Loading content ...

Bel ons op +31 (0)30 80 80 884

Krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Effectief lesgeven met ICT

Michel van Ast

Michel van Ast

Michel van Ast heeft ruime ervaring binnen het onderwijs, hij spreekt over onderwijsvernieuwing, innovatie, didactiek en motivatie.

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Michel van Ast

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Michel

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

References icon

Referenties

Tarieven en beschikbaarheid

Michiel van Ast geeft lezingen over

 • Motivatie en leren
 • De effectieve en actieve inzet van ICT in het onderwijs
 • Veranderingen binnen het onderwijs

Klasikaal werken, met 30 leerlingen in de klas, die allemaal op hetzelfde moment op dezelfde bladzijde dezelfde opdracht maken. Is dat de ideale manier van onderwijzen? Michel stimuleert en enthousiasmeert leraren kritisch naar hun eigen onderwijs te kijken en er op een creatieve wijze aan de slag te gaan.

Michel van Ast geeft lezingen over leren en onderwijzen. Zelf begon hij zijn carrière als docent wiskunde. Hij wist al op jonge leeftijd dat hij leraar wilde worden en wiskunde was nou eenmaal het leukste vak. Als docent werd ook zijn interesse in leermiddelenontwikkeling opgewekt en al snel ging hij aan de slag bij een educatieve uitgeverij.

Maar ‘wie onderwijst die leert het meest’.  Onderwijs is veel te leuk! Vandaar dat Michel besloot als lerarenopleider te gaan werken. Hij ging aan de slag bij de opleiding waar hij zelf had gestudeerd, de lerarenopleiding van de Hogeschool Utrecht (HU). Op deze manier kon Michel zijn passies combineren. Na de HU werkte hij nog voor APS, een adviesbureau voor het onderwijs, en voor YoungWorks, het volwassen communicatiebureau voor jongerencommunicatie.

Momenteel maakt spreker Michel van Ast deel uit van een netwerk van zelfstandigen en is hij oprichter en voorzitter van The Crowd, een vereniging voor leraren die graag zelf de regie nemen over hun eigen professionalisering. Hij focust zich voornamelijk op het geven van lezingen en trainingen over het thema ‘onderwijs en ICT’. Michel benadert daarbij het onderwijs op een speelse manier en probeert graag nieuwe dingen uit. Maar, hij start leeractiviteiten het liefst met de klep dicht. De laptopklep welteverstaan. Want goed onderwijs begint niet bij de gebruikte technologie, maar valt of staat bij een professionele leraar die vanuit de relatie met zijn/haar leerlingen betekenisvol onderwijs ontwerpt, verzorgt en evalueert.

Samen met  Patricia van Slobbe schreef spreker Michel van Ast ‘Kleppen dicht!’ en ‘Kleppen open!’, praktische en inspirerende boeken over de effectieve en actieve inzet van ICT in het onderwijs.

Het onderwijs op vernieuwende manier bekijken? Een lezing van spreker Michel van Ast inspireert!

Bekijk de lezingen van Michel van Ast

   

  Lezingen van spreker Michel van Ast

  Onderwijs

  • Het onderwijs is aan verandering onderhevig, maar lijkt soms maar moeilijk mee te bewegen met ontwikkelingen in onze maatschappij. De verwachtingen ten aanzien van de inzet van ICT zijn soms enorm hoog, maar uiteindelijk is de enige sleutel tot goed onderwijs: de leraar.


   

  Lezingen van spreker Michel van Ast

  Didactiek en ICT

  • Goed onderwijs valt of staat bij een goede leraar, een leraar die werkt vanuit een goede relatie met zijn/haar leerlingen en beschikt over een breed didactisch repertoire. Inmiddels weten we dat de inzet van ICT daaraan een belangrijke en waardevolle bijdrage aan kan leveren, maar alleen als is voldaan aan een aantal belangrijke voorwaarden.

   

  Lezingen van spreker Michel van Ast

  Motiverend onderwijzen

  • Leerlingen zijn niet gemotiveerd, hoe krijg en houd ik ze aan het werk?  Het is een veelgehoorde verzuchting in het onderwijs. Er is geen pasklare oplossing en ook de inzet van ICT is wat dat betreft maar beperkt houdbaar, maar los van alle mythes zijn er concrete handvaten om je leerlingen weer te enthousiasmeren en motiveren.

Video Michel van Ast

Michel van Ast als spreker over Innovatie

Bekijk de lezingen van Michel van Ast

Referenties

Zeer inspirerend

Nelly Van De Velde

Doordacht, afgewogen en goed aangepast aan de doelgroep!

Cynthia Van Gelderen

Inhoudelijk goed - uitstekende verteller - Inspirerend - met een vleugje humor

Ronald Numan

Vrijblijvend informatie over Michel van Ast

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Michel van Ast geeft lezingen over de volgende onderwerpen