Loading content ...

Ellen Emonds

Ellen Emonds

Ervaringsgericht onderwijs

Ellen Emonds is onderwijsspecialist, ze richt zich hierbij specifiek op het Ervaringsgericht onderwijs. Welbevinden en betrokkenheid staat hierbij voorop. Ellen laat ons zien dat kinderen het allemaal zelf kunnen, maar niet alleen!

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sinds 2005 is Ellen Emonds werkzaam in het basisonderwijs. Samen met haar zus  Suze Roelofs-Emonds verdiept ze zich in het Ervaringsgericht onderwijs. Een onderwijswereld waar ‘welbevinden en betrokkenheid’ het grootste goed zijn. Daar voelde Ellen zich onmiddellijk thuis.

Welbevinden en betrokkenheid als graadmeter voor onderwijs en opvoeding

Tweemonds is het centrum dat Ellen samen met haar Suze heeft opgericht; hét centrum voor welbevinden en betrokkenheid. Het doel? Suze en Ellen doen er alles aan om voor te zorgen dat álle kinderen zich gezien en gekend weten in hun volledige potentieel.  Tweemonds vertegenwoordigt CEGO Nederland en werkt samen met het expertisecentrum EGO (CEGO) van KU Leuven. De trainingen steunen op wetenschappelijke basis van eigen onderzoek (CEGO Leuven) en onderzoek van anderen, maar zijn ook sterk praktijk georiënteerd.

Spreker Ellen Emonds heeft het traject Pedagogische Tact van het Nivoz doorlopen, momenteel begeleid ze dit traject als docent. Ze combineert haar werkzaamheden met haar werkzaamheden voor ‘Tweemonds’. Ook geeft ze cursussen en nascholing in opdracht van het Expertisecentrum E.G.O. Nederland en is redactielid van www.hetkind.org.

Haar jarenlang ervaring uit de praktijk zorgt er voor dat Ellen’s lezingen vol zitten met praktische voorbeelden. Dit maakt haar lezingen enorm inspiratievol en de nieuw opgedane kennis is meteen toepasbaar.

  Spreker Ellen Emonds over Ervaringsgericht Onderwijs: “Wat kinderen zelf kunnen, moeten ze zelf doen”

   

  • Pedagogisch tact

   Op het goede moment het juiste doen, óók in de ogen van de kinderen. Pedagogisch tact richt zich op een relatie tussen leraar en leerling als partners. Samen bouwen ze aan succes, ieder met eigen taken en verantwoordelijkheden.  Ellen heeft binnen deze benadering maar één regel: Niemand wordt buitengesloten. Nergens. Nooit.

  • Ervaringsgericht Onderwijs

   Ervaringsgericht onderwijs betekent in essentie niet dat we de kinderen zoveel mogelijk ‘door ervaring’ willen laten leren.  Wil je als school aan de slag met Ervaringsgericht onderwijs?Wanneer een school besluit om het ErvaringsGericht Onderwijs als concept te implementeren, kunnen Suze en Ellen dit proces volledig begeleiden. Een vlotte lezing, interactieve workshop of sessie van een hele dag.

Gerelateerde sprekers

Ellen Emonds geeft lezingen over de volgende onderwerpen: