Loading content ...

Steven Pont

Systeemtheorie & Pedagogiek

Steven Pont is een veelgevraagd psycholoog die voor uw organisatie maatwerk kan leveren rond onderwerpen die voor uw doelen van belang zijn. Hij schreef boeken over uiteenlopende psychologische onderwerpen en is opleider van o.a. psychologen, mediators, leidinggevenden en jeugdartsen.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontwikkelingspsycholoog en spreker Steven verstaat de kunst om allerlei psychologische onderwerpen op een aantrekkelijke en begrijpelijke manier aan zijn publiek te presenteren. Zo kan hij niet alleen Freud in een half uur aan u uitleggen (nog steeds jaarlijks de meest geciteerde gedragswetenschapper ter wereld…), maar ook waarom communicatie zo vaak misgaat, waarom hechting niet alleen bij kinderen belangrijk is maar ook bij volwassenen, wat samenwerken in een team eigenlijk is en ook hoe je anderen zoveel mogelijk voor je kan proberen te winnen. Juist lezingen ‘op maat’ behoren bij Steven Pont tot de mogelijkheden!

Door de combinatie van ontwikkelingspsychologie en de systeemtheorie die Pont hanteert, kijkt hij steeds vanuit twee aanvullende invalshoeken naar menselijk gedrag. De (ontwikkelings-)psychologie beschrijft de mens namelijk wat meer vanuit het individu, terwijl de systeemtheorie het belang van de sociale omgeving (het systeem) juist wat meer benadrukt.

Spreker Steven Pont schreef een aantal boeken over verschillende soorten onderwerpen, zoals over omgaan met neurotische collega’s, opvoeden, scheiden, woedebeheersing, het aanleren van sociale vaardigheden bij kinderen en de systeemtheorie. Aangezien hij als docent betrokken is bij verschillende opleidingstrajecten van o.a. psychologen, jeugdartsen en mediators blijft hij aangesloten bij wat er in verschillende werkvelden gebeurt. Als voormalig hoofd van drie behandelingshuizen in Den Haag, snapt hij bovendien hoe verschillende belangen gevoelig kunnen liggen.

Bent u op zoek naar een lezing met een duidelijke psychologische onderbouwing? Dan is een lezing van Steven Pont wellicht iets voor u!

 

 

  Maak kennis met spreker Steven Pont

  Lezingen van spreker Steven Pont 

  de Systeemtheorie

  • De systeemtheorie plaatst gedrag minder in de persoonlijkheid van mensen, maar meer in de relationele omgeving. Spreker Steven Pont laat zien welke rol  directeuren, leidinggevenden en managers op het relationele systeem hebben. De tijd dat mensen gewoon deden wat ze was opgedragen, ligt ver achter ons. Vandaar dat, wil je in je werk effectief zijn, we in deze tijd niet meer om de psychologie heen kunnen.
  • De meest bijzondere -en de meest effectieve- manier om naar gedrag op het werk te kijken én om het te beïnvloeden, is door kennis van de systeemtheorie.

   

  Lezingen van spreker Steven Pont 

  Miscommunicatie

  • Misschien wel het belangrijkste aan communicatie is begrijpen wanneer en waarom het misgaat. Een luchtige lezing over een niet zo luchtig probleem.>

   

  Lezingen van spreker Steven Pont 

  Hechting en het zelfbeeld van een kind

  • Het zelfbeeld is iets wat we in de eerste periode van ons leven langzaam opbouwen. In deze lezing laat spreker Steven Pont zien hoe dit in zijn werk gaat.
Gerelateerde sprekers

Steven Pont geeft lezingen over de volgende onderwerpen: