Loading content ...

Telefoon: +31 (0)20 241 57 30

Bel ons voor vragen of advies

"Accepteer pech, leef jouw leven en verbind!"

Maarten van der Weijden

Maarten van der Weijden

Olympisch Kampioen open water zwemmen

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Maarten van der Weijden

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Maarten

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

Al sinds zijn jeugd was Maarten van der Weijden een veelbelovend zwemtalent. Als tiener deed hij mee aan de Europese Jeugdkampioenschappen in in 2000 deed hij mee in het wereldkampioenschap open water zwemmen.

In 2001 kreeg Maarten een grote tegenslag: de diagnose leukemie. Met geringe overlevingskansen onderging Maarten een behandeling in het ziekenhuis van een half jaar, waarbij Maarten vier chemotherapieen, operaties en een tamcelltransplantatie onderging. Maarten herstelt en begint aan zijn revalidatie. Zwemmen was hierbij een onderdeel aan zijn revalidatie.

Zijn comeback was tijdens de nationale en internationale Zwemwereld in 2003. Tijdens zijn comeback stelde Maarten zich een doel: Wereldkampioen worden. Maarten maakte zijn droom waar. Hij won de 25km wereldkampioenschappen in Sevilla. In 2008 won Maarten de 10km open water zwemmen in Beijing. Maarten realiseerde zich dat hij het hoogst haalbare doel had behaald en besloot te stoppen. In zijn eindspeech in 2008 zei hij: ‘Nu ik heb kunnen laten zien wat er allemaal mogelijk is na kanker, is de cirkel rond’.

Na zijn  Olympisch succes begon Maarten met het geven van (bedrijfs)presentaties.  In 2009 schreef spreker Maarten van der Weijden een autobiografie ‘Beter’ waarvan hij meer dan 50.000 exemplaren verkocht. Momenteel zet Maarten van der Weijden zich in als spreker en heeft van 2010 tot 2015 een goedlopende financiële carrière bij Unilever gehad. Sinds medio 2015 legt hij zich volledig toe op het geven van presentaties en vrijwilligerswerk voor KWF Kankerbestrijding. In 2018 zwom hij de Elfstedentocht, hij zamelde 5 miljoen in voor kankeronderzoek.

Bekijk de lezingen van Maarten van der Weijden

Lezingen van spreker Maarten van der Weijden

 • Innovatie
 • Ambitie & Prestatiedrang
 • Ouder-kind relatie
 • Relatie met coach/leidinggevende
 • Samenwerken
 • Zelfreflectie
 • Omgaan met tegenslagen
 • Doorzettingsvermogen
  Vrijblijvend informatie over Maarten van der Weijden

  Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Maarten van der Weijden geeft lezingen over de volgende onderwerpen