Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Omgaan met het probleemgedrag van jongeren

Trix van Lieshout

Trix van Lieshout

Pedagogisch vakmanschap

Tarieven en beschikbaarheid
Trix van Lieshout

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Trix

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Spreker Trix van Lieshout is als Orthopedagoog Generalist en Gezondheidszorgpsycholoog ruim 35 jaar werkzaam geweest voor leerlingen met sociaal emotionele problemen in het Voortgezet (Speciaal) Onderwijs te Utrecht. Sinds augustus 2011 werkte zij bij het overkoepelend Samenwerkingsverband Sterk VO Utrecht en Stichtse Vecht. Ze was er actief als adviseur, begeleider, coach en voorlichter voor leerlingen, ouders en leerkrachten.

Redenen om spreker Trix van Lieshout te boeken

 • Trix biedt meerdere handvatten en tools die jouw organisatie helpen met het behalen van betere resultaten op het gebied van passend onderwijs
 • De motiverende lezingen van Trix zijn geschikt voor iedereen binnen jouw organisatie
 • Het is erg waardevol om een lezing te boeken van Trix voor jouw organisatie

Omgaan met het probleemgedrag van jongeren

Trix van Lieshout is auteur van het boek ‘Pedagogische Adviezen voor speciale kinderen’. Het boek gaat over speciale, bijzondere, maar complexe kinderen en jongeren, die hun opvoeders soms voor grote problemen kunnen stellen door hun speciale ondersteuningsbehoeften. Momenteel werkt ze aan een update van het boek. Daarnaast schreef ze het boekje ‘Druk, druk, druk – praktische tips voor de opvoeding van kinderen met ADHD; richtlijnen voor ouders, leraren en begeleiders’.

Zaken die zowel in haar boek als tijdens een lezing aan de orde kunnen komen zijn: angst, faalangst, posttraumatische stressstoornissen, depressieve gevoelens, hechtingsstoornissen, aandachtstekortstoornissen met en onder hyperactiviteit (AD(H)D), oppositioneel opstandige gedragsstoornissen (ODD), antisociale agressieve gedragsstoornissen (CD), autisme spectrum stoornissen, non verbale leerstoornis (NLD) en borderline persoonlijkheidsstoornis (BPS). Dit alles ingekaderd in een basis van Goed Pedagogisch Vakmanschap voor zowel het Basis als Voortgezet (Speciaal) Onderwijs.

Bekijk de lezingen van Trix van Lieshout
Lezingen van spreker Trix van Lieshout

Spreker Trix van Lieshout verzorgt presentaties van een dagdeel of hele dag over

 • Gedrag, omgaan met jongeren met gedrags- en ontwikkelingsstoornissen, met name ADHD, Autisme, ODD/CD, stemmingsstoornissen (angst en depresie).
 • Passend Onderwijs (met name omgaan met sociaal- emotionele en gedragsproblemen)
 • Pedagogisch vakmanschap
 • Opvoeding
Video van spreker Trix van Lieshout

SWV Trix van Lieshout

Bekijk de lezingen van Trix van Lieshout

Pedagogische adviezen voor speciale kinderen - Een praktisch handboek voor professionele opvoeders, begeleiders en leerkrachten

Dit boek is ontstaan vanuit vragen uit het werkveld om concrete, praktische adviezen voor de begeleiding van kinderen en jongeren met extra ondersteuningsbehoeften. Deze adviezen worden hierin uitvoerig besproken. De nadruk ligt op oplossingsgericht werken: mét jongeren zoeken naar wat al wél goed gaat, wat zij nog nodig hebben en wat voor hen goed werkt. Door de eenduidige structuur is het boek zowel een naslagwerk als een praktisch handboek. Bij alle probleemgebieden komen het beeld, de oorzaken, behandelingen, prognose en concrete handelingssuggesties aan de orde.

Voor vragen, tarieven en beschikbaarheid neem contact met ons op.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Trix van Lieshout

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Trix van Lieshout geeft lezingen over de volgende onderwerpen