengenen en academische benadering (TU Delft) weet ze een belangrijke boodschap op een luchtige manier te brengen.
 • Een verhaal wat in deze turbulente tijd écht van toegevoegde waarde is.
 • Ga mee op wereldreis en krijg antwoord op al je vragen!

Op een verrassende manier weet ze hoe ze haar kennis en ervaring met voeding kan verpakken in een waardevol en levendig verhaal. Met de pollepel als leidraad (“The hand that stirs the pot, rules the world!”) onthult ze haar doorbraken, die hebben geleid tot een migraine- en medicatievrij leven.

Het is niet zomaar een verhaal over voeding, maar het raakt aan diverse thema’s van bewustwording, zoals gezondheid, duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatverandering, ongelijkheid en vooral ook aan Ubuntu: de bewustwording dat iedereen en alles met elkaar verbonden is.

Middels storytelling neemt Marieke je mee op avontuur door de landen Brazilië, Australië en Amerika. Hier maak je kennis met de gevolgen van onze manier van leven voor zowel mens als natuur. Ook deelt ze haar visie op wat we direct kunnen doen om samen bij te dragen aan een gezonde toekomst voor onszelf én onze kinderen. Middels haar boerengenen en zowel holistische als academische benadering, laat ze zien dat gezond leven helemaal niet zo ingewikkeld is.

Spreker Marieke de Zwaan is opgegroeid in een gezin met sterke banden met de agrarische wereld. In 2001 studeerde ze af aan de TU Delft en werkte ze aansluitend als architect voor verschillende multinationals. Ze heeft 10 jaar met haar gezin over de wereld gereisd en gewoond in Brazilië, Australië en Amerika. In Amerika ontstond er bij Marieke een eerste bewustwording van het effect van voeding op de gezondheid. Haar betrokkenheid bij het opzetten van een groentetuin in Perth opende voorgoed haar ogen en daarmee begon haar reis naar een duurzame, gezonde leefstijl. Ongemerkt verdween hiermee haar chronische migraine naar de achtergrond.

In Perth en Rio de Janeiro initieerde ze voedingsprojecten op diverse (internationale) scholen en organiseerde ze bewustwordings-lezingen aan volwassenen. Met haar boerengenen en academische benadering (TU Delft) organiseert ze onder de paraplu ‘Food is Love for Life’ lezingen, webinars, challenges en coachingsprogramma’s.

Om mensen te ondersteunen in gedragsverandering, voltooide ze in 2019 de opleiding tot integraal leefstijl- en vitaliteitscoach en zette ze vervolgens met haar bedrijf Pomme Sustainable Lifestyle voet op Nederlandse bodem.

Met haar bevlogen lezingen en workshops (op maat) draagt Marieke op een inspirerende manier bij aan een mooiere en gezondere wereld. Iedereen die Marieke heeft horen spreken, gaat vanaf dat moment anders naar voeding kijken!

 

Voor vragen, tarieven en beschikbaarheid neem contact met ons op. Klik hier voor internationale sprekers over dit thema.

Bekijk de lezingen van Marieke de Zwaan
Lezingen van spreker Marieke de Zwaan

Food for Thought

Marieke neemt je mee op voedingsreis langs de continenten en deelt haar doorbraken die na 20 jaar chronische migraine hebben geleid tot een klachtenvrij leven. Op een verrassende manier weet Marieke hoe ze haar kennis en ervaring met voeding kan verpakken in een waardevol en levendig verhaal. Een vleugje Bourgondisch, Latino en laid-back…

Een ding is zeker, een ieder die Marieke heeft horen spreken gaat vanaf dan anders naar voeding kijken.

Lezingen van spreker Marieke de Zwaan

Mogelijke andere onderwerpen

Vitaal Ouderschap

 • Krijg inzicht in waarom het zo lastig is om gezond te leven met kinderen.
 • Ontdek de 7 stappen naar Vitaal Ouderschap.

Doorbreek Migraine

 • Ik onthul je mijn doorbraken die hebben geleid tot een migraine- en medicatievrij leven.

Powersmoothie Challenge

 • Ontdek waarom een Powersmoothie een goede stap kan zijn richting gezondheid. 
 • Leer hoe je dat zelf kunt doen.
 • Ontvang praktische handvaten om thuis gelijk aan de slag te gaan.
Video van spreker Marieke de Zwaan

Marieke de Zwaan over 'Voedsel tot Nadenken

Bekijk de lezingen van Marieke de Zwaan

Referenties

Mariekes verhaal is in deze turbulente tijd écht van toegevoegde waarde. Ze vertelt een verfrissend, persoonlijk en laagdrempelig voedingsverhaal. Middels haar reizen over de continenten ziet ze met eigen ogen de gevolgen van onze manier van leven voor mens en natuur. Voor mij is dit bekend terrein, maar uiteindelijk zou iedereen dit moeten horen.

Marion Pluimes, Eigenaar de Groene Kookacademie en restaurant LOFF

Super webinar bijgewoond! Gaaf verhaal, inzichten & doorbraken, erg inspirerend! Het wordt op een fijne manier verteld waardoor het naast interessant ook heel begrijpelijk wordt gemaakt!

