Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Paulien Fraanje inspireert docenten om de regisseur te worden van hun eigen werkgeluk!

Spreker Paulien Fraanje

Paulien Fraanje

Met haar krachtige lezingen over het vinden van werkgeluk in het onderwijs weet Paulien haar publiek continue te boeien

Tarieven en beschikbaarheid

5 van de 5 sterren

Het online cabaret was heel entertainend! Jouw energie en enthousiasme spatten van het scherm af en de inhoud was herkenbaar, toepasbaar en to he point. Jouw 3 eenvoudige tips zijn zeker bruikbaar en werden in het vervolg van onze studiedag soms ook benoemd "hey, is dit in de cirkel van jouw invloed?"
Liedjes zijn heel aanstekelijk en meezingen en meebewegen is heel leuk, ook achter een scherm! Het gaf mij erkenning, een reminder dat ik zelf invloed heb om mijn werk(dag) en een glimlach op mijn gezicht!

Guusje Glasbergen, docent Maatschappelijke Zorg Bekijk alle referenties

Redenen om spreker Paulien Fraanje te boeken

 • Spreker Paulien Fraanje heeft ruim 20 jaar ervaring als docent, coach en ontwikkelaar in het (MBO) onderwijs, en weet als geen ander de pijnpunten met betrekking tot werkdruk en werkongeluk
 • Ze brengt een persoonlijk verhaal, daarbij is kwetsbaarheid haar kracht en weet ze haar publiek te raken.
 • Haar theatrale, interactieve en persoonlijke stijl weten het publiek te boeien en te pakken
 • Paulien motiveert en daagt de toehoorders uit om de verantwoording te pakken voor eigen geluk en dit in acties om te zetten
Paulien Fraanje

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Paulien

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

References icon

Referenties

Tarieven en beschikbaarheid

Spreker Paulien Fraanje is de bedenker en oprichter van ‘De gelukkige docent‘. Haar hele leven is ze al gefascineerd door levensvragen. Waarom zijn we hier? Hoe krijg ik grip op mijn leven? Hoe word ik gelukkig? Ze gelooft in een wereld die mooier, liefdevoller en beter wordt wanneer mensen gelukkig zijn. De afgelopen 10 jaar heeft zij hierover binnen en buiten de school mensen getraind en gecoacht.

Redenen om spreker Paulien Fraanje te boeken

 • Spreker Paulien Fraanje heeft ruim 20 jaar ervaring als docent, coach en ontwikkelaar in het (MBO) onderwijs, en weet als geen ander de pijnpunten met betrekking tot werkdruk en werkongeluk
 • Ze brengt een persoonlijk verhaal, daarbij is kwetsbaarheid haar kracht en weet ze haar publiek te raken.
 • Haar theatrale, interactieve en persoonlijke stijl weten het publiek te boeien en te pakken
 • Paulien motiveert en daagt de toehoorders uit om de verantwoording te pakken voor eigen geluk en dit in acties om te zetten

De gelukkige docent. Van werkdruk naar werkgeluk

In de ruim 22 jaar die spreker Paulien Fraanje heeft gewerkt als MBO docent voelde zij zich regelmatig gelukkig, maar helaas ook heel vaak niet. Dit “schuurde”. Ze had het gevoel dat ze niet op haar plek zat in wat ze deed. Deze “schuring” motiveerde haar om in beweging te blijven. Met het uitproberen van nieuwe taken, functies en rollen bleef ze studeren en leren. In 2018 leidde dit ook tot de beslissing om het werk te doen waar ze echt heel gelukkig van zou worden. Het resultaat? Vanaf juni 2019 bestaat ‘De gelukkig docent’ en staat ze op het podium of voor de klas als een combinatie van spreker, theatermaker, docent en entertrainer!

Haar missie: Spreker Paulien Fraanje inspireert docenten om de regisseur te worden van hun eigen werkgeluk!

Bezoek hier de officiële website van spreker Paulien Fraanje of neem direct contact op.

Bekijk de lezingen van Paulien Fraanje
Lezing van Paulien Fraanje

Onderwijs - zorg - van werkdruk naar werkgeluk

De gelukkige docent van werkdruk naar werkgeluk‘ is een pakkende theatrale, interactieve lezing, met herkenbare anekdotes, drama, humor, uitwisseling, plezier en praktische tips.

Deze theatrale lezing is gericht op MBO docenten, maar kan in overleg ook op maat gemaakt worden voor andere sectoren binnen het onderwijs en/of de zorg.

