Bel ons op +31 (0)30 80 80 884

En krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Onze sprekers zijn ook beschikbaar voor online events en webinars. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Geen kind mag worden buitengesloten

Marcel van Herpen

Marcel van Herpen

Marcel van Herpen ontwikkelt nieuwe onderwijspraktijk, begeleidt leraren, coaches, opvoeders; hij schrijft en spreekt vanuit een gedreven ambitie: Geen kind mag worden buitengesloten!

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Marcel van Herpen

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Marcel

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Tarieven en beschikbaarheid

Geen kind mag worden buitengesloten

Marcel van Herpen: “Alle opvoeders (leraren, pedagogisch medewerkers, trainers, ouders, etc.) willen dat kinderen zich welbevinden en betrokken zijn. Dat lukt niet altijd. Velen zoeken de oplossingen in protocollen en methodes. Gedragsregulatieprogramma’s zijn populair. Maar dat biedt vaak onvoldoende uitkomst”.

Het grootste probleem voor (jonge) mensen is dat ze er soms niet ‘bij horen’. Onvoldoendes, pesten, bedreigingen etc. zorgen voor allerlei vormen van uitval en buitensluiten. Er is maar een manier om die ontkoppelingen het hoofd te bieden: Verbondenheid! Een goede relatie, maakt goede prestaties mogelijk. Daarbij is zekerheid niet het uitgangspunt, maar onzekerheid. Maar een leraar die het perspectief van de kinderen inneemt, kan steeds zekerder worden en daardoor tactvoller gaan handelen.

Redenen om spreker Marcel van Herpen te boeken

 • Spreker Marcel van Herpen – van het Centrum Pedagogisch Contact – stond aan de wieg van de eerste school voor ErvaringsGericht Onderwijs in Nederland. Hij richtte het expertisecentrum voor ErvaringsGericht Onderwijs op en het expertisecentrum Duurzaam Opvoeden en Ontwikkelen en is medeoprichter van het NIVOZ.
 • Marcel bezocht zo’n 20 landen waar hij tal van pedagogische projecten en schoolontwikkelingstrajecten begeleidde. Hij sprak op internationale conferenties en alleen al in Nederland deelde hij tijdens congressen en conferenties zijn visie op leren en ontwikkelen met meer dan 190.000 leraren.
 • Hij schreef de boeken: “Ik, de leraar”, “Wij, de leraar”, “Wij zijn Leiders” en “Ik, de coach”. Eerder verschenen al van zijn hand: “ErvaringsGericht Onderwijs, van oriëntatie tot implementatie”, “Duurzaam Opvoeden en Ontwikkelen”.

Leraren mogen er nooit alleen voor staan. Wanneer zij kinderen onvoldoende verstaan in hun behoeften, is steun van mensen die een goede relatie hebben met die kinderen – ‘pedagogische oplaadpunten’ – in een samenwerking – ‘pedagogisch netwerk’- wenselijk.

Marcel van Herpen vertelt geen verhaal uit ongenoegen of rancune, maar een verhaal uit liefde voor het vak van leraar, uit liefde voor de kinderen. Om het onderwijs de goede richting in te krijgen, is zijn strategie eenvoudig. Als we niet de goede kant opgaan, moeten we omdraaien. Wie? Jij! Wie anders?
Als jij het doet, kunnen andere volgen. Wezenlijke veranderingen komen niet van boven- of van buitenaf. Als je op iemand anders wacht, wacht je op niemand.
En ja… dat vraagt moed. Maar je moet weten: de kinderen zijn er al klaar voor!

Marcel van Herpen heeft jaren ervaring binnen het onderwijs. Hij verzorgt lezingen over verschillende thema’s binnen zijn expertisegebied.

– ‘Ik, de leraar’ & ‘Wij, de leraar’
– Van pedagogisch oplaadpunt tot pedagogisch netwerk
– Duurzaam Opvoeden en Ontwikkelen
– Verbondenheid als antwoord op uitval en buitensluiten

Bekijk de lezingen van Marcel van Herpen
Lezing van spreker Marcel van Herpen

Wij zijn leiders

Deze lezing gaat over het nieuwste boek van Marcel van Herpen. ‘Wij zijn leiders’ geeft een beeld van de mens als leerling, leraar én leider. Het beschrijft een proces van volwassen worden in een onvolwassen wereld. Marcel van Herpen geeft antwoorden op vragen van de toekomst. 

Spreker Marcel van Herpen deed veel ervaring op in (inter)nationale pedagogische projecten. Naast zijn werk als leraar, bleef hij een nieuwsgierige leerling en ontwikkelde zich als leider die zichzelf de opdracht stelde om geen mens buiten te sluiten. Zijn werkwijze kenmerkt zich door een typische paradoxale aanpak. Marcel trok met veel leiders op en bestudeerde hen. In Denk Groter Debatten interviewde hij – samen met duizenden HBO-studenten – 25 coryfeeën die op veel verschillende terreinen recht van spreken hebben.

In dit boek zijn inzichten opgenomen van: Guido Weijers, Peter R de Vries, Guus Hiddink, Paul de Leeuw, Rob Bertholee, Giel Beelen, Bibian Mentel, Daan Roosegaarde, Prinses Laurentien, Peter Heerschop, Guus Meeuwis, Mark Rutte, Andre Kuipers, Ruud van Nistelrooy, Marlies Dekkers, Patrick Lodiers, Youp van het Hek, Mart Smeets, Minke Booij, Theo Maassen, Mart de Kruif.

Dagvoorzitterschap van spreker Marcel van Herpen

Marcel van Herpen als dagvoorzitter

Marcel van Herpen is presentator van het ‘Denk Groter Debat’ voor Omroep Brabant TV waar hij verschillende gasten, waaronder Mark Rutte en Guus Meeuwis, interviewde. Vandaar dat hij eventueel ook ingezet kan worden als dagvoorzitter of debatleider. Marcel verzorgt lezingen zowel in het Nederlands als Engels.

  Video van spreker Marcel van Herpen

  Een relatie om autonomie te verlenen

  Bekijk de lezingen van Marcel van Herpen
  Vrijblijvend informatie over Marcel van Herpen

  Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Of neem direct contact op:

  Bel: +31(0)308080884

  Marcel van Herpen geeft lezingen over de volgende onderwerpen