Loading content ...

Telefoon: +31 (0)20 241 57 30

Bel ons voor vragen of advies

Interactieve voorstellingen voor het onderwijs

Ivo Mijland

Ivo Mijland

Ivo Mijland is veelgevraagd spreker binnen het (passend) onderwijs. In zijn voorstelling "Ik ben toch té gek" laat Ivo zien dat gekke kinderen eigenlijk heel gewoon zijn.

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Ivo Mijland

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Ivo

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Tarieven en beschikbaarheid

Spreker Ivo Mijland werkte als leraar Nederlands, vertrouwenspersoon, faalangsttrainer, mentor en leerlingbegeleider. Na de lerarenopleiding volgde Ivo Mijland een vierjarige opleiding contextuele hulpverlening en diverse 1-jarige opleidingen op het gebied van systemisch werk, NLP en Transactionele Analyse. Ivo Mijland is eigenaar van OrthoConsult, een bedrijf gespecialiseerd in het geven van mentortainingen op maat. Daarnaast is hij ook én vooral een autodidact. Auteur van 18 praktische onderwijsboeken, met een totale oplage van bijna 100.000 stuks.

Spreker Ivo Mijland hanteert in zijn lezingen de HIIT-formule. Elk optreden bevat een mix van humor, inzicht, inspiratie en toepasbaarheid. Tijdens zijn lezingen gaat spreker Ivo Mijland in op vragen als: Hoe bouw ik bruggen tussen leerlingen, ouders en school? Hoe maak ik van Passend Onderwijs iets constructiefs? Faalangst, dat is toch best gezond? Ivo Mijland wordt als opleider op veel scholen gevraagd vanwege zijn praktische trainingsaanpak.

Met een flinke dosis humor schudt Ivo zijn publiek wakker.  Zijn lezingen zijn enorm geschikt voor binne het onderwijs, maar ook voor bijeenkomsten binnen gemeenten en organisaties gericht op onderwijs en opvoeding. De lezingen van Ivo zijn geschikt voor zowel grote als kleine groepen. 

Bekijk de lezingen van Ivo Mijland

  Lezing van spreker Ivo Mijland 

  Ik ben toch té gek!

  • Wij verklaren gedrag graag aan de hand van diagnoses. De focus ligt steeds meer op het duiden van het verschil tussen normaal en niet normaal. Wat nu als je dit nou even naar de achtergrond schuift en je richt op verbinding, op een ontmoeting? In deze lezing laat Ivo Mijland zien dat we best een beetje buiten de kaders mogen denken! We moeten ons af vragen of de psyche van de mens wel te verklaren is. Is een verklaring de oplossing of is het het begin van een nieuw probleem? Ivo schreef hier het boek ‘Ik ben toch té gek’ over, tijdens de gelijknamige lezing vertelt Ivo graag meer.


   

  Lezing van spreker Ivo Mijland 

  Passend onderwijs

  • Ook binnen het Passend onderwijs voelt Ivo deze tendens. Hij benadrukt ‘Is niet dat we kinderen recht moeten maken, het is dat we kinderen recht moeten doen’. Pas wanneer je intensief  met een kind in contact bent kan invulling worden gegeven aan passend onderwijs. Ivo help professionals en ouders bij begeleidingsvragen.  Lezing van spreker Ivo Mijland

  Lezing ongemotiveerde leerlingen bestaat niet

  • ‘Om een leerling te motiveren, moet je eerst zijn hart raken, daarna pas zijn hersenen’. De leerling kijkt niet naar de situatie vanuit jouw perspectief, maar vanuit zijn eigen perspectief. Ivo maakt mensen hier bewust van. Zorg dat je dicht bij de belevingswereld van het kind staat. Ivo gaat in gesprek over vragen als: Hoe bouw ik bruggen tussen leerlingen, ouders en school?

video Ivo Mijland

Ik ben toch té gek!

Bekijk de lezingen van Ivo Mijland
Vrijblijvend informatie over Ivo Mijland

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ivo Mijland geeft lezingen over de volgende onderwerpen