Loading content ...

Ivo Mijland

Ivo Mijland

de Mens Centraal

Spreker Ivo Mijland is een veelgevraagd spreker op congressen en is opleider van leerlingbegeleiders en IB’ers daarnaast is hij auteur van vele praktische onderwijsboeken.  Als spreker schudt hij de toehoorders wakker met verbindende verhalen en krachtige metaforen.

Neem contact op

Neem vrijblijvend contact met ons op! Vul uw gegevens in en wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Spreker Ivo Mijland werkte als leraar Nederlands, vertrouwenspersoon, faalangsttrainer, mentor en leerlingbegeleider. Na de lerarenopleiding volgde Ivo Mijland een vierjarige opleiding contextuele hulpverlening en diverse 1-jarige opleidingen op het gebied van systemisch werk, NLP en Transactionele Analyse. Ivo Mijland is eigenaar van OrthoConsult, een bedrijf gespecialiseerd in het geven van mentortainingen op maat. Daarnaast is hij ook én vooral een autodidact. Auteur van 18 praktische onderwijsboeken, met een totale oplage van bijna 100.000 stuks.

Spreker Ivo Mijland hanteert in zijn lezingen de HIIT-formule. Elk optreden bevat een mix van humor, inzicht, inspiratie en toepasbaarheid. Tijdens zijn lezingen gaat spreker Ivo Mijland in op vragen als: Hoe bouw ik bruggen tussen leerlingen, ouders en school? Hoe maak ik van Passend Onderwijs iets constructiefs? Faalangst, dat is toch best gezond? Ivo Mijland wordt als opleider op veel scholen gevraagd vanwege zijn praktische trainingsaanpak. Met een flinke dosis humor schudt Ivo zijn publiek wakker.  

  Lezingen van spreker Ivo Mijland

  • Lezing Ik ben toch té gek!
   Wij verklaren gedrag graag aan de hand van diagnoses. De focus ligt steeds meer op het duiden van het verschil tussen normaal en niet normaal. Wat nu als je dit nou even naar de achtergrond schuift en je richt op verbinding, op een ontmoeting? In deze lezing laat Ivo Mijland zien dat we best een beetje buiten de kaders mogen denken! We moeten ons af vragen of de psyche van de mens wel te verklaren is. Is een verklaring de oplossing of is het het begin van een nieuw probleem? Ivo schreef hier het boek ‘Ik ben toch té gek’ over, tijdens de gelijknamige lezing vertelt Ivo graag meer.
  • Lezing Passend onderwijs
   Ook binnen het Passend onderwijs voelt Ivo deze tendens. Hij benadrukt ‘Is niet dat we kinderen recht moeten maken, het is dat we kinderen recht moeten doen’. Pas wanneer je intensief  met een kind in contact bent kan invulling worden gegeven aan passend onderwijs. Ivo help professionals en ouders bij begeleidingsvragen.
  • Lezing ongemotiveerde leerlingen bestaat niet
   ‘Om een leerling te motiveren, moet je eerst zijn hart raken, daarna pas zijn hersenen’. De leerling kijkt niet naar de situatie vanuit jouw perspectief, maar vanuit zijn eigen perspectief. Ivo maakt mensen hier bewust van. Zorg dat je dicht bij de belevingswereld van het kind staat. Ivo gaat in gesprek over vragen als: Hoe bouw ik bruggen tussen leerlingen, ouders en school?

   

   

   

Gerelateerde sprekers