Annekee Groeninx

Ik denk nog vaak na over de dingen die Marieke vertelde. Onder andere over voeding, ik ging hier echt van ‘aan’. Ze heeft mij weer nieuw ‘Food for Thought’ gegeven, zo fijn! Ik weet dat ik niet zo snel van anderen iets aanneem, maar Marieke heeft mij overtuigd!

Anna van Remundt, Eigenaar van Kids Awareness Club

Op tv word je doodgegooid met programma’s over voeding en gezondheid. Eerlijk gezegd luister ik niet meer zo goed. Echter, jij wist de zaal tot het einde te boeien. Het was doodstil, heel knap! Wat mij persoonlijk geholpen heeft, is dat ik weer meer op mijn voeding ga letten. Ik ben weer even wakker geworden. Wat ook erg aansloeg, was de intro met het mooie lied van Harrie Jekkers, waardoor er rustige sfeer ontstond en jij meteen de volle aandacht van de zaal had. Jouw verhaal is absoluut de moeite waard om naar te luisteren!

Marijke Smit, Vrouwen van Nu

22.4.2022

Doorbreek Migraine

Migraine wordt bestempeld als een hersenaandoening. Een ontregeling van de hersenstam zorgt ervoor dat je een migraine-aanval krijgt. Wat deze ontregeling veroorzaakt is nog steeds niet helemaal duidelijk. En zo krijgen de meesten van ons te horen ‘Helaas, er is niets aan te doen.’ Maar klopt dat wel?

Chronische migraine

Ruim 20 jaar worstelde ik met chronische migraine. In die jaren heb ik van alles geprobeerd om ervan af te komen, maar niets hielp echt. Vooral dacht ik dat het bij mij hoorde, want mijn vader had het immers ook. Dagelijks slikte ik medicatie. De klachten werden van kwaad tot erger. Ik sliep slecht, had last van obstipatie, chronische jeuk en kreeg onverklaarbare paniekaanvallen.

Mama heeft hoofdpijn

Ondertussen hingen er 3 kleine kinderen aan mijn benen die de nodige aandacht vroegen. ‘Mama, heb je weer hoofdpijn?’ Constant had ik het gevoel tekort te schieten. Altijd droeg ik die onzekerheid met mij mee, want de migraine kon ieder moment toeslaan. Nooit ging ik op pad zonder mijn tas met medicatie en zonnebril. En zo werd de migraine baas over mijn leven. Ik was ten einde raad.

Gezonde voeding

In Australiȇ werd ik in ‘een pluktuin’ op een bijzondere manier aangeraakt om me te verdiepen in gezonde voeding. De inzichten die ik daar opdeed hebben mijn leven voorgoed veranderd.  Mijn grootste inzicht was, dat we met de dagelijkse keuzes die we maken, gevangen zitten in een systeem, dat ons niet zozeer beter maakt, maar ons veelal ziek houdt.

Het systeem maakt ons ziek

We worden behandeld door artsen die alles weten over diagnostiek en medicatie, maar vrijwel niets over de helende werking van voeding. Deze medicatie wordt ontwikkeld door een industrie, die vooral belang heeft bij veel medicijnen verkopen.  Daarnaast worden we gevoed door de voedselindustrie, die vooral uit is op hoge winstmarges. En dat gaat weer ten koste van de kwaliteit van onze voeding. En zo is het cirkeltje rond.

Voor we het weten lopen we door chronisch medicijngebruik niet alleen rond met migraine, maar ook met een hele waslijst aan andere vage, chronische lichamelijke klachten.

Voeding als medicijn

En dat deed me denken aan een quote die ik ooit had gelezen ‘Let Food be thy Medicine, and Medicine be thy Food.’

Was het niet Hippocrates, notabene de grondlegger van de Westerse Geneeskunde die dat 2000 jaar geleden zei?

En daarmee begon ik in te zien dat bewustwording op het gebied van gezonde voeding de meest cruciale stap is op weg naar een duurzame, holistische gezondheid.

Stap voor stap bracht ik kleine wijzigingen aan in mijn voedingspatroon en al snel ervaarde ik allerlei bevrijdende, lichamelijke sensaties.

Wat kun jij doen?

Ook ontdekte ik dat een koolhydraat-arm, koemelk-vrij of een plantaardig voedingspatroon helemaal niets zegt over of je op de juiste weg bent.

Gezond leven gaat er namelijk niet zozeer om wat je NIET doet, maar veel meer nog om wat je WEL doet én de manier waarop. 

Inmiddels ben ik alweer een aantal jaren migraine- en medicatievrij en voel ik me energieker dan ooit.

Wat ik kan, kun jij ook!

Bekijk de lezingen van Marieke de Zwaan
Vrijblijvend informatie over Marieke de Zwaan

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884
Marieke de Zwaan
Marieke de Zwaan

5 van de 5 sterren

Mariekes verhaal is in deze turbulente tijd écht van toegevoegde waarde. Ze vertelt een verfrissend, persoonlijk en laagdrempelig voedingsverhaal. Middels haar reizen over de continenten ziet ze met eigen ogen de gevolgen van onze manier van leven voor mens en natuur. Voor mij is dit bekend terrein, maar uiteindelijk zou iedereen dit moeten horen.’

Marion Pluimes Eigenaar de Groene Kookacademie en restaurant LOFF Bekijk alle referenties

Marieke de Zwaan geeft lezingen over de volgende onderwerpen