Video spreker Paulien Fraanje

Theatrale lezing de gelukkige docent - van werkdruk naar werkgeluk

Bekijk de lezingen van Paulien Fraanje

Referenties

Paulien snijdt het onderwerp ‘van werkdruk naar werkplexier’ luchtig aan gebruik makend van haar eigen ervaringen in de het onderwijs. Dat is een pluspunt, want zij weet daarmee heel goed aan te geven waar de schoen wringt! Positief is dat zij het onderwerp luchtig brengt in het giet in een jas van theater/muziek. Aan te bevelen!

Johanna Broekhuizen, Noorderpoort

Het online cabaret was heel entertainend! Jouw energie en enthousiasme spatten van het scherm af en de inhoud was herkenbaar, toepasbaar en to he point. Jouw 3 eenvoudige tips zijn zeker bruikbaar en werden in het vervolg van onze studiedag soms ook benoemd "hey, is dit in de cirkel van jouw invloed?"
Liedjes zijn heel aanstekelijk en meezingen en meebewegen is heel leuk, ook achter een scherm! Het gaf mij erkenning, een reminder d

Guusje Glasbergen, Docent Maatschappelijke Zorg

De kick-off die Paulien voor ons heeft verzorgd bracht ontspanning, inspiratie, muziek, humor, stukje mindfulness en vooral energie. Precies wat we voor ogen hadden & voor ieder wat wils. Paulien zelf is een energieke vrouw, prettig in communicatie en flexibel. Haar eigen ervaring als docent in het onderwijs maakt dat ze weet waar docenten het over hebben en wat zij beleven; feest der herkenning.

Mijke Mensonides, Afdelingsmanager Sociaal werk & Maatschappelijke Zorg ROCMN 

Als ‘toch al best wel gelukkige docent’ had ik geen idee wat ik van de Gelukkige Docent kon verwachten. Het bleek een onlinesamenzijn te worden vol inspiratie, energie en muziek! Mooi, hoe Paulien de boodschap over veerkracht in een korte tijd zo helder, serieus en toch luchtig wist over te brengen. Af en toe was het net een online les en werkten beeld en geluid bij sommigen niet 😊 Gelukkig toonden we ons veerkrachtig dus dat mocht de pret niet drukken. Ik kan me wel voorstellen dat de Gelukkige Docent offline nóg meer energie kan geven. Ik zou Paulien dan ook graag nog een keer ‘live’ bij ons op school willen zien!

Maaike van Utrecht, Docent Nederlands ROC MN

Paulien heeft voor het Platform VMBO Zorg &Welzijn 4x de workshop ‘Van werkdruk naar werkgeluk’ gegeven. Vanwege corona gingen we over op online bijeenkomsten. Het was fijn samenwerken met Paulien, korte lijntjes en goed inspelend op de situatie. Deelnemers/docenten waardeerden haar prettige aanpak waardoor ze weer meer bewust op zoek kunnen gaan naar dat wat hen energie geeft in het werk.

Wilma Roijackers -Onderwijsadviseur, Beroepsgericht vmbo

Proactief, eerlijk, laat even stilstaan bij het hier en nu, met enthousiasme en een grote glimlach. Daar denk ik aan bij de digitale workshop die Paulien voor ons verzorgd heeft. Thema: Werken met plezier # hoedan Doelgroep: mbo docentennetwerk mobiliteit. Ik zie uit naar de cabaretvoorstelling die op de plank ligt voor als er weer fysieke bijeenkomsten mogelijk zijn. Voor nu, een leuk digitaal alternatief. Een aanrader als je jezelf en je team even stil wil laten staan bij werkplezier.

Annet Feijen, Mbo – Raad

Met Paulien is het héél fijn samenwerken, ze stelt de goede vragen, stemt goed af en is creatief, waardoor verrassend. Dát heeft ze ook weer bewezen met haar voorstelling waarbij ze je mee neemt in haar eigen ervaringen en daardoor héél dicht bij je staat omdat zoveel herkenbaar is.

Marlies van Gendt, Schoolopleider en docent ROC MN

Paulien was onze gastspreker voor het thema GELUK op onze landelijke contactdag narcolepsie. Al snel kwamen we tot het idee om de opening met jouw cabareske programma te doen. Dat was een top idee! Je enthousiasme in de aanloop en in de uiteindelijke uitvoering was aanstekelijk en sloot goed aan bij onze doelgroep. Ik ben er van overtuigt dat het patiënten heeft geholpen meer eigen regie te gaan voeren op hun kwaliteit van leven. Dank namens alle patiënten en familie!

