Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

"... dat alle kinderen zichzelf kunnen zijn"

Suze Roelofs

Suze Roelofs

Welbevinden & Betrokkenheid binnen het onderwijs

Tarieven en beschikbaarheid
Suze Roelofs

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Suze

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

Suze Roelofs werkte 10 jaar op de eerste ErvaringsGerichte basisschool in Nederland, basisschool Uilenspiegel in Boekel. Ook heeft ze in het SO gewerkt en op Wittering.nl. Tien jaar geleden stond ze aan de wieg van het procesgericht unit-onderwijs op basisschool De Fonkeling in Berghem.

Samen met haar zus besloot spreker Suze Roelofs zich nog meer in te kunnen zetten om betrokkenheid binnen het onderwijs op de kaart te zetten. Dit deden ze door het “Tweemonds” op te richten, hét centrum voor welbevinden en betrokkenheid. Tweemonds vertegenwoordigt CEGO Nederland en werkt samen met het expertisecentrum EGO (CEGO) van KU Leuven. De trainingen steunen op wetenschappelijke basis van eigen onderzoek (CEGO Leuven) en onderzoek van anderen, maar zijn ook sterk praktijk georiënteerd.

Redenen om spreker Suze Roelofs te boeken

  • Suze maakt lezingen en workshops altijd op maat. Dit doet ze alleen, maar kan dit ook samen met haar zus Ellen Emonds verzorgen.
  • De workshops kenmerken zich door een opbouw vanuit een krachtig theoretisch kader, gevuld met anekdotes en zijn bovendien interactief.
  • De inhoud en werkvormen worden altijd afgestemd op de doelgroep en het doel van de bijeenkomst.

Welzijn en betrokkenheid staan voorop

Welbevinden en Betrokkenheid staat altijd centraal in de lezingen van spreker Suze Roelofs. Wat houdt betrokkenheid precies in? en hoe realiseer je een omgeving waar er ruimte is voor welbevinden en betrokkenheid? Een rijk milieu is essentieel als je betrokkenheid bij kinderen een kans wilt geven. Ruimte moet uitdagen, bijdragen aan de ontwikkeling en educatie van kinderen. Tijdens haar sessies onderzoekt spreker Suze Roelofs de verhouding tussen vrijheid en verantwoordelijkheid. Haar vele voorbeelden uit de praktijk zorgen voor voldoende inspiratie om hier meteen zelf mee aan de slag te gaan.

Lezingen, workshops en trainingen binnen het onderwijs
Spreker Suze Roelofs verzorgt lezingen, workshops en trainingen voor leraren in het PO, VO, MBO, HBO en volwassenonderwijs, pedagogisch medewerkers, conciërges, intern begeleiders, ambulant begeleiders, schoolleiders, managers in de kinderopvang, jeugdtrainers, pedagogen, sociaal maatschappelijk werkers en natuurlijk ouders.

Suze maakt lezingen en workshops altijd op maat. Dit doet ze alleen, maar kan dit ook samen met haar zus Ellen Emonds verzorgen. Ideaal wanneer u met verschillende groepen wilt werken. De workshops kenmerken zich door een opbouw vanuit een krachtig theoretisch kader, gevuld met anekdotes en zijn bovendien interactief. De inhoud en werkvormen worden altijd afgestemd op de doelgroep en het doel van de bijeenkomst.

Voor vragen, tarieven en beschikbaarheid neem contact met ons op. Klik hier voor internationale sprekers over dit thema.

 

Bekijk de lezingen van Suze Roelofs
Lezing van spreker Suze Roelofs

Welbevinden & Betrokkenheid binnen het onderwijs

Betrokkenheid is de barometer van je school! Hoge betrokkenheid van kinderen zorgt voor fundamentele ontwikkeling. Betrokkenheid zorgt voor een grotere output bij kinderen, waardoor zij hun zin in leren vergroten en met maximale kansen voorbereid worden op het latere leven.

De leerstof aanbieden op een manier dat het kinderen aanspreekt! Samen met haar publiek gaat Suze Emonds op zoek naar een effectieve aanpak die leerwinst oplevert. Wanneer je kinderen op de juiste manier weet te betrekken krijg je direct feedback op de aanpak.

Lezing van spreker Suze Roelofs

Ervaringsgericht onderwijs

Ervaringsgericht onderwijs betekent in essentie niet dat we de kinderen zoveel mogelijk ‘door ervaring’ willen laten leren. De pedagogische visie en didactiek die bij het EGO horen, danken hun ontstaan aan een bepaalde manier van kijken: de ervaringsgerichte benadering. Daar ligt de kern van het EGO. Je gebruikt je eigen ‘ervaringsstroom’ als middel om je beter in de ervaring van de ander te verplaatsen.

De ultieme kern van ‘ervaringsgericht werken’ is de nabijheid die ontstaat doordat iemand de energie opbrengt om zijn of haar ervaringsstroom voor jou ter beschikking te stellen, jou even te worden, om op jouw golflengte te komen. Wanneer een school besluit om het Ervaringsgericht Onderwijs als concept te implementeren, kunnen Suze en Ellen dit proces volledig begeleiden. Een vlotte lezing, interactieve workshop of sessie van een hele dag.

     

Vrijblijvend informatie over Suze Roelofs

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Suze Roelofs geeft lezingen over de volgende onderwerpen