Yvonne Braaksma, van de Ven. Nederlandse Vereniging voor Narcolepsie

Professioneel, prettig en waardevol, zo heb ik de samenwerking met Paulien ervaren. Toen ik een fysieke meetup voor Netwerk Werkgeluk moest ombouwen naar online, zocht ik een bijdrage die de deelnemers energie zou geven en die relevant was. Voor de meetup van Netwerk Werkgeluk vroeg ik Paulien om een actueel lied uit haar programma te zingen. Haar muzikale bijdrage en wrap up werden goed ontvangen, de samenwerking met haar is prettig, ze komt afspraken na en denkt mee. Als ik in de toekomst nog eens een passende gelegenheid heb, werk ik graag weer met haar samen. Iemand die goed is in wat ze doet, verstand van zaken heeft en waarmee het gewoon leuk werken is, dat is toch een feestje?

Nancy Peeters, Netwerk Werkgeluk - projectleider en adviseur (werk-)geluk

Sloot erg goed aan bij wat er in onze eigen organisatie leeft.

Stephan Welie, HMC Amsterdam

Voor Paulien was dit een van de eerste online optredens zonder publiek. Met haar geluksprogramma dat voornamelijk gericht is op docenten wist zij met haar programma het publiek ruim een uur te boeien. Haar persoonlijke ervaringen als docente in het kappersonderwijs, afgewisseld met interactieve momenten, zang en muziek ,gecombineerd met haar enorme enthousiame maakte een positieve start van de dag mogelijk. Toch geen gemakkelijke opgave om de concentratie van het vaak kritische publiek van het ROC van Amsterdam achter het beeldscherm vast te houden. Het is haar echter goed gelukt en maakte onze dag tot een succes. Chapeau!

Hans Bijlsma, ROC van Amsterdam

Wij zijn als team zeer tevreden over de theatrale workshop van Paulien Knol. Er zat voldoende afwisseling in, waardoor men ook geboeid bleef.

Bonnie Trip, Kentalis AD Noord

Paulien bracht veel energie over en had daarnaast ook een serieuze boodschap voor het publiek. Deze was erg herkenbaar en kwam goed over.

Anouk de Mutsert, Aventus

Leuk, energiek en enthousiast. Voldeed zeker aan de vewachtingen.

Ben Kersten, Stichting Fioretti Teylingen

Het was een erg leuke en ontspannen manier om na te denken over werkgeluk en je eigen keuze daarin. Een waardevolle middag voor ons team dat veel nieuwe collega's kent. Je wordt even in een andere mindset gebracht maar niet op een belerende manier. Goede tips leuke ontspannen oefeningetjes en zaken om over na te denken.

Thea Kruiskamp, Het Erasmus ISK

Enthousiast en bevlogen, neemt het publiek mee in haar verhaal. Interactief, serieus maar ook vrolijk.

Elly de Lange, Almere college in Kampen/Dronten

Het was een interessante lezing. Ik denk dat het niet helemaal was wat een deel van onze collega's ervan had verwacht, maar dat is natuurlijk niet erg. Persoonlijk vond ik het een toffe benadering, maar was nog meer interactie welkom geweest. Misschien door het nog iets actiever te maken.

Kim Groothuis, Etty Hillesum Lyceum

Het was een erg leuke en ontspannen manier om na te denken over werkgeluk en je eigen keuze daarin. Een waardevolle middag voor ons team dat veel nieuwe collega's kent. Je wordt even in een andere mindset gebracht maar niet op een belerende manier. Goede tips leuke ontspannen oefeningetjes en zaken om over na te denken.

Thea Kruiskamp - Het Erasmus ISK

Vrijblijvend informatie over Paulien Fraanje

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884
Paulien Fraanje
Paulien Fraanje

5 van de 5 sterren

Het online cabaret was heel entertainend! Jouw energie en enthousiasme spatten van het scherm af en de inhoud was herkenbaar, toepasbaar en to he point. Jouw 3 eenvoudige tips zijn zeker bruikbaar en werden in het vervolg van onze studiedag soms ook benoemd "hey, is dit in de cirkel van jouw invloed?"
Liedjes zijn heel aanstekelijk en meezingen en meebewegen is heel leuk, ook achter een scherm! Het gaf mij erkenning, een reminder dat ik zelf invloed heb om mijn werk(dag) en een glimlach op mijn gezicht!

Guusje Glasbergen, docent Maatschappelijke Zorg Bekijk alle referenties

Paulien Fraanje geeft lezingen over de volgende onderwerpen